Täysin ansaitsematon voitto

Anderlecht – Arsenal 1-2 (0-0)

Voitto toi kolme pistettä lisää ja samalla nuo pisteet varmistivat jo oikeastaan jatkopaikan. Periaatteessa lohkovoitosta on myös mahdollista myös taistella, mutta todellisuudessa alkukauden ja erityisesti eilisen kaltaisilla otteilla se ei ole millään muotoa todennäköistä.

Tämän kauden peliesitykset ovat olleet pääsääntöisesti hirveitä tai vähintäänkin heikkoja, mutta eilinen oli aivan luokatonta tekemistä. Vastassa Anderlecht ja ensimmäinen veto kohti kotijoukkueen maalia tuli 49 minuutin kohdalla. Ihmettele siinä sitten miksi maaleja ei tule.

Monreal topparina, Cazorla laiturina totta kai kun Öziliä ei nyt voi siellä peluuttaa, Ramsey ja Wilshere yhtä aikaa keskustassa ovat jo sellaisia ratkaisuja, jotka on moneen kertaan todistettu heikoiksi, mutta tietenkin siitä huolimatta Wenger jatkaa samalla tavalla ottelusta toiseen.

Meidän pelaamisessa ei yksinkertaisesti ole mitään ideaa tällä hetkellä sen enempää puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan. Puolustamisesta puhuttaessa vastustaja pääsee aivan liian helposti keskikentän ohi ja juoksemaan puolustuslinjaa vastaan. Sitten myös sijoittuminen ja yksinkertaisesti merkkaaminen vaikuttivat olevan mahdottoman vaikeita asioita puolustuslinjassa, sillä toppareiden välistä pääsee jatkuvasti pienikokoisetkin pelaajat muun muassa puskemaan maaleja. Ja tietysti minkään asteista prässiä ei ole olemassa, vaan silloin tällöin joku pelaajista yrittää yksinään ja käytännössä hukkaa vain energiaa turhaan.

Hyökkäyspelaaminen on taas aivan liian hidasta, uskallusta ja halua ei ole mennä eteenpäin kuin Sanchezilla. Muut tyytyvät suurin piirtein sivuttais- ja taaksepäin syöttelyyn. Aloitteita pystyyn ei tee juuri kukaan chileläisen lisäksi ja boksiin saadaan harvoin yhtä tai maksimissaan kahta pelaajaa enempää. Järkyttävä ero jos joku katsoi kuinka esim. Bayern Munchen hyökkäsi Romaa vastaan tiistaina. Saksalaisilla oli järjestäen neljästä kuuteen pelaajaa boksissa ja sen ympäristössä, kun palloa pelattiin sinne.

Bayernista puheen ollen voi vain kuvitella mitä todelliset huippujoukkueet tekisivät jos pääsisivät pelaamana meitä vastaan tällä hetkellä. Riittäisiköhän yksinumeroiset luvut tulostaululla? No tämä nähdään todennäköisesti taas ensimmäisellä jatkopelikierroksella helmikuussa.

Eilinen oli aivan hirveää loppua lukuun ottamatta ja jos joku kuvittelee erittäin onnekkaan voiton muuttaneen mitään, niin ainoastaan pettää itseään. Edes Anderlechtin tasoista vastustajaa vastaan moinen nousu ei onnistu kuin kerran ehkä kymmenestä tai jopa harvemmin.

Paljon olisi tapahduttava, että joukkueen kurssi todella muuttuisi. Peliesityksiin on saatava huima parannus, jotta voittoja voisi alkaa tulla muutenkin kuin hirveällä onnella heikoimpia vastustajia vastaan. Sanchezin reaktio pelin loputtua kertoi kaiken. Mies pudisteli päätään, kun monet joukkuetoverit vaikuttivat olevan jopa tyytyväisiä. Voi vain toivoa, että Sanchez pysyy kunnossa, sillä meidän hyökkäyspeli on tällä hetkellä lähes täydellisesti chileläisen varassa. Podolskin ottaminen kentälle puolestaan oli viimeinen hätävara, jota Wenger ei käytä nykyään kuin pakon edessä ja sikäli aika ironista, että Podolski toi Wengerille jälleen kerran ns. vapaudut vankilasta kortin.

Voitosta huolimatta äärimmäisen vaikea nähdä mitään positiivista pelissämme Sanchezia lukuun ottamatta. Joka tapauksessa Wengerin 65-vuotissynttärit saivat onnellisen lopun ja kaikki on taas hyvin Arsene FC:ssä. Näin ainakin lauantain Sunderlandin vierailuun saakka ja varmaan sen jälkeenkin, koska mahdollista pistemenetystä voi ihan hyvin selitellä taas eilisellä ottelulla ja siitä johtuvalla väsymyksellä.

Mainokset

7 thoughts on “Täysin ansaitsematon voitto

  1. Käsittämätöntä, jos lauantaina Monreal jatkaa topparina, vaikka Chambers on käytettävissä. Mutta aivan sama, hirveää sekin matsi on katsoa ja masokismin juhlaa. Katson silti.

    Hyvä ja rehellinen päivitys Villeltä. Mutta vaikeus on löytää mitään sanottavaa tarpomisen jatkuessa.

    • Väkisin tuli mieleen, jos Mou olisi tehny nämä loistavat vaihdot ja suurella älyllään ratkaissut ottelun… mutta joo joo, jatketaan konttaamista.

  2. Ja toivotaan, että tottenhotten wc saa turpiinsa tänään joltain Asterix Härtsäläiverixeltä… jos se nyt ketään kiinnostaa.

  3. Mielenkiintoinen tilasto: Ilman Theoa Arsenalin voittoprosentti on 46,2 ja Theon pelatessa 69,2… Selityksiä on varmasti monia, mutta kyllähän nopea laitajamppa saa puolustuksen pakan sekaisin paremmin kuin hidas poikittaissiirtely.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s