Gnabry ja Wilshere

Maaottelut ovat vihdoin ohi, mutta tässä päivityksessä ei ole tarkoitus käsitellä niitä. Lasketaan myöhemmin ja ehkä jo huomisen aikana, mikä on saldo loukkaantuneiden osalta tämän maaottelutauon osalta.

Otsikon mainitsemat pelaajat ovat niitä, joita seuraan suurella mielenkiinnolla tämän kauden osalta. Wilshere ja Gnabry ovat joukkueen eliittiä lahjakkuuksina, mutta kumpikaan ei ole vielä lähelläkään sillä tasolla, joka olisi mahdollista. Wilshere on toki pelannut vuosia, mutta taso ei ole nykyään yhtään sen parempi, ehkä jopa heikompi, kuin noin nelisen vuotta sitten niin sanotun läpimurron aikaan.

Gnabry pääsi viime kaudella muutamissa otteluissa näyttämään osaamistaan, mutta vaikka onnistui hyvin oikeastaan aina kentällä ollessa ja tehojakin tuli, niin peliaika jäi jostain kumman syystä todella vähiin. Tietysti loppukauden pilasi loukkaantuminen, mutta ennen tuota saksalaisjunnua olisi mielellään nähnyt enemmänkin kentällä.

Wilshere on pysynyt kunnossa tähän mennessä, vaikka pelimäärät ovat olleet liian kovia ja perinteiseen tapaan Wenger ei pahemmin ole lepotaukoja antanut. Kunnossa pysyminen on kaiken a ja o, sillä ainoastaan pelaamalla Jackin on mahdollista nostaa tasoaan. Se ei onnistu loukkaantuneena oli kyseessä sitten kuinka lahjakas pelaaja tahansa.

Tämän kauden esitykset Wilsherella ovat vaihdelleet paljon, mutta näkisin parannusta tapahtuneen vähän, sillä mukaan mahtuu muutama hyvä ellei jopa loistavakin ottelu ja suoritus, joita ei esim. viime kaudella oikeastaan nähty ollenkaan. Mahdollisuuksia on edelleen Wilsherella nousta todella hyväksi pelaajaksi, mutta toisaalta matkaa tuonne on myös valtavasti. Tälläkin hetkellä Wilshere tuskin kuuluisi meidän optimiavaukseen, mutta kaikki tietävät, että tuolla ei koskaan päästä pelaamaan eli pelejä ja minuutteja Jackille riittää yllin kyllin ja jopa liikaakin.

Olen ennenkin sanonut tämän, mutta pidän Gnabrya lahjakkaampana kuin esim. Oxia. Toivottavasti tämä noin puolen vuoden polvivamma oli nyt poikkeus ja saksalainen ei ajaudu meidän pelaajille niin tyypilliseen vammakierteeseen. Tilanne Gnabryn suhteen on melko vaikea, sillä peliaikaa on pakko pystyä tarjoamaan vaikka se sitten tarkoittaisi lainasopimusta jonnekin.

Tällä hetkellä Podolski, Campbell ja jopa Rosicky näyttävät olevan aivan Wengerin kuvioiden ulkopuolella, joten toivottavasti peliaikaa annetaan mieluummin Gnabrylle kuin tuolle kolmikolle, jolla tuskin on mitään tulevaisuutta seurassa. Jos näin ei kuitenkaan tapahdu, niin laina esim. Championshipiin jos se on mahdollista tällä hetkellä olisi hyvä vaihtoehto. Pelaaminen kehittää ja reservipelit eivät ole enää riittäviä missään nimessä nuorelle saksalaiselle.

Wilshere ja Gnabry olivat valintani jo ennen kauden alkua erityisen tarkkaan seurattavaksi pelaajiksi, mutta jos nyt uudestaan arvioisi tilannetta niin listaan pitäisi nostaa mukaan ehdottomasti hienon alkukauden pelannut Chambers, jolla on potentiaalia vaikka mihin.

Tietysti seurattaviin pelaajiin voisi listata paljon muitakin, kuten esim. Sanchezin, mutta chileläinen menee hieman eri kategoriaan, sillä on todistetusti jo maailmanluokan pelaaja oikein käytettynä.

Mainokset

5 thoughts on “Gnabry ja Wilshere

  1. Mä en vain ymmärrä tuota Wilsheren potentiaalia.. Missä se on ja mitä se on? Minusta kaverilla on vain sen tason lahjat, että vain loistava peliäly tekisi siitä suurempaa.

    Toivottavasti olen väärässä.

  2. Ainakin näkemässäni Viro-matsissa Jackie oli kentän paras, mutta siitä ei ihan hirveästi voi päätellä mitään, sillä Viro ei voittaisi edes Championships-joukkueita. Silti vain 1-0 englannille täydellisen hallinnan jälkeen.

  3. Ihan muuta: Arsenalin yhtiökokouksessa oli kohtuullisen mielenkiintoisia kommentteja. Erityisesti se, että Gadizisin mukaan pelaajahankintoihin ei ole varoja läheskään niin paljon kuin on väitetty. Kesän ostojen jälkeen wengerillä on tammikuussa käytettävissä 20 miltsiä monitoimityökaluun eli pelaajaan, jota voi peluuttaa topparina ja puolustavana kk-pelaajana. Wenger sit sanoi, että ois ostettu jo kesällä, mut ei löytynyt. Että näin.

  4. ”Don’t doubt who calls the shots at Arsenal Football Club. It’s not the board, it’s not the fans, it’s Mr. Arsene Wenger.”

    Sir Chipsin kommentti AGM:ssä oli täysin käsittämätön, vaikka kaikkihan tämän tiesikin. En olisi kuitenkaan uskonut, että boardilta kuulisi tällaisia avautumisia ääneen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s