Paketti kasassa – otto kaksi

Erinomaista Itsenäisyyspäivää.

Ja hyvä Kaisa, jolle Kontiolahdella maaliskuussa järjestettävien ampumahiihdon MM-kisojen suojelijaksikin lupautunut Tasavallan presidentti ei syystä tai toisesta nähnyt aiheelliseksi lähettää kutsua Linnan juhliin. Kyllä minä niin mieleni pahoitin. Olkoon, että ymmärtääkseni Kaisa olisi joka tapauksessa jättänyt juhlat väliin Östersundissa parhaillaan käytävän maailmancupin johdosta.

Jätän jääpallokeskustelun tuonnemmaksi.

Nyt, ei ole lainkaan mahdotonta, se on itse asiassa todennäköistä, että allekirjoittaneen kyky ilmaista itseään ja ajatuksiaan ymmärrettävästi on korkeintaan tasoa välttävä. Toisaalta tässä seuraavassa asiassa voi hyvinkin olla kyse allekirjoittaneen korkeintaan välttävää tasoa olevasta kyvystä ymmärtää toisten kanssaihmisten ilmaisua ja ajatuksen lentoa.

Hämmennyin yhtä kaikki tässä viikolla aavistuksen. Kirjoitan nyt vain ja ainoastaan omasta puolestani, mutta sain eräästä kommentista sellaisen käsityksen, että olisin nyt kolmen peräjälkeen voitetun ottelun sijaan toivonut näistä kohtaamisista kolmea tappiota. Ja kuin pisteeksi kuuluisan i:n päälle, kun näin ei tapahtunut, olisin nyt peräti s*atanan pettynyt.

Ehkä se oli valitsemani otsikointi; Boring, Boring Arsenal? En tiedä, itselleni kyseisellä katsomosta tutulla ilmaisulla on positiivinen klangi, aivan kuten One-Nil to the Arsenal. Oi niitä aikoja. Miten vain, yritin jopa käänteisteorian avulla ilmaista, miten hyvältä tuntuu voittaa ottelu viime hetken ratkaisulla, kuten keskiviikkona tapahtui.

Muistelisin lisäksi, että olen jo useamman kerran kirjoittanut henkilökohtaisesti joukkueellemme asettamastani tavoitteesta, eli sijoittua Valioliigassa kolmen joukkoon välttääksemme kauden alkua kiusallisesti häiritsevän karsinnan Mestareiden liigan lohkovaiheeseen. Tämä toki oletuksena, että vaihtoehtoinen sijoitus olisi jo lähes perinteinen neljäs sija. Mitä sijoittuminen kolmen parhaan joukkoon sitten vaatii, ymmärtääkseni varsin voittopuolisia otteita viheriöllä.

Onko ajatteluni sitten ristiriidassa sen tosiasian kanssa, että näkisin mielelläni uuden managerin joukkueemme peräsimessä, en jaksa uskoa. Onkin tavallaan lohdutonta, että koen Arsene Wengerin asemasta olevan vastuussa vain Arsene Wenger itse. Lienee täysin mahdoton ajatus edes teoriassa, että ranskalainen saisi perinteiset potkut ja tällainen vallitseva tilanne on väistämättä vaarallinen kilpaurheilusta tai mistä tahansa johtamisesta puhuttaessa.

Mikäli eteeni tulisi täysin hypoteettinen tilanne, missä tarjottaisiin joukkueelle tappiota ja sen myötä managerille potkuja, kaikella todennäköisyydellä tappion valitsisin. Enkä nyt halua tulla ymmärretyksi minään Iivana Julmana, varmasti jokaisen Arsenalin kannattajan toiveissa olisi mahdollisimman arvokas vallanvaihto kun aika koittaa.

Siis mikäli toivoisin joukkueemme häviävän otteluita, tuskin tässä nyt ylipäätään olisin mitään koko aiheesta kirjoittamassakaan. Puhumattakaan, että käyttäisin aikaani jälleen tänään edesottamuksiemme seuraamiseen. Jääkaapissa odottaa kylmää olutta, mikäli tappiota toivoisin, olisin yhtä hyvin voinut varata koko 6-packin olutta sohvan viereen pöydälle huoneenlämpöön odottamaan jo eilen illalla, avattuna.

Yhdessä suhteessa allekirjoittaneen täytyy kuitenkin uskaltaa olla rehellinen sekä itselleni että teille lukijoille. Nimittäin tappion hetkellä tunteet eivät ole enää lainkaan sitä mitä ne ovat taannoin olleet ja mitkä niiden tulisi olla, aina. Voin reilusti tunnustaa, että yksittäinen tappio, sanalla sanoen surkea saldo ’isoja poikia’ vastaan tai tilasto joka kertoi kehnoimmasta kauden alusta yli kolmeen vuosikymmeneen, että mikäli tällaiset seikat edesauttaisivat Wengeriä tekemään omia johtopäätöksiä kyvystään tuoda menestyksen vuodet takaisin, tämä spekulaatio ainakin tahollani lieventää tunteita heikoilla hetkillä.

Vielä lyhyesti itse asiaan, alkuillan otteluumme. Stoke-on-Trent, varsinainen Azkabanin velhovankila meille viime vuosina. Kapteenina kaveri joka näyttää kuin pidättelisi itkua kaiken aikaa – suurella todennäköisyydellä näin tekeekin – ja managerivelhon roolissa itse Lordi Voldemort. Ei siis pitäisi olla syytä syttymättä otteluun niin kentällä kuin kentän laidalla.

Kuten otsikolla viittaankin, olisin hyvin voinut lähes kopioida ennakointini keskiviikon Southampton kohtaamiselta tälle lauantaille. Kuten managerimme tyylin tunnemme, se on yksi ja sama pelaammeko kotona vai vieraissa tai pelaammeko Chelseaa vai Stokea vastaan, Arsenen pelikirjassa on lähinnä vain kannet. Siksi en osaa muuta kuin toivoa samaa kuin keskiviikolle, pidetään paketti mahdollisimman kurinalaisesti kasassa, huolehditaan välimatkoista ja sitä kautta tiiviistä kokonaisuudesta sekä keskitytään minimoimaan vastustajalle syntyvät vaaralliset tilanteet. Vastahyökkäykset, keskitykset laidoilta, erikoistilanteet, kaikki.

Niin hankalaa kuin se onkin Arsenen pelifilosofialle, lähdetään siitä perusajatuksesta ja lähtökohdasta, että tänään pidämme oman maalin koskemattomana neljännen kerran peräjälkeen. Jos tästä seuraa Boring, Boring Arsenal – otto kaksi, kelpaa minulle vallan mainiosti One-Nil to the Arsenal taiston tauottua. Ja kyllä, loppuhetken ratkaisu sopisi sekin kernaasti, mikä tuli mieleen tilastosta, joka kertoo meidän onnistuneen kuluvalla kaudella maalinteossa seitsemän kertaa viimeisen viiden minuutin aikana, useammin kuin mikään muu joukkue.

Edelleen tilastot kertovat, ettei kotijoukkue ole onnistunut pitämään maaliaan puhtaana nyt kahdeksaan otteluun, minkä näkisin tukevan yllä pohtimaani toivetta turhauttavan tylsästä pelaamisestamme. Hmm. Jälleen kerran, kun näistä kahdesta joukkueesta on kyse, pakkohan se on luottaa meidän ylivertaiseen yksilötaitoon ja sitä kautta ratkaisun syntymiseen vaikka sitten lähtökohtaisesti puolustusorientoituneesti.

En katsonut Stoken edesottamuksia viikolla tiistaina, kun joukkue kärsi 1-2 -tappion Old Traffordilla, mutta äärimmäisen pikaisella vilkaisulla tuon ottelun raportointiin, tasapeli ei olisi ollut vääryys ja kokonaisuutena vieraat olivat esiintyneet vähintäänkin kelvollisesti. Kuten todettua, viime vuosilta hankalaksi osoittautunut vierasottelu luvassa ja kaikki kilpailut mukaan lukien voitto tuliaisina reissulta on tullut vain kertaalleen edellisiin kahdeksaan kohtaamiseen.

Katsoin ennakointia silmällä pitäen Arsenen eilisen lehdistötilaisuuden. Nacho Monrealin todennäköisesti viikkoja kestävän sairausloman, Laurent Koscielnyn kroonisen vamman ja Kieran Gibbsin vain koska on Kieran Gibbs johdosta alakerran kokoonpanolla on täysin turha spekuloida. Kun tilanne maalivahdinkin kohdalla on kaiketi aiheesta herättänyt keskustelua muutenkin kuin vain Wojciech Szczesnyn pelikunnon suhteen, luvassa voi olla ylimääräistä värinää ilmassa.

Mitä laajemmin tulee kokoonpanoomme, itse olen luovuttanut sillä spekuloinnin lähes kokonaan. On kotimaan politiikasta tuttu termi toiveiden tynnyri, mikäli lähtisin roolissani kokoonpanoa ratkomaan. Voin yhtyä useammankin täällä kommentoineen näkemykseen Olivier Giroud’sta, eli hämmästelyyn lähinnä siitä miten paljon olemmekin ranskalaista kaivanneet. Se mistä tilanne isossa kuvassa kertoo on oma aiheensa, mutta tässä hetkessä Giroud’n positiivinen paluu tositoimiin on erinomainen asia, eikä ole mitään pois Wesley Snipesilta, päinvastoin.

Ehkäpä lehdistötilaisuuden olennaisin anti oli managerin harvinaisen suorasukainen vastaus toimittajan kysymykseen Alexis Sanchezin olemisesta ’punaisella alueella’, kyllä, Alexis on punaisella alueella. Vielä laajemmin aihetta käsitellessä kävi ilmi, että tilanteessa on jo sellaisia elementtejä, että voidaan puhua termeistä riski, tietoinen riski, arpapeli jne. Tuttuja termejä, tuttuja termejä. Jos joskus, niin tässä kohtaa en halua alkaa maalata piruja seinille, sillä jo ajatus John Terryn kaksoisolennolta näyttävästä pirusta saa haittaohjelman sekoittamaan Spotifyni soittamaan toistolla Tommi Läntisen Via Dolorosaa.

Kuten edellisen kappaleen neljä viimeistä sanaa sen viimeistään kertovat, nyt on korkea aika lopettaa tämä tarinointi tähän. Yhdessä ja samassa päivityksessä mainittu nimeltä Terry ja Läntinen sekä viitattu Shawcrossiin ja Hughesiin – nyt nekin vielä nimeltä. Tällä ei voi olla mitään tekemistä ottelumme kanssa, saati sen lopputulokseen. Mitään, ei.

Come on Arsenal.

hente

68 thoughts on “Paketti kasassa – otto kaksi

 1. Keskiviikkona klo 18.45 ennen Soton ottelua:
  Suomalaisryhmä ottaa toisistaan kuvia Denniksen patsaalla. Kysyn, kuka teistä on Ville? Ville on tuo, joka ottaa juuri valokuvaa. Terve Ville, minä olen Eno, hauska tutustua. Sinä jaksat uupumatta kirjoittaa. Minä? En minä mitään kirjoita. Jaha. Väärä Ville. Oli kuitenkin hauska tutustua.

 2. Sellaista lausetta ei olekaan, jota ei jossain kommentissa ymmärrettäisi väärin. Myös Stoken puheenjohtajan mukaan tuomarit ymmärtävät väärin Stoken pelaajien rappaamisen – ja sai sit FA:lta sakot.

 3. Aika hyvät mahdollisuudet on melkein päästä täyteen kalenterivuoteen ilman Theo Walcottia. Kaksi peliä vaihdosta jämäminuuteilla ja nyt se reisivamma vaan jatkuu ja jatkuu. Hienostihan se meni.

 4. Martinez-Gibbs, Merte, Chambers, Bellerin-Flamini, Ramsey-Ox, Santi, Sanchez-Giroud.

  Penkillä Ajayi, Koscielny, Welbeck, Podolski, Campbell, Maitland-Niles ja Szczesny

 5. Mitähän tämä tarkoittaa tämä Koscielny on-off loukkaantuminen? Yllättäen kohta koko kevään poissa? Toivottavasti Wenger saa puolustajan kallastettua puolustajan heti tammikuun ensimmäisellä vikolla, mutta oikeasti odotan managerin jatkavan teeskentelyä koko tammikuun, ettei mitään ongelmaa olekaan. Ja sitten siirtoikkunan viimeisinä tunteina joku alakerran Källström-verrokki.

 6. Ja minkä vitun takia toi cazorla aina vetää noi vaparit?vaikka ois özil/alexis kentäl ni silti cazorla ne tyrii aina.

  • Sympaattisintahan on ollut se Ramseylle viheltely. Sehän se syyllinen on jalan katkeamiseen.

   Jaha ja peli taisikin ratketa.

  • Aivan sama fiilis, se Arsenal mitä ite on alkanu kannattaa on kuollu niin kauan ku toi sammakko on penkin päässä

 7. Pahaa tekee katsoa. Stoken kaltainen jengi pistää kohta tennislukemia taululle. Lepsu erikoistilannepuolustus on puhtaasti Wengerin syytä.

 8. Eipä noi maalit juuri olleet juuri torjuttavissa, mutta ei toi Martinezin pomppiminen enää kovin vakuuttavalta näytä.

 9. Managerin syytähän ei tietenkään ole se, että kaudesta toiseen Stoken vieraana on vaikeaa. Accident, loukkaantumiset, bad luck… Tuudittautuminen hyvään menoon parin hikisen 1-0:n jälkeen? Stokella yksi välipäivä enemmän? Onks lisää?

 10. Keskustelun kai pitäisi olla rakentavaa ja analyyttistä. Miksi? Samoja virheitä vuodesta toiseen ja sama lammasmainen asenne näillä perinteisillä pahoilla areenoilla. Mitä pitää keksiä siitä, ettei erikoistilanteet edelleenkään suju ja vaarallisia laitakeskityksiä ei saada kuriin? Tältä maistuu turhautuminen.

  Nyt sitten entistä hyökkäävämpi ryhmitys ja heikosti pelannut Bellerin ulos. 5-0 voi olla lähellä.

  • Niinpä. Aina puhutaan, että ei pystytä voittamaan top-4-bändejä. Sama koskee vierasmatseissa näitä rymyeetuja vastaan.

  • ”Pelaaja joka on paitsio asemessa ja osallistuu tai vaikuttaa peliin tai maalin syntyyn on tuomittava paitsioksi” Jotenkin näin sanoo säännöt, eli on eri asia seisooko paitsiossa oleva pelaaja kulmalipulla tai veskarin edessä. Jos tuon tyyliset paitsiot kuin Stoken hylätty maali olisivat sääntöjen mukaisia, niin varmaan valmentajat laittaisivat lätkän tyyliin yhden pelaajan seisoo joka hyökkäyksessä paitsioon veskarin eteen maskimieheksi. Turpaan tuli silti vaikka maalia ei hyväksytty.

 11. Ei olis välttämättä pitänyt hylätä Stoken maalia, ei minusta vaikuttanut peliin tiukimmilla nykytulkinnoilla. Mutta hyvitti muuten heikohkoa tuomarilinjaa.

 12. Näytti jo perseraiskaukselta, ku hetken oli jo 4-0 mutta päättivät sitte vähä tarjota jännitystä.

  Yllättävää, stökkeltä näytti onnistuvan kaikki mutta tilanne muuttu

 13. Taktinen hengähtymistauko parvekkeella 4-0 tilanteessa ja nyt peli näyttää 3-2. Kaikkea sitä näkeekin.

 14. Tuomari otti sitte asiakseen ratkoa peliä, puoleen ja toiseen jos tarkkoja ollaan. Onkohan muuten sama tuomari kun reilu vuos sitten villaa vastaan.

 15. Loppukiri jäi jokseenkin tuhnuksi – paljolti toki Chamberdsin ulosajon takia, mutta se nyt oli enemmänkin dumarin sekoilua. Ei ollut alexisinkaan päivä. Wenger tietty pääsee jälleen kuin koira veräjästä – siihen riittää ”hieno nousu”, jonka dumari pilasi.

 16. Pool ja Spurs jäivät tasuriin, joten pro-Wenger-liike voi taas todeta tasaisesta sarjasta kaikkea kivaa. Mutta Arsenal ei mestariksi nouse, jos ei nämä stoket ala kaatua. Wenger on ihan juoksuhaudassa, aina samat joukkueet pyyhkii vieraissa kenttää eikä mikään muutu.

 17. Miehekkäästi kokosin itseni ja luin managerin analyysin pelistä:

  Arsenal manager Arsene Wenger: ”There’s a lot of regret, we had given a lot. We showed great energy levels and a a great response. The spirit of the team was fantastic. Defensively we missed start of game. We gave easy goals away. We were not decisive in challenges. Once we were 3-0 down, we had a mountain to climb. We did climb, but a bit unlucky I must say.
  ”What goes through the mind at half-time? Everybody is down so you have to pump the team up and make decisions to change what can be changed. It’s frustrating to see them lose. There were a lot of positives – defensively we were not strong enough.”

  Yhdyn edelliseen. Not strong enough.

 18. Alan kyllä pikku hiljaa uskoa, ettei Gibbsistä ole huippupakiksi, vaikka olenkin tykännyt periaatteessa lädeistä alakerrassa. Huono peli jälleen ja vaikka on varmasti osin loukkaantunut, niin ei ole tarpeeksi hyvä puolustussuuntaan eikä hyökkäystä tukemassa. Keskitykset eivät ole kerta kaikkiaan kehittyneet yhtään. Lähettäisin Nachon edelleen takasin Espanjaan ja uusi avauksen vasen pakki sisään, Gibbs varamiehenä.

  Myös se kesän virhe, ettei Cazorlaa myyty kesällä, alkaa kaivella. Mies on kyllä aika huono ollut koko kauden. Nämä pelit olisi aivan erilaisia, jos keskikentällä olisi jämerä ankkuri ja siinä vieressä joku Matuidin kaltainen härkä vielä lisäksi.

 19. Stoke-matsin toinen puoliaika oli kuin pienoiskoossa sitä, mitä Arsenalin kannattaminen usein on. Päästään lähelle, mutta ei kuitenkaan saavuteta sitä, mitä tavoitellaan.

 20. Tuskastuttavaa… Tämä kausi on kuin tervan juontia. Pari peliä ja luulin kurssin kääntyneen, vaikkakin aneemisella pelillä. Tänään taas heitettiin se kuuluisa rätti päin pläsiä. Oltiin puolustuksessa huonoja ja hävittiin. Se Arsenalin loisto on kadonmut. Me ei enää olla valjun kärkeä, joka herättää vastustajan vaan aneemista keskikastin kuraa. Nyt ei riitä tammikuun hätäriostokset, vaan tarvitaan uusi manageri. Spudsi ja pool pinkovat ohi ja meille tarjotaan keväällä jämäsijoja.

 21. Myönnettäköön välillä ailahteleva peli, mutta tällä hetkellä vain kolme pistettä kolmossijasta, ei niin paha kuitenkaan! Jos alexis ois pistänyt sen tolpan pari senttiä sisemmälle, niin ois ollu huikea nousu. Huomenna täytyy toivoa soton-manu tasurii. Vaikka mitä tekis, niin pool ja spurs ei tuu ohi, HAHAA! COYG, togeather we stand!

 22. Wengerin istuminen penkillä koko ottelun ajan johtui siitä, että wenger ei halunnut vastaanottaa Stoken fanien häneen kohdistuvaa älämölöä.

  • Eli Wenger osoittaa samaa pelokkuutta, mitä pelaajatkin näillä areenoilla. Jos kyllästyttää tai väsyttää systeemin ikävät piirteet, kannattaa harkita hyvin ansaittua vetäytymistä haalarihommista.

 23. Mikään ei muutu , otteluihin valmistautuminen ja erikoistilanteet yhä surkealla tasolla…….mut syyhän on kaikkien muiden paitsi wenkun ..jos mieheltä itseltään kysytään.

 24. Hajoaa kyllä kasetti kun ihmettelee näitä wenkun lausuntoja. ’Defensively we weren’t dominant’. kiertoilmausten äiti, toki ymmärrä ettei tapaoihin kuulu omia haukkua mutta joku roti sentään. Samojen latteuksien lateleminen myös antaa sen vihjeen ettei asioille oikeasti edes tehdä mitään. Ollaan vaan aidosti yllättyneitä miten rugby jengi antoi taas dunkkuun, miten kos-per kaksikolla pärjätä koko kautta ja ettei keskikentän pohjalle ole saatu taaskaan omaa mörköä. AI NIIN mä unhdin DIABYN

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s