Selkeä voitto ja positiivisia asioita oli peliesityksessä havaittavissa

Arsenal – Burnley 3-0 (0-0)

Alkuun täytyy heti todeta eilisen ottelun seuraamisen olleen melko vaikeaa, sillä streami oli huonoin vuosikausiin. Vaihtoehtoja oli vähän ja ainuttakaan Sopcastin tai AceStreamin linkkiä ei löytynyt. Suurimmaksi osaksi pelin toki näki, mutta välillä kuva oli sitä luokkaa, että juuri mitään ei saanut selvää.

Laukauksia yli 30 ja maalia päin 13 on kova saldo, joka tuotti ansaitun voiton. Lukemat olisivat voineet olla paremmalla viimeistelyllä huomattavasti suuremmatkin. Silti 3-0 riittää liigapelissä hyvin ja enempää ei sen puolesta voi vaatia oli vastassa kuka tahansa.

Taktisella puolella Sanchezin peluuttaminen keskellä Welbeckin takana tai rinnalla hyvinkin vapaassa roolissa näyttää toimivan ja chileläisen otteet ovat huikeita. Jälleen kaksi maalia ja ottelun parhaasta pelaajasta ei ollut epäselvyyttä, vaikka myös Chambers kisasi hyvin tästä palkinnosta uransa ensimmäisellä maalilla tykkimiespaidassa sekä syötöllä avausmaaliin.

Peliesitys oli kaiken kaikkiaan parempi kuin viimeisissä otteluissa, mutta se ei tietysti vielä paljoa vaadi. Ja täytyy tietysti muistaa vastustajien taso, Anderlecht, Sunderland sen enempää kuin Burnley eivät vielä hirveän suuria mittareita ole. Silti kolme pistettä on kolme pistettä ja kun muut joukkueet Chelseaa lukuun ottamatta tiputtavat pisteitä melkoista tahtia, niin heikosta alkukaudesta huolimatta olemme neljäntenä.

Positiivista oli myös Walcottin kauan odotettu paluu englantilaisen saatua reilu 10 minuuttia lopusta. Hiljalleen lisää minuutteja ja parin viikon tai kuukauden päästä saatamme nähdä jo Walcottin täydessä iskussa. Toivottavasti näin toimitaan, sillä liikaa peluuttaminen heti paluun jälkeen olisi todella riskialtis taktiikka ja altistaisi uusille loukkaantumisille täysin turhaan.

Voitosta huolimatta negatiiviselle puolelle meni avauskokoonpano ja vaihdot taas kerran sekä tietysti Sanogon ottaminen penkille Campbellin tai jopa Akpomin sijaan. Miksi lähteä kotikentällä kahdella puolustavalla keskikenttäpelaajalla sarjanousijaa vastaan? Miksi samat miehet on pakko olla avauksessa aina ja näin ollen peluuttaa loppuun ja loukkaantuneeksi jo hyvissä ajoin ennen kauden loppua joka ikinen kausi? Voisiko vaihtoja tehdä ennen kuin 80 minuutilla? Toki ensimmäinen tuli eilen jo harvinaisesti reilun tunnin pelin jälkeen.

Kaikki negatiivinen oli kuitenkin tiedossa ennen peliä, kuten kirjoitin jo otteluennakossa. Wenger ei tule koskaan muuttumaan peluuttamisessa, joten sitä on aivan turha odottaa. Samoin en jaksa uskoa mihinkään muutokseen joukkueen kasaamisessa eli olemme aina vähintään muutamaa pelaajaa vaille valmis taistelemaan tärkeimmistä pokaaleista.

Wengerin ja Kroenken maailmassa kaikki on taas kuitenkin hyvin, kun nelospaikka on saatu haltuun. Se kauanko tuo pysyy hallussa on aivan toinen kysymys. Seuraavaksi liigassa on vastassa Swansea vieraskentällä ja sitten maaottelutauon jälkeen ManU kotona eli jos pisteitä mielitään myös noista otteluista, niin peliesitysten on edelleen parannuttava.

17 thoughts on “Selkeä voitto ja positiivisia asioita oli peliesityksessä havaittavissa

 1. Mielenkiintoista Sanchezin palosta palloon. Mies treenaa joka päivä, jopa joukkueen lepopäivinä. Siitäkö se ero syntyy, kuten osin Ronaldollakin? Tosin muut pelaajat ovat huolissaan siitä. että Sanchez katkeaa joulu-tammikuussa.

  Draxlerin siirto astui eilen ison askeleen lähemmäksi, kun hän loukkasi reitensä kuukauksi. Wenger tykkää ostaa valmiiksi kokeneita vesijuoksijoita, ehe.

 2. Loukkaantumisista puheenollen: siellä se Manu pelaa ja Falcao sivussa loukkantumisen takia. Onko tässä nyt käynyt niin että samanlaisella vammalla kuin Walcott täälläkin ihasteltiin kuinka Falcao on jo ajat sitten ollut pelikunnossa mutta Walcottia vaan hoidetaan niin huonosti että pelaamaan ei ole päässyt millään.
  Ehkä Falcaollekin olisi tehnyt hyvää parennella vammaa pitempään sillä nyt näyttää kaverilla olevan aikamoinen loukkaantumiskierre alkamassa.
  Theon kanssa on ehkä tähän sittenkin toimittu aivan oikein ja jos vielä malttavat tuoda varovaisesti sisään niin kaikki voi mennä hyvin.

  • Jep, Falcao piti saada kovaan hintaan lainalle ”pelikuntoisena”. Muna ehkä haksahti epätoivoisena, mikä tietty on hauskaa mutta eipä juuri sen enempää.

   • Joo mutta toi mun pointti oli että täällä on kesästä lähtien haukuttu joukkue, valmennus, omistaja, taustajoukot, fanit ja isovanhemmat siitä kuinka Walcottin pelikuntoon saattaminen kestää samalla kun Falcao vetää ysikymppisiä. Nyt kun tilanne alkaa selkeytymään niin olisi joskus kiva lukea muutakin kuin onlinegooner-viittauksia ja ehkä varovaisesti vihjata että joku juttu ei mennytkään ihan niin pieleen kuin koko ajan on toitotettu.
    Kyllä niitä valitamisen aiheuta kuitenkin riittää (ihan aiheesta) eikä ole keltään pois jos joskus katsoo vähän taaksepäin ja myöntää että ei me sittenkään tiedetty kaikkea.

 3. Nythän tuo Falcao-läppä on halpa. Kyseessä on pelaaja, joka siirtyi epäammattimaisempaan seuraan (Monaco) ja yritti tosissaan mutta epärealistisesti ja isolla riskillä MM-kisoihin kaikenlaisin polvitukivirityksin ym. Voi olla melko varma, ettei kuntoutuksessa menty ihan oppikirjan mukaan tämän takia ja Monacon sekava johto ei valvonut varmaankaan etujaan täysin hyvin.

  Kannattaa mieluummin katsella todellisiin suurseuroihin, joissa tosiaankin päästään hyvässä iskussa noin. 6-7 kk kentälle, eikä 10-11 kuukaudessa mitä Walcottin tapauksessa.

  Toki ristisideasioissa voi munata ihan kunnolla. Esim. Essienin kohdalla moni sanoo (tai käyttää esimerkkinä), että huonosti hoidettuna ja kuntoutettuna tämä sama vamma voi tosiaan kääntää uran pysyvään ennenaikaiseen laskuun.

  Ällistyttävää kyllä miten Wengerin uran yhden heikoimmista syksyistä pelastaa Poolin, Spursin ja Manun heikko syksy samanaikaisesti, Jopa City on aika vaatimaton ja Pellegrinin eväät näyttävät vähän syödyiltä. Tyypillisellä Wengerin korjauksella kolmossija olisi otettavissa, mutta ei ole tietenkään varmaa, että Wengerillä on edelleen joukkue ja osaaminen hyppysissään tarpeeksi hyvin.

  • Riskinä näissä kuntoutusasioissa tuntuu olevan se, että moni seura antaa pelaajan painella kotimaahansa ”sukulaisiin” puuduttaviksi kuntoutuskuukausiksi. Kulttuuri vaikuttaa ja maan lääketieteellinen taso, vaikka ohjelmat pannaankin paperilla mukaan.

 4. Ymmärrän kyllä Maalikimaran pointin. Täällä nimenomaan Falcaon ripeämpää kuntoutumista on pidetty esimerkkinä. Mä en tiedä juuri mitään lääketieteestä, mutta sanoin jo Falcaon ”kuntoutumisen” aikaan, että tuskin periaatteessa samat vammat ovat verrannollisia. Mut so not, Walcott on selkeästi tulossa takaisin, Falcao on palaamassa vesijuoksuun.

  Ja kävipähän Spudsilla melkoinen munkki monellakin tapaa.

 5. En oo lekuri enkä fysio mutta luulisin että jokainen vamma on kuitenkin erilainen vaikka olisi ns ”samanlainen” ja jokaisen loukkaantuneen pelaajan toipumisaika on yksilöllinen. Siksi noista on ihan turha valitella. Tärkeintä olisi että kun pelaaja palaa niin olisi täysin toipunut eikä olisi pelkoa heti uusiutuvasta vammasta.
  Näitähän on nähty Arsussa aiemmin paljon ja siksi ihmettelin tota kritiikkiä miksi Walcottia ei saada nopeammin kentille. Nythän viime aikaisissa blogeissa on hämmentävästi myös toivottu että Walcottia ei peluuteta vielä liikaa ainakaan kuukauteen vaikka elokuussa oltiin pöyristyneitä kun vieläkään ei ollut kunnossa vaikka kyllähän näistä on toivuttu nopeammin jos vaan osattaisiin.

 6. Eturistisidevamman hoito on kylläkin hyvin ”paketoitua” eli nykykielellä standartoitua, ellei liitännäisvammoja kovan iskuvoiman takia tullut. Eikä Walcottilla todellakaan tullut, minkä takia leikattin poikkeuksellisesti käytännössä heti, kun turvotuksen laskua ei tarvinnut odottaa. Tässä on ihan turha piiloutua ”jokainen vamma on erilainen” mantraan, sillä se ei päde. Leikkauskin on yksinkertainen periaatteessa. Kuntoutusote on vaan nyt varovainen ellei jopa vanhanaikainen, kestosta päätellen. Sitä hieman ihmettelen, kun monesti tosiaan Arsenalissa ajetaan muuten lujaa sisään pelaaja sanotaanko keskipitkien vammojen jälkeen. Niissähän sitten on nähty näitä uusimisloukkaantumisia, viime kaudella Ramseyllä jopa ennen sitä ensimmäistä paluupeliäkään.

  • Miten sitten toipumisajat voivat olla erilaisia jos hoidot ovat ”paketoituja”? Totta kai se menee siihen että jokainen vamma on erilainen ja ihmiset toipuvat eri tahtiin.

 7. Physioroomin mukaan falcaolla on sääri/pohjevamma eikä polvivamma, mutta mistäs näistä tietää. Arsenalin lääkintäosaston työnäyte nimeltä abou diaby kertoo mun mielestä jo aika paljon osaamisesta sillä sektorilla. Muutenkin loukkeja on paljon ja paluuajankohdat useasti ovat venyneet ties miten paljon, eikä puhuta mistään muutaman kuukauden otannasta vaan kymmenestä vuodesta.

 8. Kaikki paitsi Wenger odottaa milloin Alexis tai Welbeck loukkaantuu.. Odotuslistalle laittaisin myös Chambersin, Gibbsin, Cazorlan ja Merten… Kaikki tietää missä vika on.

 9. Ti anderlecht saa turpaan. Su svansea.
  Otetaan rauhallisesti ja voitetaan vaan näitä pelejä!

 10. Tän Timon tarttis mennä kyllä töihin lontooseen paketoimaan äijien vammoja,näyttää olevan alan huippuja maailmassa !!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s