Mikä managerin vaihdoksessa pelottaa?

Ajatellaan ihan perusasioita vaikka tämän kauden osalta. Kauteen ei pitäisi missään nimessä lähteä kahdella topparilla ja ylipäätään kuudella puolustajalla, jotka voi selkeästi laskea ykkösjoukkueeseen kuuluvaksi. Toki mukana roikkuvat lisäksi Bellerin, Haydenin ja muita junnuja, mutta muun muassa Monrealin jatkuva peluuttaminen topparina kertoo kuinka paljon luottoa Wengeillä on esim. Belleriniin.

Toppareiden ja ylipäätään puolustajien vähyyden lisäksi joukkueesta puuttuu kunnon puolustava keskikenttämies ties monettako vuotta putkeen samoin kuin ykköshyökkääjä. Kaikki tai ainakin kaikki muut kuin Wengerin intohimoisimmat kannattajat näkevät nämä puutteet. Ei siis olisi liikaa vaadittu, että myös managerimme näkisi ongelmat ja ennen kaikkea korjaisi ne.

Mitä Wenger sitten tekee niin hyvin, että vaihtamalla ei paranisi tai suurella todennäköisyydellä huononisi? Onko Wengerin taktinen osaaminen, peliryhmitys ja motivointikyvyt nykyään vaadittavalla tasolla? Ei mielestäni yksikään näistä asioista.

Entäpä pysyvätkö pelaajat kunnossa ja näyttävät energisiltä suurimmassa osassa otteluita muun muassa järkevän rotaation seurauksena? Tähän ei kai edes paatunein Wengerin puolustaja voi vastata kyllä. Samoin totaalinen bensan loppuminen on nähty joukkueelta useina kausina talven aikana tai viimeistään keväällä, kun samat pelaajat ovat pelanneet koko ajan siihen asti.

Onko joukkueen taisteluilme hyvä vai tullaanko kentälle usein puolivaloilla tai ainakin kaukana siitä, että kaikki olisi pelissä? Väittäisin jälkimmäisen olevan lähellä totuutta ja jos tätä kautta ajattelee, niin mieleen tulee ainoastaan kotipeli Manchester Cityä vastaan, jossa asenne ja taisteluilme olivat hyvällä tasolla, mutta sekään ei riittänyt voittoon perinteisten virheiden seurauksena.

Miten sitten vaihdot ja reagoiminen pelin aikana tapahtumiin? Tämä on aivan katastrofaalisella tasolla, sillä vaihdot ovat ennalta suunniteltuja tai siltä se ainakin näyttää. Ainoastaan loukkaantumisten takia vaihto saattaa tulla ennen 70 minuuttia ja muuten vaihdot näyttävät tapahtuvan viimeisen 20 minuutin tai vartin aikana jos niitä ylipäätään edes käytetään. Lisäksi vaihdetut pelaajat ovat aina suurin piirtein samat ja vaihdoilla on harvoin mitään tekemistä peliesitysten kanssa eli yleensä pois otetaan joku hyvin pelannut, kun kentälle jää paljon heikommin esiintyneitä. Mitään taktisia muutoksia on myös turha odottaa, kuten viimeisimpänä esimerkkinä näimme Swanseaa vastaan Chambersin ja Monrealin tapauksissa.

Hankintoja tuli sivuttua jo ihan alussa vähän, mutta ei Sanchezin ja Özilin ostamiseen tarvitse olla mikään nero. Nuo pelaajat tietävät kaikki maailmassa muutenkin. Päinvastoin Özilin kohtelu ja se kuinka vähän saksalaisesta on saati irti väärällä paikalla peluuttamisen ja ylipeluutuksen takia on heikko suoritus.

Moniko pelaaja ylipäätään tuntuu tällä hetkellä tai viime vuosina kehittyvän? Ox on junnannut paikallaan useamman vuoden, Ramseyn reilun kauden kestänyt parempi jakso alkaa näyttää yksittäiseltä suonenvedolta, Gibbs on sama epätasainen suorittaja kuin ennenkin, Wilshere samoin. Toisin sanoen pelaajat vaihtuvat, mutta ongelmat eivät poistu, joten jossain muualla kuin pelaajissa se perimmäinen ongelma on. Tähän aiheeseen viitaten Timolla oli hyvä kommentti eilisen päivityksessä.

Loppuun vielä siis kysymys Wengerin puolustajille, että mitä managerimme tekee niin hyvin, ettei vaihtaminen kannata? Vai pitäisikö meidän vain olla onnellisia, kun olemme pysyneet nipin napin nelossijalla, jonka ainoa tarkoitus on tienata seuralle lisää rahaa yli 200 miljoonan seuraksi pankkitilille? Eikö se olisi aivan sama olla pari sijaa alempana hetken aikaa ja toisaalta aivan yhtä hyvin managerinvaihdos voisi tuoda muutoksen parempaan ilman mitään notkahduksia.

Ennen kaikkea muutos palauttaisi toivonkipinän seuran ja ennen kaikkea joukkueen seuraamiseen. Tietysti jos joku edelleen uskoo Wengerin johtavan meidät liigamestariksi tai Mestareiden liigan voittajaksi, niin sitten ei voi mitään ja en voi kuin nostaa kädet ylös.

13 thoughts on “Mikä managerin vaihdoksessa pelottaa?

 1. Hyvää pohdintaa Villeltä. Yksi iso kysymys kuuluu, onnistuuko Wenger tällä kaudella luomaan voittoputken kuten yleensä jossain vaiheessa. Nyt on aloitettu erityisen huonosti, vaikka aluksi pääsi sanomaan, että ei olla hävitty yhtään ottelua, seuraavaksi että vain yksi vierastappio ja kait nyt, että emiratesilla ei olla hävitty. Nämä ovat kuitenkin laajemmin ajateltuna sivuseikka, sillä kuten Ville totesi, vain Ciy-ottelussa oli hyvä ote alusta lähes loppuun.

 2. Silloin kun joukkue pelaa huonosti ei syy ole välttämättä pelaajien taidoista riippuvaisia vaan syy voi olla huonossa valmennuksessa, niinkuin nyt selvästi Arsenalissa joten en syyllistäisi liikaa pelaajia huonoista esityksistä sillä ei kukaan voi olla huippukunnossa jos valmennus ei ole optimaalista. Arsenalilla on hyvä joukkue kasassa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ja hyvällä valmennuksella sen saisi pelaamaan sillä tasolla mihin taidot edellyttää.(Esim. HJK tänä vuonna kun valmentaja vaihtui kesken kauden) Ajattelen vielä Swansea peliä ja sitä miten Arsun oikean laidan pakkia vietiin heti alku sekunneista lähtien jonka sokea Reettakin olisi nähnyt ja tehnyt asialle jotakin, mutta ei meidän Wenger nähnyt, ei koko ottelun aikana. Samoin mistä vastustajan maalit tuli sellaisista puolustamisen perusasia virheistä jotka minä opetin jo HJK:ssa D junnuille. Nämä samanlaiset virheet ovat toistuneet lähes otteluista toiseen ja jos manageri ei näe puita metsästä eli virheitä ei analysoida ja korjata, niin ottelut ovat yhtä vuoristorataa niin kuin Arsenalilla on jo pitkään ollut. On se uskomatonta……? Ashley Cole paljastaa tämän päivän (13.11) Ilta Sanomissa Chelsean aikaisia tuntojaan kun Villa- Boas oli managerina:” Tämän managerin eteen ei haluttu taistella, heti kun Di Matteo saapui kaikki muuttui” Voiko sen selvemmin sanoa.

  • Asiaa . Jopa 10-vuotias pojankloppi pelatessaan fantasyfootballia älykännykällään tajuaa tehdä muutoksia jos näkee et jokin pelin osa-alue pettää……
   Miten manageri joka ansaitsee seuralta 8 miltsiä vuodessa ei tätä hallitse ?

   Tiuskii vaan sit lehdistötilaisuudessa ja kertaa että montako kymmentä vuotta on valmentanut joten älkää tulko neuvomaan…

 3. Heitetään hypoteettisena vastakysymyksenä: olisiko helpompi katsella Arsenalin tämän hetkistä esiintymistä jos penkin päässä olisi toinen mies? Tai jos jonkun toisen alaisuudessa menisi vieläkin heikommin? Jos vastaa kyllä, niin onko antipatia yhtä henkilöä kohtaan suurempi kuin rakkaus seuraa kohtaan?

  Ei kai se managerinvaihdos itsessään pelota vaan se miten se tehdään. Oikein hyvä esimerkki löytyy ihan tuosta naapurista. Redknapp sai mennä vietyään Spursin neloseksi ja CL:ään. Oli itsepäinen, ei halunnut uudistua, pelasi viihdyttävää futista välillä tulosten kustannuksella. Sen jälkeen seuraan on tuotu näitä nuoria ”idealisteja”, seuraavia suurmanagereita. Lopputulemana kaikki avainpelaajat lähteneet muutaman vuoden sisään ja yksikään näistä tuoreemmista managereista ei ole pystynyt Harryn tuloksiin. Itse asiassa Pochettinon suoritus taitaa lähennellä Juande Ramosin ”rikkomattomina pidettyjä ennätyksiä” surkeimmasta saldosta Spursin peräsimessä.

  Mielenkiintoinen asia on sekin, että miksi Wenger on edelleen pelaajien silmissä pidetty ja suosittu manageri. Silti tuhansien kilometrien päähän nähdään miehen kyvyttömyys harjoittaa sitä ammattia, jossa tällä erää on. Eikö ole kummallista? Sekä Özil että Sanchez ovat alleviivanneet haluaan tulla nimenomaa Arsenaliin ja työskennellä Wengerin kanssa. Pelaajistosta tullut kritiikki on tainnut puhtaasti olla sitä, kun osa pelaajista ei saa juurika peliaikaa. Ehkei nämä asiat aina ole ihan niin mustavalkoisia…

  Minä kritisoin sitä ajattelukantaa, että kerrotaan jotenkin faktisesti, että nämä evertonin, sotonin ja ties kenen managerit olisivat koska tahansa parempia kuin Arsenalin nykyinen manageri. Mikään tilastollinen fakta ei ainakaan tue sitä, että joku keskikastin manageri pikemmin onnistuisi kuin epäonnistuisi isossa seurassa.

 4. Lisätään nyt vielä se, että en silti ole tyytyväinen tämän hetken tilanteeseen ja ihan yhtälailla haluan että jengi pelaisi paremmin ja voittaisi pelejä. Mun ideologiaan vaan kuuluu se, että mä kannustan niitä tyyppejä, jotka sen sotisovan (mikä rooli sitten onkaan) vetää päälle. Perkele, Arsun hodarit on parempia kuin Poolin, kahvi parempaa kuin Chelsealla ja paitojen painatukset laadukkaampia kuin Manulla. Ja kannustan pelaajia, lukee selässä sitten Ramsey, Sanchez, Squillaci, Eboue tai Denilson. Ei se nosta niitä kritiikin yläpuolelle, mutta multa löytyy uskoo ja luottamusta niin kauan ku mun suosikkia edustaa.

  • Tuo nyt on mun mielestä melko epäreilua. Suurin osa meistä kannattaa joukkuetta kentällä ja oli siellä sitten kuka vain, niin voittoa toivotaan aina ja loppuun asti lauletaan. Sensijaan en ymmärrä ajatusta siitä, etteikö pelaajia ja joukkueen johtoa voisi arvostella. Jos kaikki hyväksytään, vain sen takia, että pelaajat/valmentajat sattuvat edustamaan Arsenalia, niin käytännössä joukkue saisi rellestää miten haluaa.

   HUOMIO: Tiedossa törkeä värittäminen!!!!

   Kaljamahaiset hirmuisen egon omaavat jössikät pyörii kentälle ja Emirates täynnä huutavia, innokkaita katsojia, jotka sydämessään laulaa kumbajaata, joukkueen ottaessa 0-10 takkiin paikallisvastustajalta. Mitään ei tarvitse muuttaa, sillä lehterit on täysiä ja paitamyynti huipussaan.

   Pointti on siinä, että jos joukkueen esityksiä tai johdon edesottamuksia ei kritisoida, ei myöskään painetta muutoksille ole. Emme me ”Wengerin vihaajat” ilkeyttä täällä mielipiteitä jaeta keskenään. Emme me saa nautintoa siitä, että joukkue häviää tai esitykset ailahtelee. Haluamme kaikki Arsenalin parasta ja tällähetkellä monella nyt vain on se ajatus päässä, ettei Wengeriä pidetä tarpeeksi hyvänä managerina Arsenalille. Haluamme joukkueelle parempaa, sillä suonissamme virtaa puna-valkea veri.

   Niinkuin kirjoitit, niin managerin vaihto on aina suuri riski. Siitä mainitsin itsekkin jo eilisessä kommentissani. Todennäköisesti Arsenal ei enää ikinä saa vastaavanlaista manageria, kuin Wenger ja (väritetään vähän toiseenkin suuntaan) joukkue putoaa divisioonaan viidennen managareiehdokkaan jälkeen parin vuoden sisällä. Tällä hetkellä vain itse koen niin, että olisin valmis ottamaan sen riskin. Tekeekö se minusta huonon kannattajan?

 5. Hyvä keskustelunavaus. Itseäni managerin vaihdoksessa (eli Wengerin arvostelussa) mietityttää eniten ehkä se, että me maallikot tuomitsemme asian, josta tietomme ja ymmärryksemme on loppu peleissä todella rajallinen. Katsomme pelejä telkkarista (tai paikan päältä) ja luemme artikkeleita ja blogikirjoituksia netistä, mutta meillä ei ole mitään käsitystä siitä, mitä joukkueessa todella tapahtuu. Meistä kukaan ei myöskään tietääkseni ole voittanut Valioliigaa managerina tai ollut edes lähdellä. En sano, että henkilöitä pitäisi pitää töissä pelkästään vanhoilla meriteeillä, vaan että pystymmekö me todella puutteellisella tiedolla ja ymmärryksellä tuomitsemaan, että joku manageri olisi parempi kuin nykyinen.

 6. Hyvää keskustelua!
  Itseäni kanssa askarruttaa managerin vaihdos ja olen sitä mieltä että kesken kauden sellaista ei pitäisi tehdä. En usko että siitä olisi hyötyä tai että juuri nyt löytyisi sellainen kaveri kuka voisi homman hoitaa paremmin, uskoen että homma tästä hieman paranee. Kauden jälkeen on sitten eri asia ja pitää miettiä voiko Wenger olla sopimuksen loppuun jos tulokset ovat samanlaisia kuin viime aikoina.

 7. Kyllähän se voi olla että pitkäaikaisten managerien aika rupee olee auttamatta ohi . Olisihan se mahtavaa jos löytyisi joku joka luotsaisi meitä menestyksellä seuraavat 20 vuotta……

  Muutosta kuitenkin tarvitaan , se on selvää , nämä eväät on jo syöty . En jaksa uskoa että kesken kauden wenkkua ulostetaan jollei ny valuta aivan pohjalle mutta kauden jälkeen on aivan pakko tehdä ratkaisuja jollei tässä nyt ihan ihmenousua tehdä mikä tuntuu tällä hetkellä aika mahdottomalta.
  Joukkue ( pois lukien Sanchez) alisuorittaa, intohimokin tuntuu puuttuvan .
  Manageri lähes koomassa kuten apulaisetkin.
  Omistaja on yhtä hiljainen kuin aina ( pääasia kun rahaa tulee) ,gazidiz laskee tilejä ja suurimmalla osasta ketunmetsästäjiä on jo toinen jalka haudassa …
  Osa-omistaja umpirehellinen uzbekki sentään välillä konahtelee seuran nykymenosta ..

  Olemme sentään ARSENAL , Pride of London .
  Suurseura jonka ON tavoiteltava valkun mestaruutta ja cuppeja aivan jokaisella kaudella .
  Kannattajia ei lohduta jos ollaan piikkipaikalla taloustilastoissa.

 8. Onneksi kuitenkin super-Giro palaa treeneihin ja kahden maalin tuhnu-Danny siirtyy ansaitusti tuttuun penkkirooliinsa maaottelutauon jälkeen.

 9. Epäilen, että siirtyy kylläkin valitettavasti laidalle ns. Özilin paikalle, jossa on tietenkin totaalisen turha kuten jo ManU-aikana nähtiin. Giroudin paluun myötä olisi vihdoinkin mahdollisuus pelata kahdella puhtaalla kärjellä (4-4-2), mutta tuskin tapahtuu Wengerlandiassa.

 10. Jos kausi menee persiilleen ni Wenger lähtee omasta aloitteestaan haluttiin me sitä tai emme.En usko, että Wenger saa potkuja pitkään palvelleena,koskemattomana. Voittoputki tullee jossain vaiheessa tälläkin kaudella ja sillä taistellaan sijoista 2-4, Chelsea vaikuttaisi olevan liian kova.kaikille, toisaalta mahdollinen Fabregasin tai Costan loukkaantuminen veisi toki isosti siltä terää.
  Wenger on sentää jo puhunut tungusta Arsun hyökkäyspäähän., tajuis vaan kierrättää sitä.
  Ollaanhan me aikalailla kahdella kärjellä mentykin kun Alexis on häärännyt melko ylhäällä myös.
  Ehkä me ollaan alettu pitää itsestään selvyytenä Wengerin pokaalia.Väitän, ettei senkään voittaminen ole ihan niin helppoa kun miltä se näyttää.Vaikkakin vain yksi hävitty finaali CL-saldona, eikä voittoa. Kyllä mua ainakin korpeis aikalailla, jos Arsua ei nähtäis CL:ssä. vrt Manufanin arki tällä kaudella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s