Omatkin arvostelevat jo Wengeriä, Bould täysin vailla sananvaltaa ja Artetalle ehkä jatkosopimus

Maaottelut ovat vuorossa seuraavaksi, joten tässä on yli viikko aikaa seuraavaan otteluun, joka ei ole vähempää kuin ManU Grovella. Perinteisesti jos mennään, niin vähintään yksi, mutta todennäköisesti kaksi pelaajaa loukkaantuu maaotteluissa. En kuitenkaan ole yhtään seurannut tilannetta, että ketkä pelaajista on kutsuttu maajoukkuetehtäviin ja montako ottelua kukin maa pelaa. Todennäköisesti suurin osa maista pelaa sen kaksi ottelua, vaikka sitten jotain joutavia harjoituspelejä.

Viime aikoina on voinut todella havaita kuinka paine Wengeriä kohtaan on selvästi nousussa. Pelaajistosta muun muassa Mertesacker on pariin otteeseen viimeisten viikkojen aikana kritisoinut pelitapaamme ja taktiikoita. Samoin useat seuran ex-pelaajat Mersonin johdolla ovat nostaneet viimein kissaa pöydälle tosissaan. Samoin muu media on tarttunut aiheeseen selvästi entistä kovemmalla otteella.

Nyt viimeisimpänä myös seuran sisältä ja jopa Wengerin valmennusryhmästä näyttäisi kuuluvan soraääniä. The Telegraph on luotettavuudeltaan eri tasoa kuin Metrot ja Daily Mail, joten sen jutussa saattaa hyvinkin olla jotain totuusperää.

Artikkelissa nostetaan esille kuinka valmennustiimissä ainakin osa alkaisi olla kypsä Wengerin järjettömyyksille. Voi vain ihmetellä, että kuinka siinä on mennyt näin kauan? Ammatikseen vuosia valmentaneet ja sitä ennen itse pelanneet ovat varmasti nähneet saman ja todennäköisesti vielä paljon enemmänkin kuin meistä kannattajista suurin osa viimeisten vuosien aikana, mutta silti kukaan ei ole sanonut mitään.

Sama ryhmitys sekä taktiikka pelistä ja vuodesta toiseen, samat pelaajat avauksessa niin kauan, että loukkaantuvat eli toisin sanoen rotaatiota ei käytetä ollenkaan, pelaajien peluuttaminen väärillä pelipaikoilla jatkuvasti, kykenemättömyys muokata joukkueen pelitapaa vastustajan mukaan tai reagoida pelin aikana taktisilla muutoksilla ja vaihdoilla, peluutuksesta johtuvat ainaiset suuret loukkaantumismäärät, kroonisten loukkaantujien pitäminen joukkueessa kaudesta toiseen, joukkueen selvien ongelmakohtien ratkaisematta jättäminen pelaajahankinnoilla, heikko erikoistilanne pelaaminen molemmissa päissä kenttää.

Edellisessä kappaleessa oli jonkin verran Wengerin perustavanlaatuisia virheitä, jotka ovat niin suuria, että ne selittävät jo osittain nykyisen tilamme. Kaikki managerit ja valmentajat tekevät virheitä, mutta Wenger tekee ja on tehnyt niitä aivan liikaa viimeisen yli viiden vuoden aikana. Kaikista pahinta on, että järkevä ja eteenpäin pyrkivä henkilö ottaisi opikseen tekemistään virheratkaisuista, mutta Wenger päinvastoin yrittää ikään kui todistaa koko muulle maailmalle olevansa oikeassa jatkamalla täysin samalla tavalla. Tämä siitäkin huolimatta, että on täysin selvää, ettei kyseinen toimintapa enää tuo jos ylipäätään on koskaan tuonut toivottua tulosta riippuen asiasta.

Loppuun vielä kolme uutista, joista kaksi liittyy läheisesti päivän aiheeseen. Ian Wright paljasti tietävänsä, että Bould on suositellut pelaajia Wengerille, mutta vähemmän yllättäen managerillemme ei muiden ehdotukset kelpaa.

I know there are players Steve Bould has recommended to Arsenal that they’ve not taken.

Toisin sanoen Bouldin rooli tuntuu olevan tötsien kerääjä. Vaikea ymmärtää miksi loistavan uran seurassa pelannut toppari suostuu moiseen.

Tämä Onlinegoonerin artikkeli nykytilanteesta on myös lukemisen arvoinen. Ja kysymys todella kuuluu missä tulee raja vastaan? Kenties kotitappiot Manulle, Dortmundille ja Southamptonille seuraavassa otteluissa olisi tarpeeksi? Vaikea tietää, mutta sanoisin tällä hetkellä tilanteen olevan tukalampi kuin koskaan ennen Wengerillä seuramme managerina.

Metron uutiset ovat suureksi osaksi huuhaata, mutta lehti väittää Artetalle tarjottavan 1+1 vuotista jatkosopimusta. Siinäpä vasta ratkaisu keskikentän ja ylipäätään puolustuspään ongelmiimme. Tämä olisi juuri sellainen veto, jota Wengeriltä voi odottaa. Kaikki näkevät Artetan tason riittämättömyyden ja ovat nähneet jo kohta parin kauden ajan, mutta tästä huolimatta espanjalaiselle annettiin ensin kapteeninauha ja nyt mahdollisesti jatkosopimus.

8 thoughts on “Omatkin arvostelevat jo Wengeriä, Bould täysin vailla sananvaltaa ja Artetalle ehkä jatkosopimus

 1. Voin kannattajana pahoin. Jos heiveröinen korttitalo rojahtaa täydellisesti kasaan, kerätään palasia vielä pitkään. Pahimmassa tapauksessa Arsenalissa alkaa kesällä alennuspäivän, jolloin parhaat (mitä kaikki pari) pelaajat lähtee alihintaan kilpailijoiden riveihin. Menee kyllä todella saivarteluksi, mutta höpistään nyt senverran, että jos kaikki menee persiilleen ja Wenger lähtee, osa pelaajista vanavedessä, niin kasvualusta uudelle olisi mielestäni aika terve. Joskus hedelmällisen maaperän synnyttämiseen tarvitsee kaskipolttoa.

 2. Itse olen miettinyt syksyn aikana, olisinko valmis ottamaan 2-4 vuotta keskikastin palloilua (a la Muna / Sp*rs) ja antamaan kyseisen ajan aikaa uudelle managerille rakentaa sitä tulevaisuuden menestysjengiä. Tähän en ole vielä keksinyt vastausta, hyvät puolensa löytyy monesta eri skenaariosta. Sen kuitenkin tiedän, että haluaisin jatkossakin nähdä pitkäaikaisia managereja, en mitään vuosittaista managerirumbaa..

  • Tuohan se on. tällähetkellä itsellä tuntuu, että haluaisin vain muutosta. Se, että kamppailisimme pari vuotta muutaman sijan alempana, niin voisin edes itselleni valehdella että rakennusprojekti on käynnissä ja tästä seuraa jotain hyvää. Tällä hetkellä olo on lähinniä se, että mikään ei tule ikinä muuttumaan ja pelkään joukkueen mädäntyvän sisältä päin.

   Jos Wenger lähtee, niin voi toki käydä pahemminkin. Joukkue voi ajautua siihen inhottavaan kierteeseen, ettei yksikään manageri saa pitkäaikaista luottoa, jolloin rahaa palaa kaikkeen mahdolliseen. Toisaalta pitää myös muistaa se, että Wenger ei tule olemaan managerimme ikuisesti. Nykyinen sopimuskausi on isolla todennäköisyydellä viimeinen ja silloin tulemme olemaan jokatapauksessa vastaavanlaisessa tilanteessa.

 3. Se on totta, että managerin vaihto on joka tapauksessa riski, vaikka siihen sisältyy aina myös pieni mahdollisuus. Ainahan tulee näitä Koemanneja ja Martinezeja, jotka saavat jengin heti hyvään vireeseen ja oikeastaan ylisuorittamaan. Mutta todellisuushan on se, että niitä epäonnistujia, varsinkin isommissa joukkueissa, on moninkertaisesti enemmän. Äkkiseltään ei nyt muistu mieleen kuin Ancelotti -> Real ja Guardiola -> Bayern sellaisina melko välittöminä onnistujina. Pellegrini voitti liigan heti, mutta Euroopassa tuli pettymys. Ja nyt Suarezin lähdettyä Rodgerskaan ei näytä enää niin paljoa huippumanagerilta.

  Lähtee Wenger sitten ennemmin tai myöhemmin, niin toivon että asian varalle on jo olemassa hyvä suunnitelma. Ettei tarvitse paniikissa ottaa jostain yms-laarista hätävarana ketään. Varsinkin nämä yhden kauden ihmeet tuovat mukanaan ison riskin. Esimerkkinä vaikka Villas-Boas. Eikä tuo napurin nappaama Pochettinokaan ihan hirveän vakuuttavaa jälkeä ole tehnyt. Mulle on edelleen ihan sama mikä sen managerin nimi on jos se tekee hyvää työtä.

  Noita Wrightin lausuntoja täytyy lukea myös niin, että muistaa miehen olevan aika kärkäs. Sinänsä Dixonin, Keownin tai vaikka Adamsin kommentit on itselle relevantimpia, koska he ovat edelleen aktiivisesti mukana futiksessa. Wright taas ei ihan samassa mittakaavassa ole. Jos nyt kuvitellaan, että Wenger olisi sellainen tyranni, joksi Ville hänet maalaa, niin eikö myös Bouldia voi kritisoida asiassa? Luulisi ammattiylpeyden olevan sellainen, että lähtisi johonkin muualle jos miestä ei lainkaan kuunnella…

 4. Matin tavoin kaipaisin minäkin muutosta. Jopa sillä uhalla, että lyhyellä tähtäimellä sarjasijoitus laskee. Tuskin kukaan uskoo, että nykyinen manageri pystyisi enää tosissaan taistelemaan valioliigan mestaruudesta (champparista puhumattakaan) ja näin olleen on ainakin itselleeni aivan sama, onko sijoitus neljäs tai kahdeksas.

  En vaan jaksaa enää viikosta toiseen kuulla samoja kulunneita jaarituksia a la handbrake on, a bit jaded, lack of mental strength ym.

 5. Jestas sentään mitä uhkakuvia täällä manataan, Meillähän on oikeasti hyvä ja nuori joukkue. Manu jonka sir Alex jätti ei ollut kumpaakaan, Poislukien Rooney ja RvP. ja Spursilla ei Balen ja Modricin jälkeen ole ollut lähellekään yhtä hyviä pelaajia kuin meillä. Kunnollinen toppari ja CDM sisään tammikuussa niin vaikka Moyeskin saisi tämän joukkueen vähintään neljänneksi.

 6. Täytyyhän kriisiytyneen Wengerin pitkäaikaiselle jatkamiselle (keskikastissa vähintään) laskea sekin hinta, että pelaajat taantuvat. Kausikortti avaukseen, puhkipeluutus, loukkaantumisten huono hoito/ehkäisy ja pitkittyminen, matala vaatimustaso ja kittisen keskustelun puute, taktisen kehittämisen puute jne.Pitkä aika sellaista menoa, niin ei hyväkään pelaaja tuollaisesti välittömästä ala heti pelaaman paremmin vaikka valmentajaksi tulisi mikä tahansa puolijumala, se nyt vaan on inhimillistä että tilanne joko masentaa tai laskistaa liikaa.

  Moniko Arsenalissa kehittyy lyhyen nuorukaisläpimurtoajan jälkeen? Ox, Jack, nyt myös Ramsey ym. alamäkeä laskettelevat. Kohta taas tätä ikäluokkaa myydään pilkkahinnalla pois floppeina ja hankitaan uutta miestä tuhon kierteeseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s