Dortmund ja Klopp jälleen Grovelle

Pelillisesti tänään on tuskin mitään pelissä. Dortmund on lähes varma lohkovoittaja ja me yhtä lailla jatkossa lohkokakkosena päättyi illan ottelu miten tahansa. Paljon mielenkiintoisempaa on nähdä onko mitään korjausliikettä ylipäätään tulossa ja mitkä ovat kannattajien reaktiot.

Kokoonpanosta puuttuu Giroud, jota ei rekisteröity mukaan alkulohkoon loukkaantumisen takia. Sinällään ymmärrän tämän ratkaisun, mutta kun Diaby on samaan aikaan rekisteröity, niin putoaa pohja taas kerran pois managerimme ratkaisulta.

Loukkaantumisen takia sivussa ovat pitkäaikaispotilaiden lisäksi Wilshere, joka tosin saattaa huhujen mukaan liittyä nilkkavamman takia useamman kuukauden ajaksi vesijuoksuun. Szczesny on vielä ainakin tänään sivussa eli Martinez on tolppien välissä. Myös Walcott jatkaa kohta käytännössä vuoden kestänyttä poissaoloaan tällä kertaa nivusvamman takia.

Welbeckin pelaaminen on epävarmaa, kun Manua vastaan otettiin riski takareisivammasta huolimatta. Englantilainen ei pystynyt eilen harjoittelemaan, mutta on Wengerin mukaan kokoonpanossa. No vaihtoehto on Sanogo, kun Giroud ei voi pelata, joten vaikeaan tilanteeseen on managerimme itsensä asiassa ajanut. Podolski ja Campbell olisivat vaihtoehtoja, mutta nämä pelaajathan eivät ole Wengerille oikeastaan edes olemassa.

Positiivisen yllätyksen saimme kuulla Koscielnyn paluusta kokoonpanoon ja luultavasti suoraan avaukseen. Edellisten tietojen mukaan miehen piti olla useita viikkoja vielä sivussa, mutta jostain syystä näin ei olekaan. Ranskalaisen paluu on varmasti tärkeä asia, mutta toivottavasti sitä ei ole kiirehditty, mikä vaikuttaisi nykytilanteessa jopa todennäköiseltä ratkaisulta. Ja muutenkin pelituntuma on varmasti kaukana parhaasta pitkän poissaolon jälkeen, joten aivan turha odottaa ranskalaisesta välittömästi mitään pelastusta kaikkiin ongelmiin.

Ensimmäisessä kohtaamisessa tällä kaudella Dortmundia vastaan kahden maalin tappiolukemat mairittelivat meitä. Peli oli täysin yhtä maalia ja Dortmund olisi paremmalla viimeistelyllä voinut tehdä helposti useamman maalin enemmän ja sen olisi jopa pitänyt niin tehdä.

Meillä ei ollut mitään keinoja Saksassa keltamustien aktiiviseen prässiin ja teräviin vastaiskuihin. Viime kaudella Dortmund haki myös voiton Grovelta aika pitkälle samoilla aseilla ja tuskin taktiikka paljoa muuttuu tänäänkään. Klopp tietää, että Wenger ei muuta omaansa mitenkään, joten miksi vaihtaa voittavaa pelitapaa.

Meidän onni on Dortmundin heikko vire Bundesliigassa, joka saattaa hyvinkin tarkoittaa vierasjoukkueen tulevan melkoisella kakkosmiehistöllä otteluun, kun lohkovoitto on käytännössä varma. Tosin tämäkään ei takaa mitään, sillä ei Dortmundin kakkosmiehistö varmasti ole sen heikompi kuin esim. Anderlecht vaan päinvastoin.

Viime aikaisten kommenttien perusteella Kloppin ykkösvaihtoehto Dortmundissa valmentamisen jälkeen on Valioliiga. Milloin jos koskaan asia on ajankohtainen on aivan toinen kysymys. Silti tämän päivän ottelua voi pitää jonkinlaisena näyteikkunana saksalaisvalmentajalle, jonka meriitit toki ovat kiistattomat viime vuosilta muutenkin.

En missään nimessä sano Kloppin olevan ainut tai ehkä edes paras vaihtoehto meille, mutta varmasti kelpuuttaisin miehen vaikka välittömästi manageriksi. Toki nykytilanteessa Liverpool ja miksei Manchester Citykin ole vahvasti mukana kisassa miehen palveluksista jos lähtö keltamustista tulee ajankohtaiseksi.

Mainokset

18 thoughts on “Dortmund ja Klopp jälleen Grovelle

  1. Uefan sivuilta streami jonka ny hommannu täl kaudel aina kun mtv tai yle ei oo näyttäny eli kaikki paitsi yks? Menny hermot noihin ilmais juttuihin kun aina kaatuilee.

  2. Sanogo on ollut ihan jees, mutta vielä enemmän pistää Santin pirteys silmään. En muista millon se on pelannut viimeksi näin sähäkästi.
    Laita googleen wiziwig.tv

  3. Aina pitää jostain harmitella: jos oltais voitettu 3-0, Anderlechtin ei tarvitsisi venyä kuin tasuriin, kun voitamme Galan ja lohkovoitto ois hoidossa. Nyt Anderlechtin pitää sit voittaa.

  4. Hyvä matsi, tosi ammattimaine ote säilyi loppuun asti. Ei näkynyt perus gungho hyökkäystä 2-0 tilanteessa vaan joukkue puolusti johtoa. Hyvä peli, pakko antaa kehuja kun onnistuu.

  5. Koosteen perusteella aika vapautunutta pelaamista.. SUPER! Alexisin tavaramerkki, muutama askel oikealle ja verkko heiluu.. on kyllä jäätävä jantteri!

  6. Kaikenkaikkiaan hyvä peli, paikoistakin tehtiin ja Alexis oli taas huikea. Alexis pystyy antamaan vielä melkein Özilmäisiä syöttöjä,joita ei juuri muut Mesutin lisäksi tajua/osaa antaa.On ollut ylivoimaisesti tärkein pelaaja alkukauden , jota korostaa vielä Özilin loukkaantuminen.Harmi vaan kun lohkovoittoakin tarjottiin, mut ku 3-0 ei pidetä ni sit ei pidetä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s