Kannattajakunnan kahtiajako syvenee ottelu ottelulta

Vaikea on nähdä tällä hetkellä mitään kovin positiivista tai edes siihen viittaavaa meidän toiminnassa puhuttiin sitten joukkueesta tai ylipäätään seurasta suuremmassa kuvassa. Peliesitykset samoin kuin tulokset ovat surkeita, tulokset jopa surkeimpia mitä on yli kolmeen vuosikymmeneen nähty. Samat virheet toistetaan ottelusta ja kaudesta toiseen. Wenger ei halua tai osaa muuttaa mitään, ei ainakaan niin, että sillä olisi positiivista vaikutusta.

Seurajohdossa Stan the Man puhaltelee muniin ranchillaan sekä laskee lippu- ja televisiotuloja mielissään jo kassassa olevan yli 200 miljoonan jatkoksi. Wengerin itsensä palkkaama miehen ”pomo” Gazidis nostaa parin miljoonan punnan liksaa pelkästä puhumisesta tekojen loistaessa täysin poissaolollaan. Toki syy voi olla, se että valtaa ei yksinkertaisesti ole Wengerin ja mykän omistajan välissä.

Pahinta on kuitenkin kuinka kannattajakunta päivä päivältä ja ottelu ottelulta jakautuu entistä enemmän kahtia ja kauemmaksi toisistaan. Tilanne alkaa olla todella tukala, mutta toisaalta vielä tarvitaan ilmeisesti huonompia tuloksia ennen kuin mitään muutosta tapahtuu.

On säälittävää kuinka Grovella lauantaina muutaman kannattajan A4-kokoiset Wenger Out-viestit tultiin repimään pois järjestysmiehien toimesta. Miksi samaan aikaan kuitenkin Arsene We Trust-lakana ja muut saavat olla stadionilla? Tämä meidän koko touhu ja Wengerin jumala-asema alkaa muistuttaa yhä enemmän jotain Pohjois-Koreaa. Muutama kannattaja pitelemässä lappuja on vielä helppo homma, mutta mitä sitten jos ja todennäköisesti kun samoja alkaa olla satoja tai jopa tuhansia?

Muissa seuroissa on aivan normaalia, että kannattajat vaativat managerinvaihdosta aina välillä ja en ole nähnyt ainakaan järjestysmiesten tulevan väliin repimään papereita, lippuja ja lakanoita pois. Korjatkaa toki jos olen väärässä. Ylipäätään, että vasta nyt moisia protesteja on alkanut ilmaantua on ihme ottaen huomioon viimeisen vuosikymmenen tapahtumat ja erityisesti viimeiset noin kuusi kautta. Tuskin missään muussa seurassa puhumattakaan suurseurasta manageri olisi päässyt näin vähällä kuin Wenger. No suoraan sanoen missään muussa seurassa ei kukaan olisi ollut vastaavalla toiminnalla enää managerin paikalla vuosiin, ei edes Ferguson Manussa.

Surullista tässä tilanteessa ei ole ainoastaan nykytilanne, vaan se myös mitä siitä seuraa. Jossain vaiheessa manageri vaihtuu väistämättä, mutta tuo tuskin vielä palauttaa tilannetta entiselleen. Silloin vain roolit vaihtuvat eli Wengerin kannattajat luultavasti kyttäävät uuden managerin jokaista virhettä ja muistuttavat kuinka ei olisi kannattanut vaihtaa.

Voi olla, että ensimmäinen managerin valinta Wengerin jälkeen ei tule menemään täysin nappiin. Se on hyvin mahdollista, mutta tuskin uusi mies voi paljoa huonommin suoriutua kuin Wenger tällä hetkellä. Samoin asiassa on se hyvä puoli, että aikaa ei tarvitse tai ainakaan pitäisi antaa 10 vuotta. Vaihdetaan uudelleen jos homma ei ala toimimaan parissa vuodessa. Näinhän muissa seuroissa toimitaan ja menestystä näyttää silti tulevan.

Joka tapauksessa silläkin riskillä, että joudutaan vaihtamaan vaikka pari kertaa ennen kuin oikea henkilö saadaan, niin muutos olisi tehtävä mahdollisimman pian. Nykyinen tilanne alkaa olla sietämätön. Menetämme koko ajan uuden sukupolven kannattajia sekä osa vanhemmista kannattajista on myös saamassa tai jo saanut tarpeekseen nykyisestä meiningistä.

Tämä on todella pelottavaa ja onhan se paljon kertovaa, että kotitappio Manulle ei itsessäni aiheuttanut läheskään samanlaisia tuntemuksia kuin ennen. Nyt vain lähinnä ajatteli, että ei tämä mitään uutta tai yllättävää ollut vaan päinvastoin ja ehkä jopa se yksi pieni askel taas lähemmäksi muutosta.

Mainokset

16 thoughts on “Kannattajakunnan kahtiajako syvenee ottelu ottelulta

 1. Mä en jaksa ymmärtää näitä jotka mohisevat huonosta veskaroinnista tai puolustamisesta munaa vastaan. Meillä oli ottelussa paikkoja varmasti viiteen maaliin siis sellaisia paikkoja, josta maalintekijä tekee lähes aina maalin.

  Meillä on tasan kolme maalintekijää joukkueessa Alexis, Giroud ja Walcott. Ja Alexis pelattiin eilen pois aika täydellisesti..

  • Mohisevat huonosta veskaroinnista ja puolustamisesta? No sitähän se meidän touhu juurikin oli. Manulla 2-3 maalipaikka / laukausta kohti maalia -> 2 börsää… Ilman noita kahta naurettavaa päästettyä maalia me oltais voitettu 1-0. Vai hä?

   • Voittava joukkue tekee helvetti Maaleja! Varsinkin noin surkeaa puolustusta vastaan. Ei meidän puolustus mitenkään loistelias ollut ja siitä voi syyttää vain wengeriä. Taululla vain olisi pitänyt olla lukemat 2-0 tauolle mennessä.

 2. Stan ”The worst nightmare of a FAN” Kroenke on kyllä minun silmissäni ja varmasti monen muunkin, seuramme suurin syöpä. Gazidista nyt en pidä juuri missään arvossa. David Dein ei olisi koskaan antanut Wengerin pihistellä pelaajamarkkinoilla tällaiseen sävyyn. http://thebiglead.com/2014/11/17/joe-buck-is-really-disappointed-in-rams-owner-stan-kroenke/ siinä vielä linkki, siitä minkälaista pahoinvointia Stan aiheuttaa muissa urheiluseuroissaan. Kaveri aikoo siirtää ja viedä kannattajilta seuran NFL:ssä. Odottaako kenties Pohjois-Lontoon ylpeyttä samanlainen kohtalo?

  • BSM, AST ja AISAhan kovasti yritti Fanshare ohjemaa, jossa joukkueiden osakkeita pyrittäisiin vähitellen siirtämään kannattajille. Niinkuin sen pitäisi olla. Yhtään ottamatta kantaa kannattajaryhmien välisiin erimielisyyksiin, niin melko pitkälti Kroenke omilla toimillaan sulki koko Fanshare -projektin ja nyt siitä on jäljellä muisto vain. Kroenke omistaa käytännössä koko Arsenalin ja saa tehdä joukkueelleen mitä haluaa.

   • No, Lontoota suurempaa markkina-aluetta ei löydy valioliigassa, joten samaa kohtaloa ei ole luvassa. Lisäksi Jenkeissä nämä paikkakuntavaihdokset eivät ole mitenkään tavattomia, NHL:ssäkin on tapahtunut useita.

 3. Just joo: Giroud ei voi pelata Dortmund-ottelussa, koska Arsenal ei ole rekisteröinyt häntä lohkovaiheeseen. Seli-selinä on tietty se, että Giroud’n ei uskottu pelaavan lohkovaiheen aikana. Mitähän seuraavaksi?

  • Campbellkaan ei pelaa, eikä Poldi, eikä Rotsi. Niiden olemassaolo on unohdettu mr Wengerin toimesta. Toisaalta, mitäpä sitä moisille tumputtajille antaa minuutteja kun joukkueen peli toimii ilmankin kuin junan vessa. Täh?

   • Jep, puolustukseen pientä skarppausta ja paikoista sisään, niin kaikki voitetaan. Käytännössä dominointi on jo menossa.

 4. Askon villa-soton 1-0, 35min.

  Kumman voittoa pitää toivoa? soton jää pisteittä vaiko pelätä, että askon villa menee kohta meistä ohi…?

  • Tämmösissä tilanteissa pitää veikata.

   Eli Villan voittoa pitää toivoa. Veikkaus tarjos hyvän kertoimen

 5. Hmmm, aika mielenkiintoista. Myönsikö Ville nyt esimerkiksi sen, että kyttää jokaista nykyisen managerin tekemään virhettä? Musta mennään ehkä hieman liian pitkälle, jos tässä vaiheessa ruvetaan jo kertomaan tai arvuuttelemaan miten ”Wengerin kannattajat” tulevat joskus tekemään tai ajattelemaan. Jää jotenkin se fiilis, että väkisin halutaan ruokkia tällaista vastakkain asettelua.

  Kun manageri vaihtuu, niin osaa uusi valinta miellyttää mutta osa varmasti tulee pitämään valintaa kyseenalaisena. Keskusteluissa varmaan on tällöinkin kriittisiä sävyjä, mutta myös puolustavia sävyjä, ja niinhän sen kai kuuluukin mennä. Toivottavaa olisi, että tuolloin kannattajat seisoisivat joukkueen ja managerin takana. Ite oon ollu aika hämmentynyt siitä, millaisia muotoja tämä kannattaminen on männä aikoina saanut.

  • Perinteinen eipäs-juupas kisailu saa aina aikalailla värikkäitä kuvioita aikaiseksi, kun puhutaan vain ja ainoastaan mielipide asioista.
   Tilastot lienevät ainoa edes pseudotieteen merkit täyttävä totuuden muoto tällä sivustolla. Ja hyvä niin!
   Pysyy touhu intohimoisena.

   Toki toivoisin, itse myös joitain niitä positiviisia kohtia silloin tällöin kirjoitteluun. Joko Villeltä tai sitten muilta.
   Uhkaa mennä synkistelyksi aika usein. Eipä joukkueen esitykset mitään hääppöisiä ole olleet, mutta varmaankin positivisen kautta tästä suosta noustaan, jos silloinkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s