Viikonlopun saldo ja Gibbsin mahdollisen loukkaantumisen myötä puolustajia on kunnossa enää neljä

Viikonlopun tulokset olivat meille suurimmaksi osaksi hyviä jos ajatellaan puhtaasti neljän joukkoon sijoittumista. Lisäksi Manchester City hävisi, joka on plussaa, mutta ei toisaalta vaikuta suuresti meihin. Chelsea ja City ovat tällä hetkellä niin paljon edellä, ettei noista pahemmin tarvitse välittää päävastustajia mietittäessä.

ManU sai yllätyspisteen Chelsealta, joka on tietysti huono asia, koska Van Gaalin ryhmä on edelleen yksi vastenmielisimmistä joukkueista, jota maa päällään kantaa ja tietysti Manchesterin punaiset ovat yksi todellinen kilpakumppani samoista sijoituksista tällä kaudella. Sen sijaan joku saisi voittaa Chelsean edes kerran, sillä vaikka siniset ovat vielä kaukana tappiottomasta kaudesta puhumattakaan 49 ottelun ennätyksestä, niin meno on kohtuullisen vakuuttavaa. Pahimmista vierasotteluista puhuttaessa Manchesterin joukkueet on Mourinhon ryhmä jo kohdannut.

Everton puolestaan paransi heikosti sujunutta alkukauttaan voittamalla Burnleyn ja nousi näin ollen kahden pisteen päähän meistä. Paras tulos oli kuitenkin Tottenhamin kotitappio surkeasti sarjan aloittaneelle Newcastlelle. Yhteen asiaan voi aina luottaa ja se on naapurin heikkous. Meni meillä kuinka huonosti tahansa, niin loskanvalkeilla menee vielä pykälän tai pari heikommin. Tuo on jo melkoinen ”saavutus”, kun katsoo meidän alkukautta. Silti naapurin konttaus on vain todella pieni lohtu, kun omat asiat ovat heikommalla tolalla kuin koskaan ennen Wengerin alaisuudessa.

Kaksi viimeisintä ottelua on tuonut täyden pistepotin, mutta siihen se positiivinen jääkin jos ei mennä yksittäisiin pelaajiin eli toisin sanoen Sanchezin otteisiin. Kaksi seuraavaa vastustajaa ovat Burnley ja Anderlecht kotona, joten jopa tämän kauden peliesityksillä pisteet ovat otettavissa. Tärkeintä olisi kuitenkin saada pisteiden lisäksi peliesityksiin jokin tolkku ja selkeä parannus.

Tällä hetkellä joukkue näyttää aivan lamaantuneelta ja pelaaminen on suurin piirtein kuin hidastetusta filmistä. Lisäksi viime kauden ainakin osittain parantunut puolustuspeli on vain kaukainen muisto. Asiaa ei tietysti auta loukkaantumiset, mutta asiaan olisi voinut varautua hankkimalla enemmän pelaajia ja edes joskus kierrättämällä järkevästi. Gibbsin viimeisin loukkaantuminen on malliesimerkki asiasta, kuinka ei pitäisi toimia.

Varmaa tietoa englantilaisen loukkaantumisien vakavuudesta ei kai vielä ole, mutta luin jostain arveluja neljästä viikosta. Valitettavasti en muista lähdettä tähän hätään ja toivottavasti tuo neljä viikkoa on yläkanttiin. Meillä ei olisi yksinkertaisesti varaa menettää enää ainuttakaan pelaajaa puolustuksesta tai tietysti ylipäätään mistään pelipaikalta. Silti Gibbsin historian tietäen neljä viikkoa voi olla hyvinkin lähellä totuutta.

Mainokset

9 thoughts on “Viikonlopun saldo ja Gibbsin mahdollisen loukkaantumisen myötä puolustajia on kunnossa enää neljä

 1. Mulle taas shelski on niin kunniaton joukkue, että toivoin tasuria manu-shelski -pelissä.
  Pelikierroksia jäljellä vielä 29, ajattelen sarjasta vielä kuin Lemmy punaviinin juonnista: Mitä vaan voi tapahtua!

 2. Oliko tosiaan niin, että wenkku käytti sunderland pelissä vain yhden vaihdon?
  Eikö penkilöltä löydy ketään, johon voisi luottaa edes sen verran, että pelataan kellosta sekuntteja pois ja saadaan jengille vähän hengähdys taukoa viime minuteilla..?

 3. Chelsean takana on melko tasaista. Koeman ja Soton ovat yllättäneet, mutta vaikea nähdä tuon koko kautta jatkuvan vaan hiljalleen takaa tulee jengejä ohi. En tiedä ehtiikö Citykään mukaan tuohon Chelsean junaan. Chelsean kohdalla peliesitykset eivät ole olleet aina niin hyviäkään, mutta tulosurheilusta puhutaan ja siinä ovat onnistuneet. Vaikkakin Manchesterin jengejä vastaan ovat ”anti-mourinhomaisesti” menettäneet johtonsa, Cityä vastaan vieläpä miesylivoimalla.

  Jos puhutaan Arsenalin alkukauden olleen surkein Wengerin aikana, niin eihän tuo sijoitus tällä erää kovin katastrofaalinen (vielä) ole. Kun huomioidaan, että tekeminen on ollut mitä se nyt on ollut. Ja ollaan vielä melko kovassa loukkaantumiskurimuksessa. Tätä taustaa vasten kaksi vierasvoittoa neljässä päivässä on hyvä saavutus tulosten osalta. Kaikki varmasti toivovat, että esitykset tulevat paranemaan. Toisaalta mulle ainakin kelpaa voitot myös heikolla pelillä tässä vaiheessa. Useampi kärkipäähän kaavailtu jengi on menettänyt, enemmän tai vähemmän, yllättäen pisteitä jo tässä vaiheessa.

  Tuo puolustuksen heikko suorittaminen kyllä hieman ihmetyttää. Tai ehkä eniten se, että viime kaudella Merte ja Kos olivat suurimman osan kaudesta todella vakuuttava topparikaksikko ja Szczesny itse varmuus tolppien välissä. Tällä kaudella taas etenkin topparit ovat monesti näyttäneet epävarmoilta ja tehneet yllättävän paljon ”helppoja” virheitä. Szczesnyn piikkiin ei varmaan voi montaa maalia laittaa, mutta välillä jää se fiilis, että useampi maaliin painunut pallo olisi saattanut ”parhaan päivänä” jäädä menemättä. Osa varmasti selittyy taktisilla muutoksilla, joiden seurauksena koko joukkueen pelaaminen on vaikeaa, tai ainakin näyttää siltä. Mutta ei kai ihan kaikkea nyt tuonkaan piikkiin voi pistää. Onko nää ukot ylisuorittanu viime kaudella vai alisuorittaako ne nyt?

 4. Kiitos, infosta Miksu!

  Erinomainen huomio Jarkalta.
  Ei nuo ukot ole tällä kaudella yhtään huonompia pelaajia kuin viime kaudella. Tuntuu olevan itseluottamus puolella tuo vajavaisuus.

  Esimerkkinä Merte oli ehkä alkukaudesta vähän mestaruus darrassa ja nyt ei vain jostain syystä sijoitu samalla tavalla oikein kun Kosin kanssa pelatessaan.
  Se miksi kaveri häviää pääpalloja enemmän kuin voittaa, varsinkin hyökkäyspäässä on sitten hankampi kysymys.

 5. Merten kohdalla vaikutusta voi olla silläkin, kun heppu ilmoitti lopettavansa maajoukkueessa. Periaatteessa se on hyvä asia Arsenalin kannalta, mutta voi myös olla psykologisesti turhankin vapauttava asia Mertelle. Ei tarvitse todistaa osaamistaan kuin wengerille ja kun avauksen paikka on selviö, vaatii melkoista itseruoskintaa, että treenit vedetään aina täysillä.

 6. Kyllähän se oli niin, että kun seurassa oli kolme maajoukkuetason topparia (Kos, Vermaelen ja Per) ja jokainen väänsi omista peliminuuteista, niin olihan sillon äijät paremmin varpaillaan eikä virheisiin ollut varaa, nimittäin siellä istuu korvaaja nälkäisenä odottamassa mahdollisuuttaan. Kyllä mä vahvasti uskon siihen, että Mertelläkin olisi eri ääni kellossa motivaation suhteen mikäli kaveri joutuisi taistelemaan pelipaikastaan.

 7. Tämä on kiistatta totta. Tosin jäärän rotaation tuntien suosikit pelaa aina. Riippumatta pelaako hyvin tai hyvin huonosti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s