ManU Grovella – panoksena nelossija entisaikojen mestaruuskamppailun sijaan

Noin kaksi viikkoa on nyt kulunut Swansea tappiosta, maaottelut on pelattu tässä välissä ja odotettu ManU kohtaaminen on illalla edessä. Odotukset vaihtelevat varmasti, mutta viime vuosien historian perusteella henkilökohtaisesti en uskalla odottaa kuin korkeintaan nihkeää tasapeliä.

Viimeiseen 14 otteluun Manua vastaan saldona on yksi vaivainen voitto, kolme tasapeliä ja 10 tappiota. Erityisesti reilu kolme vuotta sitten kärsityn 8-2 nöyryytyksen jälkeen Manulla on ollut selkeä yliote meistä. Edes Fergusonin lopettaminen ei tuota poistanut viime kaudella.

Puhtaasti ajateltuna tätä kautta ja nykyistä tilannetta saatamme olla kotiedun takia jopa ennakkosuosikki monien mielestä. Tämä yhdistettynä Manun loukkaantumistilanteeseen, joka on jopa pahempi kuin meillä, ei mikään muu kuin voitto ole hyväksyttävä tulos.

Sanchezille pitäisi avautua mahdollisuuksia pahasti varamiehistä vierasjoukkueen puolustusta vastaan. Kuudessa vai seitsemässä ottelussa putkeen chileläinen on tehnyt vähintään maalin, joten onnistumisen pitäisi olla mahdollista myös tänään. Tietysti olisi tyypillistä, että maaliputki tulee päätökseen juuri tänään.

Toinen pelaaja, jolta odotan vastustajan huomioon ottaen vahvaa panosta on Welbeck. Näyttöhaluja pitäisi olla vanhaa seuraa vastaan muutenkin ja tuskin niitä laimentavat Van Gaalin kommentit. Tietysti Welbeckin pelaaminen on epävarmaa, mutta veikkaisin meidän tilanteen huomioon ottaen Wengerin laittavan riskilläkin englantilaisen avaukseen. Jos riskipeli sitten kostautuu pahempana loukkaantumisena, niin Giroud alkaa kuitenkin olla kohta kunnossa. Näin ei tulisi edes sitä ongelmaa, että molemmat eivät mahtuisi avaukseen. Toki veikkaan Welbeckin löytävän paikkansa laiturina siinä vaiheessa, kun Giroud on täysin kunnossa.

Manulla ei ole muuten yhtään vierasvoittoa tältä kaudelta, mutta siitä huolimatta olo on kaikkea muuta kuin luottavainen. Perinteisesti Rooney pelaa loistavasti meitä vastaan onnistuen myös maalinteossa. Samoin Van Persie on siirtonsa jälkeen osunut maali per ottelu tahtia meitä vastaan. Jos näin käy, niin se tarkoittaisi voittoon tarvittavan vähintään kolme maalia, johon en usko missään tapauksessa oli ManU ja ennen kaikkea sen puolustus kuinka varamiehinen tahansa.

Van Persien ja Rooneyn ohella nostaisin Fellainin todelliseksi uhaksi tässä ottelussa. Monreal todennäköisesti topparina ja Di Maria Chambersia vastaan laidalla takaa keskityksiä runsaasti boksiin, jossa Monrealilla ei ole mitään jakoja Fellainia vastaan. Samoin erikoistilanteista belgialainen voi hyvinkin osua tietäen meidän heikkouden niissä.

Meidän pitäisi ehdottomasti pystyä iskemään Manun puolustukseen ja ennen kaikkea toppareihin, jotka ennakkoarvailujen mukaan tulevat olemaan vierasjoukkueen heikoin kohta. Sanchezin lisäksi ratkaisijoita on pakko löytyä laajemmalta rintamalta, sillä Van Gaal on varmasti ottanut huomioon taktiikassaan kuinka paljon olemme viime ajat olleet chileläisen tehojen varassa.

Ramsey voisi olla Welbeckin ohella yksi ratkaisija, mutta viime aikojen esitykset eivät tue tätä. Ox hyvänä päivänään, mutta niitä tulee tehojen muodossa harvoin ja samoin mies voi olla aivan hyvin vaihdossa, kun Cazorla jatkaa kuitenkin kausikortilla avauksessa.

Emme ole voittaneet kuin kaksi viidestä kotiottelussa liigassa tähän mennessä ja yksikään joukkue, joka on ollut liigassa sijan 15. yläpuolella ei ole kaatunut koko kaudella. Voisi sanoa, että lähtökohdat eivät ole mitenkään mairittelevat kaikki asiat huomioon ottaen. Samaa voi toki sanoa vierasjoukkueesta monilta osin, mutta riittääkö sekään vihdoin ottamaan kolme pistettä Manulta.

COME ON YOU GUNNERS!!!

Mainokset

72 thoughts on “ManU Grovella – panoksena nelossija entisaikojen mestaruuskamppailun sijaan

 1. Itselle yksi kauden kohokohdista. Mikään ei vituta niin paljoa kuin tappio manulle.

  8-2 Lumihanki kirves ja perhe……

 2. 2014/2015 Sat 22 Nov Arsenal ??? Man. Utd. Premier League

  2013/2014 Wed 12 Feb Arsenal 0 – 0 Man. Utd. Premier League
  Sun 10 Nov Man. Utd. 1 – 0 Arsenal Premier League
  2012/2013 Sun 28 Apr Arsenal 1 – 1 Man. Utd. Premier League
  Sat 03 Nov Man. Utd. 2 – 1 Arsenal Premier League
  2011/2012 Sun 22 Jan Arsenal 1 – 2 Man. Utd. Premier League
  Sun 28 Aug Man. Utd. 8 – 2 Arsenal Premier League
  2010/2011 Sun 01 May Arsenal 1 – 0 Man. Utd. Premier League

  Tilastojen valossa voisi olettaa pieni maalista voittoa tanaan 2-1? Seuraavat pelit sitten taas tappiolla…

 3. Szczesny, Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs, Arteta, Ramsey, Sanchez, Wilshere, Oxlade-Chamberlain, Welbeck. Subs: Rosicky, Podolski, Giroud, Cazorla, Flamini, Martinez, Bellerin.

  Monreal siellä taas rähmii. Cazorla ihme kyllä penkillä.

 4. Ennustan positiivisesti, että kotona tasan ja vieraissa pannuun putki jatkuu isoissa peleissä. tulosvetoon yltiöoptimistinen 0-0.

 5. Rooney näyttää tunnelissa keskittyneeltä ja särmältä, Arsenalin jätkät löysiltä.

  Jos nyt unohdetaan Poolin vime kauden tähdenlento ja puhutaan viime vuosien top4:sta, niin tämä on se ainoa ja todennäkösin Arsenalin voittomatsi tällä kaudella. Onnistuuko? N. 4 maalin peliä odotan, 3-1 vai 2-2?

 6. Ja yllätys yllätys, Manun ”loukkaantuneet” De Gea, Shaw ja Di Maria avauksessa. Toki meilläkin Wellbeck.

 7. Koputan puuta niin perkeleesti, mutta toistaiseksi Arsenal pelannut mielestäni suht vakuuttavasti. Saahan sitä painaa Manun päähän loputtomiin, mutta jos ei maalia tule, niin muuan Hollantilainen kyllä varmaan tuikkaa lopussa jonku onnekkaan sisään.

 8. Manun keskikentän puolustuspeli on aika olematonta, vaikka kentällä on ”erikoismies” Carrick. Kyllä vähintään pari maalia pitäisi saada tehtyä, ei nuo kokemattomat Manu-pakit juuri pysty keskikentän aukkoja paikkailla.

 9. Nyt alkaa nousta jo melkein koko nippu ylös ja boksiin. Mutta kun se keskitys edelleen väistää viittäkin Arsenalin pelaajaa rangaistusalueella, kohta on paikka Rooneyllä iskeä?

  Hirveän vähän saa Manun kivikova ylin kolmikko palloa ja hyvä niin.

 10. Pallon pitäisi varmaan pudota Alexikselle tai Ramseylle boksissa jos maaleja halutaan. Toivottavasti nuo hyvän alun hutikudit ei kostaudu.

  • Täh… Kyllähän Wilshere on hankala tapaus ja varasti yksi vittumaisimmista pelaajista vastustajan mielestä. Itseänikin ärsyttää miekkosen jatkuva makoileminen nurmen pinnassa, mutta en kyllä mitän ulosajoon johtavaa tilannetta ole nähnyt 😀

   • Vähän Jack haisteli Fellainin rintakarvoja. Mutta Dean seisoi vieressä ja näki tilanteen, eikä pitänyt minään. Maailma on eri Manu-fanien silmin.

 11. Arsenalin hyökkäävien pelaajien toiminta Manun boksissa oli vaatimatonta ja löysää. Ei ole maalintekijän vaistoa. Welbeck erityisen heikko ja Jackillä kirkkaasti pelin paras paikka.

  Giro tulee lopussa ja niittaa sen voitto-osuman.

 12. Tapetaan tunne pelistä. Tuomariksi vaan joku valvirasta tai trafista. Kielletään…,

  Hyvältä näyttää peli.
  Tämä kyllä klaarataan.

 13. Manun puujalkapakkeja katsellessa tyhmempikin tajuaa, miksi Nacho leikkii luutijaa Arsenalin alakerrassa nyt. Kaveri ei osaa juurikaan puolustaa, mutta pallollisena on eri planeetalta Manun varamiehiin nähden ja se vähentää kyllä pallollista painetta muilta, erityisesti kömpelöhköltä Mertesackerilta.

  Jos joku joukkue tarvitsee laadukasta pallollista topparia (Hummels), se on kyllä Manu.

 14. Miksei se perkeleen polakki mennyt nyrkki edellä vaan tollasella läpsyllä. Tyllä tuon kokoisen äijän pitää jyrätä omat ja vieraat kun noita palloja lähtee hakemaan. Paska maalivahti ollut aina.

 15. Eikös se niin ollu että jollain rupusakilla ei ollu ennen meidän kohtaamista pusku ja erikoistilanne maalia, noh, sen jälkeen oli. Manulla ei oo vierasvoittoa ennen tätä iltaa…hmmm… oikein jännittää nähdä kuin käy…

 16. Nippanappa 40 kg Gibbsiin osumisen ei pitäisi hidastaa vauhtia, eikä ainakaan aiheuttaa loukkaantumista. Fana maaliin!

 17. Se on vaan niin taas, että jos tästä vielä tasuri raavitaan niin sitten kiitellään taistelutahtoja ja -ilmettä lehdistötilaisuudessa ja ollaan tyytyväisiä ja luottavaisia tulevaisuuden suhteen. Tasuri ei ole mitään, häviäisivät mielummin.

 18. On taas jo kauan ennen loppuvihellystä selvää ettei tänäänkään ole tarjolla kuin korkeintaan kämänen tasuri. Voittoa ei näköpiirissä. Ehkä jo 2020 luvulla…

 19. Noin tehdään läpiajosta häkki, ei niin ku jack teki!! Noh, ei mitään uutta auringon alla. Olishan se nyt ollukin ihme jos oltais saatu maali tehtyä noinkin kovaa puolustuslinjaa vastaan, mcnair, blackett ja mitä noit muita luunkovia sällejä siellä nyt onkaan.

 20. Synkkää on. Ei pystytä murtamaan Blackettin johtamaa puolustusta vaikka ainakin 5 kertaa enemmän paikkoja. Joko POTKUT?

 21. Manu pelasi kyllä paljon paremmin johtoasemassa, tiiviisti ja fiksummin ja ahkeramminkin.

  Saattaa olla, että tämä van Gaalin junnujen pikasisäänajo tuottaa hedelmää jo ensi kaudella, eikä ole enää naurunaihe. Ehkä ne junnut ei avauksen pelureiksi ole, mutta Fergusonin aikojen tyylisiä kovia sarjajyriä. van Gaal toteuttaa enemmän Heerenvenin aikojen oppeja kuin Bayernin tai Barcan. Tuohon pari kovaa profiilipelaajaa ja harppaavat taas kauas nyky-Arsenalin edelle.

  Arsenal ei ollut tänään erityisen huono, mutta jokainen maali vaatii liikaa työtä ja vähintään kymmenkunta hyvätasoista maalipaikkaa. Kärjet on heikkoja lukuunottamatta Sanchezia ja hän jäi tänäänkin liikaa yksin laidalle. Keskikentällä maaliuhkaa ja viimeistelytaitoa ei ole, Ramseykin ihan jäässä nykyään. Ja Arsenalin puolustus oli kyllä huono, päästetyt maalit taas täyttä komiikkaa.

 22. Tilanteita oli ihan riittävästi, mutta kun Welbeck ei onnistu mistään – koomisimpana kantapääpotku, niin minkäs teet. Edes Alexis ei saanut avopaikasta puskun kuin kohti veskaria.

  • Vähän kyllä ihmetyttää tämä menneiden kuukausien Welbeck-hehkutus. Varmaan helvetin kovat fysiikka-arvot, mutta kun ei osaa tehdä maaleja edes vähää alusta. Missä pihvi? Työvoittoja ei tunneta, pitää tehdä enemmän maaleja.

  • Toivottavasti Wenger osaa jatkossa lepuuttaa jantteria, jotta pysyy hyvässä vireessä. Toiveunta?

 23. Kunnon tuurijoukkue ois viel noussut tasoihin, mutta alettiinkin nahistelemaan kulmalipulla. Giroud´n maalista Wenger saa taas selityksen, että alkaa pakka olla kohta kasassa. Tai jotain.

 24. Sattumaa kai etta Wenger ei ole voittanut Special one ja Manua ? Sama keta hurun ukko kentalle laittaa aina tulee takkiin.

 25. Yliarvostettu mutta monesti tasoltaan surkeaksi todistettu maalivahti, katastrofaalinen puolustus joka ei osaa ainakaan puolustaa, näpertelevä ja junnaava keskikenttä, tuhnu hyökkäys ja todellisuuden tajun jo vuosia sitten kadottanut haihattelija managerina… vaikea siinä on voittaa.

 26. Nyt sija 8 ja jos näitä seuraavia helppoja pelejä ei klaarata, kausi saattaa jopa päättyä puolivälin sijoitukseen. Sanoisin, että tämän ison pettymyksen jälkeen henkinen kantti on veitsenterällä. Joukkue näytti ”levänneeltä” ja raikkaalta alussa, kun pelaajat olivat pari viikkoa vähemmän ahdistavassa ja paineettomammassa ympäristössä maajoukkueissaan. Nyt tuska iskee täysillä takaisin ja haavoittuvuus kai suurimmilleen.

  Onko tässä syksyssä Wengerin viimeisen tuhon spiraalin alku? Edelleen tuntuu siltä, että voi olla.

  • Se vaatisi CL-statuksen menettämisen ja vielä selkeästi. Ja sitä kautta lipputulojen laskun. Kroenke hermostuu vasta kun tulot alkavat laskea. En usko, että pelaajien luottamuksella manageriin on mitään virkaa tässä.

 27. Yks surkeimmista manun porukoista mitä oon nähnyt ja silti, hyvälläkin pelillä, tylysti käkättimeen ja vielä kotona
  Isoja ja joskus isoja joukkueita ei vaan enää voiteta. Ugh.
  Wenger pellolle ja Back to basics: Se joukkue, joka tekee enemmän maaleja, voittaa.
  Nooh, kaikesta huolimatta, Koti, Arsenal ja Isänmaa!

 28. Kaikesta voi Wengeriä syyttää mutta ei tästä yksittäisestä tappiosta. Peli oli täysin Arsun hallinnassa ja Wenger olisi ite tehnyt maalin kaks jos olisi ollut pokkaa laittaa itsensä kentälle. Joukkue mokas ihan ite.
  Vastassa oli kauden paskin puolustus ja kundit laukoo päin veskaria ja toivoo että se tipahtaa ajoissa seuraavan vedon tieltä.

  Kuten olen aina sanonut katseet tulee kääntää omistajaan. Niin kauan kuin Kronkea ei vituta ei muutosta tule. Eli fanien vihan tulisi kohdistua Kronkeen eikä Wengeriin.

  Wengerilllä on muuten viimeaikoina ilmennyt huolestuttava pakkomielle rakentaa englannin maajoukkueen runko. Lädit tuntuu olevan aina etusijalla ollessaan kunnossa mutta kuten maaotteluissa ollaan nähty ei lädeillä pitkälle pötkitä.

 29. Jos kausi olisi sujunut kohtuullisesti, tämän voisi listatakin tapaturmaksi. Loimme paikkoja, sössimme ne. Vastustajalle lahjoitimme. Mutta kun mitkään merkit eivät näytä, että parempaa ois tulossa.

  Managerin vaihdos ois Kroenken asia. Pelitapa on Wengerin.

 30. Kerropas tuo ympäri maailmaa miljoonille faneille, että ”se on kroenke, jota vihata pitää”.
  Minä en itse Wengeriä vihaa, mutta jos tosiaankin katson Arsua taaksepäin, näen siellä Wengerin hienona miehenä, mutta jos katson Arsua eteenpäin niin siellä en enää halua Wengeriä nähdä.
  Siihen nyt menee kuiten se kaks ja puol vuotta…

 31. Juuri näin. Yleensä managereilla on omat pelitapansa ja jos ne ei toimi niin ennemmin manageri menee vaihtoon kuin manageri vaihtaa omaa filosofiaansa ja pelitapaansa. Wengerin pelitapa on takuuvamasti tuonut tähän asti nelossijapokaalin ja se riittää Kronkelle. Omistaja taas tekee niinkuin haluaa ja on halunnut pitää Wengerin joten pulinat pois tai reklamaatiota Kronkelle että tämä ei ole se tuote johon ostin kausarin.

 32. ..taitaa pulinat ennemminkin vähän kiihtyä.

  Dear mr. Kroenke:
  Now aikas v.tun äkkiä mr. Wenger out. I am so in my snakes!

 33. Onhan tää veikeää, alkukauden kriisijoukkue Newcastle meni ohi ja surkeaksi haukuttu Muna samoin. Mitähän seuraavaksi? CL-romahdus? Kjällström tammikuussa? Ai joo, sehän jo koettiin.

 34. Miten nyt eri puolilla hoetaan, että se on pelaajat, jotka eivät panneet palloja pussiin? Niin, mutta kai sitä maalintekoa treeneissä edes joskus harjoitellaan? Kyllä vastuu on valmennuksella ehdottomasti, yleisestä kehittämisessä ja roolittamisessa. Wenger opetti yhden tuhnun aikoinaan maalikoneeksi (Henry), sai yhden sekopään rauhoittumaa ja maalikoneeksi (van Persie) ja on saanut ainakin yhden kauden puolikkaan Ramseystäkin tehoja. Myös Walcott on jonkin verran kehittynyt viimeistelijänä, vaikkei tarpeeksi. Muuten on aika hiljaista tässä pelin tärkeimmässä osa-alueessa ja esim. Wilshere on suorastaan järkyttävän huono boksissa vuodesta toiseen.

  Yleisesti on ihmetelty Arsenalin pelaajien heikkoja vetoja vuodesta toiseen ja pakkoko se pallo on kävellä maaliin. Kai se on pakko, kun vedot kauempaa on sellasia, että c-junnujen veskakin liimaa ne. Jos joku keskinkertainen Lampard tylsällä puurtamisella treenasi vetonsa varmaksi, niin kyllä sen muutkin voisi tehdä. Arsenalissa ei vaan tehdä tarpeeksi oikeita asioista, ihan puhtaasti tuloksista päätellen. Puolustus on sama seula joka vuosi ja omat maalipaikat sössitään kuin veikkausliigassa. Vastuu on managerin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s