That joke isn’t funny anymore

Tänään on tavallista parempi päivitys tiedossa, kun allekirjoittanut ei siitä vastaa. Vuoro pidemmittä puheitta Eerolle.

Niille lukijoille jotka eivät välttämättä tunne The Smiths -yhtyeen tuotantoa mainittakoon, että otsikko on lainaus heidän Meat Is Murder -abumilta löytyvästä kappaleesta, joka mielestäni kuvastaa tällä hetkellä aika hyvin punavalkean joukkueemme tekemisiä. Kidutus voi olla murhaakin pahempaa ja vaikka ensin mainittu kiellettiinkin yleensä asioista perillä olevan Gooner-lehden artikkelin mukaan Englannissa jo 1600-luvulla, sitä kuitenkin edelleen harjoitetaan säännöllisesti Lontoon N5-postinumeroalueella joukkueemme toimesta. Nykyinen Arsenal tekee hidasta kuolemaa ja sitä on surullista ja tuskallista katsoa.

Katsotaan kuitenkin hieman tilastoja, kun kaudesta on nyt noin kolmannes (18 ottelua) pelattu olettaen, että metsurien liigataival pysähtyy totutusti ensimmäiseen pudotuspelikierrokseen, mutta FA-cupissa mentäisiin välieriin asti (valioliigassa toki vasta 29 % kauden otteluista on pelattu). Valioliigan 11 ottelussa on tullut 17 pistettä, mikä antaisi kauden lopussa 59 pistettä, millä on lähihistoriassa (5 edellistä kautta) saatu 6.-9. sija liigassa.

Toinen tapa arvuutella loppupistemäärää ja -sijoitusta on verrata alkukauden 11 ottelun tuloksia viime kauden vastaaviin otteluihin (korvaten putoajajoukkueet nousijoilla). Viime kauteen verrattuna vieraspeli Evertonia vastaan antoi tänä syksynä pisteen enemmän, vieraspeli Leicesteriä ja kotipelit Spursia ja Hullia vastaan 2 pistettä vähemmän ja vieraspeli Swanseassa 3 pistettä vähemmän. Summana tämä tuottaa 8 pistettä vähemmän kuin viime kaudella. Jos sama taantumistahti per ottelu jatkuisi kauden loppuun saakka, meillä olisi ensi keväänä 28 pistettä viimekautista vähemmän eli 51 pistettä.  Tämä olisi viime vuosina riittänyt 8.-10. sijaan.

Vielä murheellisemmaksi tilanne muuttuu, jos katsotaan miten ovat toistaiseksi pelanneet ne joukkueet, joilta olemme tällä kaudella pisteitä onnistuneet napsimaan. Voitto on tullut sijoilla 14, 16, 17 ja 20 majailevilta joukkueilta ja yksi piste on saatu joukkueilta numero 3, 10, 12, 15 ja 18. Hieman yksinkertaistettuna voisi sanoa, että jumboviisikon onnistumme kyllä voittamaan, parhaalta 8 vastustajalta ei juuri pisteitä heru ja siltä väliltä tasuri on todennäköisin tulos. Tätä kaavaa koko kauden noudattaen lopputulema olisi 42 pistettä, mikä antaisi lähihistorian valossa loppusijan 13.-17.

Tämän kauden pelillisiä suorituksia arvioiden viimeksi mainittu skenaario saattaa jopa olla mahdollinen. Pelissä ei paljon hurraamista ole ollut ja oikeastaan vain Villaa ja Galatasarayta vastaan on pystynyt hengähtämään ennen kuin 90 minuuttia on kellossa. Jumbojoukkue Burnleyä vastaan toki pystyttiin vakuuttavaan 3 maalin esitykseen viimeisen 20 minuutin aikana, toisaalta viimeinen kolmannes Anderlechtiä vastaan tuotti 3 takaiskumaalia. Jos puolustuspeli tuosta vielä paljon huononee, olemme hyvin lähellä putoamistaistelua.

Ainoa valopilkku tähän asti on ollut Sanchez, pelottaa suorastaan ajatella, mitä sitten tapahtuu, jos ja kun hänkin loukkaantuu. Vastaavasti alakerta on ollut massiivinen pettymys, olkoonkin että se oli alun perinkin kapea ja nyt loukkaantumisten runtelema. Mertesackerkin on median välityksellä julistanut motivaatio-ongelmiaan ja se on totisesti näkynyt kentällä. Mutta hän ei ole ainoa alisuorittaja ja herääkin kysymys, haluaako joukkue enää pelata Wengerille. Vähän näyttäisi siltä, että ei halua ja että managerin eväät olisi syöty jo ennen kauden alkua.

Mitenkään mahdotonta ei tässä vaiheessa tapahtuvalla ryhtiliikkeellä vielä olisi pelastaa kaudesta tavanomainen 4. sija, mutta riittääkö se enää kellekään muulle kuin Kroenkelle. Mikäli päädyttäisiin nyt todennäköiseltä näyttävälle 6.-10. sijalle, vieläkö Wenger saa luottoa? Ja jos ei, niin mitä sitten? Luultavasti vain uusimalla FA cupin voitto kannattajakunta saataisiin pidettyä edes jotenkin tyytyväisenä. Ja sitten ollaankin enää 3 vuoden päässä viime kerralla maalailemastani kauhuskenaariosta.

Tuo vitsi ei enää kuulosta hauskalta.

Eero

Kiitos Eero. Teksti oli täyttä asiaa alusta loppuun, kuten aina ennenkin. Jäämme odottamaan seuraavaa.

4 thoughts on “That joke isn’t funny anymore

 1. Kiitos, vähän realiteetteja keskusteluun. Jos suorittaminen ei käänny todella radikaalisti ja melko pian, kausi on täysi pannukakku.

  Tosiaan tässä on pian se vaara, että Wenger alkaa tähyillä jäljellä olevia cuppeja maineensa paikkaukseksi. Jos marras-joulukuussa top-4 karkaa, houkutus on iso. Välttämättä matsiruuhkassa ei pisteitä niistä kuitenkaan tarpeeksi kuin City ja Chelsea, joten UCL-sija kangastelee horisontissa varmaan vielä maaliskuulle. Epäilen itse, että jopa Spursin ja Poolin semikyvyttömät managerit korjaavat tällä kaudella joukkueensa nopeammin kuin Wenger. Ja van Gaal heiluttaa vähän lisää kirvestä tammikuussa ja Manukin on lopputaulukossa edellä.

 2. Tosiaan, mainio katsaus tilastonäkökulmasta. Edelleen jään odottamaan, onnistuuko wenger tällä kaudella loihtimaan voittoputken, joka romuttaisi tilastolaskennat. Vai oliko alkukauden tappioton, tasureilla täytetty putki se ainoa putki…?

 3. Giro siis on palaamassa etuajassa ja nyt viimeksi Debuchy kertoo, ettei ole ainakaan viivästynyt paluussa, mutta joulukuun loppuun tai tammikuun alkuun menee eli ihan aikataulussa. Myös Özil on jokseenkin aikataulussa. Nyt pitäisi vaan Koscielny saada kuntoon ja kolmostoppari sisään heti tammikuun alkuun sisään, niin alakertaa voi alkaa rakentaa jälleen kerran melkein nollasta uuteen iskuun. Sen verran kova kaveri pitää saada sisään, että Merte voidaan tiputtaa etsimään motivaatiotaan.

  Näistä isoista poissaoloista huolimatta otteluohjelma ei ole mitenkään mahdoton, ellei jopa suosiollinen joulun ruuhkassa. Tutusti matsiruuhkassa nyky-Arsenal ei veny yhtään, mutta jouluna Anfieldin reissuun onkin budjetoitu 0 pinnaa. Vaikeista oeleistä Soton ja Newcastle (kovassa vireessä molemmat) ovat kotona. Dortmund-peli on merkityksetön Anderlecht-romahduksen jälkeen.

  Kyllä tässä on aineksia Wengerillä saada pistekunto nousuun, jos mies edelleen osaa hommansa. Pikkuseurojen ja kapean miehistön joukkueet alkavat puutua juuri näillä main kautta, ehkäpä juuri esim. Soton, joka kohdataan vuodenvaihteen tuplakohtaamisissa ja Hammers, joka nyt vuorenvarmasti tippuu kuin kivi toisella puoliskolla. Nämä matsit pitäisi kääntää eduksi, eikä antaa tuollaisten vastustajien leijumisen jatkua.

  Yleensä nimenomaan Arsenalin pelillinen ilme on ankea marras-joulukuussa, joten siinä mielessä ei tässä henkeä pidätellä loistokkuuden paluun suhteen. Tulisi edes taistelua ja loppuminuuttien puristamista romahduksien sijaan.

 4. Ehkä peli ilme löytyy, kun uusimpien ”tietojen” mukaan Diaby on vesijuoksu osastolla ainakin ensi kesään saakka.

  Voi Ramsay ja muut vakkarit surffailla keskikentällä rauhassa, kun tietää, että omapeli paikka on turvassa kunnes Zelalem breikkaa kunnolla läpi.

  Näyttääkös joku kunnon kanava Manu pelin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s