Mahtavia artikkeleita, videoita ja keskusteluja – muutos lähenee, yhä useampi haluaa muutosta ja ennen kaikkea viimein sanoo sen

Välillä on päiviä, jolloin uutisista tuntuu olevan todellinen pula, mutta tänään ei ole sellainen päivä. Aloitan hiukan otsikon vierestä Wilsheren ollessa pääosassa. Ensinäkin lauantain loukkaantumisesta ei ole tullut tarkempia tietoja, mutta joissain huhuissa sairasloman pituudeksi on arveltu jopa 8-10 viikkoa.

Jos edellä mainittu aika pitää paikkansa, niin alkaa olla selvää, ettei Wilshere koskaan tule lunastamaan miehen asetettuja odotuksia. Ainaiset loukkaantumiset vievät viimeisetkin mahdollisuudet nousta potentiaalin edellyttämälle tasolle tai edes lähelle sitä. Olkoon Jack vaikka kuinka oma kasvatti, mutta näin loukkaantumisherkän pelaajaan, jonka pelillinen taso ei edes ole mitenkään erikoinen, pitäminen joukkueessa kaudesta toiseen on huono ratkaisu.

Sopimusta on tällä hetkellä Wilsherella jäljellä kolme ja puoli kautta, joten mistään uudesta sopimuksesta ei pitäisi edes keskustella, joten toivottavasti huhut 150 000 punnan viikkopalkalla varustetusta jatkosopimuksesta ovat täyttä huuhaata. Valitettavasti Wengerin jatkosopimusperusteet tietäen kyseinen huhu kuulostaa hyvinkin uskottavalta. Jatkosopimuksen sijaan huomattavasti vakavammin kannattaisi miettiä Jackin myymistä erityisesti jos uusin loukkaantuminen on taas vakava nilkkavamma. Oli pelaaja kuinka potentiaalinen tai hyvä tahansa ei joukkue hyödy mitään jos pelaaja joka ikinen kausi viettää useita kuukausia sairastuvalla.

Sitten otsikon aiheeseen. Viime aikoina ja nyt erityisesti Anderlecht, Swansea ja ManU otteluiden jälkeen yleinen mielipide näyttää vihdoin kääntyneen Wengeriä vastaan. Parin viime päivän aikana on voinut lukea lukemattomia artikkeleita ja katsoa keskusteluita, joissa managerimme asemaa kyseenalaistetaan enemmän kuin koskaan ja suoraan sanotaan muutoksen olevan ainoa tapa saada asiat kääntymään parempaan.

Aloitetaan kahdella loistavalla artikkelilla, ensimmäinen on Football365-sivuston ja toinen ESPN:n käsialaa. Molemmat kertovat karulla tavalla kuinka nykyinen tie on kuljettu loppuun ja mitään parempaa ei ole luvassa. Suosittelen ehdottomasti lukemaan molemmat linkkien takaa löytyvät jutut.

Edelliset eivät suinkaan jää ainoiksi, vaan seuraavana on vuorossa The Telegraph ja Henry Winter. Hieno kirjoitus tämäkin ja täyttä asiaa. Joiltain osin, kuten ensi kesään asti odottamisessa ennen kuin tehdä managerinvaihdos olen eri mieltä, mutta suurimman osan asioista voi ehdottomasti allekirjoittaa.

Daily Mail on puolestaan haastatellut neljää tunnettua Arsenal aiheisen blogin tai sivuston pitäjää. Onlinegoonerin päämies Kevin Whitcher ja Le Groven Peter Wood ovat vielä jyrkempiä tuomiossaan kuin kaksi muuta, mutta selvästi yleinen mielipide nelikon joukossa on, että muutos on tarpeen tai olisi ollut jo aikoja sitten.

Metro ei ole usein luotettava lähde ainakaan siirtohuhuissa jos missään muussakaan uutisessa. Sen sijaan tästä jutusta ainakin osa on helppo allekirjoittaa. Ainoastaan olen täysin eri mieltä, että viime kevään FA Cup voitto oli ehdoton syy antaa Wengerille jatkomahdollisuus. Sen olisi pikemminkin pitänyt olla viimeinen tilaisuus poistua suurin piirtein kunniallisesti. Ei se todellakaan hyvittänyt viimeistä kymmentä tai vähintään kuutta vuotta, mutta olisi silti ollut Wengerille paras mahdollinen tapa poistua nykytilanteessa.

Myös toiseksi suurin osakkeenomistajamme Usmanov on liittynyt Wengeriä kritisoiviin. Vieläkin lausunto on suhteellisen maltillinen, mutta silti selvästi aiempia kriittisempi juuri manageria kohtaan. Edelleen toki Usmanovin lausunnossa on hyvin nähtävissä sama kuin suositulla Arsenal bloggaajalla Andrew Manganilla Arseblogissa se, että hän ei halua sanoa suoraan mielipidettään, vaan yrittää tasapainoilla niin sanotusti aidalla tai oikeastaan sen molemmin puolin.

Toki ymmärrän sen periaatteessa molemmissa tapauksissa, mutta onhan se raivostuttavaa luettavaa ainakin välillä omaan makuuni ja tässä nimenomaan puhun Arseblogista. Tosin en ole varmaan noin vuoteen edes vaivautunut enää lukemaan kyseistä blogia kyseisestä syystä, vaikka se vuosikausien ajan kuului pakollisten luettavien joukkoon.

Videoiden muodossa on myös mahdollista kuunnella muun muassa Henry Winterin ajatukset samoin kuin BBC:n Match of Dayn studiossa Phil Nevillen ja Kevin Kilbanen mietteet meidän nykytilanteesta.

Viimeisenä linkkinä loistava juttu Arse2Mouse-sivustolta. Koko artikkeli on aivan täyttä asiaa ja pistää todella ajattelemaan kuinka kauan tämä sama on jatkunut. Kannattaa siis huomioida kirjoitusajankohta, vaikka samat ongelmat ovat edelleen olemassa ja pikemminkin uusia on ilmaantunut sen sijaan, että vanhoja olisi saatu ratkaistua tai niistä opittu jotain.

Kaiken kaikkiaan on helppo sanoa, että koskaan ennen Wenger ei ole saanut läheskään näin paljon kritiikkiä kuin tällä hetkellä. Huomenna pelataan taas, kun Dortmund saapuu Kloppin johdolla Grovelle. Voi vain toivoa, että viikonloppuna ManU ottelussa alkaneet mielenilmaukset saavat jatkoa ja ovat entistä voimakkaampia.

Jos se vaatii huomenna tappion, että muutos tulee mahdolliseksi niin olen ehdottomasti sen kannalla. Emme tule kuitenkaan voittamaan Mestareiden liigaa koskaan Wengerin johdolla. Turha edes puhua mistään niin absurdista, kun katsoo kuinka ylitsepääsemättömiä vaikeuksia joku Anderlecht jo tuottaa. Ensimmäinen kunnon joukkue vastaan jatkokierroksella ja olemme taas ulkona aiempien vuosien tapaan.

Wenger Out-A4:sten ja lippujen lisäksi huomenna toivoisi kuultavan ”One Jurgen Klopp, There is only one Jurgen Klopp”-chantti tai vaihtoehtoisesti vaikka ”We want you to stay Klopp”. Tuon luulisi antavan selvän kuvan jopa jäärällä, että liika on liikaa.

Joka tapauksessa muutos näyttäisi olevan tällä hetkellä huomattavasti lähempänä kuin vielä esim. pari viikkoa siiten. Se on jo jotain ja jos positiivisesti haluaa ajatella voi tunnelin päässä jopa nähdä sen johdosta pienen valonpilkahduksen.

Mainokset

14 thoughts on “Mahtavia artikkeleita, videoita ja keskusteluja – muutos lähenee, yhä useampi haluaa muutosta ja ennen kaikkea viimein sanoo sen

 1. Huikea ja maailman paras Klopphan on nostanut jo Dortmundin hienosti sijalle 16 bundesliigassa, kun viikko sitten se oli vielä viimeisenä. Tunnetaan myös loistavana pelaajien kierrättäjänä. Dortmund ei ole juuri viime vuosina loukkaantumisista kärsinyt kyseisestä syystä. Tälläkään hetkellä ei taida olla kuin 105% pelaajista loukkaantuneena.

  Ojasta allikkoon tämän tullessa manageriksi…..

 2. Onhan klopp nyt tehnyt ihan jäätävän hyvää jälkeä dortmundissa vaikka nyt pieni sukellus omassa sarjassa onkin menossa mutta ehdottomasti olisi hyvä korvaaja wengerille,tykkään kovasti miehen tyylistä peluuttaa joukkuettaan.harmi vaan että on hyvin vaikea uskoa jäärän saavan potkuja eikä mies kyllä itsekään vapaaehtoisesti eroa.kyllä me saadaan ”nauttia” vielä seuraavat pari kautta miehen palveluksista.tammikuussa jäärä tekee pari pakollista hankintaa painostettuna puolustukseen ja ehkä keskikentälle ja saavuttaa nelossijan kevätkaudella ja taas kausi pelastettu ja voidaa taas ensi kaudella keskittyä pääsemään mestarien liigaan.

  • Tarvitaan muutosta. Valmentaja ja pelaajat. Mutta kuka olisi pessimisti ja ylimielinen? Arsenalin näköinen valmentaja?

   • joo – sama nauratti. Paskablogi jos on eri mieltä mutta toki pisteet siitä että ei sitä luekkaan (pitäisi tätä toutetuttaa itsekin useammin). Tosin jos ei ole vuoteen lukenutkaan niin miten voi kritisoida kun ei tiedä mitä siellä viime aikoina on lukenut.
    Otsikosta sen verran että ”yhä useampi toivoo muutosta” on outo sillä käsittääkseni koko Arsenal perhe on toivonut muutosta jo pitkään. Keinot vain ovat ne jotka jakavat mielipiteitä.
    Siellä Ville odottelee suu vaahdossa seuraavaa tappiota mutta toivotaan että suu ei kuivu ennen kuin muutos tapahtuu. Miten muuten on? Toivotko kengän heiluvan asap ja seniilin ulos tomaatti ja munasateessa nöyryytettynä rauniona fanien juhliessa muutosta (koetko jopa voitonriemua) vai soisitko kuitenkin jonkin asteista tunnustusta/arvostusta. Pari juttua kuitenkin meni Wengeriltä joskus ihan ok?
    Tämä kausi on jo mennyttä joten kesällä on paras aika vaihdolle. Se on joka tapauksessa varmaa että ei kauan mene kun vaihdon jälkeen alkaa nostalginen muistelu tyyliin ”Wengerin aikana sentään sijoituttiin aina neljänneksi”

 3. Eli artikkeli on hyvä kun siinä ollaan samaa mieltä kuin blogisti eli kritisoidaan Wengeriä! Ja raivostuttavaa luettavaa kun ollaan eri mieltä!

 4. Eilen tuli vähän kärkäs kommentti tuohon Kloppiin.

  Kukaanhan ei varmaankaan väitä, että kyseessä on huono valmentaja. Mietin vaan sitä, etä viimeiset vuodethan Arsenal on enemmän ja vähemmän kaatunut loukkaantumisiin. Kloppi ei mun mielestä toisi omalla historiaallaan mitään muutosta.

  Noilla loukkaantumismäärillä oikeastaan Wenger on tehnyt loistavaa työtä viimeiset 10 vuotta.

  Mistä ne loukkaantumiset sitten johtuu? Jos miljardibrändi sitä ei pysty selvittämään, niin minullakaan ei ole siihen vastausta.

  Jostain luin muistaakseni, että esim. Özil oli pelannut 4 vuotta käytännössä ilman loukkaantumisia ennen siirtoa arsuun. Nyt taitaa olla jo toinen pitkä loukkaantuminen vuoden sisään.

 5. Joskus muinoin, kun näkyi urheilukanava. Katselin sieltä jotain Real Madridin peliä, niin Virkkunen naureskeli Realin uusimmalle hankinnalle joka oli Arsenalin kenttämestari. Oli jotenkin että, kymmenillä miljoonilla ostetaan pelaajia, mutta nyt ostetaan jo kenttämestareitakin…..

  Ja tämä tarina on tosi.

  Wengerin huonoin kauppa ikinä? 🙂

 6. Arsun eilisessä harjoituksissa näkyy uusin vahvistus kuvassa 4/16…..neverhööd jostakin 30 vuoden kokemuksella tosin vähän handbrake ja jaded….toppariosastolle tolpaksi tai merelle öljypuomiksi…

 7. Jos Villen linkittämistä jutuista luki muutakin kuin otsikot, niin hyviä perusteluja ja ratkaisuja nykytilanteeseen oli nostettu esille. Enkä ymmärrä, miksi Klopp olisi ainoa vaihtoehto uudeks manageriksi?

  Sarjataulukko ja palkintokaappi ovat vaan sen verran todellisia, että joukkuetta ei ole muutamaan vuoteen johtanut oikea henkilö. Esim wengerin maine pelaajamarkkinoilla ”löytöjen” tekijänä on ollut pitkään ihan soopaa. Eipä avauksessa juurikaan ole muutaman kauden sisällä hankittuja löytöjä. Yhtään skouttia en täydy lähettää özilin tai alexisin pelejä katsomaan. Lainalla on ties mitä wellingtonia, mutta eipä näistä valioliigaan pelureita saada.

  Arsenal on kuin suomalaisten entinen ylpeys Nokia, mitä kauemmin vitkutellaan pakollista ja tarvittavaa muutosta sitä isommat köntsät tulee löytymään housuista.

 8. Hö, luulin jo postanneeni, tais mennä bittiavaruuteen… Tai sit vaan unohdin lähettää :/

  En nyt ota kantaa siihen, että olisiko Klopp hyvä vai huono manageri Arsenalissa (tilanne on täysin hypoteettinen). Sinänsä on kuitenkin hauskaa, että omasta mielestä juurikin Klopp muistuttaa kaikkein eniten Wengeriä näistä nykymanagereista. Itsepäisiä idealisteja. Kummallakin on hienoja meriittejä, ovat pienemmillä resurssilla pystyneet horjuttamaan kestomenestyjää. Wengerillä tästä on toki jo tovi. Muutamia cup-kannuja ja kirvelevästi hävitty CL-finaali. Kumpikaan ei loista kyvyllään muokata taktista pelitapaa. Molemmilla tapana kuormittaa avainpelaajiaan niin minuuttien kuin pelitavan kautta aika paljon, joka taas ei ainakaan vähennä loukkaantumisia. Vaikeuksia pitää tähtipelaajia. Hieman hämmentäviä ja joskus katkeranoloisia lausuntoja. Sitten heikompia esityksiä ja kasvavaa kritiikkiä. Klopp on tämän kaiken vain tehnyt paljon lyhemmässä ajassa. Itse en näe, että Klopp nyt ihan hirveän suurta muutosta edustaisi, ellei se muutos sitten ole ”ihan sama kuhan ei Wenger”.

  En tiedä meneekö tämä viimeisin Wilsheren vamma nyt ihan täysin vammaherkkyyden piikkiin. Olihan se ruma taklaus eikä ihme jos nilkka on kovilla. Tiedä sitten onko odotukset olleet liian kovat jos tässä vaiheessa jo tähän malliin tuomitaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s