Odotellaan viikonloppua

Tänään voi sanoa hetkeen olevan sellainen tunne, että en keksi mistä sitä oikein kirjoittaisi. Maaottelut ovat ohi ja niistä ei ole mitään sen kummempaa sanottavaa. Odotellaan vain lähinnä päivitystä Welbeckin takareisivammana vakavuudesta ja siitä loukkaantuiko kukaan muu.

Katseet ovat lauantai-illan ManU ottelussa, mutta tuohon on vielä aikaa pari päivää, joten siitäkään kirjoittaminen ei oikein tunnu oleelliselta tällä hetkellä. Pakko kai mennä siihen kuitenkin muutaman sanan verran.

Molemmat joukkueet ovat pahassa loukkaantumistilanteessa. Meille tuo on aivan tavallista, mutta harvinaisesti ennakkoon vierasjoukkue kärsii yhtä monesta poissaolosta ellei jopa useammasta. Se on aivan toinen asia paljonko pystymme tuota hyödyntämään. Se vaatisi managerilta vastustajan huomioon ottamista ja sen perusteella oman kenttäryhmityksen ja taktiikan laatimista. Eli toisin sanoen tätä ei ole tapahtumassa.

Wenger on tämän vajaan kahden viikon aikana ollut puhujana konferenssissa ja vieraillut Bein Sportsin lähetyksissä Ranskan otteluiden lomassa. Onko joku muu nähnyt Van Gaalin tekevän samaa vai keskittyykö hollantilainen saamaan Manun heikosti sujuneen alkukauden raiteilleen?

Muista managereista Mourinho nähtiin tenniksen ATP kiertueen kauden päätösturnauksen peruuntuneessa finaalissa O2 areenassa viime sunnuntaina, mutta sanoisin portugalilaisella olevan siihen varaa ja lisäksi tapahtuma oli Lontoossa. Itselleni olisi aivan sama jos johtaisimme liigaa ja asiat olisivat mallillaan, niin Wenger voisi vaikka matkustaa kuuhun maajoukkuetauolla, mutta kun alkukausi on surkein koskaan miehen alaisuudessa, niin voisi kuvitella managerimme keskittymisen olevan ainoastaan joukkueen asioissa.

No mitäpä me maallikot, jotka emme omaa 30 yli vuoden managerikokemusta huipputasolta mitään asiasta ymmärtäisimme. Varmasti Wenger on ottanut selville Manun heikot kohdat ja kertonut ne pelaajille, laatinut taktiikan sen mukaan ja muutenkin tehnyt kaikkensa sen eteen, että lauantaina voittaisimme Manun ensimmäisen kerran ties moneenko otteluun tai jopa vuoteen. Tässä Wenger täydessä työn touhussa.

Wilshere on ehdottanut Wengerille, että voisi pelata keskikentän pohjalla myös Arsenalin paidassa maajoukkueen tapaan. Tiedämme kuinka hyvin Wenger kuuntelee muiden mielipiteitä ja ohjeita, joten on varmaa, että Jack ei tule pelaamaan keskikentän pohjalla tulevaisuudessa. Todennäköisesti mies tippuu penkille tai sitten löytää vähintään paikkansa laidalta. Ei yllättäisi millään tapaa. Ja tällä en suinkaan tarkoita Wilsheren olevan mikään ratkaisu keskikentän pohjalle, mutta toisaalta tuskin englantilainen voisi siinä paljon heikommin pelata kuin mitä Arteta ja Flamini ovat viime ajat pelanneet.

Jatketaan huomenna ja ehkä silloin on jotain oikeita uutisia tiedossa lauantain peliä ajatellen.

Mainokset

9 thoughts on “Odotellaan viikonloppua

  1. Wenger tosiaan yrittää tehdä itsestään jonkinlaista huumorihahmoa. Kesällähän hän potki Copacapanan biitsillä vähän väliä. Ymmärtäähän sen – kentän laidan kireys täytyy jotenkin purkaa.

  2. Onkohan tää Venkeri koskaan oikeessa paikassa,paskallakin käy väärään aikaan,jose ja lvg hoitaa senkin tyylikkäämmin,vai mitä !!!???

    • Joo taitaa tosiaan olla aiheet vähissä kun pitää manata, kolmannen kerran viiden päivän sisään, kuinka wenkula on käynyt puhumassa 12.11. Klo 9.45-10.45 omalla stadionilla järjestetyssä konferenssissa. On se hullu mies! Kuinka hän julkeaa?!? Ja sit se viel kävi Ranskassa 2 viikon sisällä, huhhhuh..

  3. Ennen tämä Manu-matsi oli kauden huipputapaus ja odotetuin yksittäinen liigapeli. Niitä Fergusonin kiukutteluja, kun ei pärjännyt, valitettavan usein toki pärjäsi ja jo vuosia varsinkin OT:n puolen pelit on lähinnä ahdistaneet.

    Nyt odotukset on yleisluonteisesti matalalla ja vaikka Manu on syvässä ahdingossa, ei voitto-ootukset ole korkealla. van Gaalkin lähinnä vähän säälittää verrattuna vastenmieliseen Fergusoniin, Moyesin henkisesti murskaaman joukkueen korjaamisessa menee ainakin vuosi keneltä tahansa mestarilta.

    Wenger lähtee varmaankin omalla pelillä ja tasapeli mielessä. Onhan sekin jotain, siis piste. Mestaruusjuna on mennyt ja nyt vaan toivotaan, että Spurs, Pool ja Manu munailevat vielä enemmän kuin Arsenal. Epäilen, että van Gaalilla on lääkkeet Wengerin omaan peliin ja toisaalta perinteinen manulaisuus panee yleensä venymään loukkaantumisahdingossa, joten paljon en loukkaantumisiin pane painoa. Ehkä Manussa kuten Arsenalissakin peli on vapautuneempaa tiettyjen tähtien ollessa pois. Loistokkaita suorituksia tuskin odottaa kukaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s