Huomenna neljäs peräkkäinen voitto tulossa

Kolme voittoa alla ja huomenna vastassa on Anderlecht Grovella. Toisin sanoen neljäs voitto on hyvin lähellä. Lisäksi voimme varmistaa jo jatkopaikan Mestareiden liigassa, jos ja kun Dortmund todennäköisesti voittaa kotonaan Galatasarayn.

Neljä voittoa putkeen kuulostaa hienolta ja onkin sitä, mutta vastustajat ovat olleet kaksi kertaa Anderlecht ja Valioliigan tämän hetken huonoimmat joukkueet Burnley ja Sunderland, joka osittain selittää asiaa.

Tietysti voittojen varaan on huomattavasti helpompi lähteä rakentamaan kuin jos pisteitä olisi tippunut myös kaikista helpoimmissa otteluissa. Huomisen jälkeen kolme seuraavaa peliä kuitenkin kertoo jo paljon ja ennen kaikkea sen oliko viime aikojen voitot vain suurimmaksi osaksi vastustajien heikkoudesta johtuvaa vai onko parannusta joukkueen esityksissä todella nähtävissä?

Swansea sunnuntaina vieraskentällä Walesissa on jo ihan eri luokan mittari kuin edelliset neljä ottelua ja tähän lasken mukaan huomisen Anderlecht pelin, vaikka se on vielä pelaamatta. Tämä ajattelua voi tietysti olla ennenaikaista, sillä tuoreessa muistissa on kuinka onnekkaita olimme Belgiassa, vaikka pelitapahtumien perusteella kotivoitto oli äärimmäisen lähellä.

Swansean jälkeen Grovelle saapuukin viime vuosien ylivoimaisesti suurin peikkomme eli puhutaan tietenkin Manusta. Viime kaudella Moyesin alaisuudessa pelannutta Manua vastaan meillä oli kaksi loistavaa tilaisuutta ottaa pitkästä aikaa voitto Manchesterin punaisista, mutta emme saaneet kuin yhden vaivaisen pisteen ja emme onnistuneet tekemään maaliakaan kahdessa ottelussa. Tämä siis Moyesin Manua vastaan, jonka ainoa kotivoitto viime kaudella kärkiseitsikkoon kuulunutta joukkuetta vastaan tuli tietysti meistä.

Van Gaalin aloitus pisteiden valossa ei kai ole ollut yhtään sen parempi kuin Moyesilla. Taitaa olla jopa heikompi, mutta tästä huolimatta olo on kaikkea muuta kuin luottavainen tulevan ottelun suhteen. Eiköhän Wenger saa Manun eilisen ottelun lopun puolustuslinjankin eli Valencia, Carrick, McNair ja Shaw näyttämään loistavalta aivan samoin kuin viime kaudella Ferdinandin, joka muissa otteluissa oli suurimmaksi osaksi todella heikko.

Manun kohtaamisen jälkeen vuorossa on Dortmund ottelussa, joka voi ratkaista lohkovoittajan. Tuo peli olisi pakko voittaa ja voitollakin meidän maaliero olisi todennäköisesti huonompi kuin saksalaisten ellei sitten huomenna nähdä useamman maalin kotivoittoa Anderlechtista.

Lyhyesti sanottuna huominen ottelu kuuluu vielä helppoon jaksoon, joka näyttää tuovan sen neljä voittoa, joka oli odotettavissa. Se on hyvä, mutta tuon jälkeen nähdään taas onko todellisuudessa mikään muuttunut? En todellakaan uskoa ja jos pitäisi veikata, niin kolmesta seuraavasta ottelusta Swanseaa, Manua ja Dortmundia vastaan on odotettavissa korkeintaan kolme pistettä ja vähempikin on hyvin mahdollista. Sanchez ei varmasti yksin pysty joka ottelussa tekemään eroa ja puolustuspelimme on ollut tällä kaudella vähänkään kovemmissa otteluissa todella surullista katsottavaa.

No yritetään nauttia huomisen todennäköisestä voitosta, sillä seuraavaa voittoa voidaan hyvinkin joutua odottamaan taas pidemmän aikaa.

5 thoughts on “Huomenna neljäs peräkkäinen voitto tulossa

 1. Täysin samaa mieltä Villen kanssa. Kaksi voittoa anderlechtista ja burnley sekä sunderland voitot eivät kerro juuri mitää kehityksestä, koska kaikki neljä ovat muutamaa luokkaa huonompia joukkueita. Seitsemän pistettä seuraavista kolmesta ottelusta lohduttaisi pikkasen, mutta kaikki muu kielisi samasta surkeasta tekemisestä kuin koko alkukausi.

 2. kyllähän voitot noista kertovat kehityksestä.
  Pitkään yritin pitää suuni/sormeni kurissa tästä aiheesta, mutta ei onnistanut tälläkään kertaan.

  Muistellaas mille joukkueille pudotettiin pisteitä alkukaudesta kauheiden esitysten jälkeen? Siellä oli tietenkin Ripulinkeltaisen naapurit, jotka ollaan kotona piesty kivikaudelta lähtien ja sitten lähes divari jengi leicester, joka kyllä voidaan laskea tähän burnley, sunderland porukkaan aivan surutta.

  toki pelillisesti kehitystä voisi toivoa tapahtuvan vielä rutkasti lisää, mutta ainakin tulokset ovat kehittyneet oikeaan suuntaan.

 3. Varsin kriittinen kirjoitus Villeltä ja se ei ole kaukana totuudesta. Swansea su iltana on ensimmäinen kunnon mittari sitten Chelsea-pelin, vaikka Brysselissä jouduttiin vääntämään tappiin asti. Uskon kuitenkin kovasti siihen, että saamme näiden onnistumisten kautta koneen pikkuhiljaa käyntiin. Luulisin, että Sanchezin uroteot ja asenne tarttuvat pikkuhiljaa myös pelikavereihin. Walcott ei kauheasti kentällä kerinnyt viilettämään kun meinasi verkkokin jo heilahtaa.
  Kaksi viimeistä peliä on pelattu 4-4-2 ryhmityksellä ja näyttäisi toimivan paremmin, kuin Wengerin kuuluisa 4-1-4-1.

 4. Eiköhän se mestarienliigassa sijoituksen ratkaise keskinäiset ottelut ensisijassa,tällänen muistikuva on jostain jäänyt !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s