Viikon tauko peleistä hyödyttää Walcottia ja Gnabrya erityisesti

Tällä viikolla ei ole ohjelmassa viikkopeliä. Mestareiden liigassa on väliviikko ja Liigacupia pelataan, mutta se ei koske enää meitä Southamptonin haettua muutama viikko takaperin jatkopaikan Grovelta.

Nyt olisikin Wengerillä ja muulla valmennuksella oiva tilaisuus saada joukkueen tekemiseen jotain järkeä harjoituskentällä, käymällä läpi edellisiä otteluita sekä ennen kaikkea analysoimalla miksi peliesityksemme ovat suurimmaksi osaksi todella heikkoja. Toivottavasti näin toimitaan, mutta rehellisyyden nimissä luotto tähän on olematon.

Gibbsin loukkaantumisesta ei ole kuultu virallisia kanavia pitkin kai mitään päivitystä, mutta huhujen mukaan englantilainen saattaisi olla kunnossa jo viikonloppuna Burnley ottelussa. Kuulostaa hyvältä, mutta toki tästä pitää saada vahvistus vielä jostain luotettavammasta lähteestä. Virallisen vahvistuksen saaminen saattaa mennä hyvinkin torstaille tai jopa perjantaille ottelua edeltävään lehdistötilaisuuteen.

Gibbsin mahdollinen kuntoutuminen on tietysti hyvä asia, mutta toisaalta se tarkoittaa Wengerin jatkavan todennäköisesti Monrealin peluuttamista topparina, vaikka parempia vaihtoehtoja olisivat Chambers tai jopa Hayden. Oli Gibbs kunnossa tai ei, niin Monrealin olisi järkevää pelata vasemmalla lauantaina, sillä Burnleyn on kaaduttava vaikka joukkuetta kierrätetään ja tulossa on taas ns. kolmen ottelun viikko, kun ensi viikolla pelataan Mestareiden liigaa.

Haydenista puheen ollen nyt on Bellerin, Hayden ja Akpom nostettu virallisesta ykkösjoukkueen pelaajiksi ja miehet löytyvät myös Arsenal.comin listauksesta. Eihän tuolla nyt suurta merkitystä sinänsä ole, mutta onhan tässä jo jonkin aikaa erityisesti ihmetelty Bellerinin puuttumista ykkösjoukkueen pelaajalistasta.

Viikon tauko otteluista ei näytä tuovan juurikaan helpotusta loukkaantumistilanteeseen mahdollista Gibbsin paluuta lukuun ottamatta. Arteta vaihdettiin myös Sunderlandia vastaan lopussa pois loukkaantumisen takia, mutta kapteenin pitäisi olla kunnossa viikonloppuna, joten tilanne on sama kuin viime viikonloppuun lähdettäessä tältä osin. Pitkäaikaisloukkaantuneina jatkavat joka tapauksessa Ospina, Debuchy, Özil ja Giroud. Sen sijaan Diabyn ja Sanogon tilanteista ei ole tietoa, toisaalta eipä ole niin väliäkään. Puhtaasti joukkueen etua ajatellen Sanogon puuttuminen on vain plussaa.

Eniten hyötyä viikon harjoitustauosta on varmaankin Walcottille, joka tarvitsee harjoituksia, mutta ennen kaikkea myös pelituntumaa. Sama koskee Gnabrya, jonka tilanne on tosin parempi, sillä saksalainen sai jo toisen reservien ottelun alle onnistuen myös maalinteossa samaan aikaan, kun Walcott istui vaihtopenkillä lauantaina Stadium of Lightilla.

Ehkä joku harjoitusmatsi olisi hyvä järjestää Walcottille ja Gnabylle tänään tai huomenna, jotta molemmat pääsisivät hakemaan pelituntumaa. Eiväthän harjoituspelit sama asia tietenkään ole kuin varsinaiset ottelut, mutta silti väittäisin harjoituspelien olevan parempi paikka saada pelituntuma takaisin kuin pelkät harjoitukset ja niissä pelaaminen.

Yksi harjoituspeli vielä alle Walcottille ja Gnabrylle, niin molemmat alkavat luultavasti olla siinä kunnossa, että minuutteja voisi jo alkaa tarjoamaan myös ykkösjoukkueessa maltillisesti vaihtopelaajan roolissa. Molempien paluu olisi tärkeää, sillä Oxin esitykset ovat olleet pääasiassa todella heikkoja tai sanotaanko vähintäänkin todella ailahtelevia ja Cazorlaa nyt ei haluaisi nähdä laiturina. Tosin tähän viimeisimpään asiaan ei taida auttaa suuremmin pelaajien kuntoutumiset, kun Wenger vain haluaa väkisin peluuttaa Cazorlaa, Öziliä tai jotain muuta keskustan pelaajaa toisena laiturina kaudesta toiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s