Özil matkalla kohti Arshavinin kohtaloa?

Viime päivät ovat olleet raskaita punavalkoisessa maailmassa, kun maaottelut ovat vallanneet kentän ja se tarkoitti tälläkin kertaa lisää loukkaantumisia muutenkin mittavaan sairaslistaan. Maaotteluiden ja loukkaantumisten ohella merkittävin uutinen tai huhu on ollut Özilin mahdolliset lähtöhalut.

Alusta asti on ollut epäselvää oliko Özil Wengerin hankinta vai tuliko käsky hankkia saksalainen kenties Gazidikselta ja muilta johtoportaasta surkean siirtokesän ja katastrofaalisen viime kauden sarja-avauksen jälkeen.

Kaiken järjen mukaan Wenger olisi ollut päätöstä tekemässä, mutta Özilin käyttö laiturina jatkuvasti ei viittaa siihen, että näin välttämättä oli. Miksi ihmeessä hankkia yksi maailman parhaista kymppipaikan pelaajista, mutta sitten jatkuvasti peluuttaa miestä väärällä pelipaikalla? Tämä on kysymys, johon en vain yksinkertaisesti tajua vastausta, enkä usko todellakaan olevani ainut tässä suhteessa.

Ehkä Özilin peluuttaminen laidalla on Wengerin tapa protestoida siirtoa, joka ei ollut hänen päätöksellä tehty. Eihän tuossa ole mitään järkeä, kun joukkueen edun pitäisi olla managerin ykkösasia, mutta näin ei ole niin monessa muussakaan asiassa, että tuo on täysin mahdollista. Kuten olemme nähneet, niin Wengerin ylpeys ja jääräpäisyys ajavat järjellisten päätösten edelle kerta toisensa jälkeen.

Jos Wenger halusi laitapelaajan, niin olisi hankkinut Sanchezin jo vuotta aiemmin tai sitten jonkun muun, sillä Özilin peluuttaminen meidän ryhmityksessä ja taktiikassa ei palvele joukkuetta yhtään ja myös Özil näyttää kypsyneen siihen.

Tilanne on jotenkin verrattavissa Arshaviniin, joka ei saanut mahdollisuutta juuri ollenkaan pelata omimmalla paikallaan keskellä kärkien tai meidän tapauksessa sen yksinäisen kärjen takana. Arshavinista olisi ollut saatavissa paljon enemmän taitojen puolesta irti, mutta sitä ei tapahtunut. En sano syyn olleen pelkästään managerin, sillä venäläisen asenteessa oli paljon toivomisen varaa. Silti tuolloinkin yhden joukkueen lahjakkaimman ja sen aikaisen ennätyshankinnan peluuttaminen väärällä pelipaikalla oli merkittävä asia, joka kiistatta vaikutti Arshavinin alamäkeen.

Nyt huhutaan, että Özil on kypsynyt laiturin rooliin ja tilannetta ei varmasti auta loukkaantumiset, jotka ovat astuneet kuvaan typerän peluutuksen seurauksena. Bayern Munchenin huhutaan olevan kiinnostunut Özilistä ja mahdollinen siirto saattaisi tapahtua jo tammikuussa. Paljon tietysti tähän vaikuttaa jo ensinnäkin onko Özil toipunut polvivammastaan tuohon mennessä.

Jos Wenger aikoo pääasiassa jatkaa Özilin peluuttamista laidalla, niin on sekä joukkueen että pelaajan etu saada siirto sovituksi jonnekin. Laidalle meidän täytyisi saada oikeat laiturit eli nykytilanteessa aina kaksi nelikosta Sanchez, Walcott, Ox ja Gnabry. Valitettavasti Wenger näkee asian aivan toisin ja peluuttaa neljää ja jopa pahimmallaan viittä keskikentän keskimmäistä pelaajaa samaan aikaan avauksessa.

Haluaisin ehdottomasti pitää Özilin, mutta tämä tarkoittaa, että Wengerin täytyisi alkaa peluuttaa saksalaista keskustassa ja aiempien kokemusten perusteella Wenger ei muuta toimintatapojaan, vaikka kaikki muut näkisivät nykyisen peluutuksen olevan väärä. Muutos peluuttamisessa tarkoittaisi managerimme olevan väärässä ja tätähän ei koskaan tapahdu sillä kuuluisalla yli 30 vuoden managerikokemuksella.

Tällä hetkellä Özil on tietysti loukkaantunut ja se hiukan hidastaa tai siirtää ratkaisua asiassa, mutta olen täysin varma, että saksalainen ei montaa kautta ala pelaamaan meillä väärällä pelipaikalla. Özil on kuitenkin omalla paikallaan maailman parhaita ja pelannut mm. Real Madridissa, joten emme ole todellakaan mikään unelmien täyttymys seurana saksalaiselle. Sitä paitsi Özil on vasta 25-vuotias ja todennäköisesti tulossa uransa parhaaseen peli-ikään, joten ottajia on varmasti.

Kysyä voikin, että jos Wenger ei saa Özilin tasoisesta pelaajasta läheskään parasta irti, niin millaiset pelaajat pitää managerillamme olla, jotta Valioliigan ja Mestareiden liigan voittaminen olisi mahdollista tai, että niistä edes pystyttäisiin haastamaan tosissaan? Tuskin semmoisia pelaajia edes löytyy, vaan ongelmat ovat pelaajien sijaan managerissa, mutta tämähän on tiedetty jo vuosikausia.

Mainokset

15 thoughts on “Özil matkalla kohti Arshavinin kohtaloa?

 1. Nythän on ollut merkkejä, että ns. heikompia vastustajia vastaan Özil olisi kymppipaikalla ja etukäteen kovemmissa otteluissa mentäisiin kolmen kk-pelaajan voimin, joiden lisäksi sitten Özil operoi enempi laidalta. Tosin tuo laidalla pelaaminen on ollut aika häilyvää, koska Ö on kuitenkin liikkunut laidaltaan vapaasti myös keskelle.

  Ja jos nyt miettii esim. viime kauden vierasmatseja Citya ja Poolia vastaan, niin kovin hyvin se systeemi ei toiminut, että Ö oli puhtaasti kymppipaikalla. Ehkäpä tässä on juuri sitä taktista muutosta, johon Wengerin ei ole enää pitänyt olla kykeneväinen. Eihän tuo viimeinen Chelsea-pelikään toki mikään suuri menestys ollut, mutta ainakaan ei oltu ihan niin haavoittuvaisia, kuin viime kaudella.

  Saksan mj:ssahan Özilin rooli oli myös vastaava, eli grafiikassa piirretty laidalle, mutta todellisuudessa liikkui siellä aika erilailla verrattuna ns. normaaliin laituripeliin. Ja esim. MM-finaalissa Ö oli yksi kentän parhaita.

  Tämä ”oliko se ja se oikeasti Wengerin hankinta” alkaa olemaan aika boring boringia. Vähän sama, kuin lukisi Myles Palmeria. En oikein millään näe logiikkaa siinä, että Wenger ei enää vastaakaan hankinnoista, mutta silti hänelle lätkäistään 3v. jatkosopimus. Ja vielä ihmeellisempää olisi, että AW sen jatkosopimuksen hyväksyisi.

 2. Toi Villen kirjoitushan on täysin tehty paskalehdistön huhujen perusteella.missä on se fakta,että Mesut on tyytymätön oloonsa Arsenalissa,vaikka onkin pelannut ”tarunhohtoisessa” realmadridissa !!!On sillä Mesutilla rankkaa ku joutuu pelaan Arsenalissa ja Arsenen alaisuudessa,yöllä sit uneksii ihanista Madridin päivistä,aivan ku äijä ois tuotu kahleissa meille. !!??

 3. Mutta näkeekö joku, että tänä syksynä peli on mennyt sihen suuntaan, mitä Özil ja muut kovemmat pelaajat todennäköisesti odotti? Jos cupista jotain momentumia tulikin, kyllä se heti myös hukattiin.

  Wengerin valmennusmenetelmät, taktiikat ja mitä Ferguson korosti, voittajamentaliteetin vahvistaminen, eivät vakuuta. Luulisi että nimenomaan näille korkeimmalla tasolla pelanneille asian huomaaminen on helpointa.

  En odota Özilin siirtyvän tammikuussa minnekään,mutta aika naivia ajatella, että mies on automaattisesti tyytyväinen nelossijapokaalikisaajana.

 4. Ymmärrän kritiikin Wengeriä ja joukkuetta kohtaan jos ne perustuvat esim. huonosti menneeseen peliin tai muuhun mutta tuon kaltainen, huhuihin perustuvaa kritisoimista ja mollaamista ei jaksa ymmärtää.
  Blogissa on jo pitkän aikaa ollut se periaate että huhut mitkä ovat Wengeriä kritisoivia esim. juuri tuo siirtoepisodi otetaan täysin totena ja kehittellään mitä ihmeellisimpiä skenaarioita niistä.
  Niinkuin Jakke hyvin sanoi että olisi aika outoa jos Wenger tekisi jatkosopimuksen seuran kanssa mikä ei anna hänen päättää siirroista. Ja kun ottaa huomioon minkälainen jäärä Wenger on niin vielä enemmän epäilyttää tuollainen tilanne.

  Tuo Özil laidalla alkaa olemaan todella pitkästyttävä aihe koska fakta on että se pelaa maajoukkueessa laidalla ja leikkaa keskelle, samoin teki Madridissa. Mourinho vaihteli Özilin paikkaa joko keskelle tai laidalle, samoin kuin Wenger tekee.

 5. Itse esittäisin nöyrän toiveen, ettei tänne linkattaisi/kirjoitettaisi mitään sellaisista paska-aviiseista kuten mail, metro, goal ja star tulleita ”uutisia”. Näissähän on vähemmän perää kuin juupajoen traktorikauppiaan varmoissa tiedoissa Arsenalin fysiotyöskentelystä. On täysin turhaa fanien keskuudessa herättää vihaa joukkuetta ja sen johtoa kohtaan, jos ”tiedot” perustuvat vain klikkaushakuiseen ”uutisointiin”. Noissahan on kyse täysin siitä, että rakennetaan raflaava otsikko, jolla saa klikkauksia, ja keksitään jotain täytettä tekstimuotoon. Tähän kategoriaan menee esim tämä Özilin lähtöhalu. Kertoisiko hän kaikista maailman toimittajista asiasta jollekin b-luokan juoruilijalle? Ehkä ennemmin kuitenkin BBC:lle tai Telegraphiin..

  Giroa odotellessa. Ukko tekee vielä 20 pönttöä kevätkaudella.

 6. ”naivia ajatella, että mies on automaattisesti tyytyväinen nelossijapokaalikisaajana.”

  Timo, kuka noin ajattelee?
  Tuo nelossijapokaalitermi on elossa lähinnä tämän blogin kautta. Ei sitä ihan niin usein rummuteta seuran tasolta, kuin pessimistisimmät antavat ymmärtää. Ja olisiko niin, että nämä Özilin ja Sanchezin kaltaiset hankinnat on tehty juuri senkin takia, että pystyttäisiin nostamaan itseämme seuraavalle levelille? Jos tällaisten hankintojen myötä edelleen kamppaillaan ainoastaan CL-paikasta, niin eivät kai pelaajat omaankaan panokseen voi olla ihan täysin tyytyväisiä, koska nelossijakandidaatteeja ollaan oltu jo kauan ennen heidän saapumistaankin?

 7. Jokainen saa tietysti arvottaa mediaa miten haluaa. Mielestäni on kuitenkin vain inhimillistä etsiä tai ainakin miettiä kulissien takaisia syitä sille, miksi Arsenalin kovimmat pelimiehet pelaavat pääsääntöisesti huonosti. Wengerin vanhentuneet taktikat ja väsyneisyys on helppo vastaus, mutta voihan siinä sopassa jotain muutakin olla taustalla. Varmasti syitä onkin monia,mutta faktaa on vain huono peli, johon tarttua.

  En ymmärrä, miksi asiasta pitää pahoittaa mielensä. Ei tässä nyt omia lapsia arvostella. Onhan se helpompi hurrata jos menisi hyvin. Saa myös kannustaa ilman kritiikkiä huonosti pelaavaa joukkuetta, jos se saa tuntemaan itsensä paremmaksi kannattajaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s