Boring, Boring Arsenal

Myöhäinen arki-illan ottelu ei sovi aikatauluuni, joten pahoitteluiden kera erinomaisen lyhyesti. Mutta kelpaa sitä mennä lyhyestikin, kun joukkueemme onnistuu nipistää täyden pistepotin loppuhetken maalilla. En muista tiedä, mutta viime hetken ratkaisut tuntuvat aina hyvältä. Ei tarvitse kuin kääntää tilanne toisinpäin ja pohtia sitä v*tutuksen määrää mikäli.. Ymmärsitte yskän.

Jos ennakossani yritin jotain käsikirjoitusta eiliselle ottelulle luoda, kuvittelisin lopputuloksen vastanneen huutoon. Ei tekemistämme kauniiksi voi kuvata, mutta kärsivällisyys tiettyjen perusasioiden suhteen toi lopulta palkinnon. Tältä Arsene Wengerin Arsenalilta en tässä kohtaa osaa odottaa parempaa ja kun tulosurheilusta on kyse, olen tyytyväinen.

Haluaisin odottaa luonnollisesti parempaa, mutta se on jälleen se debatti mitä tässä on jo vuosia käyty. Kolmannen kerran peräjälkeen oma maali pysyi koskemattomana ja se on pohja mille on hyvä rakentaa. Toivoin paketin pysyvän kasassa ja näin tapahtui. Meillä on joukkueessa niin paljon yksilötaitoa, että kun välimatkat onnistutaan pitämään oikeina, ryhmitys tiiviinä, teemme pelaamisen vastustajalle vaikeaksi.

Kommenteissa mainittiin jälleen kerran Cesc Fabregas ja kyllä on helppo allekirjoittaa espanjalaisen mentävä aukko. Näemme kaikki miten paljon hallitsemme sitä tärkeintä, eli pelivälinettä, mutta valitettavan vähän kykenemme hyödyntämään tätä vallan välinettä. Tekemisestä puuttuu isännän ote, tai kirjaimellisesti isäntä talosta. Onko Mesut Özilistä isännäksi taloon, en tiedä, mutta nyt se puuttuu.

Pitäisin leimallisena, että vaikka palloa hallitsemmekin, ei tämä tunnu häiritsevän vastustajiamme. Meidän annetaankin pitää palloa luottaen siihen, ettei meiltä löytyisi eväitä ja johtajuutta käyttää valtaa. Olemme usein jonkinlaisessa pattitilanteessa, missä kumpikaan joukkue kentällä ei ole paineessa, vaan kukin omin asein odottaa jotain tapahtuvan. Virhe siellä, virhe täällä ja ratkaisut niiden kautta.

Virheiden seurauksena otteluita toki ratkaistaan ja edelleen meille on ollut leimallista jopa pelätä virheitä, mikä edelleen näkyy luovuuden puutteena ja johtaa parhaimmillaan vain suhteellisen vaarattomaan pallonhallintaan. Mutta kuten alussa totesin, tämä Wengerin Arsenal tässä hetkessä, oman maalin pitäminen puhtaana taannee sittenkin parhaimman mahdollisuuden voitettuun lopputulokseen.

Siitä ei tietenkään päästä mihinkään, että taso riittää sittenkin vain kilvoitteluun siitä kuuluisasta olemattomasta pokaalista liigassa. Yllä kirjoitetut näkemykset pätevät kun vastustajan paitojen selkää koristavat nimet Yoshida tai Cork, mutta tason noustessa olemmekin sitten jopa pelottavan aseettomia.

Tulemme siis jälleen ydinkysymyksen äärelle, kun tässäkin olen kirjoittanut Wengerin tästä Arsenalista tässä hetkessä. Saldo Chelseaa, Cityä ja ManUa vastaan on pöyristyttävän ala-arvoinen viime vuosilta. Kun menestystä niin kovin toivova kannattaja on näissä isoissa peleissä toistuvasti joutunut pettymään ja joutunut kausi kauden perään toteamaan, ettei joukkueesta ole taaskaan haastamaan liigan kärkeä, siinä viime hetkellä otettu voitto kotikentällä Southamptonista tuntuu sittenkin kovin valjulta.

Kohti uusia seikkailuja ja sitä luvassa jo ylihuomenna Britannia Stadiumilla, kun aina herttainen Stoke isännöi Ryan Shawcrossin johdolla perinteiseen Suomen aikaa kello 17 alkavaa ottelua. Hämmästykseni olikin suuri, kun huomasin tämän klassikon läpäisseen MTV:n seulan ja ottelumme on kuin onkin ohjelmistossa. Huomisen päivitys näillä näkymin samban rytmeissä.

hente

5 thoughts on “Boring, Boring Arsenal

 1. Kyllä mää ymmärän näitä blogisteja,toivottiin kolmee tappiota peräkanaa,mutta ku tuli kolme voittoo,ollaan sitten niin saatanan pettyneitä.

 2. Ensiksi todella hyvä päivitys ja on hieno lukea näitä koska perinteiset Villen kirjoitukset usein toistavat samaa asiaa vaikka niitäkin tulee silti aina luettua koska Arsenal!
  Mutta tuohon tappioiden toivomiseen niin monesti Wengeriä ulos vaativat sanovat että ei manageri voi olla suurempi kuin seura niin voisi sanoa että ei manageriin kohdistunut viha voi olla suurempi kuin rakkaus seuraa kohtaan! Viitaten siihen että toivotaan tappiokierrettä jotta saadan Wenger ulos.

 3. Martinezille jälleen nollapeli. Taitaa olla konsonantilla kova urakka edessä jos mielii takaisin avaavaksi veskaksi? Martinez huokuu rauhallisuutta ja pelaa peruspeliä toisin kuin konsis, eikä Martinez myöskään luule olevansa Manuel Neuer… Eikä unohdeta David Ospinaa. Mukavaa, että ykkösveskan paikasta skabataan. Vai onko vakanssi korvamerkitty Wengerin toimesta konsonantille? Hope not.

  • Martinez tosiaan on yllättänyt positiivisesti, varsinkin oletettu heikkous eli vastaantulot on onnistuneet eikö ole rähminyt. Toki ne vaikeimmat eli puolittaisten läpiajojen vastaantulot on testaamatta, nehän on konsonantinkin akilleen kantapää.

   Vedoissa Martinez on mielestäni vähän kysymysmerkki, koska puolustus on petrannut ja suojannut niissä hyvin. Pellen vedossa alussa Martinez veti turhan helposti munat maihin ja jätti etukulman vapaaksi, mutta makarooni ei osannut.

   Huippuvahtia ei ole, mutta ehkäpä konsonantista ja Martinezista sellaiseksi joskus olisi. Ospina on mun mielestä tähdenlento ja huippuvahdiksi tappi.

 4. Toivottavasti Martinez sais jatkaa…on pelannut hyvin ja rauhallisesti.Keskitykset ottanut pommin varmasti.
  Wenger ei lähde ennen kuin soppari loppuu se on selvä.Spekuloida voi aina., mutta onhan se melkosta ajanhukkaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s