Wengerin suoranainen valehtelu kiihtyy samaa vauhtia, kun tulokset huononevat

Aloitetaan otsikon mukainen aihe ihan helpolla ja kaikkien muistamalla kesän lupauksella Vermaelenin myyntiin liittyen. Managerimme lupasi aivan suoraan hankkia korvaajan jos sen hetkinen kapteeni myydään. No belgialainen myytiin, mutta korvaajaa ei sitten tullutkaan ja nyt ollaan siinä tilanteessa, että Monreal vetää topparina ja Bellerin oikeana puolustajana.

Chelsea peliin ja erityisesti Özilin loukkaantumiseen liittyvä selonteko manageriltamme oli suoranaista valehtelua vai mitä mieltä olette tästä:

on Ozil…
He told me [about the injury] once it was discovered on the scan. He did not tell me anything during the Chelsea game, I did not know. What happened was that at half-time, just before we went out, he had a little pain with his knee but it was not bad.

Toisin sanoen managerimme ensin tiennyt mitään loukkaantumisesta ennen kuvausta tai pelin aikana, mutta heti seuraavassa lauseessa Wenger kertoo tienneensä loukkaantumisesta jo puoliajalla. Sanoisin tässä olevan ihan hienoinen ristiriita.

Tuorein tapaus on tietysti lauantaisen Hull tappion, anteeksi tasapelin, jälkeinen haastattelu ja siinä esille tulleet asiat. Ensinnä kerrankin toimittaja edes vähän hiillosti Wengeriä ja kysyi pahoja, mutta samalla järkeviä kysymyksiä. Tästähän managerimme ei pidä yhtään, vaan alkaa suoranaisesti nälvimään takaisin osoittaen, että hän ei ole koskaan väärässä ja kukaan muu ei voi tietää asioita paremmin. Kannattaa katsoa jos ette ole jo katsoneet tätä Hentenkin eilisen kommentteihin linkittämää haastattelua.

Ramseyn ei pitänyt olla Wengerin kommenttien mukaan pelikuntoinen vielä lauantaina:

on Ramsey…
Saturday’s game is too soon for Aaron. He will be back in full training on Monday and certainly in the squad for Wednesday [against Anderlecht].

No epätoivo ajaa riskinottoon ja enää lauantailta olisi puuttunut Ramseyn loukkaantuminen, kun managerimme taas kerran toi pelaajan liian aikaisin takaisin ainoastaan sen takia, että tilanne oli epätoivoinen ja joukkuetta ei vahvistettu kesällä tarpeeksi.

Samaan kastiin Ramseyn tilanteen kanssa melkein meni selitykset Gnabryn ja Walcottin pelikunnosta. Gnabry oli Wengerin mukaan jäljessä Walcottia, mutta pelasi silti parikymmentä minuuttia enemmän perjantaisessa reservien ottelussa. Jotenkin tämä logiikka ei oikein aukene itselleni, mutta eihän itselläni olekaan yli 30 vuoden managerikokemusta, joten en voi asiaa ymmärtää.

Lauantain pelin jälkeiseen haastatteluun ja kommentteihin palatakseni. Managerimme väitti Hullilla olleen kaksi laukausta maalia päin ja meillä olleen pallo hallussa 80 prosenttisesti. Totuus on taas vähän erilainen, sillä tilastot kertoivat meidän pallonhallinnan ja sivuttaissiirtelyn olleen 66 % ja vetoja vierailijoilla maalia kohti oli kahden sijaan tuplat eli neljä. Maailma on erilainen Wengerin silmin.

Kaikista pahinta olivat kuitenkin nämä seuraavat jo aiemmin linkitetyssä haastattelussa esille tulleet kohdat:

Q. A lot of the Arsenal supporters are looking at the fact there wasn’t another centre-half or defensive midfielder signed in the summer. Can you understand why they’re saying that?

A. I can understand everything.

Voiko enää tuon ylimielisempi olla, vaikka siihen ei olisi viimeisen vajaan 10 vuoden näytöillä tippakaan varaa. Tuo pitää myös tulkita, niin että manageriamme ei voisi vähempää kiinnostaa kannattajien mielipiteet.

Toinen kysymys:

Q. Two wins out of eight matches in the Premier League this season. Who or what do you think is to blame for that?

A. Why do you always want to blame people? I don’t understand the question.

Menettikö managerimme hetkeksi englannin kielen taidon vai mikä on ongelma, sillä ei tuo nyt niin mahdoton kysymys ollut. Ja vastakysymys on jotain uskomatonta, kun noin puolta minuuttia ennen samassa haastattelussa Wenger juuri syytti ottelun erotuomaria Hullin tasoituksesta.

Ei voi muuta sanoa kuin, että tällä hetkellä Wenger on aivan sekaisin ja yrittää keksiä selityksiä ja valheita tuon tuosta, jotka selittäisivät kaiken, mutta karu totuus tulee ilmi pelikentällä ja tuloksissa. Siinä ei paljoa auta puheet, ei varsinkaan kun niissäkin alkaa se viimeisinkin punainen lanka hukkua lopullisesti. Ei kai tämä sama voi jatkua enää kahta ja puolta vuotta tai jopa pahimmillaan vieläkin pidempään?

Mainokset

24 thoughts on “Wengerin suoranainen valehtelu kiihtyy samaa vauhtia, kun tulokset huononevat

 1. Paatsas Wengerille!
  Se on täällä jo valmiina Muhoksella, kyltissä kylläkin lukee ”Satu-setä Topelius” Näköinen on.
  Ei vaiteskaan, täytyy Arsenea kaikesta huolimatta kunnioittaa.

  Eikös anderlecht-Arsenal pelissä ole jotakin historian havinaa?
  Joku European-pysti läsähti meille v.69-70 pelissä…
  Kuka muistaa/tietää?

 2. En jaksanu taaskaan lukea stooria loppuun, koska bloggarille liian tyypillinen mustamaalaus. Joka tapauksessa pienellä sisälukutaidolla käy ilmi, että Wenger ei tiennyt Özilin kivuista ottelun aikana, mutta kertoi jälkitiedot (Özil oli tuntenut kipua, Wenger sai tietää jälkikäteen).

  Ihme sontaa. En minäkään Wengerin kaikista toimintatavoista perusta, mutta tuollainen DailyFail-tyylinen otsikoiden repiminen vie kaiken pohjan tältä blogilta.

 3. Ihmettelin kanssa noita kommentteja. Sekoiliko sanoissa vai tarkoittiko jotain muuta, vaikea sanoa.
  Tämä Arsenalin pelillinen ilme on itselleni aika yllätys koska olisi luullut että FA Cupin voiton jälkeen olisi homma lähtenyt rullaamaan ja oltaisiin taistelu mestaruudesta. Homma on lähtenyt oikeastaan päinvastaiseen suuntaan ja tämä on ollut samanlaista jo koko kauden. Saa nähdä saadaanko tätä korjattua. Toki loukkaantumisia on ollut paljon ja ne ovat sekoittaneet pakan mutta siitä on vastuussa ainoastaan Wenger ja jos se toppari sekä puolustava kk olisi hankittu, niin loukkaantumiset eivät olisi vaikuttaneet niin paljon.
  Viime viikon urhelulehdessä oli lyhyt juttu Özilistä ja siinä maininta että hänestä ei ole saatu kaikkea irti koska Wengerin valmennustapa ei ole kovin täsmällinen vaan on tietty tapa pelata ja pelaajille annetaan suuri vastuu toteuttaa sitä.

 4. Myönnetään,meidän kenttäpeli on alle odotuksien tällä hetkellä,mutta nää Villen kirjoitukset ei kyllä yllä lähellekään joukkueen pelillistä tasoa.Otsikot vois vaihtaa,muuten vois käyttää yhtä juttua !

  • Mun mielestä tämän kaltaiset kommentit on epäreiluja. Villellä on oikeus ilmaista mielipiteensä ja on vielä mielipiteidensä tueksi kertonut perusteluja. Sensijaan tämänkaltainen suora hyökkäys on täysin naurettava. Tottakai jokaisella kannattajalla on oikeus omaan mielipiteeseensä ja tärkeää, että niistä keskustellaan. Ei ole absoluuttista totuutta näin lähellä sydäntä olevassa asiassa.

 5. Matin kanssa samoilla linjoilla. Itse olen todella harvoin Villen kanssa samaa mieltä AW:n syyllistämisestä ja välillä todella närkästynyt esimerkiski Daily Failin ottamisesta lähteeksi/totuudeksi, mutta silti suoranaiset hyökkäykset blogistia kohtaan ovat väärin. Ville on varmasti valmis keskustelemaan näkemyksistään (vrt. Özil menossa Arshavinin kohtaloon tms.), mutta ”blogisti on kakka, lällällää” -argumentointi tuskin herättää intohimoa keskusteluun.

  Giro ratkaisee meidän ongelmat kevätkaudella. Nyt ei vaan pitäisi päästää kärkeä liian kauaksi.

 6. Minä taas komppaan OOKOOG:tä, että jutut täällä alkaa liikkumaan aika kosmisissa sfääreissä. Jos jossain huhujulkaisussa on sanottu jotain negatiivista, niin se tuodaan tänne heti hehkutukseen.

 7. Honkasen aiempaan postaukseen: muisti palailee pätkittäin. 22.4.1970 Anderlecht 3 Arsenal 1, supersub Ray Kennedyn kavennus 8 minuuttia ennen loppua. Toivottavasti historia ei toista itseään …

  • Niin, edellinenhän oli siis finaalin ensimmäinen osa nimenomaa Belgiassa. Vajaa viikko myöhemmin 28.4. kotinurmella lukemat 3-0 ja European Fairs Cupin voitto yhteismaalein 4-3. Maalit herroille Edward Kelly, John Radford ja Jonathan Sammels.

 8. Vähän käy tosiaan Sanchezia sääliksi. Ainoa henkilö koko seurassa, joka toimii odotetulla tasolla tällä hetkellä. Wengerillä ei ole ilmiselvästi mitään hajua, miten kääntää kurssi. Toki edelleen uskon, että se tapahtuu, mutta eittämättä liian myöhään. Nelossijasta taas kamppaillaan sitten joskus keväällä. Wenkku ei vaan saa jätkistä irti läheskään maksimia.

  Mutta, Wenger ei ole ainoa, joka kyntää, vaikka tietysti suurin vastuu kuulu hänelle. Mertesacker on kujalla, Wilshere on aivan turhake, Ox tuntuu lähinnä taantuvan ja Gibbsin otteet vahvistavat edelleen käsitystä siitä, että kysessä ei ole yhtään keskinkertaista parempi pelaaja. Flamini on lähinnä huono vitsi ja myös Ramsey ja Özil alisuorittivat rankasti ennen loukkaantumisiaan.

  Osan pelaajien epäonnistumisista voi vierittää Wengerin niskoille. Wilshere pelaa aivan eri drivella Englannin maajoukkueessa kun ei pakoteta turhanpäiväiseen jauhamiseen keskikentällä ja Özilin peluuttaminen laidassa on täysin älytöntä etenkin kun periaatteessa laitaosaston pitäisi olla nyt ihan hyvässä kunnossa.

  Flamini ja erityisesti Mertesacker sen sijaan saisivat katsoa peiliin. Tason pitäisi riittää paljon parempaan, jopa Flaminilla, vaikka ei olekaan Arsenalin avaukseen kuuluva pelaaja missään nimessä.

 9. Saas nähdä, miten tää kausi etenee. Aiemmin on aina jostain kaivettu voittoputki, jolla on noustu nelossijapokaalille. Samaa maalitilanteiden vähyyttä on silloinkin ollut, mutta oma pää on tukittu paremmin. Löytyykö edes jonkinlainen punainen lanka jossain vaiheessa? Nyt on päätöntä puskemista kohti puolustuslinjaa.

  • Aijoo wengerin sanomisista: Useimmat managerit puhuvat p***aa, wenger ei ole siinä poikkeus. Samoin tietty ylimielisyys on monien managereiden ominaisuus. Ja edelleen: Kun tulokset eivät ole kohdillaan, takakireyttäkin pukkaa. Mutta olennaista on se, että pätevä manageri osaa luovia tällaisista tilanteista ulos. Wenger on kieltämättä usein onnistunut – nyt on taas tilanne, että solmut pitäisi avata. Tod.näk. alkukauden vaisuus on vähintäänkin yllättänyt Wengerin, joten haaste voi olla iso.

 10. Kun Arsenalin pelit ovat jo usean vuoden olleet tätä samaa pashaa ilman minkaanlaista kehitystä niin tietysti meidän jutut näissä foorumeissa on saman suuntaisia ja kyllä kaikilla pitää olla oikeus sanoa täällä mielipiteensä asian puolesta tai vastaan. En minäkään löydä Arsenalista tällä hetkellä mitään positiivista kerrottavaa, en ole löytänyt moneen vuoteen. Arsenikki Wengerin tasoisia managereja löytyy kyllä Suomestakin, minäkin tunnen pari, mutta Ikävä kyllä tätä Wengeröintiä on pakko katsoa vielä ainakin pari vuotta. En tunne tämän foorumin pääkirjoitusten tekijää, mutta kannustan jatkamaan kirjoittamista niinkuin nytkin samaan malliin, omien tuntemusten mukaan, niinhän me kaikki teemme.

 11. Häiritsee kyllä FB puolen joiden mielensäpahoittaminen ”dissauksesta” huonojen otteiden aikoina. Pitäisi siis hurrata kun on aihetta ja olla hiljaa tai edelleen hurrata, kun menee huonosti. Tätä en ymmärrä, miten pitää mielensä pahoittaa (värikkäästä) kriittisyydestä.

  Itsekään en pitänyt tätä Villen päivitystä kovin onnistuneena, mutta asiaahan se on siinä suhteessa, että Wenger näyttää taas vaihteeksi hermoheikolta vanhukselta. Pystyykö korjaamaan, onko se kauden ainoa jännitysmomentti. Varmaan kauden toinen puolisko on parempi kun miehet palaavat ja pääsevät täyteen vireeseen. Jos Ramsey, Özil ja Sanchez joutuvat koko kauden loukkaantumiskierteeseen, melko varmaa on, ettei korjaaminen onnistu. Sijoitusta en ala veikkaamaan vielä, mutta pelin loistokkuus on aika harvojen varassa ja vastuunotto hakusessa muutenkin. Ne jotka haluaisivat ottaa vastuuta (Jack esim), eivät vaan oikein osaa.

  Se on silmiinpistävää, ettei Wenger tunnu olevan enää sellainen loistava hyökkäyspelikoutsi, millaiselta vaikutti alkuvuosina. Kovana puolustuspeliguruna ei ole kukaan koskaan pitänyt. Viimeksi Wengerin Arsenal teki paljon maaleja (83) liigassa 09-10, sen jälkeen on pyörinyt 70 molemmin puolin tehtyjen sarake, viime vuonnakin alle tuon maagisen rajan. Tätä Wenger ei enää taida osata korjata, tulee väistämättä mieleen pelejä katsoessa. Pelit on hikistä tasaista punnerrusta kuukaudesta toiseen, vaikka joukkue tosiaan on aika kallis ja taitavakin.

 12. Kun Hessu sanoi että kärkeä ei saa päästää liian kauas niin kyllähän Chelssea on jo mennyt eikä pienintäkään mahdollisuutta ole kiinni saada joten se siitä, Ja kyllähän totuus on myös siinä että ei Wengerin alaisuudessa pelaajat kehity vaan kyllä suuretkin tähdet (Özil) hiipuu pikkuhiljaa siihen samaan taapertajien joukkoon. Kyllä se ns. suuri intohimo voittamiseen tolta joukkueelta puuttuu ja se kyllä olis managerin tehtävä saada aikaan. Suuri täytyy muutoksen olla jos meinataan tosissaan torstailiiga paikasta taistella.

 13. Ferguson puhui Helsingissä ja varmaan muuallakin siitä, miten kovaa työtä joukkueen henkinen valmennus, vaatimustason ylläpito ja periksiantamattomuuden rakentaminen joukkueurheilussa on. Wengerilltä tåmä ei todellakaa suju, vaan aiemmasta kovan vaatimustason ympäristön siirtymisen jälkeen alkaa mukavoituminen ja löysyys. Ratkaisu ei siis olekaan kovempien pelaajien ostaminen vaan kovempi valmennusote.

 14. Luen tätä vain Villen kriittisten kirjoitusten vuoksi. Miksi? Koska tilanne on juuri se mitä hän kirjoittaa. Älä vaihda tyyliä!

 15. Ensi lauantain matsi on sikäli mielenkiintoinen, että kohtaamme 8-0 pataan saaneen Sunderlandin – toki vieraissa mutta kuitenkin. Sopiva vastus kurssin lievään kääntämiseen. Samoin heikko Anderlecht keskiviikkona.

  Maalien tekeminen muutamia kausia sitten oli helpompaa, koska valkussa oli vielä tuolloin selkeästi rupujengejä, joilla oli hitaat lädipakit.

 16. täällä on selkeästi joku toinenkin Miku kirjoittamassa, joskus aiemminkin tuon saman huomasin. no, asiaahan herra puhuu joten annetaan olla 😀

 17. Sama homma.
  Joku toinen honkanen, selvästi känässä, tänne väliin skriivaa. Ala-arvoisia heittelee. Pois se siis minusta.
  One sign per gooner, ookoo.

 18. Sanoisin, että juuri NYT olisi Alexis pojalle lepovuoro. Seuratkaa vain niin loukkaantuminen on jo lähellä niin paljon tuo kaveri tekee kentällä töitä.

 19. Meidän aika tiukka alkuohjelma vääristää sarjataulukkoa, mutta Hullin tasuri pahensi sitä entisestään.Villen takiahan tätä luetaan.Harva haukkuu ”omaansa” niin antaumuksella ja osuu ajoittain akilleenkantapäihin.Fudisjengiä pitääkin/voi haukkua toisin kuin omia lapsiaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s