Selkeästi parempaa

Arsenal – Dortmund 2-0 (2-0)

Tulos eilen oli huomattavasti parempi kuin pitkään aikaan erityisesti ottaen huomioon vastustajan tason. Voitto ei toki muuttanut tilannetta periaatteessa miksikään lohkossa, vaan kakkospaikka on sijoituksemme lähes varmasti, kuten oli jo ennen eilistäkin.

Ensimmäisen puoliajan muutamaa heikompaa jaksoa lukuun ottamatta peli oli kohtuullisen hyvin koko ajan kontrollissa. Vierasjoukkue toki sai muutaman hyvän maalipaikan, mutta se on normaalia ja tuskin koskaan ainakaan Dortmundin tasoista vastustajaa saa pidettyä täysin pois maalipaikoilta.

Martinez maalissa pelasi hienon ottelun, torjui kaiken mitä eteen tuli ja varsinkin ensimmäisen jakson pelastus Mkhitaryanin läheltä tulleeseen laukaukseen oli loistava. Martinezin ohella meidän parhaimmistoon kuului Gibbs ja Monreal puolustuksesta. Monrealin ehdottomasti paras peli topparin paikalla. Myös Arteta pelasi hyvin ja Sanchezilta jälleen upea viimeistely entisaikojen tyyliin ala Bergkamp, Henry ja Pires. Cazorla pelasi myös kauden parhaan ottelunsa ja pääsi pitkästä aikaa myös tilastoihin syötöillä maaleihin.

Uskomattomasti Sanogo avasi myös maalitilinsä sutaisemalla pallon verkkoon parista metristä jo reilun minuutin pelin jälkeen. Ei vakuuttava viimeistely, mutta riitti tällä kertaa ja tilanteen rakentelu sen sijaan ranskalaiselta oli hyvä. Edelleenkään en ymmärrä miksi Sanogo on meidän ykkösjoukkueessa, mutta eilen mies täytti paikkansa maalilla, mutta yksi maali vuoteen on ”hiukan” liian vähän.

Mertesacker ei ole tällä hetkellä omalla tasollaan ja väsymys on varmasti yksi syy. Viime kaudella lähes kaikki pelit, sen jälkeen MM-kisat ja nyt taas heti olemattomasta harjoituskaudesta huolimatta mies on joutunut pelaamaan kaikki ottelut Liigacupin yhtä ottelua lukuun ottamatta. Ei esitys mikään heikko ollut, mutta saksalainen ei ole läheskään viime kauden tasolla. Lisäksi pelottaa koko ajan, että loukkaantuminen saattaa tulla minä hetkenä hyvänsä, kun lepoa ei tule missään välissä. Toki maajoukkueuran lopettaminen hiukan auttaa asiassa, mutta silti on aivan turhaa kuvitella miehen pysyvän kunnossa enää kovin pitkään tällä pelitahdilla. Kunnossa pysymisen osalta sama koskee pitkälti Sanchezia.

Esityksemme oli kypsempi kuin pitkään aikaan, erityisesti johtoasemassa pelatessa. Vierasjoukkue ei saanut pahoja vastaiskun paikkoja montaakaan koko ottelussa. Samaan hengenvetoon täytyy ihmetellä, että pitääkö kaiken mennä aivan perseelleen ennen kuin Wenger havahtuu ja näkee saman kuin me kaikki muut olemme nähneet jo vuosia. Miksi vasta eilen puolustaminen ja ylipäätään pelaaminen johtoasemassa oli järkevää, vaikka sama ongelma on ollut vuosikausia olemassa?

Eilen olisi ollut myös tilanne, jolloin sitä yhtä lisämaalia olisi kannattanut hakea pelkän puolustamisen sijaan. Anderlechtia vastaan 3-0 johdossa emme tarvinneet lisämaaleja ja niistä ei olisi ollut juurikaan edes hyötyä. Sen sijaan eilen jos olisimme voittaneet yhdellä maalilla enemmän, niin lohkovoitto olisi ollut vähän todennäköisempi. Tuossa tapauksessa päätöskierroksella meidän voitolla ja Dortmundin tasurilla olisimme lohkovoittaja, kun taas nyt Dortmundin täytyy hävitä kotonaan Anderlectille . Tämän tietäen olisi ehdottomasti kannattanut lopussa hakea riskilläkin kolmatta osumaa, sillä edes Dortmundin mahdollinen kavennus tai nousu jopa tasoihin ei olisi muuttanut mitään lohkossa, vaan olisimme olleet edelleen jatkossa lohkokakkosena.

Esitys ja tulos olivat eilen hyviä, mutta mistään pysyvästä muutoksesta on aivan turha puhua. Tämä ei ole mikään uusi alku tai pysyvä tila. Jos näin haluaa uskoa, niin siitä vaan, mutta tuo on ainoastaan itsensä pettämistä. Yksi hyvä esitys ei ratkaise mitään ja totuuden nimissä Dortmundilla ei ollut ottelussa aivan valtavasti panosta ja sitä myötä keskittyminen sekä asenne eivät välttämättä olleet samaa luokkaa kuin esim. ensimmäisessä kohtaamisessa Saksassa.

Negatiivista tapahtui myös taas loukkaantumisten suhteen. Artetan pohje hajosi taas ja alkaa olla selvää, että Arteta ei pysy kunnossa enää paria peliä pidempään, eikä espanjalaista pitäisi missään tapauksessa peluuttaa useammin kuin kerran viikossa. Valitettavasti tietäen vaihtoehdot puolustavan keskikenttämiehen paikalla ei tämä oikeastaan ole mahdollista. Sanogo hajosi myös, mutta tuota en kuitenkaan jaksa pitää joukkueen kannalta mitenkään huonona asiana, vaikka vihdoin ranskalainen saikin avausmaalin tehtyä.

Luultavasti tämän voiton tuoma lisäpotku jää kovin lyhytaikaiseksi. Lauantaina West Bromwich on vastassa jo päiväpelissä ja jotenkin tuntuu, että tuolloin palataan tämän kauden normaaliin päiväjärjestykseen eli tasapeli on tuliaisina maksimissaan.

Voin olla väärässäkin, mutta Mestareiden liigan jälkeinen vierasottelu yhdistettynä lauantain aikaiseen päiväpeliin sekä siihen, että Wenger ei varmasti harrasta rotaatiota yhtään pakollisia loukkaantumisia lukuun ottamatta viitaa vahvasti pistemenetykseen, vaikka vastustaja on sieltä helpommasta päästä sarjataulukkoa.

3 thoughts on “Selkeästi parempaa

  1. Hyvä positiivinen kirjoitus, Ville. Eilen Arsenal pelasi tasollaan. Itse pidän siis, että Arsenalin taso oikeasti on korkea, mutta alisuorittaminen on vaivannut (toki loukkaantumistenkin myötä) läpi kauden. Tämänkaltaiset esitykset toki muodostavat omissa papereissa sen inhottavan tilanteen. Olen jo vuosia halunnut muutosta ja usko Wengeriin on mennyt, enkä sille asialle vain enää voi mitään. Kuitenkin Wenger vähänväliä osoittaa sitä miksi joskus hän oli yksi maailman ehdottomasti parhaimmista managereista maailmassa. Se jokin on siellä, mutta kun se tietotaito puskee läpi mielestäni liian harvoin.

    Jos joukkue taistelisi eilisen lailla jokaisessa ottelussa, olisi tappiot niin paljon helpompaa antaa anteeksi. Mikä siinä voi olla että taso heittelee niin paljon joukkueen sisällä? Jos ja kun Wenger jatkaa vielä muutaman vuoden, niin toivon Wengerin pohtivan sitä seikkaa enemmän, että miten joukkue saataisiin suorittamaan tasaisemmin.

    • ”yksi maailman parhaista managereista maailmassa”… jepjep.. Miten niin häiriötä lukemisen ja kirjoittamisen suhteen?

  2. Jees, hyvä kirjoitus Villeltä! Otetaan positiiviset asiat, kuten yllättävät onnistumiset, tästä mieluusti vastaan. Vahva ja ehjä esitys 90 minuutin ajan, joka on tällä kaudella ollut aika harvinaista. Varmaan ainakin Martinezille, Sanogolle sekä Cazorlalle, miksei Monrealillekin, lisää itseluottamusta omaan tekemiseen. Mutta yksittäinen hyvä ottelu ei vielä sen suurempaa tarkoita vaan tätä tarvitaan nyt viikosta ja ottelusta toiseen.

    Matin tavoin olen sitä mieltä, että kyky pelata hyvin ja voittaa ”kuka tahansa” on olemassa. Orastavast parantunut tuloskunto hukkui tyystin Anderlechtia, Swanseaa ja Manua vastaan. Toivotaan että tästä lähtisi uusi parempi putki liikkeelle. Varmaan mentaalipuolella nämä juttu paljolti ovat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s