Sanchez jälleen kaikki kaikessa, mutta onhan tämä pelkkää tekohengitystä

Sunderland – Arsenal 0-2 (0-1)

Samalla linjalla jatkettiin suurimmaksi osaksi niin tuloksen kuin esityksenkin kanssa kuin viikolla Mestareiden liigassa. Esitys oli ehkä piirun parempi, mutta silti todella heikko ottaen huomioon vastustajan tason. Meillä ei pitäisi olla mitään vaikeuksia Sunderlandin tasoisia joukkueita vastaan, mutta siitä huolimatta tarvitsimme eilen taas kaksi melkoista lahjaa kotijoukkueelta pisteisiin. Toki Sanchez pelasi tilanteet loppuun, kuten yleensä aina tekee toisin kuin suurin osa muista pelaajistamme.

Tilanteiden luominen on edelleen aivan liian vaikeaa. Flamini ja Arteta hoitivat kohtuullisesti tehtävät puolustussuuntaan, vaikka vastustaja ei todellakaan mitään merkittävää uhkaa luonut. Sen sijaan ylöspäin pelaaminen on aivan kauheaa katsottavaa kaksikolla, mutta sama koskee oikeastaan kaikkia muita kuin Sanchezia ja erityismaininnan saa Cazorla. Viimeistely-yritykset ovat kammottavia ja muutenkin tekeminen sellaista puolivillaista suurimman osan ottelua, vaikka espanjalainen viimein pääsi pelaaman suosikkipaikallaan eli keskikentän kolmikossa ylimpänä.

Ox on myös todella hukassa tällä hetkellä ja Welbeck alkaa olla peluutettu puhki, mutta mikä ihme tuo on. Täydet minuutit oikeastaan joka ottelussa siirron jälkeen ja lepoa ei tule missään vaiheessa. Peruspeluuttamista Wengeriltä ja ei tarvitse ihmetellä jos mies loukkaantuu tai vähintäänkin esitykset ovat heikkoja ja tietysti maalitehtailu sitä myöten tyrehtyy kokonaan.

Ennen peliä oli jo helppo nähdä, että Gibbs on hyvin lähellä loukkaantumista jos ja kun Wenger laittaa englantilaisen kolmatta kertaa viikon sisään avaukseen. Näin tapahtui ja sieltähän se loukkaantuminen tuli. Yllättyneitä tuskin ovat muut kuin Wenger. No onneksi on Bellerin ja nyt penkille voidaankin sitten raahata Hayden tai joku muu junnupuolustaja, kun ykkösjoukkueessa on tasan neljä kunnossa olevaa pelaajaa. Tietysti jos Bellerin lasketaan ykkösjoukkueeseen, kun espanjalaisen nimeä ei ainakaan Arsenal.comissa löydy ykkösjoukkueen listauksesta.

Toki myös Mertesackerilla näytti olevan ongelmia pelin loppua kohden, joten pahimmassa tapauksessa seuraavassa pelissä puolustuslinjamme on muotoa Bellerin, Chambers, Hayden ja Monreal. Vastassa on toki Burnley, mutta se että Wenger on päästänyt tilanteen tähän on jo yksistään potkujen arvoinen virhe.

Sanchez on ainoa valopilkku koko meidän joukkueessa tai seurassa ylipäätään tällä hetkellä. Chileläinen ratkaisee yksin pelejä meille näitä heikompia vastustajia vastaan, kun kukaan muu ei siihen pysty ja Wengerin tekemisestä taktiikkoja sekä vaihtoja myöten on vain enemmän haittaa kuin hyötyä joukkueelle.

Ollessani täysin rehellinen en ollut kovinkaan iloinen eilisestä voitosta. Isossa kuvassa se on vain tekohengitystä Wengerille, eikä mitään muuta. Sama hidas taantuminen jatkuu niin kauan kuin Wenger jatkaa ja olisi paljon helpompi jos romahtaisimme sen verran, että manageri saataisiin vaihtoon tämän toivottoman tilanteen jatkumisen sijaan.

Se että pystymme voittamaan tuurilla ja lahjamaaleilla Anderlechtin tai ehkä Valioliigan tämän hetken huonoimman joukkueen ei paljoa auta. Toki pisteet auttavat vähän, mutta ainoastaan muiden joukkueiden, kuten esim. Liverpoolin surkeus pitää meidät tällä hetkellä iskuetäisyydellä nelossijasta. Ja suoraan sanoen tuo nelossija ei Wengerin jatkaessa voisi vähempää kiinnostaa. Eri asia olisi jos jotain toivoa olisi menestyä Mestareiden liigassa, mutta näin ei todellakaan ole pitkään aikaan ollut. Europelit ovat tälläkin kaudella ja ovat jo pitkään olleet ainoastaan keino tienata lisää rahaa seuran tilille, jossa jo muutenkin viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan oli yli 200 miljoonaa puntaa.

Juhlikaa eilistä voittoa jos haluatte tai pystytte siihen, mutta itse en siihen kykene. Valitettavaa että tähän on tultu, mutta näen hetkellisen romahduksen olevan parasta mitä meille voisi tällä hetkellä tapahtua. Se on ainut keino päästä Wengeristä eroon, jolloin tämä nykyinen oravanpyörä voitaisiin saada poikki ja tunnelin päässä olisi taas mahdollista nähdä valoa.

Ilmoitus: En ole koskaan ennen poistanut ainuttakaan kommenttia, mutta nyt nimimerkki Nimeton ylitti tietyn rajan ja en jaksa enää kuunnella aiheesta, joka ei liity mitenkään Arsenaliin. Kommentit meni poistoon ja suosittelen taukoa tai mielellään ihan pysyvää siirtymistä muiden blogien pariin kyseiselle kommentoijalle.

Mainokset

26 thoughts on “Sanchez jälleen kaikki kaikessa, mutta onhan tämä pelkkää tekohengitystä

 1. Oletetaan tilanne,että Wenger saa tänään potkut,mitä sen jälkeen Ville?Avaa mulle vähän,olisiko Moyes uusi manageri,jota olit palkkaamassa jossain vaiheessa,on ainaki vapaana tällä hetkellä!

  • Ei tarvitse manageri olla vapaalla, vaan ainakin muut suurseurat palkkaavat managerin muista seuroista jos se on tarpeen. Muiden maiden sarjoja ja esim. Saksan liigaa en seuraa paljoa, mutta siellä on muutamia mielenkiintoisia nimiä Kloppin lisäksi, jotka olisi varmasti saatavilla. Ja edellisellä en tarkoita Kloppin olevan saatavilla.

   Valioliigasta kelpaisi esim. Martinez, joka varmasti olisi irrotettavissa jos tarjous olisi vain tarpeeksi hyvä. Koeman kelpaisi ja yleensäkin on turha väittää, että maailmassa ei ole ketään muuta kuin Wenger meille manageriksi.

   Pointti on kuitenkin se, että toki vaihdos voisi mennä pieleen, mutta aivan yhtä hyvin onnistua. Tehtäisiin sentään jotain ja voihan sitä vaihtaa uudestaan, kuten muutkin tekevät jos ensimmäisellä kerralla ei onniistu.

   Kaikista pahinta on tämä vuosia kestänyt pysähtyneisyys ja se, että mitään kehitystä ei ole nähtävissä, vaan päinvastoin.

 2. Ville, jaksamisia.
  Toivon, ettei tämä blogi lopu koskaan vaikka monet kyllä tekee töitä sen eteen 😉
  Mitenkäs nuo lainapelaaja- säännöt oikein menee, jos ”emäjoukkue” haluaa kiireisesti lainaamansa pelaajan takaisin.
  Käykö se tuosta vaan?(esim. Calle).

 3. Chelsealläkin menee huonosti. Ainoastaan muiden joukkueiden surkeus pitää ne kärjessä. Niiden pitäisi erottaa Muori.

 4. Fiilistelijät eivät viitsi ajatella nokkaansa pitemmälle voiton hetkellä, vaan ollaan ”todella tyytyväisiä”, että pisteet tulevat heikollakin pelillä. Murehtijat miettivät tulevaa ja näkevät, ettei tuollaisella räpellyksellä paljon mitään jatkossa tule.

 5. Alkaa olla jos suhteellisen paksua, jos oman joukkuueen voitosta ei voi iloita. Varsin pahaksi on blogistilta tämä ”Wenger-Out” -tauti päässyt. Mikään seura EI VAAN voi menestyä maksimaalisesti vuodesta toiseen, ei edes Mighty Arsenal. Eikä tämä nyt ihan niin huonosti ole mennyt. Seuran kannattaja vuodesta -69.

  • Nämä on näitä mielipide-eroja. Omaan makuuni viimeisen lähes 10 vuotta on ollut liian heikkoja ja varsinkin viimeinen noin viisi vuotta. Moneen kertaa olen sanonut, että en todellakaan odota kaiken voittamista, mutta se että yritettäisiin tosissaan kehittyä ja voittaa seuran olemassa olevilla resurseilla ja virheistä otettaisiin opiksi olisi jo hienoa. Valitettavasti kumpaakaan ei ole tehty vuosikausiin.

 6. Kyllä Arsenalin voitosta kannattaa aina iloita jos Arsenalia sattuu kannattamaan, sillä Wenger ei todellakaan tule saamaan potkuja, vaikka tappio tulisikin. Sellaista romahdusta, että Wenger saisi potkut, ei tule tapahtumaan. Sitä paitsi nelossijalla on se merkitys, että sitten kun Wenger lopettaa niin totta kai haluan seuraajalla olevan hyvä pelaajarunko sekä sieniliiga statuksen omaava joukkue, jonka päälle on paljon helpompi rakentaa kuin jonkun totaalisen romahduksen päälle. Nykyinen liioiltellun ”surkea” tilanne seuran osalta on kuitenkin aika viehättävä monen valmentajan näkökulmasta verrattuna siihen skenaarioon, joka vallitsisi siinä tapauksessa, että Wenger olisi saanut fudut.

  Vai onko se, että Wenger saa oppitunnin kaikki kaikessa. Toki jos esim. viidennelle tai kuudennelle sijalle jääminen tarkoittaisi jonkin sortin muutosta niin ymmärtäisin, että sitä toivottaisiin, mutta ei sen luokan epäonnistuminen muuttaisi vielä mitään. Korkeintaan vyö menisi taas kireälle ja nykyisetkin huippupelaajat myytäisiin pois kassan ”tasapainottamiseksi”. Kuka huippuvalmentaja siihen tilanteeseen haluisi tulla? Kuitenkin kaikki nykyiset huippuvalmentajat, jotka voittavat pokaaleja säännöllisesti tarvitsevat myös huippupelaajia ja rahaa ostoksiin. Katsokaa vaikka Mourinhon track recordia. Ei ne pokaalit vyötä kiristämällä ole tulleet.

  • Toki Wenger voi saada potkut. Ei siihen yhden kauden räpellys riitä (ellei tule putoaminen), mutta pari kautta riittänee keskiryhmässä. Potkut naamioidaan terveyssyiksi, esim. En näe, että Wenger enää Arsenal-uran loppuessa missään muualla valmentaa, joten virallisella syyllä ei ole väliä.

   Käytännössä Wenger on pelaajien armoilla. Jos pelaajat menettävät uskonsa jossain vaiheessa professoriin kuten Manun pelaajat Moyesiin ja antavat sen näkyä kentällä, eipä siinä paljon ole tehtävissä. Kunnianhimoisimpia pelaajia on jo myyty hyvää tahtia ja paljon kertoo miten Sanchezin ja Özilin viihtymisen kanssa käy seuraavan vajaan vuoden aikana. Jokainen tietää, että huippupelaajat voivat helposti pakottaa itsensä ulos Arsenalista, eikä Wenger ja board edes paljon estele, koska valttikortteja ei ole kädessä.

 7. Eilinen peli oli oikeastaan aika surkeaa katsottavaa. Puolustus pelasi aika hyvin ja oli hyvä että tuli se nollapeli niin se ehkä parantaa itseluottamusta ja luo uskoa tulevaan. Ylöspäin pelaaminen sen sijaan takkuaa pahemman kerran. Melkein ainoat luodut teko paikat Cazorla sössi pahemman kerran. Toivoa antaa se, että hyökkäys on osa alue minkä Wenger yleensä saa kuntoon jossain vaiheessa. Tämän onneksi seuraavat vastustajat pitäisi olla kaadettavissa heikolla pelillä.

 8. Monreal on kyllä yllättänyt. Virheitä ei juurikaan ole tullut ja kaveri näyttää yllättävän vahvalta tilanteissa, eikä ole ensimmäisenä aiheuttamassa rappausta boksissa.

  Eilen Alexis lähti tuulettamaan toisen maalinsa jälkeen, mutta muita ei näköjään kiinnostanut.. kertoo jotain joukkueen asenteesta. Vaikka olikin lahjamaali ja vielä entiseltä veskarilta niin en käsitä tuollaista asenneta.. aina pitäisi olla tappoasenne, eikä sääliä ketään.

 9. Mä kyl ymmärrän, että Viton kanssa pelanneet eivät tuuletelleet. Kertoo nimenomaan hyvästä asenteesta.

  Joo, wenger ehkä ois lähtenyt viime kauden jälkeen, jos se ois mennyt riittävästi munilleen. Nyt ei ole lähelläkään – hyvin tod.näk. istuu penkin päässä sopparin loppuun asti.

  Tää on muuten uusi ilmiö, miten blogia kritisoidaan: Muistutetaan samalla, kuinka kauan on seuraa kannatettu. Vai onkos se uusi ilmiö?

  • Se tarkoittaa sitä,että ollaan kasvettu seuran mukana silloin ku menestystä ei ollut,ei rakastuttu pokaaleihin vaan aivan muuhun seuran ilmapiirissä.Se ei tarkoita sitä ettei muakin vituttanu eilinen esitys,mutta tärkeintä oli kolme pistettä.Mulle jokainen pelipäivä on juhlapäivä ja aina aletaan nollanollasta tuli siellä kuka tahansa vastaan ja en uneksi mistään vitun romahduksista !!

   • Paljolti olen samaa mieltä, Ookoog.

    Ja tänään tämä blogi on erityisesti osoittautunut tärkeäksi ja hienoksi foorumiksi. Kommentteja ja bloggaajan vastauksia. Näin elävä blogi just toimii. Ymmärrän kyllä, että Ville ei mitenkään ehdi aina kommentoimaan kirjoituksiin kohdistuvia väitteitä, mutta hieno lisä ne ovat/olisivat.

  • Siinä kuulkaa morsetuslaite huusi Hoosiannaa savupirtin pöydän laidalla meidän kuunereitten kesken, kun Arsun pelin aikana Tom Whittakerille potkuja vaadittiin.

 10. Mitä mieltä täällä muuten ollaan siitä että Mourinho on peluuttanut Costan loukkaantuneeksi vaikka mies ei mitä ilmeisimmin pystynyt edes harjoittelemaan? Osaa ne näköjään muutkin kuin vain Wenger.

 11. Aina tulee loukkaantumisia. Meillä kaverit pelaa pääsääntöisesti niin kauan, kunnes loukkaantuminen tulee. Eilen oli hyvä esimerkki siitä, että vaikka peli ei kulje millään tavalla niin vaihtoja ei TULE!! Vaikka siellä olisi aivan hyvää laatua penkillä niin ei vain tapahdu.

  Kumpi loukkaantuu ensin Campbell vai Alexis?

 12. Kaikkihan näkevät Arsenalin hurjat loukkaantumistilastot vuodesta toiseen: Siinä cavanit, hummelsit ja pedrot varmaan miettii tätäkin pointtia, kun Sumujen saarelle hamuavat.
  Toivotaan, että se meidän uusi Mobilaatin levittäjä osaa hommansa!

 13. Harvoin on nimeltämainitsemattoman joukkueen yliaikamaali laittanut hymynkaretta naamalle, mutta tänään niin. Oli mukava nähdä Josefinen naama, mikä oli kuin vanhallapii… lavatansseissa.

 14. Ilmoitus: En ole koskaan ennen poistanut ainuttakaan kommenttia, mutta nyt nimimerkki Nimeton ylitti tietyn rajan ja en jaksa enää kuunnella aiheesta, joka ei liity mitenkään Arsenaliin. Kommentit meni poistoon ja suosittelen taukoa tai mielellään ihan pysyvää siirtymistä muiden blogien pariin kyseiselle kommentoijalle.

 15. Perspektiivihän on se, että Arsenal on surkea silloin, kun jaetaan pokaalit eli helmi-toukokuussa. Mitä se tarkoittaa, että jo nyt ollaan oltu koko kausi surkeita? Odottaako joku, että vedetään toinen puoli hurmoksessa, kun kukaan ei enää uudenvuoden jälkeen loukkaannu?

  Viime kaudella tunsi onnea ja iloa, kun ensimmäisellä kolmanneksella tuli tukku loistopelejä. Alkoi ehkä toivoa, että jos sittenkin. Nyt ei ole mitään, mitä odottaa. Wenger korjaa, joskus, ja heikompia aletaan voittaa varmemmin, mutta koville hävitään kuten aina. Vaikea uskoa mihinkään muutokseen. Tässä olen täysin Villen linjoilla.

 16. Kyllä wengerille pitäisi antaa kenkää. Sitä ei vain tule tapahtumaan. Özilin siirtohalutkin on varmaan kypsymistä vanhaan jäärään. Puhumattakaan lukemattomista lahjakkaista pelaajista joista wenger on tehnyt rivimiehiä. Ja miksi ei cesc kelvannut takaisin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s