Normipäivä

Arsenal – ManU 1-2 (0-0)

ManU ei ollut voittanut koko kaudella vierasottelua, mutta mitäpä tuosta. Takuuvarma voitto meistä tuli, vaikka kentällä oli Blackett ja McNair, jotka meidän hyökkäys sai näyttämään Beckenbauerin ja Maldinin veroisilta pelaajilta.

Monreal jatkoi tietysti topparina, sillä eihän Wenger opi mitään ja nolla voitettua pääpalloa Swanseaa vastaan on sen verran kova näyttö, että mitäpä siinä tekemään muutoksia. Sanchezin maaliputki vähemmän yllättäen katkesi tähän otteluun.

Aivan turha on kuitenkin syyttää pelaajia sen enempää. Vastuu on managerin ja mies on viime viikon juossut missä lie kissanristiäisissä sen sijaan, että olisi keskittynyt joukkueen ongelmien ratkomiseen, niin mitäpä tässä pystyy edes odottamaan. Toki syy on varmasti jossain muualla, kun kuulemme huru-ukon viimeisimmät selitykset. Eihän tappiolla voi olla mitään tekemistä Wengerin valintojen ja ratkaisujen kanssa, vaan kaikki on huonoa onnea tai jonkun muun vika.

Yksi voitto Manua ja Chelseaa vastaan viimeiseen 27 otteluun on melkoinen saavutus. Tuskin mikään muu joukkue liigassa on pelannut yhtä huonosti, vaikka otetaan mukaan sarjasta tippuneet joukkueet ja sarjan hännille sijoittuvat. Surkein ManU viime kauden ohella kotikentällä, mutta siitä huolimatta onnistuimme häviämään. Tappio ja sen syyt ovat ainoastaan managerin ja henkisen puolen asioita. Kunnon mamageri tai edes keskinkertainen ei olisi hävinnyt meidän materiaalilla ja käytettävissä olevilla pelaajilla nykyiselle Manulle.

Muutos manageriosastolla on ainut, joka voi muuttaa asioita. Tämä on huonoin sarjan alku tai pitäisikö sanoa alkukolmannes 32 vuoteen. Toisin sanoen Wenger on huonoin managerimme 32 vuoteen tällä hetkellä, mutta silti täysin todellisuudesta irtaantunut huru-ukko saa jatkaa ottelusta ja kaudesta toiseen managerin paikalla. Todella säälittävää ja onneksi tätä menoa Wengerin lähtö on enää ajan kysymys. Seuraavaksi Dortmund nöyryyttää luultavasti meitä ja Southamptoninkaan voitto puolentoista viikon kuluttua Grovella ei olisi suuri yllätys.

En tiedä onko kaksi kotitappiota seuraavista peleistä vielä tarpeeksi, mutta toivon todella asian olevan niin. Eihän tässä ole mitään järkeä enää. Todistaisin mielelläni paikan päällä Wengerin viimeistä ottelua Arsenal managerina Sotonia vastaan, mutta valitettavasti se ei edelleenkään näytä todennäköiseltä, vaikka pelimme on aivan hirveää samoin kuin tulokset.

Alkuun en meinannut kirjoittaa mitään muuta kuin yhden lauseen tälle päivälle, mutta siihen on hyvä lopettaa joka tapauksessa:

FUCK OFF WENGER!!!

Mainokset

25 thoughts on “Normipäivä

 1. En ymmärrä goonereita jotka kiljuvat kurkku suorana, että ei tämä ole Wengerin vika vaan pelaajien jotka eivät tee paikoista maaleja. Mitä h…vettiä?

  Nykytilanne on vain ja ainoastaan Wengerin ja saamattoman boardin syytä. Meidän ongelmat ovat niin syvällä, että niitä ei edes valmentajanvaihdos 100% poista. Tarvitaan iso tuuletus myös boardissa ja pelaajistossa.

  Pelaajistahan täällä kuitenkin enimmäkseen jauhetaan (eilen penkillä yksi puolustuslinjan pelaaja = Bellerin!) ja sanonpahan vaan, että me tarvittais ykkösmaalivahti (Tsesny on pelkkä uhoava klovni, ilman tod näyttöjä, eikä osaa toiminnallaan rauhoittaa puol.linjaa laisinkaan), me tarvitaan 1-2 laatutopparia (sanon yhden sanan: Monreal! Hän on surkeiden esitystemme suurin kulmakivi), me tarvitaan Jenkinson takaisin tuomaan leveyttä, me tarvitaan1-2 todellista puolustavaa kk-pelaajaa (nyt niitä ei ole). Hyökkäykseen, laidoille, hyökkääväks kk:ksi ei tarvita ketään, siellä on laatua ruuhkaksi asti.

  Ja se suurin tarve: Uusi vastuuvalmentaja. Tiedän kuitenkin, että se on mahd. vasta 2017. Valitan. Homma jatkuu.

 2. Sanonpa vaan, että wengeriläisen ylimielisyyden ja joukkueen henkisten lukkojen murtaminen vie aikaa, vaikka penkin päähän saataisiin Mourinho, Guardiola ja Klopp yhtä aikaa.

  Aika herätä ruususen unesta ja kuvittelusta, että Arsenal on lähellä yhtään mitään (xx hankintaa jne). Seura on kroonisesti sairas ja paraneminen vie aikaa. Muutos tulee olemaan tuskallinen, mutta se pitää aloittaa ensi vuonna. Ajan hukkaamisessa ei ole mitään mieltä, se lienee jo kaikille selvää. Yrittäköön Wenger korjata taas kauden loput kaksi kolmasosaa kun tässä on aikaa, mutta koska syiden juuret ovat syvällä wengeriläisyyden ytimessä, aitoa muutosta hän ei voi eikä halua tehdä. Boad toteuttakoon viimein ”judge me in May” hokeman ja haetaan uudet ratkaisut. Jos tässä WBA ja Soton esim. seuraavaksi niistävät pisteitä tai kaikki pisteet (hyvin mahdollista), voikin alkaa jo vakavasti suunnitella ensi kautta ilman UCL-palloa. Tulokset kertovat tarpeeksi silloin tuloskunnon nousun todennäköisyydestä.

 3. Se pännii, että esim. Ox, Welbeck, Ramsey, Wilshere jne. ovat vielä aika nuoria ja kehittyviä pelaajia, kunhan saavat huippuluokan valmennusta. Varsinkin taktisessa pelaamisessaan, perustaidot heillä on kunnossa lukuunottamatta viimeistelyä.

  Se on huolestuttavaa, että jopa Hodarin kaltainen vanha jäärä saa Wilsheren pelaamaan vapautuneemmin ja paremmin selkeällä roolituksellaan. Pari vuotta sitten jokainen oli sitä mieltä, että Wenger on valovuoden Hodaria edellä, mutta nyt Wengerin vankka maine hyökkäyspelin guruna on romuttumassa kovaa vauhtia ja samoin nuorten pelaajien kehittäjänä. Surullista.

 4. Jackilla on kolme vuotta sopimusta jäljellä, mutta nyt kuitenkin sorvataan vuoteen 2020 varmistavaa jatkoa, 150k viikko. Sanoisin, että ajoitus ei ole kovin onnistunut ja veikkaan myös, ettei ostajia ole ihan pitkäksi jonoksi oven takana.

 5. Tämä kylmä tilasto tukee sekä ilmiselvää väitettä heikosta puolustuksesta että konsonantin haparoinnista:

  @arsestats: AFC have allowed opponents 31 shots on target this season & conceded 15 goals

  No PL team has conceded a higher % of shots on target, 48.3%.

 6. Aika pysäyttäviä lukuja. Mut Monreal jatkaa topparina – eka maalihan oli huonoa tuuria…

  Onhan tää erikoinen tilanne: Kun Arsenalin ”löysin” vuonna 1987, joukkue oli tarponut ilman liigapokaalia reilut 15 vuotta. Mutta nyt aloitus on huonompi kuin kertaakaan kannatusaikanani. Mihin olet Wenger meitä viemässä?

 7. Eka maali ei ollut huonoa tuuria, vaan Szzzzznyn surkean ulostulon aikaansaannos. Tuommoiset pallot kunnon veskari nyrkkeilee helvetin kuuseen maalintekosektorilta. Joukkueen korjaamisen voisi aloittaa vaikka kypäräpään hankkimisella tammikuussa.

  Samoin koko puolustus Debuchyä lukuunottamatta on vaihdettava. Topparipari on pelannut ajoittain ihan ok, mutta silti joka kausi Koscielny aiheuttaa koomailuillaan muutaman häviön. Turhia punaisia ja ääliömäisiä rankkareita on riittänyt jatkuvasti. Myös Mertesackerin taso on romahtanut niin totaalisesti, että muutosta on tultava sinnekkin. Vasen laita taas on ollut Colen lähdöstä asti heikko ja nyt Gibbsin ja Monrealin ansiosta jopa surkea.

 8. Wengerin vastaus arsenal.comissa:

  On whether the second goal was due to a lack of communication…
  It was just after a corner and we were not cautious enough. I don’t know why we had nobody at the back at all – you could see straight away that giving a two against one in your own half means you will be punished against these players.

  Täh?? I don’t know etc. If you don’t know, who should (know)? Äijä on sekaisin kuin seinäkello…

  • Ei ole ilmeisesti tullut mieleen, että kaikki eivät voi hyökätä. 30 vuoden valmentajakokemuksella näitä vasta opitaan kantapään kautta. Tai siis ei opita.

 9. Niin mitäs sitä turhaan ottelua analysoimaan kun on helpompaa todeta että kaikki on paskaa koska Wenger.

  • Siellähän se Wenger itse analysoi peliä arsenal.comissa: I don’t know etc…

   Jos ei Wenger osaa organisoida oman hyökkäyskylmuria puolustussuuntaan niin menköön toimistotöihin.

 10. Kyllä siinä nimenomaan olisi ollut pieni aika reagoida Manun maalin jälkeen ja korostaa/varmistaa, ettei toista päästetä ainakaan noin halvalla mitä se tuli. Manu olisi voinut iskeä 3-4 maalia, koska lupaavia vastaiskuja tuli useita. Noloa, että taas kerran oma kulma johti vastustajan maaliin. Kun Wenger näkee tämän, miksei saa asiaan ryhtiä. Ja aina tämä pelin aikainen reagointi on tätä. Kapteeni Artetakin oli nähdäkseni täysin mykkä.

  Nythän oli parempaa se, ettei Manun maalin jälkeen menty ihan niks naks, vaan vähän taistelua oli eli ylpeyttä jäljellä. Mutta eipä se riittänyt naiviuden takia sen kummempaan. 0-3 olisi kuvastanut taktista kypsyyttä paremmin kuin nähty tulos.

 11. Tulipahan pelattua vanhaa Fifa10 poitsun kanssa anoppilassa. Arsun puhdas 4-3-3 yhdellä puollustavalla miltei tirautti tipan poskelle, kun tajusi 10-11 kauden pelaajiston. Avaushan oli
  Almunia (ei tosin tullut ikävä)
  Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy
  Fabregas-Song-Nasri
  Walcott-Van Persie-Arshavin
  Tuosta porukasta on vain Walcott joukkueessa. 4 myyty/ lähtenyt suoraan kilpailijalle ja yksi päätynyt sinne mutkan kautta. Songin rahastus Barcasta on hyvä juttu ja oikeastaan Verman myyntikin on liiketaloudellisesti kannattava, kun belgialainen on viettänyt tämän kauden vesijuoksussaa.
  Tilalle on tullut laatuakin, mut venkula peluuttaa niitäkin miten sattuu..

 12. No niin, kun pool hävisi ja spuds voitti (taas vajaalla pelanneen joukkueen loppuhetken maalilla), wengerin pokaalin syrjässä on seitsemän joukkuetta eli kahden pisteen sisällä. Nyt Wengerin pitäisi siis koota rivit ja voittaa tämä miniliiga. Aiempina kausina on skabattu lähinnä yhden joukkueen kanssa, kuten viime vuonna Evertonin. Toki keväällä voi olla sama tilanne (joidenkin kahden seuran välillä), mutta nyt tilanne on tämä.

 13. Pool on yhtä suurissa ongelmissa kuin Arsenal. Hengetön, virhealtis, naivi.

  Mikä muuten lienee Suarezin osuus? Tarkoitan henkisesti. Jokainen peliä seuraava tietää Suarezin valtavan mentaalisen tahtotilan ja häviämisen vihaamisen, hyvässä ja pahassa. Poolissa ei samaa enää ole näkyvissä eikä Arsenalissa varsinkaan sitten Vieiran. Miten paljon yksi kolossaalinen pelaaja voi pumpata muihin ”voittajuutta”?

  Ei tarvitse kertoa, miten nykypeli on ennen kaikkea joukkuepeliä ja systeemisotaa Löwin ja Guardiolan hengessä. Tuli vaan mieleen tuosta Poolin räpellyksestä. Rodgersin huipulta pohjalle kertoo kaiken nykymanagerien tuulisuudesta, kuten Kloppin käväisy jumbosijallakin.

 14. Jotain ihan muuta: Maikkari ei näytä arsenal-dortmundia. Juve-Malmöön viel ymmärtää (Halsti), mut Leverkusen-Monaco ns. pääotteluna on jo vaikeampi rasti. Kait maikkarilla luullaan, että Hyypiä on yhä Leverkusenissa.

 15. huoh. en varmasti rupea kattomaan nykivällä ählämi selostuksella varustettua pätkivää pikseli mössöä keskiviikkona.
  Siitä pitäisi sitten jostain välistä ymmärtää kuinka äärimmäisen alavireinen Dortmund pyyhkii meiän kulman pojilla lattioita..
  Ja vielä omia lattioita.

 16. Olisin sentään luullut että blogissa olisi ollut jotain otteluanalyysia mutta näköjään se oli samaa kuin keskellä viikkoa.
  Vai on joukkue kahden tappion jälkeen sellaisessa kriisissä että siihen ei riitä edes managerin vaihtaminen! Jos joukkue on kroonisesti sairas ja johdosta ei löydy minkäänlaista halua voittaa mitään niin kyseenalaistan vahvasti kesällä tulleiden pelaajien mielentilan. Eiköhän ole parasta että nekin heitetään pellolle!

  • Laitetaan tännekin puolelle:

   Tämä ei varsinaisesti mitään uutta tietoa enää ole, mutta laitetaan nyt vielä tilastoa isojen kohtaamisesta. Tilastossa mukana 6 edellistä koti- ja vierasottelua (vain valioliiga) Manua, Citya ja Chelseaa vastaan.

   Aika karua luettavaa, kaikkiaan 18 kotipeliä, 18 vieraspeliä ja yhteensä 36 matsia. Käytännössä siis yhden kauden verran pelejä. Kokonaissaldona 25 pistettä.

   ManU:
   Voitot Tasapelit Tappiot Maaliero Pisteet
   Koti 1 2 3 5-8 5 pts
   Vieras 0 1 5 4-14 1pt
   Yht. 1 3 8 9-22 6pts

   ManC:
   Koti 1 4 1 4-5 7pts
   Vieras 1 1 4 9-16 4pts
   Yht. 2 5 5 13-21 11pts

   Chelsea:
   Koti 1 2 3 5-10 5pts
   Vieras 1 0 5 6-17 3pts
   Yht. 2 2 8 11-27 8pts

   Kaikki yhteensä:
   Koti 3 8 7 14-23 17pts
   Vieras 2 2 14 19-47 8 pts
   Yht. 5 10 21 33-70 25pts

 17. Nou hätä….Wenger on ”angry” ja ”have a lot of respect for this group because of their ATTITUDE, SPIRIT and ENERGY LEVELS …
  mitens se menikään….vale, emävale, tilastot..

 18. Wengerhän on siis vihainen siitä, että me ei ”saatu” voittoa. Olisi pitänyt saada se se voitto, vaikka jotkut muut jengin menee ja ottaa sen!

  • niin ja tosiaan, pelaajat saivat Wenkulta täyden synninpäästön. Ilmeisesti nallipyssyys ei ole minkään sortin heikkous kunhan on nuo ap:n mainitsemat henkiset ominaisuudet kunnossa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s