Peleistä vapaa viikonloppu, maaotteluita ei lasketa

Maaotteluita toki pelataan, mutta nuo eivät kiinnosta siinä määrin, että laskisin niitä oikeiksi peleiksi. Toki meidän rämpimisessä ja Suomen maajoukkueen tekemisessä on paljon yhtäläisyyksiä tällä hetkellä. Kummankin joukkueen esityksistä puuttuu se kuuluisa punainen lanka. Ero on vain se, että Arsenalista puhuttaessa mahdollisuudet olisivat paljon parempaan.

Maaotteluihin on kutsuttu taas paljon meidän pelaajia, yhteensä 15 jos mukaan lasketaan West Hamissa lainalla oleva Jenkinson, joka onnistui jopa maalinteossa eilen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa Portugalia vastaan. Myös Sanogo pelasi jo eilen Ranskan junnumaajoukkueessa, mutta jäi ilman maalia sielläkin.

Maaotteluista näkisin eniten hyötyvän Podolskin, jonka on veikkailtu olevan avauksessa Gibraltaria vastaan. Saksa pelaa myös toisen ottelun, joten mahdollisimman paljon peliaikaa olisi hyvä asia Poldille. Toki tuskin se mitään muuttaisi ja jatkossakin on Wengeriltä luvassa kerran tai kaksi kuussa pelin lopusta se 5-10 minuuttia. Toki Giroudin paluun jälkeen, joka saattaa tapahtua jo ManU peliin, ei Podolski välttämättä pääse edes enää vaihtopenkille, vaan saa jäädä asustamaan vakituisesti koirankoppiin.

Campbellin ja Rosickyn voisi kuvitella myös hyötyvän maaotteluista. Molempien edustamat maat pelaavat vain yhden ottelun. Tämä on hyvä tsekin kannalta, sillä kaksi peliä vajaaseen viikkoon on yleensä liikaa Rosickylle, mutta sen sijaan Campbellille toinenkin peli olisi enemmän kuin tervetullut. Tietysti tulevaisuutta tällä koko kolmikolla tuskin on, niin kauan kuin Wenger jatkaa managerina. Aiheeseen liittyvässä artikkelissa Rosicky kertoo osan pelaajista olevan hyvin kyllästyneitä Wengerin peluutukseen.

Eniten maaotteluissa esiintyvistä pelaajista huolettaa tietysti taas Sanchezin tilanne. Chile pelaa taas vaihteeksi kaksi harjoitusottelua pelipäivien ollessa perjantai ja jälkimmäinen totta kai keskiviikkona eli palautumisaika tuosta jää mahdollisimman vähiin. Tähän päälle matkustaminen maailman toiselta laidalta takaisin, niin voi sanoa valmistautumisen ensi viikon lauantain ManU otteluun olevan kaikkea muuta kuin hyvä. Oletettavista entisen tapaan lisäksi Sanchez pelaa molemmat merkityksettömät höntsätpelit alusta loppuun.

Paljon muitakin pelaajia on maajoukkueiden mukana, mutta en oikein jaksa välittää sen tarkemmin. Kukaan Sanchezia lukuun ottamatta ei ole esittänyt mitään erikoista. Varmaan se perinteinen yksi tai kaksi loukkaantumista on tiedossa, mutta jos loukkaantuminen ei iskisi juuri Sancheziin, niin se olisi jo paljon.

Tänään näin suhteellisen lyhyesti ja loppuun kerron vielä mikä on suunnitelma viikonlopun päivitysten osalta. Ajattelin pitää lomaa tästä harrastuksesta koko viikonlopun, kun maaottelut tarjoavat siihen oivan mahdollisuuden. Normaalisti tämä tarkoittaisi paria tyhjää päivää, mutta tällä kertaa ei välttämättä yhtään. Sunnuntaille voi luvata varmasti Eeron jo alkuviikolla mainitsemani päivityksen ja huomisen yritän ehtiä kirjoittaa ennakkoon tämän päivän aikana. Saa nähdä onnistuuko huominen, mutta Eeron päivitys on varma sunnuntaille.

Mainokset

3 thoughts on “Peleistä vapaa viikonloppu, maaotteluita ei lasketa

  1. Kun luen näitä pääkirjoittajien mielipiteitä täällä niin lähes jokaisessa kirjoituksessa puhutaan että Arsenalissa kierrätys ei toimi ja paljon peliaikaa saaneet pelaajat ovat väsyneitä. Olen asiasta täysin erimieltä, sillä jokainen kunnossa oleva pelaaja pystyy pelaamaan 2 ottelua viikossa optimaalisella tasollaan…jos harjoitukset pelien välissä ovat tarpeeksi palauttavia. Ehkä Arsenalin ongelmat ovat juuri nämät, että harjoitukset otteluiden välillä ovat liian kovia jolloin palautuminen ei ole optimaalista ja kun näin ei ole pelaajien loukkaantumisriski väsyneenä on myös moninkertainen. Ei valioliigan huippujoukkueetkaan enempää kierrätä pelaajiaankaan kuin Arsu, mutta silti ne ovat päivästä toiseen huippuiskussa. Puhun 30 vuoden valmentajakokemuksella, oppia olen hakenut myös kahteen kertaan valmentajana opintomatkalla Arsenalin vieraana.

  2. Täällä nolla päivää valmentajakokemusta, mutta olennaista ei ole kaksi matsia viikossa vaan se, että palautumista varten pitäisi olla kolme välipäivää. Kahden ja kolmen päivän välillä on suuri ero, sanovat monet valmentajat, muun muassa Bana Lehkosuo.

    • Palautuminen pitää osata sovittaa ottelupäivien mukaan. Ei ole se vaikeeta jos on ammattitaitoinen ”Wenger”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s