Bonus

Tänään on harvinaista herkkua tarjolla, sillä tämä blogi tarjoaa kaksi päivitystä samalle päivälle. Tässä tulee ensimmäinen ja varmasti se mielenkiintoisempi eli Henten ajatukset pelipäivälle. Joskus lähempänä peliä sitten omat ajatukseni päivän kamppailusta.

Kautta on takana kaikki kilpailut mukaan lukien 14 ottelua. Näistä kohtaamisista olemme saldonneet 5 voittoa, viisi. Pohtiessamme näitä viittä voitettua ottelua, tuoreimmassa muistissa on kaikkea muuta kuin vakuuttava esitys viikolla Belgiassa. Kauden ensimmäisessä ottelussamme Crystal Palace kaatui Valioliigassa kotinurmella Aaron Ramseyn lisäajalla iskemällä osumalla.

Seuraava voitto kirjattiin Mestareiden liigan karsinnan toisessa osassa Emiratesilla Besiktasia vastaan nihkeiden vaiheiden jälkeen lukemin 1-0, ottelussa missä Mathieu Debuchy ajettiin kentältä ja ottelussa missä ei olisi ollut huutavin vääryys tuomita vierailijalle rangaistuspotku, ellei peräti kaksi.

Viiden voitetun ottelun saldo täydentyy sitten kahdella uskaltaisinko sanoa valopilkulla, kun Aston Villa kaatui Valioliigassa vieraskentällä puhtaasti 3-0 ja Galatasaray Mestareiden liigan lohkovaiheessa Grovella 4-1.

Ettei syntyisi kuvaa, että allekirjoittanut yrittää luoda kuvaa todellisuuttakin kehnommasta alkukaudesta, on syytä todeta, että pelatuista 14 ottelusta olemme hävinneet kolme. Mutta kuten hyvin tiedämme, ilman voittoja menestyksestä on turha haaveilla. Kuvitellaan, että joukkue pelaisi tappiottoman kauden Valioliigassa, mutta myös ilman voittoja, tarkoittaisi tämä käytännössä sijoitusta putoamisviivan tuntumassa noin 50 pistettä liigamestarin takana.

Kuluvan kauden tasapeleistä etenkin ottelut Hull Cityä vastaan kotona sekä Leicesteriä vastaan vieraissa ovat olleet varsin masentavia, miksei myös kotitasapeli Pohjois-Lontoon verivihollista vastaan.

Miksikö tämä lyhyt yhteenveto alkukaudesta? Ensinnäkin siksi, että päädyin sitä syystä tai toisesta pohtimaan ja mustana valkoisella se tuntui konkretisoituvan vieläkin paremmin. Toiseksi siksi, että olen kaikin mahdollisin keinoin halunnut uskotella itselleni, ettei kirvestä ole syytä heittää kaivoon, ei nyt ainakaan ennen kuin vuosi on marraskuulle ehtinyt.

Niin on kuitenkin usko koetukselle joutunut, että vaikken kirvestä kaivoon ole halunnut heittää, tuntuu, että se on riistetty minulta. Olen aseeton taistelussani, olen väsynyt taisteluun. Olen itse asiassa niin väsynyt ja turhautunut, että ajatus ’pelastetaan mitä pelastettavissa on’ tuntuu sekin kovin kovin vaikealta.

Vielä kolmas ja ehkä sitten se tärkein syy yhteenvetoon alkukaudesta, tai ainakin vahvin kimmoke pohtia alkukautta mustana valkoisella kohti vierailua Sunderlandin Stadium of Light’illa. Mikäli tulos on jotain muuta kuin kolme pistettä meille, tarkoittaa se samalla pisteiden valossa huonointa alkukautta Valioliigassa Arsene Wengerin aikakaudella yhdeksän pelatun ottelun jälkeen. Pelillisesti se lienee jo ollut sitä.

Neljä pistettä viivan alle, yksitoista sarjan kärkeen. Kohtaamme joukkueen, joka tuli Southamptonin murhaamaksi 8-0 viikko takaperin. Ajatus Sunderlandin onnistuneesta ryhtiliikkeestä meitä vastaan ei tunnu lainkaan mahdottomalta, päinvastoin, se tuntuu juuri niin mahdolliselta kuin tuntuu ennustamisen mahdottomuus omasta suorittamisestamme.

Vedän syvään henkeä ja painan leukani rintaan. Katse osuu ties kuinka monetta kertaa kolmen vuoden takaiseen juhlavuoteen. 125 vuotta takana ja pitkää taivalta Tykkilogossa täsmentää sana Forward. Aivan oikein, ja jättämällä juuri tässä kohtaa yksittäiset toimet sivuun, ravistella täytyy ja aidosti, jotta riistetty kirves tapellaan takaisin.

hente

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s