Kolmen maalin johto ei riittänyt kotikentällä Anderlechtia vastaan – pahinta on ettei tämä edes enää yllätä

Arsenal – Anderlecht 3-3 (2-0)

Puhtaasti ajateltuna lohkon tilannetta mikään ei muuttunut. Emme olleet voittamassa lohkoa ennen eilistä emmekä ole sitä nytkään. Kakkospaikka on todennäköinen tai lähes varma, vaikka häviäisimme molemmat jäljellä olevat ottelut. Yksittäisenä otteluna katsottuna eilinen ei siis tuloksellisesti vaikuttanut juuri mihinkään.

Aivan toinen asia on taas joukkueen tila, peliesitykset ja se kuinka Wenger ei saa enää juuri mitään irti joukkueesta. Helpoimmatkin vastustajat jopa kotikentällä ovat alkaneet tuottaa ylitsepääsemättömiä vaikeuksia, jotka vain oikeastaan lisääntyvät ottelu ottelulta. Tällä kaudella olemme voittaneet alle puolet kotioteluista ja ainut todellinen huippuvastustaja on ollut Manchester City. Neljä voittoa yhdeksästä ottelusta kotiyleisön edessä on todella heikko saldo.

Eilisellä tuloksella Wenger ja sitä kautta tietysti Arsenal teki taas kyseenalaista historiaa. Ensimmäinen englantilaisjoukkue, joka menetti kolmen maalin johdon Mestareiden liigassa. Tätä ennen 101 kertaa oli englantilaisseura johtanut kolmella maalilla ja aina voittanut ottelun.

Eilinen pääsee siis jatkoksi viimeisten vuosien ennätystehtailua, johon kuuluvat muun muassa 8-2 ManU tappio, 6-0 Chelsea tappio, 5-1 häviö Liverpoolille, häviö Liigacupin finaalissa liigasta tippuneelle Birminghamille, tappio Liigacupissa neljännellä sarjatasolla pelanneelle Bradfordille, tappio kotona Mestaruussarjan Blackburnille FA Cupissa, ensimmäinen joukkue joka ei saanut yhtään laukausta kohti maalia Mestareiden liigassa, 4-0 tappio AC Milanille, 4-0 johdon muuttuminen Newcastlea vastaan 4-4 tasapeliksi, 2-0 johdon muuttuminen 3-2 kotitappioksi Tottenhamille, 4-2 johdon muuttuminen 4-4 tasapeliksi lisäajalla kotiottelussa Tottenhamia vastaan ja varmaan muutama muukin ”huippuhetki” unohtuu listasta.

Jos mikään edellisistä tapauksista ja edes kaikki yhteensä eivät saaneet Wengerin asemaa horjumaan, niin valitettavasti ei sitä saa eilinenkään katastrofi. Wenger ei ole kenellekään vastuussa ja riittää, kun nelossija raavitaan kasaan konstilla tai toisella. Voi vain toivoa, että kannattajista valtaosa saa tarpeekseen jossain vaiheessa ja tietysti mielellään mahdollisimman nopeasti, sillä se on ainut tapa saada muutos aikaan.

Koko joukkueen kuva on tällä hetkellä täysin managerinsa näköinen. Täysin tietämätön mitä pitäisi tehdä, energia puuttuu kokonaan, ylimielinen ja samat virheet toistetaan ottelusta sekä kaudesta toiseen. Mitään uutta on turha odottaa ja hyvät asiat ovat ainoastaan yksittäisten pelaajien hyviä suorituksia.

Wengerin kommentit, anteeksi selitykset, olivat taas pelin jälkeen täyttä roskaa. Väsymys, huono onni, tuomaritoiminta ja totta kai vastustajan hyvyys olivat selityksiä. Ihme kuinka vastustaja oli se kuinka heikko tahansa pelaa aina meitä vastaan suurin piirtein parasta peliään. Ehkä omassa tekemisessä on jotain tekemistä tuon kanssa? Tuskin jos manageriltamme kysytään.

Onpa kumma jos joukkueen useat pelaajat ovat väsyneitä, kun pelaavat kaikki pelit ja mitähän kummaa asialle voisi tehdä? No kahdeksan miljoonan vuosipalkalla tuota ongelmaa on näemmä mahdoton ratkaista. Eihän Leicesteriä, Hullia, Sunnderlandia, Anderlechtia ja kumppaneita vastaan voisi missään nimessä peluuttaa rotaatiokavereita, kuten esim. Rosickya, Belleriniä, Podolskia, Campbelliä tai jopa Akpomia. Siitähän voisi olla seurauksena jokin katastrofaalinen tulos. Ai niin..

Hienot vaihdot taas eilen, vaikka eihän asiassa ollut mitään yllättävää, vaan päinvastoin ennalta sovitut vaihdot tehtiin pelitilanteesta riippumatta. Ensimmäinen vaihto pakotettuna jo reilun tunnin jälkeen, kun kapteenimme oli pakko ottaa pois ja alkaa vaikuttaa, että tason heikentymisen lisäksi Arteta ei pysy enää kunnossa hetkeäkään.

Loput kaksi vaihtoa oli vuorossa ennalta suunnitellusti 80 minuutin jälkeen. Siinä tilanteessa olisimme tarvinneet kentälle aivan muuta kuin Podolskia, koska Anderlecht todella vei ottelua. Ehkä Bellerin laitapakiksi ja Chambers joko kolmanneksi toppariksi tai sitten Monrealin tilalle olisi ollut järkevää tai yhtenä vaihtoehtona Campbell liikkuvana ja juoksuvoimaisena tekemään töitä joko laiturin tai kärjen tontille. Niin mutta costaricalainen ei ollutkaan edes penkillä, kun kultapoika Sanogo oli ottanut ansaitun paikan kokoonpanosta. Myös yhden parhaan pelaajamme eli Oxin kentältä ottaminen oli melko kyseenalaista, kun monta paljon heikommin esiintynyttä sai jatkaa koko ottelun.

No järkevällä ja Wengerillä ei ole ollut mitään tekemistä toistensa kanssa pitkään aikaan. Ja tuosta 80 minuutin tuplavaihdosta vielä sen verran, että taktisesti kypsä valmentaja olisi ottanut vaihdot erikseen parin minuutin välein, jolloin peli olisi katkennut useampaan kertaan ja näin ollen vierasjoukkueen painostus ja pelirytmi olisi ehkä hivenen vähentynyt. No ei kaikkea voi tietää, kun on vasta valmentanut vaivaiset yli 30 vuotta huipulla. Varmaan Wenger seuraavalla kerralla muistaa asian ja ottaa tästä opikseen..

Hienosti muuten kaiken muun lisäksi manageriltamme oli painua suoraan stadionin uumeniin kättelemättä vierasjoukkueen valmentajaa. Sen ymmärrän jos jonkun Mourinhon tai Pardewin kanssa ei kättele aiempien tapahtuminen takia, mutta mikä oli syy eilen? Aina kaikessa mainostetaan kuinka Arsenal on edeltä kävijä pelissä ja pitää yllä korkeita arvoja, mutta sitten managerimme tekee aivan muuta. No varmaan tähänkin kättelemättä jättämiseen löytyy jokin hyvä syy ja selitys. Ainahan se löytyy ja vika ei koskaan ole Wengerissä, vaan kaikissa muissa oli kyse mistä tahansa.

Mainokset

12 thoughts on “Kolmen maalin johto ei riittänyt kotikentällä Anderlechtia vastaan – pahinta on ettei tämä edes enää yllätä

 1. Nousi tästä kirjoituksesta mieleen, että kenelle tätä blogia kirjoitat? Tästä tulee jotenkin sellainen ”minä vastaan väärässä oleva muu maailma” asenne.

 2. !!! ??? !!!
  Analyyttinen kirjoitus? , Ehkä jollain tavalla, Tosin en näe analyysia.
  Kriittinen kirjoitus ? , Todellakin, tosin ”viime” aikoina ei ole paljon muuta saatukkaan.
  Veisaava kirjoitus? Puuttui enää alku psalmi ja loppu rukous.

  Kirjoittelun taso on jo todella pitkään ollut tyyliä ei mitään uutta auringon alla, samaa räntää kaudesta toiseen.
  Mitäs jos kirjoittaisit ” Minun Arsenal 2.0 ”

  Kirjoituksessa toisit esiin omia ajatuksia miten asiat tekisit ja kenet hankkisit ja miten. Tähän lisäksi voisit tuoda esiin miten ajattelit siirtää positiivisen energiasi ( mitä kirjoituksesi on täynnä ) joukkueeseen. Samalla voisit kertoa ketkä saisivat lähteä. Miten talous pitäisi mennä seurassamme, että jokainen olisi tyytyväinen ( tarvitseeko jokaisen olla tyytyväinen )

  Pointtini lähinnä tuossa ylempänä on, että toisit omia ajatuksiasi esiin siitä mitä pitäisi oikeasti tehdä ja toisit sen esiin niin, ettet aina ota Wenger korttia esiin tai vetoa boardin munattomuuteen jne.

  Koittaisit edes vähän suhtautua asioihin objektiivisemmin, etlä niin kuin Niki Juusela.

  Siis tämä kaikki tietysti jos kiukultasi kerkiät.

 3. Turha täältä on objektiivisuuta hakea, vähän sama kuin lukisi uutiset ukrainan kriisistä vain Russia Todaystä.

 4. Eilisen esityksen perusteella ihmeenkin ”löysä” kirjoitus Villeltä!?!
  Kommentit sitä ikinormaalia booringia.
  Nooh, eikun leuka rinnassa kohti svansean peliä 😉

 5. Öö, tämä on Villen (ja Henten) blogi. He kirjoittavat just niinkuin lystäävät. Ja hyvä niin. Noin sadannen kerran: Blogistin mielipiteistä voi ja saa olla eri mieltä, mutta neuvontalinjat ilman omaa mielipidettä ovat jossain muualla.

  Kait sit aika monelle tasuri oli hieno tulos. Mikel Artetalle ei: We need to analyse what we’ve done because it’s not good enough.

  • Täsmennän,” boring-kommenteilla” siis tarkoitin (meidän)muiden kommentteja, en Villen. Äh.

 6. nyt valitetaan jo siitä ettei Ville tuo ilmi mitä joukkueessa pitäisi tehdä… ei tarvitse montaakaan tekstiä selata taaksepäin niin tietää jo aika tarkkaan mitä Villen mielestä tehdään väärin ja miten näihin ongelmiin pitäisi puuttua. omaan mieleeni blogisti jaksaa yllättävänkin hyvin kertoa mitä joukkueessa muuttaisi, itse olen tullut jo aikaa sitten siihen tulokseen ettei tällä ”täsmävalmennuksella” esitykset oleellisesti parane vaikka joukkueessa olisi mitkä pelaajat.
  ja kuten Isse sanoi, blogisti kirjoittaa juuri niinkuin lystää, vaikea kuvitella blogia jossa kirjoitettaisiin muiden mielipiteitä myötäillen.

 7. Kyllä täytyy sanoa, että oli surullista katseltavaa. Pahinta siinä oli se, että koko ajan oli pieni kutina Anderlechtin tulemisesta, niin kuin blogistikin taisi mainita. Vaikka johdimme ottelua 3-0.

 8. Ainoa mikä avaisin tän pattitilanteen (Arsenalissa ja blogissa) olis että Ville nimitettäisiin uudeksi manageriksi mahdollisiman pian.

 9. Täähän on vähän niinku tv, jos ei kiinnosta tai sieltä tulee paskaa ni ainakin mä laitan sen kiinni.Aina en itsekään jaksa Villen paatosta lukea – ni sit en lue.Viillellä on oma linja ja on hyvä ,että joku pitää linjastaan kiinni. Blogin tehtävähän on saada aikaan keskustelua ja meitä mehtäläisiä saa paremmin kommentoimaan kun haukkuu ensin kaiken.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s