Anderlecht vastassa uudemman kerran

Tänään voidaan varmistaa jatkopaikka Mestareiden liigassa, mikä tietysti olisi positiivista jo neljän pelatun kierroksen jälkeen. Osittain jatkopaikka tulee jo näin varhaisessa vaiheessa siitä syystä, että Galatasaray ja Anderlecht ovat todella heikkoja, mutta tietysti ne pitää siitä huolimatta hoitaa kunnialla.

Jatkopaikan varmistaminen on hyvä asia, mutta viimeisten vuosien tapahtumiin peilaten lohkovoitto olisi todella tärkeä tai matka katkeaa taas lähes varmasti ensimmäiselle jatkokierrokselle, kun Bayern Munchen, Real Madrid tai B*rca tulee heti vastaan.

Eilisissä kommenteissa olikin nostettu esiin tieto, että lohkovoitto ratkeaa tasapisteissä mahdollisesti maalieron sijaan keskinäisten otteluiden perusteella. Hyvin mahdollista ja kertokaa paremmin tietävät kommenteissa mikä on totuus, sillä itseäni ei asia kiinnosta niin paljoa, että jaksaisin alkaa kaivaa tietoa mistään esille. Tämä kertoo jo aika paljon mitkä ovat omat ajatukseni Mestareiden liigasta tai oikeastaan ennen kaikkea meidän menestysmahdollisuuksista siellä Wengerin johdolla.

Oletetaan keskinäisten otteluiden olevan ratkaiseva asia tasapisteissä. Tämä tarkoittaisi meidän täytyvän voittaa Dortmund vähintään kahdella, mutta todennäköisesti kolmella maalilla parin viikon kuluttua kotiottelussa. En usko hetkeäkään tuohon mahdollisuuteen, joten todennäköisin lopputulos on taas tänäkin vuonna lohkon kakkossija ja sitä kautta tippuminen ensimmäisellä jatkokierroksella todellisen huippujoukkueen tullessa vastaan.

Toisaalta onko tuolla nyt loppujen lopuksi väliä tipummeko ensimmäisellä jatkokierroksella vai vasta toisella, kun rehellisyyden nimissä mahdollisuuksia ei ole kaksiosaisessa ottelussa voittaa tällä hetkellä ainakaan Bayernia tai Real Madridia ja muutaman muunkin joukkueen, kuten Chelsean voisi lisätä listaan.

Tänään pelataan ja kokoonpanosta sen verran, että Wilshere jatkaa sivussa. Syy ei ole loukkaantuminen vaan sairastuminen. Tämä on positiivista ja englantilaisen pitäisi olla mukana jo viikonloppuna Swanseaa vastaan. Mitään muuta uutta ei sitten kuultukaan, vaan kokoonpano on ilmeisesti sama kuin viikonloppuna, joka ilmeisesti tarkoittaa Sanogon jatkavan kokoonpanossa Campbellin kustannuksella.

Kaksi viikkoa sitten Belgiassa olimme todellisissa vaikeuksissa, mutta oletan tänään tilanteen olevan toisin. Nyt pelataan Grovella, joka muuttaa jo asetelmia huomattavasti. Lisäksi vierasjoukkueen on oikeastaan pakko voittaa jos se haluaa edes elätellä toiveita jatkopaikasta, toki tasapelikin auttaisi huomattavasti belgialaisia taistelussa lohkon kolmossijasta ja sitä kautta pääsystä Eurooppa-liigan jatkopeleihin. Joka tapauksessa en usko täydelliseen bussitaktiikkaan vierasjoukkueen osalta, joka hyödyttää meitä ja tulos tätä myötä saattaa olla samantapainen kuin Galatasarayta vastaan.

Tämä samoin kuin Burnley ottelu olisivat täydellisiä paikkoja kierrättää miehistöä ja antaa lepoaikaa avauksen pelaajille, mutta tätä ei jaksa edes enää toivoa. Wenger peluuttaa parhaita tänäänkin ja hyvä jos edelliseen otteluun tulee edes yksi muutos. Ehkä Ramsey palaa avaukseen, mutta eiköhän se sitten ole siinä.

Loppuun täytyy antaa Wengerille plussaa, ei toki mistään valmennuksellisesta asiasta, vaan itseironiasta uuden ”makuupussin” mainoksessa vetoketjuun liittyen.

25 thoughts on “Anderlecht vastassa uudemman kerran

 1. Tänään pitäisi olla mahdollisuus kierrättää, edes jonkin verran. Ainakin voisi kuvitella, että Bellerin pääsisi avaukseen ja joku muu pakki saisi lepoa. Ja kenties Ramsey nousee avaukseen. Toiveissa toki on, että Podolski saisi avauksen paikan, mutta eipä tuohon suuremmin jaksa uskoa.

  Ei nykyvireisen Dortmundin voittaminen parilla-kolmella maalilla mikään ihmeteko olisi. Mutta eiköhän Klopp saa jenginsä ruoskittua parempaa kuosiin viimeistään Arsua vastaan. Reus ja Aubameyang voivat tehdä kyllä tuhojaan jos Arsenal yrittää viritellä possession-palloa korkealla linjalla.

 2. Ei saatana mää han tähän peluutukseen. Tämä on niin yli perseestä. Rosicky, Campell, Podolski jatkuvassa koirankopissa. Oksettaa, oksettaa, oksettaa.. Mutta loukkaantumisethan ovat vaan huono säkää XDXDXD

 3. Onkohan campbell kenties kussu wengerin aamumuroihin ku sanogo menee taas edelle?kyllähän nyt puolisokeakin näkee kummasta voi olla enempi hyötyä.

 4. No, pari maalia ihan irtonaisella pelillä. Anderlechtille lahjoitettiin pari paikkaa, mutta ei kelvannut. Etenkin ilmeisesti umpioikeajalkainen jamppa sössi avopaikkansa, kun lähti vaihtamaan vasurilta oikealle.

  Uefan striimi oli aluksi kammottava, mutta about 15 minsan pelin jälkeen on toiminut ilman katkoja ja kuvakin on suht terävä.

 5. Jokseenkin nolo päätös tälle matsille. Alettiin 3-0:ssa ja vielä 3-1:ssä neppailemaan. Toki 3-1 oli paitsio ja Monreal rikkoi aivan turhaan boksissa, mutta kyllähän tämä oli osoitus siitä, että muutama voitto heikoista joukkueista ei kerro juuri mitään kehityksestä.

 6. Tää sulaminen oli monellakin tapaa ansiokas: Voitolla ois jatkopaikka varmistunut, nyt pahimmassa tapauksessa jatkopaikka jää gala-vierailun varaan eli ykkösjengillä vedetään tappiin asti. Tästä oli hieno buusti loppusyksyyn, ziisus.

 7. Vaikka Artetan liike on hiipunut, ero hänen ja flamsterin välillä on huima. Kun siihen vielä lisää sen, että Rambolta unohtuu puolustaminen, niin tulos on sen mukainen. Melkein voisi väittää, että olisimme voittaneet, jos arteta ei ois loukkaantunut. Mutta olisihan lehmäkin maitoauto, jos…

 8. Huolestuttavinta on, että vaikka peli oli 3-0 niin en yhtään ollut varma, että tästä tulee voitto.. tulos ei yllättänyt mitenkään. Ihan näin ei asioiden tarvitsisi olla. Miten tuossa tilanteessa peli voi olla noin auki??

  Monreal myös murtui pahasti, mutta enpä lähtis silti pelkästään syyttämään..

 9. Kun käytettävissä on kaksi topparia ja yksi niistä loukkaantuu, on tulos tämä. Monreal pelaa väärällä pelipaikalla, joten en menisi syyttäämään häntä, vaan monsieur Wengeria, joka jätti puolustajan/puolustajat hankkimatta.

  Yhtä paljon ihmetyttää Wengerin reagointi pelitapahtumiin. Eikös tilanteessa 3:2 olisi kannattanut tuoda kentälle Bellerin, siirtää Chambers toppariksi ja pelata kolmen alakerralla peli loppuun. Sen sijaan tehtiin jo ennalta päätetyt vaihdot, eli hyökkäävät Poldi ja Rosicky sisään. Käsittämätöntä.

   • Häpeällistä toimintaa. Tuntien varsinkin Poldin puolustushalukkuuden. Campbell olisi ollut erinomainen puolustava kärki tuohon tilanteeseen, kun kaverin workrate on aivan eri sfääreissä kun postimiehen tai Polkdin. Ja myös Bellerin olisi pitänyt ottaa kentälle.

    Pistää suoraan sanottuna hyvin vihaseiseksi tällainen sulaminen. Ja kuinka monennen kerran Merte hävisi ratkaisevan pääpallon keskitystilanteessa.

    1 lisätoppari ei riitää tammikuussa mihinkään. Tarvitaan uusi ykköstoppari mallia Hummels ja uusi kolmos toppari mallia ihan kuka tahansa muu.
    Hyypiän saa Brightonista, kohta halvalla.
    Voi antaa Flaminin sinne valmentajaksi vaihdossa…
    PRKL GUNNERS

   • Kyllähän taktisesti jo piirisarjavalmentajakin olisi ymmärtänyt tehdä vaihdon alakertaan 3-2 tilanteessa mut ei The Jäärä .

 10. Lisäksi Wenger ei saa Ramboa ruotuun. Viimeistään 3-1-tilanteessa ja Artetan loukkaannuttua Rambon olisi pitänyt siirtyä selkeästi omalle tontilleen eli toiseksi puolustavaksi kk-pelaajaksi.

 11. Positiivista, jos haluaa etsiä niin tälläiset tulokset on omiaan luomaan painetta Wengerin suuntaan ja tammikuussa ostoksille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s