Erot tavoitteissa ja artikkeli Kloppista mahdollisena Wengerin korvaajana

Hiljaista on tai vähintäänkin odottava tunnelma punavalkoisessa leirissä ennen viikonlopun Burnley ottelua. Wilshere juttelee virallisilla sivuilla kuinka on tyytyväinen nykyisiin peliesityksiinsä. Tuo kiteyttää aika hyvin ongelman koko joukkueessa. Jos pari hyvää esitystä riittää, vaikka loput ovat olleet keskinkertaisia ja jopa osa heikkoja, niin ei tarvitse paljoa ihmetellä miksi olemme tässä tilanteessa, jossa nelossija on kaikki kaikessa.

Huhuissa Sanchezin väitetään olevan tyytymätön oloonsa tai pikemminkin pelikavereiden panokseen alkukaudella. Hyvin ymmärrettävää, mutta paha sanoa onko uutisessa mitään perää. Varmaa on ainoastaan uutisessakin linkitetty video kuinka pettynyt Sanchez oli Anderlecht voiton jälkeen ja nimenomaan siihen kuinka osa pelaajista juhlia voittoa kuin merkittävämpääkin saavutusta, vaikka siihen ei aihetta ollut.

Nämä Wilsheren ja Sanchezin tapausten erot aika hyvin kuvaavat kuinka tavoitteet ovat erilaiset pelaajilla. Toinen tyytyy ns. keskinkertaisuuteen, kun taas toinen vaatii myös muilta huomattavasti parempaa tekemistä. Tietysti pelaajana voi vaatia ja se auttaa varmasti tiettyyn pisteeseen asti, mutta totuus on, että kaikki lähtee kuitenkin managerista ja tämän halusta voittaa sekä kehittää jatkuvasti joukkuetta. Valitettavasti Wenger ei ole tehnyt enää kumpaakaan vuosiin.

Aivan toiseen aiheeseen seuraavaksi. En usko tällä linkittämällä jutullani olevan mitään tekemistä todellisuuden kanssa, mutta siitä huolimatta ihan mielenkiintoista luettavaa, vaikka kyseessä onkin Daily Mail. Artikkelissa spekuloidaan kuinka Klopp olisi oikea henkilö Wengerin seuraajaksi ja nyt tai kauden loputtua nimenomaan saattaisi olla oikea aika tehdä tarjous saksalaisvalmentajalle.

Jutussa myös nostetaan vaihtoehtona esiin Wengerin siirtyvän muihin tehtäviin seurassa. Tämä olisi ehdottomasti virheratkaisu omasta mielestäni ja nimenomaan Wengeristä pitää hankkiutua kokonaan eroon, eikä jättää miestä takapiruksi, kun tiedetään kuinka paljon, siis aivan liikaa, managerillamme on valtaa seurassa.

Jos kuitenkin Klopp saataisiin, sillä ehdolla että Wenger siirtyy muihin tehtäviin olisi tuohon kai pakko suostua. Todellisuuden kanssa artikkelilla tai tällä spekulaatiolla on vain harmittavan vähän tekemistä eli luultavimmin Klopp siirtyy johonkin muualle jos ylipäätään haluaa vaihtaa maisemaa oltuaan Dortmundin valmentajana jo seitsemättä kautta.

Tänään ei yhtään enempää, sillä lukemisen arvoiset uutiset ovat äärimmäisen vähissä. Tiedotuksena kuitenkin vielä sen verran, että mahdollisesti huomenna tai tässä lähipäivinä on luvassa Issen ns. kolumni. Varmaa päivää en pysty vielä sanomaan, mutta hyvää kannattaa odottaa.

Mainokset

5 thoughts on “Erot tavoitteissa ja artikkeli Kloppista mahdollisena Wengerin korvaajana

 1. Jos ja toivottavasti kun manageria aletaan vaihtamaan, niin toivottavasti ymmärtävät valita sellaisen herran jolta englannin kieli taittuu sujuvasti. En nyt sano, että Kloppin tai kenenkään muunkaan ehdokkaan kielitaidossa olisi välttämättä korjattavaa, mutta monesti nämä ilman kansainvälistä pelaajauraa olevat ja vain omassa maassa valmentaneet herrat eivät taida sujuvasti muuta kuin äidinkielensä. Jos joku Ranierin kaltainen tulkin avulla harjoituksia vetävä hyypiö päädytään hankkimaan niin ei hyvää seuraa.

 2. Taitaa Adams olla enempi tunnevalinta, kuin järkivalinta.

  Samoin Kloppin kohdallakin mietityttää. Tällä kaudella 9 peliä bundesliigassa ja niistä 6 tappiota. Mestareiden liigassa peli taas on sujunut. Tarkoittaako sitä, että bundesliigassa osataan pelata Kloppin taktiikkaa vastaan, mutta Euroopassa ei olla vielä opittu?

 3. Itse haluaisin enemmän ”Silent” Stan Kroenken pois kuvioista kuin Wengerin. David Dein takaisin seuraan. Kaveri, joka rakastaa Arsenal FC:tä kuin omaa lastaan eikä ikinä antaisi seuran taistella mistään nelos-sijasta. Voittajaluonne, joka osaa clousata kaupat. Veikkaanpa vaan, että aika moni pelaajakauppa olisi solmittu loppuun asti mikäli Mr Dein olisi asialla. Sol Campbell, David Platt, Dennis Bergkamp ja monta muuta huippukauppaa ovat tästä todiste.
  Kun seuran omistajaa kiinnostaa kassavirta enemmän kuin seuran menestys ollaan menossa kyllä väärään suuntaan. Tuo meidän Stan sattuu muuten olemaan urheilumaailman rikkain seurapomo (kun on kyse urheilusta tulevista tuloista). Jos kaveri on ensinnäkin on jenkki ja omistaa Denver Nuggets:in (NBA), Colorado Avalanche:n (NHL), Colorado Rapids:in (MLS) ja St Louis Rams:in (NFL) niin onkohan kaverilla mitään tunteita Arsenalia kohtaan? Epäilen kovasti.
  Wengerillä ovat omat puolensa, jotka ovat kaivelleet meitä kaikkia kannattajia. Uskon kyllä, että muutoksia täytyy managerin lisäksi tapahtua ylempänäkin.

 4. Ehkei nyt voida sanoa, ettei manageri ole lainkaan halunnut joukkuetta kehittää. Visio ja toimenpiteet sen saavuttamiseen tietenkin saattavat erota siitä mitä kannattajat haluavat nähdä. Kyllähän esimerkiksi hankintapolitiikka on muuttunut viime vuosina, jos ennen ostettiin lähinnä potentiaalia, niin nykyisellään pääpaino on selkeästi isojen tai isohkojen jalkapallomaiden maajoukkuepelaajia. Samalla myös onnistumisprosentti hankintojen kohdalla on parantunut, Santos ja Squillaci lienevät viimeisimmät pahemmat hudit (joskin nämäkin alussa täyttivät paikkansa jotenkin, mutta taso oli lähinnä laskeva).

  Sitä mieltä kuitenkin olen, että tämä rakennusvaihe on nyt kestänyt aika kauan ja pikkuhiljaa se saisi tulla valmiiksi.

  Kloppin voi helposti nähdä Wengerin seuraajana, vaikka tuo kirjoitus nyt tuskin mihinkään faktiseen tietoon perustuikaan. Itse näen, että nämä kaksi voisivat mahtua samaan seuraan. Lähinnä varmaan siksi, että Klopp tuntuu olevan vähintään yhtä itsepäinen kuin Wenger. Nämä Adamsit ja Keownit voitaneen tyystin unhoittaa. Näistä vanhoista pelaajista kenties Bouldilla voi joskus olla annettavaa managerina asti. Bergkamp varmaan muuten, mutta kun matkustaminen tuottaa ongelmia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s