Järkevä vierasvoitto

West Bromwich – Arsenal 0-1 (0-0)

Paremmat esitykset ja tulokset saivat jatkoa Dortmundin pelin tapaan. Ei mitään hohdokasta, mutta järkevää ja kontrolloitua suurimmaksi osaksi. Paikkoja ei liikaa ollut, mutta silti yksi maali oli ehdottomasti ansaittu ja enempäänkin olisi ollut mahdollisuuksia paremmalla viimeistelyllä.

Kotijoukkueella ei montaa paikkaa ollut, mutta ei senkään maali aivan kauhea vääryys olisi ollut. Berahino olisi ollut kerran läpi ilman selkeästi väärin liputettua paitsiota ja myös samaisen miehen pusku kolahti ylärimaan pelin loppuvaiheilla WBA:n hakiessa tasoitusta.

Koscielnyn paluu avaukseen toi selkeästi rauhallisuutta ja laatua meidän puolustuslinjaan ja sitä kautta koko puolustamiseen. Eihän tämä mikään yllätys ole, että pelaajia oikeilla paikoilla peluuttamalla tuloksetkin ovat parempia. Kunhan joku olisi vain kertonut tämän kesällä myös Wengerille, niin ehkä managerimme olisi hankkinut joukkueeseen topparin tai pari enemmän puolustavan keskikenttäpelaajan ohella.

Eilen Koscielnyn lisäksi Giroud palasi avaukseen pitkän tauon jälkeen. Samalla se tarkoitti Welbeckin tippuvan piikistä laitaan. Eilen homma toimi, mutta täytyy ihmetellä ratkaisua jonkin verran. Giroudin paikka on toki kärkenä, mutta miksi emme voi pelata kahdella kärjellä.

Welbeck siirtyi ainakin osittain Manusta pois, koska ei halunnut pelata laidassa. Nyt kuitenkin heti Giroudin kuntouduttua, kuten arvata saattoi Wenger siirtää englantilaisen laituriksi. Saa nähdä kauanko Welbeckin asenne ja työmoraali pysyvät hyvinä, kun rooli ei ole sitä mitä mies varmasti siirrolla haki ja ehkä jopa mitä luvattiin.

Kokonaisuudessa pelaaminen oli taas kypsemmän näköistä kuin oikeastaan koko kaudella yhtä tai kahta peliä lukuun ottamatta. Se on ehdottomasti positiivista. Negatiivisen puolelle sen sijaan meni kolme uutta loukkaantumista. Monreal. Gibbs ja Ox kärsivät jonkin asteiset loukkaantumiset. Tarkempaa tietoa loukkaantumisten vakavuudesta ei kai ole, mutta onhan tämä loukkaantumistilanne taas aivan kammottava.

Kaiken huippu on Wengerin kommentit asiasta:

We have been unlucky with injuries. What can you do about it? Not a lot.

Jos tämä on managerimme selitys, niin on turha odottaa minkään muuttuvan koskaan. Wenger todella uskoo loukkaantumisten olevan vuodesta ja jopa vuosikymmenestä toiseen vain huonoa onnea? Kyse on aivan jostain muusta, mutta koska managerimme ei tajua tai edes halua puuttua asiaan mitenkään ei muutosta tule tapahtumaan. Luvatut tutkimukset loukkaantumisten syistä ovat täyttä roskaa ja niihin uskominen on sama kuin uskoisit joulupukkiin.

Voitto on aina hieno asia, mutta rehellisesti täytyy sanoa tilanteen olevan hyvin kestämätön tai mikä olisi parempi sana, ehkä sietämätön. Haluan joukkueelle ja seuralle kaikkea parasta, mutta en vain usko muutaman voiton olevan sitä tällä hetkellä. Wenger oli jo ahtaammalla kuin koskaan ManU tappion jälkeen, mutta nyt lähes merkityksettömän Dortmund voiton ja eilisen jälkeen mies pääsee taas kerran kuin koira veräjästä tai ainakin näin pelkään.

Toki eilen vieraskannattajien toimesta ottelussa nähtiin managerin vastainen isohko lippu. Loistavaa toimintaa ja täytyy nostaa hattua kyseisille kannattajille. Grovella sensuuri yrittää vaientaa kaikki vastaavat yritykset, mutta vieraspelit ovat loistava paikka mielenilmauksille. Se myös, että voitosta huolimatta tuodaan ilmi, että manageri on vaihdettava on erittäin kunnioitettavaa. Se soittaa, että kysymys ei ole mistään hetken mielijohteesta, vaan vuosien ajan jatkuneesta heikosta manageroinnista johtuva kannanotto. Toivottavasti sama jatkuu tulevissakin otteluissa.

Ensi viikon päivitykset ovat melko lailla hämärän peitossa. Henkilökohtaisesti en tule kirjoittamaan ainuttakaan. Huomenna matkaan Lontooseen ja tarkoitus on olla paikan päällä Southampton pelissä keskiviikkona. Lisäksi ensi viikonlopuksi on kalenterissa sen verran ohjelmaa, että vaikka olen takaisin Suomessa loppuviikosta, niin tuskin ehdin mitään päivittämään.

Hente päivittää ensi viikon jos se miehen aikatauluihin sopii. En kuitenkaan lupaa mitään varmaa ja voi olla, että tyhjiä päiviä tulee pakostakin useampia. Täytyy sanoa, että en muista koskaan lähteneeni näin ristiriitaisin mielin paikan päälle katsomaan peliä. Joukkueelle toivoo hyvää, mutta se ei ole sama asia kuin uskoa ja toivoa Wengerin olevan oikea mies luotsaamaan joukkuetta eteenpäin. No katsotaan mitä tapahtuu keskiviikkona ja onhan sitten lauantaina myös luvassa aina mukava vierailu Stoken Britannia stadionille. Omasta puolestani palaan näillä näkymin asiaan reilun viikon kuluttua maanantaina.

3 thoughts on “Järkevä vierasvoitto

  1. Kappas Sanogo ja Balotelli vetelee samoilla tehoilla.. toki Balotelli pelannut hieman enemmän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s