Swansea vastassa Ramseyn kotiseuduilla

Vuorossa on jälleen pelipäivä. Panoksena on ottaa kiinni muun muassa Manchester Cityä, joka jäi eilen tasapeliin Loftus Roadilla QPR:n vieraana. Piste-eron voisi kasvattaa myös kuuteen Liverpooliin, kun Rodgersin ryhmä hävisi Chelsealle.

Sen sijaan ManU voitti ja myös Southampton jatkoi huikeaa alkukauttaan. Tällä hetkellä ero Sotoniin on kahdeksan pistettä, toki meillä on tämän illan peli rästissä. Vaikka häviäisimme, niin vaikea uskoa Southamptonin pysyvän edellä kauden loppuun asti, mutta kai sitä suurempiakin ihmeitä on tapahtunut. Kaikista tärkein panos lienee kuitenkin nykyfilosofiamme mukaan nousta nelossijalle ja tämä onnistuisi voitolla.

Tänään kokoonpanossa on varmasti paljon peruskamaa, joka on helppo veikata. Monreal jatkaa topparina valitettavasti, vaikka Chambersin tuolla pitäisi ehdottomasti pelata. Bonylla on todellinen juhlapäivä, kun pääsee vääntämään Monrealia vastaan. Artetan ollessa pois ja Wilsheren palatessa kokoonpanoon keskikentän kolmikko on todennäköisesti Flamini, Wilshere ja Ramsey. Tämä ei todellakaan lupaa mitään hyvää.

Cazorlan kausikortti varmaan jatkuu avauksessa, vaikka esityksien puolesta siihen ei olisi mitään perusteita. Espanjalaisen viimeisestä liigamaalista alkaa olla kulunut kohta lähemmäksi vuosi. Cazorla todennäköisesti siis vasemmalla ja Sanchez oikealla ellei Walcott sitten tee paluuta avaukseen. Tämä tarkoittaisi todennäköisesti Cazorlan penkitystä, sillä tuskin edes Wenger on niin sekaisin, että jättää Sanchezin penkille tänään.

Päivän kotijoukkueella ei loukkaantumisia kovin pahasti ole. Britton lienee merkittävin poissaolija pelikiellossa olevan Shelveyn ohella. Vastassa tulee olemaan siis lähes parhaalla kokoonpanolla pelaava walesilaisjoukkue.

Tällä kaudella Swansea on ollut hyvä kotonaan ja kerännyt koko liigassa kolmanneksi eniten pisteitä kotiotteluista. 10 pistettä 15 mahdollisesta on saldo ennen tätä päivää. Ainoastaan sarjan kärjessä olevat Chelsea ja Southampton ovat pystyneet parempaan. Helppoa ottelua ei ole tulossa, mutta kaikki tämän jo tiesivät muutenkin, mikäli ovat yhtään meidän otteluita tällä kaudella tai ylipäätään viime vuosina seuranneet.

Vastustajan vaarallisimmat pelaajat ovat mielestäni Sigurdsson ja Bony, mutta myös laitureina yleensä pelaavat Dyer ja Routledge ovat pelipäälle sattuessaan vaarallisia. Meidän tapaan pitäisin Swansean parhaana osa-alueena hyökkäystä, joten tänään tuskin ilman maaleja jäädään ja runsasmaalinen ottelu olisi täysin mahdollinen.

Tiistaisen Anderlecht ottelun jälkeen olemme saaneet kuulla muun muassa tällaisia kommentteja Wengeriltä:

People who have managed zero games but they teach everybody how we should behave, it is a farce and honestly I can’t be upset about it. It doesn’t matter to me. Talk what you want.

Jälleen saimme kuulla kuin kenelläkään ei ole mitään oikeutta sanoa mitään kriittistä manageristamme ja hänen tekemisestä. Manageroinnin vuosikortti heilui taas tuttuun tahtiin. Saa nähdä mikä on tänään lopputulos ja jatkuuko sama meininki vai onnistuisimmeko jopa yllättäen voittamaan joukkueen tällä kaudella, joka on sarjataulukossa ylempänä kuin 15. Tähän mennessä tuo ei ole onnistunut, vaikka kaudesta on pelattu jo yli neljäsosa.

COME ON YOU GUNNERS!!!

43 thoughts on “Swansea vastassa Ramseyn kotiseuduilla

 1. Wenger tosiaan vihjaisi, että Walcott saattaisi olla avauksessa. Kaiken lisäksi Theo nimettiin maaotteluhöntsiin – joten wenger auttaa hodaria ja antaa Theolle pelituntumaa. Sen sijaan Mou onnistui torppaamaan Costan nimeämiseen Espanjan joukkueeseen – ja heppu tietty pelasi poolia vastaan.

 2. Toivotaan, että illan pelikin yhtä suoraviivainen kuin Villen kirjoitus.

  Hip Hei, The Match day. 0-1. Cazorla 😉

 3. Monreal topparina mietityttää eniten tällä hetkellä ja varsinkin kun tänään on vastustajalla vastassa Bonyn kaltainen voimakärki, joka on pelottavan kova myös ilmassa. Siksi toivoisin sormet kyynerpäitä myöten ristissä, että AW laittaisi Chambersin Merten kanssa keskelle, ja vaikka sitten Bellerin(?) avaukseen oikealle.

  (gibbs-merte-chambers-bellerin)

  Theo tuskin avauksessa on, mutta eiköhän hän vaihdosta tule viimeistään sisään, mikäli AW muistaisi suht ajoissa niitä vaihtoja tehdä :).

  Toinen mikä mietityttää, on keskikentän keskusta. Flamini on omissa papereissani täysin riittämätön tykkipaitaan ja patongilla ei pitäisi olla mitään asiaan pelaavaan kokoonpanoon, saatika sitten avaukseen. Tänään kuitenkin flamster saa Jackin rinnalleen keskelle ja toivoa sopiikin että homma toimii riittävällä tasolla.

  Alexis on tällä hetkellä niin hyvässä formissa, että uskon chileläisen kantavan tänään omalla panoksellaan koko Arsenalia tekemällä sen kaksi maalia. Myös itse odotan siis tänään runsasmaalista peliä ja veikkaan tod.näköisen (2-2) tasurin sijasta optimistista 2-3-voittoa Arsulle.

  COYG!

 4. Arsenal: Szczesny, Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs, Flamini, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Alexis, Cazorla, Welbeck

  Subs: Martinez, Bellerin, Rosicky, Wilshere, Podolski, Walcott, Sanogo

 5. Hieno korjausliike Wengeriltä: Flamster-Rambo-kaksikko sössi pahiten tiistaina, joten he jatkavat kk-kentän pohjalla. Varmaan sit treenikentällä on homma saatu pakettiin. Eipä tosin vaihtoehtojakaan juuri ole, kun tulevaisuuden puolustava kk-pelaaja Diaby on vesijuoksualtaassa.

 6. Alettiin sit pelata ekan puoliajan viimeisillä minuuteilla. Toiv. tokalla puoliajalla pelataan ihan alusta alkaen.

 7. Lädistyneen joukkueen ongelma on yhteinen Englannin maajoukkueen kanssa: maalinteko on toivottoman vaikeaa ja luovuus on heikkoa.

 8. Ja tasoihin. Keskikentän pohja petti taas kerran ja Gbbs joutui rikkomaan kilpajuoksussa ja ottamaan kortin liian läheltä omaa maalia. Kohtalainen vapari ja maali.

 9. Häviölle. Klassinen munausmaali. Chambersia viedään laidalla ja Monreal häviää sata nolla pääpallon. Helvetin Nacho.

 10. Koskakohan Wenkula ymmärtää että toi natso on just tasan kakkosvaihtoehto vasemmaksi pakiksi, ei todellakaan mikään helvetin toppari. Ainiin, ei koskaan.

 11. Kyllähän tämä matsi on jälleen kaatumassa niihin kohtiin, jotka wenger jätti kesällä täyttämättä. No, theo hoitaa.

 12. Sillä nyt ei ole mitään merkitystä, että sama tuplavaihto olisi takuulla tullut omalla ajallaan vaikka tilanne olisi ollut 5-0.

 13. Oli taas niin tyypillistä toimintaa Wengeriltä… täys jäätyminen 1-0 tilanteessa.

 14. Kylläpä olikin taas kerran palkitsevaa tämän oopperan seuraaminen. Kiitos. Pelaajien ilmeetkin nin typertyneitä ja ällistyneitä, näinkö TAAS kävi.

 15. Kuole jo pois wenkku, kauan tätä paskaa pitää jaksaa.. Nykymeininki kuvottaa niin paljon että meinaa tulla oksennus, ihan sama vaikka joukkue tippuis alempaan keskikastiin ku näkis ees vähän yritystä

 16. Hyvä lähteä sarjatauon jälkeen Manun kaatoon, täynnä itseluottamusta ja onnistumisia.

  Nojoo, Sanchez pois ja kaikki jätkät kiikarimiehiä ja alakerran töpeksijöitä.

  En jaksa edes aloittaa mitä ehkä voisi tehdä, mutta tammikuussa ainakin Flaminille kenkää ja avaustason keskikenttänies sisään. Ja Arteta kesällä ulos.

 17. Kyllähän tää hiljaiseksi vetää. Swansea on laskusuunnassa oleva joukkue, jolle hävittiin kahdella pikamaalilla. Molemmat menevät wengerin piikkiin – kun kesällä ei hankittu pelaajia, olisi edes opittu jotain anderlecht-sukelluksesta, mutta ei, flamster-rambo-kaksikolla mentiin. Ziisus.

  Ollaan voitettu vain pahnan pohjimmaisia. Hiukan pehmeet touhua.

 18. Kiitti vitusti taas jäärä . Vittu jos miehellä ois enää ripauskin kunniaa jäljellä niin erois itse , mut turha toivo . 8 miljoonaa kaudessa pitää miehen puikoissa vielä 2 ja puoli vuotta , pimeää keskiaikaa…..

 19. Taas kerran näki minkalainen on Arsenalin managerin taktinen osaaminen. Arsun oikea pakki kierrettiin kuin lyhtypylväs loistavan Monteron (20) toimesta jo eka puoliajalla ainakin viisi kertaa eikä managerilla lamppu syttynyt että vaihtaa nopeampi mies pakiksi, mutta ei ei..ja sieltähän se lopullinen niitti sitten tuli. Penkiltä hävittiin tämäkin matsi.

 20. Ja tosiaan, joku fb:n puolella huomasi: Swansea teki kauden ensimmäisen erikoistilanne- ja puskumaalinsa. Tarvittiin siis erityisen rupu puolustus, että swanseakin onnistui. Joo, joo, vapari oli toki hyvä veto, mutta sitä tilannetta ei ois koskaan saanut tulla.

 21. Ei mut joo, Walesin rankkasade. Eihän nyt kukaan sellaisessa viitsi. Wengerkin pysyi penkillään, ettei uusi makuupussi kastunut. Taisi vielä hymyillä mennessään pukariin: ”Nyt pääsee lämmittelemään patterin ääreen.”

 22. Vituttaako?
  Eipä hätää, minä tarjoan tänään kaikille goonereille Muhoksen linja-autobaarissa Sinisen enkelin tai muun luuseripaukun!
  Tervetuloa!
  coyg.

 23. Käykää myös Arsenalin Facebook sivuilla kommentoimassa ottelua. Kävin sinne kertomassa suoraan mielipiteeni huonolla englanninkielen taidollani, mutta toivottavasti asia tuli kuitenkin ymmärretyksi…myös Wengerille.

 24. Jatkan vielä: wenger hyökkäsi naurettavasti paul mersonin kritiikkiä vastaan. Olisi keskittynyt puolustuksen ja puolustavien kk-pelaajien ongelmakohtiin. Nyt mersonin kritiikki osui ja upposi. Tilastoa: arsenal on menettänyt eniten pisteitä johtoasemassa ja vain Burnleylle on tehty enemmän puskumaaleja.

 25. Aiemmin maan rakoon hakattu Pardew on tuonut harakat pisteen päähän. Samoin aiheesta paskojen taktiikoiden takia kritiikkiä saanut Fat Sam on edellä. Ja puolet avauksestaan myynyt Soton.

  Onko nyt todellakin niin, että Spursin, Manun, Poolin ja Cityn samanaikainen konttaus jotenkin mitätöi Wengerin kädettömyyden? Ja jos, niin miksi? Pistetahti on absoluuttisesti katsoen surkeaa luokkaa ja mitään parannusta myöskään ongelmallisissa kovissa peleissä ei näy. Valopilkkuja ei kerta kaikkiaan ole. Putoamisviivaan on vähemmän piste-eroa kuin kärkeen, joten konttaamisen jatkuessa tyvitaistelu tulee äkkiä tutuksi.

 26. Jalkapalloon syntyy aina silloin tällöin muotitermejä. Eräs vallitseva termi on aktiivisuus, tämä vastakohtineen, eli proaktiivinen ja reaktiivinen. On todella surullista, miten reaktiiviseksi Mr. Burns on taantunut.

  On lamaannuttavaa seurata sivusta tätä taantumista. Kenties vielä lamaannuttavampaa on lukea [nyt, otan vastuun vain ja ainoastaan omasta mielipiteestäni, en edes yritä väittää toimivani totuuden sanansaattajana] managerin tässä kohtaa uskallan väittää ylimielisiä lausuntoja kritiikkiin.

  Omissa silmissäni illan ottelu alkoi lähes poikkeuksellisella pelaajien keskinäisellä ’kriisipalaverilla’, missä hyvin epätietoisessa tilanteessa joukkue yritti valaa keskinäistä uskoa hyvään tulokseen.

  Jos joku nyt loukkaantuu, se sallittakoon, kyseinen kriisipalaveri on ainakin jälkikäteen tulkittavissa epätoivoksi. Kirjoitin eilen uskovani voittoon, enkä peräänny isossa kuvassa, olkoonkin, että myönnän uskoneeni voittoon ehkä sitten sokeasti.

  Voimme kukin tahollamme pelata jotain Fantasy Football’ia ja laittaa vastakkain illan ottelumme kokoonpanot. Voimme laajentaa katsantoa vaihtopelaajiin ja voimme h*lvetti laajentaa katsantoa loukkaantuneiden rosteriin, mutta väitän meistä jokaisen kokevan materiaalimme jos ei ylivertaiseksi, niin kaikkea muuta kuin nähdyn veroiseksi.

  Mr. Burns saa arvostella kokemuksellaan median edustajia hamaan tappiin, ei siihen ole mitään sanottavaa, mutta niin kauan kuin seuran johto allekirjoittaa tämän arvostelun, me voimme vain seurata tätä kaikkea kukin tyylillään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s