Millä tavalla saa vaatia managerinvaihdosta – ei kai millään?

Keskustelu managerin asemasta on vain ennestään kiihtynyt päivä päivältä ja peli peliltä, vaikka sitä on käyty jo vuosikausia muutenkin. Wengerin vastaisia lakanoita, A4-papereita, videoita Stoken juna-asemalta sekä paljon muuta on nähty viime aikoina. Tästä kaikesta on seurannut paljon keskustelua ja kirjoittelua aiheesta.

Meidän leiri, jolla tarkoitan tässä yhteydessä kannattajakuntaa, on todella jakautunut. Tämä ei ole mikään yllätys jos on viime vuodet seurannut joukkueen ja seuran asioita vähän enemmän kuin teksti-tv:n välityksellä. Omien kannattajien välillä on nähty jopa tappeluita ensimmäisen kerran jo vuosia sitten manageriin liittyen ja nykyään ne taitavat olla jo melko yleisiä, sillä ainakin Stoke pelin yhteydessä niistä oli taas juttua.

Tästä kaikesta tuli mieleen päivän aihe ja se on kuinka kannattajat sitten saavat vaatia muutosta, sillä omaan silmääni muutoksen vaatiminen on tehty käytännössä mahdottomaksi.

Ensinnäkin Wenger siirtää aina päivämäärää ja vuotta, jolloin saa arvostella ja lisäksi ei enää edes vuosiin ole suostunut tapaamaan kannattajaryhmiä kauden loputtua, kuten ennen. Toisekseen mitään managerin vastaisia lippuja, lakanoita, papereita tai muutakaan ei sallita sisään Grovelle kotiotteluihin. Tämä sensuuri oli jopa ulotettu tiistaina vieraspeliin Galatasarayta vastaan, jonne seura oli tuonut omia järjestysmiehiä, jotka ottivat WBA pelissä nähdyn lakanan pois kannattajilta ennen katsomoon päästämistä. Aivan käsittämätöntä ja tätä ei tapahdu missään muussa seurassa. Alkaa olla melkoinen Pohjois-Korean meininki. Esim. ensimmäisessä ottelussa Galatasarayn vieraskannattajat saivat kuitenkin tuoda Grovelle puukkoja, ilotulitteita ja soihtuja. Kumpikohan on vaarallisempaa?

Samoin olisi mielenkiintoista nähdä lähteekö Arsene We Trust-lakana pois jos siitä valitetaan. Ei varmasti lähde, mutta pitäisi lähteä, sillä perustelu Wengerin vastaisten mielenilmauksien estämiselle on, että se voi aiheuttaa ongelmia kannattajien välille. Yhtä hyvin siis manageria myötäilevä lippu voi sen tehdä ja varmasti nykyään tekeekin.

Yleensä tai oikeastaan aina se on myös mennyt niin päin, että Wengerin puolustajat ovat käyneet jopa fyysisesti käsiksi managerinvaihdon kannalla oleviin jos heillä on lakana tai lippu pelissä mukana. Ovatko he jotenkin parempia kannattajia vai mikä tekee heidän mielipiteestään oikeamman ja ennen kaikkea oikeuttaa käyttämättään jopa väkivaltaa jos toiset kannattajat ovat eri mieltä managerista.

Sitten vielä lisää kannattajien vaikutusmahdollisuuksista tai oikeastaan niiden täydellisestä puutteesta. Kirjeiden lähettäminen seuralle on yhtä tyhjän kanssa, sillä vaikka ne olisivat kuinka fiksusti kirjoitettu, niin ne menevät roskiin ja parhaimmillaankin saat jonkin asiaan täysin liittymättömän standardivastauksen.

Entäpä sitten WBA pelissä nähty lakana, joka oli täysin asiallinen, mutta vaati Wengerille lähtöä. Tätäkin on laajasti kritisoitu monessa paikassa ja useiden kommentaattorien ja muiden toimesta. Jos mielipidettään ei saa sanoa edes fiksulla tavalla, niin mitä vaihtoehtoja jää jäljelle? Mielestäni ei mitään muuta kuin Stoke pelin jälkeen juna-asemalla nähty kohtaus, jossa Wenger sai suoraan palautetta kannattajilta kovilla sanoilla. Voin toki olla väärässä, mutta kertokaa ihmeessä mitkä ovat kannattajan vaihtoehdot nykyisessä tilanteessa jos ei ole tyytyväinen jo vuosikausia kestäneeseen joukkueen tilaan, menestykseen tai oikeammin menestymättömyyteen?

Joku voi sanoa AGM, mutta se on täysi vitsi ennalta lähetettyineen kysymyksineen. Siellä puhutaan paljon, mutta mitään todellista ei sanota, eikä todellisia kysymyksiä nosteta esiin, vaan kaikki niin sanotut helposti vastattavissa olevat asiat. Tai jos jotain oikeata sattuu tulemaan vastattavaksi, niin silloin manageri, omistaja tai kuka tahansa vain kieltäytyy vastaamasta asiaan ja se on sillä kuitattu.

Paljon on jo tapahtunut, mutta ilmeisesti vielä huomattavasti enemmän pitää tapahtua ennen kuin muutos saadaan aikaiseksi. Varmaa on kuitenkin, että tulosten ollessa nykyisen kaltaisia seuran harjoittama sensuuri ei pysty loputtomiin kontrolloimaan kaikkea. Se kauanko muutokseen menee on toinen kysymys, mutta mikään ei viittaa paluuta entiseen olevan. Muutos tulee tapahtumaan jossain vaiheessa ja tuskin kovin nätisti tai kivuttomasti nykyisten tapahtumien perusteella.

Mainokset

19 thoughts on “Millä tavalla saa vaatia managerinvaihdosta – ei kai millään?

 1. Hienoa Ville! Erinomainen päivitystä ja keskustelun avaus.
  Nyt ei aikaa enempää kommentoida, mutta pyrin sen tekemään myöhemmin.
  Varmasti sikiää asiallista keskustelua tällaisesta avauksesta.

 2. Aika kylmää on seurajohdon suhtautuminen Arsenalin kannattajia kohtaan. Ilmeisesti Wengerin asema seurajohdon silmissä on Jumalasta seuraava ja sitä ei saa kannattajat kyseenalaistaa? Wenger on luotsannut joukkueen Mestareiden Liigaan 16 vuoden ajan ja tehnyt niukasti pelaajahankintoja vuosien mittaan. Niistä on tullut säästöjä ja Mestareiden Liigasta on tullut rahaa säkki kaupalla omistajille joka vuosi, eli raha sampoahan Wenger on pyörittänyt omistajille. Liigamestaruus on heille sivuseikka niin kauan kuin sampo pyörii samaan malliin ja pulinat pois. Meidän kannattajien näkökantahan on täysin erilainen, on ollut jo monta vuotta, mutta sillähän ei ole mitään merkitystä seuran johdolle niin kauan kun katsomot on täynnä. Luulen että ainut tapa horjuttaa Wengerin asemaa on se että joukkue ei pääsisikään ensi kaudella Mestareiden Liigaan, mikä tällä hetkellä näyttää myös hyvin hyvin realistiselta. Kun Sampo rupeaa yskähtelemään, niin ehkä seurajohtokin herää miettimään valmennuksellisia vaihtoehtoja? Muussa tapauksessahan tämä Wengeröiminen jatkuu samanlaisena myös ensi kaudella. Tässä sitä voi jokainen meistä oman tuntonsa mukaan pohtia miten toivoisi Arsenalin pärjäävän tällä kaudella?

  • Jos kyseinen lakana oli ensimmäinen kunnon julkinen ilmaisu stadionilla niin kauan ovat odottaneet, jos kaikki kannattajat ovat olleet Wengeriä vastaan jos vuosien ajan!

 3. Mun motto on”alä tuhlaa energiaa asiohin,joihin et pysty vaikuttaan”,täällä mennään peli kerrallaan ja tuki on koko ryhmälle.On siellä penkillä Wenger tai kuka tahansa sillä hetkellä,tappiot syö miestä syvältä,mutta uusi peli on aina edessä,pikkusielut saa haistatella veetä kelle haluu,ei kuulu mun toimintatapoihin,kun on omat kyseessä.

 4. Tietääkö joku, millainen käytäntö muilla seuroilla on managerin vastaisten lakanoiden kanssa? Luulen, että tässä suhteessa Arsenal ei ole poikkeus. Alkukaudestahan Harakka-fanit toimivat samoin eli Pardew out -lappuja näkyi vieraspeleissä, mutta ei kotiotteluissa.

  Se on sit toinen asia, että Wenger välttelee kannattajia. Ja jokaisen pelaajahankinnan yhteydessä uusi pelaaja kehuu Wengeriä maasta taivaaseen – kuulostaa kieltämättä P-Korealta.

  • En tiedä useimmista muista seuroista, mutta on niitä lakanoita ja A4-lappusia Newcastlen kotiotteluissa tällä ja edellisillä kausilla nähty useaan otteeseen tai ainakin tällainen muistikuva on jäänyt.

 5. Itseäni ei kummemmin hetkauttaisi, vaikka noita juna-asema-apinoita joku Wengeristi kävisikin vähän moukuttamassa. Lähinnä aiheutti myötähäpeää kyseisen pätkän katsominen.

  Pahin juttuhan kuitenkin tuommoisten mielenilmausten julkisuuten tulossa on se , että vastustajien faneilla on helvetin kivaa katsoa tuollaisia pätkiä.

  Itsekin tykkäisin jos jotkut kiljupöhnäisetselssifanit huutelisivat Moulle törkeyksiä…ynms….

  Niin ja tuo kitinä, että Wenger ei ota vastaan kritiikiä eikä varsinkaan vastaa niihin. Ei voi tulla yllätyksenä kenellekkään. Sen tiesi Arsenalin johtoporras ja fanit jo vuonna 1996 palkatessaan herran joukkueen peräsimeen. Lähtökohtasestihan kaikki ranskalaiset ovat täysiä umpimullkkuja.

  • Wengeristi 🙂
   Tuohan kuulostaa jo uskonnolta…
   Varmaanhan kasvava kritiikki panee Wengerin itsensäkin miettimään jatkoaan.
   Mutta uskoakseni se tarkoittaa korkeintaan sitä, että Wenger miettii yön hiljaisina tunteina sitä, missä toimessa hän jatkaa Arsenal Oyssä kahden ja puolen vuoden päästä.

 6. Mielenkiintoista on nähdä, kuka on Merten lisäksi topparina lauantaina. Depuchy? Ja Flamini laitapakkina? Vai toisin päin? Joku junnu?

 7. Voiko luottamuspulan takia erottaa kuuluu kysymys.
  Onneksemme ainakin Suomen lainsäädännöstä löytyy vastaus tähän. Ei sillä, että allekirjoittanut olisi lakimies, vaan vanhassa firmassamme me toimihenkilöt keräsimme väite/argumentti listan silloisesta johtajastamme, jonka lähes kaikki allekirjoitimme.
  Lähetimme kirjeellä tämän hallituksen pj:lle ja viikko tämän jälkeen johtaja erosi ”hyvässä yhteisymmärryksessä”.
  Luottamuspulan takia voi erottaa, sitä helpommin, mitä korkeammassa asemassa luottamuspulasta kärsivä henkilö on.

  Arsene Oy:hyn verrattavissa tämä esimerkki sopii kuin pingviini takki vanhuksen päälle.

  Wengeriä korkeampaa vastuuta nauttivaa kaveria ei taida puulaakista löytyä. Eli perusteet pitäisi olla olemassa.

  Kuinkahan suuri adressi pitäisi saada aikaiseksi, että se hetkauttaisi meidän pankkiireja? Ehkä joku mielenilmaus, lähtemällä matsista kesken kaiken? Tuskin tästäkään konkreettista hyötyä olisi.

  Taitaa mennä turinat hieman aiheen ohi.
  Kysymyshän taisi olla: Millä tavalla saa vaatia vaihdosta?
  Asiallisella tavalla. Omasta kannasta huolimatta pitäisi pystyä suht objektiivisesti asioita tarkastelemaan, jos vaatii niin radikaalia asiaa kuin wenkulan kenkimistä. Virheiden etsiminen kaikesta tekemisestä ei aiheuta kuin pahaa oloa itselleen. Syyt löytyy kaiken toiminnan takaa, On ne sitten huonoja tai hyvin huonoja, siellä ne kuitenkin ovat.
  Huliganismi ja omia vastaan kiukuttelu kannattaa jättää e-junnujen treenikentälle.
  Pirstaleisiä ajatuksia perjantai aamuun kun kahvikin on työpaikalta lopussa. Mutta hei!
  Ainakaan täällä ei ole sitä mulkkua johtajaa.

  -Trudat

 8. Muistakaa nyt tuossa pelaajahankintojen niukkuudessa edelleen se, että 2000-luvulla rakennettiin punainen tupa ja perunamaa. Ne eivät olleet ilmaisia, eivätkä tulleet kuin manulle illallinen vaikka härmäfanit niin tuntuvat välillä ajatelleenkin. Sanon tässä nyt vielä kerran sen, että raha tilillä ja käytettävissä olevat rahavarat ovat kaksi eri asiaa. Me, eikä kukaan muukaan gooneri, tiedetä mitä lainasopimuksissa on lukenut esimerkiksi likviditeettiasemasta tai Arsenalin muista tunnusluvuista. Nämähän ovat aivan tyypillisiä rajoituksia lainasopimuksiin, mutta tuntuvat aina unohtuvan näissä keskusteluissa.

  Tämä ei ollut pro- eikä anti-Wenger -kommentti. Tämä lähinnä muistutuksena siitä, että kaikkea ei näe taseesta vaikka kuinka haluaisi nähdä..

 9. Kritiikki onkin siirtynyt ankeasta siirtopolitiikasta kohti peluutusta ja taktiikoita, ainakin niin kauan kuin nelossijapokaali on selkeästi vielä omissa käsissä ja ei jää ylipäätään saavuttamatta. Toki siirtopolitiikassakin on vielä ongelmia, kuten Vermaelenin korvaajan missaamisesta jokainen ymmärtää.

  Mutta taktiikoissa, peluutuksissa ja roolituksissa (esim. miksi Arteta eikä joku parempi?) väistämättä Wengerin statuksen manageri on erittäin vahvoilla ja kannattajat+boardi argumentaatiossa heikoilla. Ja peli-ilmeenkin Wenger voi selittää aina ”uskottavasti” eli näkee siemeniä uuteen nousuun siinä missä kannattajat halutonta paskaa. Kannattajien protestointi ja absoluuttisen huonot tulokset (=sijoitus toukokuussa keskiryhmässä) on ainoa mitkä boardiin todella panevat painetta ja siksi seura taklaakin innolla nyt näkyviä faniprotesteja. Luultavasti tosiaan vieläkin vähän kovemmin ottein, jos tarvis. Seura tulee taistelemaan Wengerin rinnalla aika pitkään, se on selvää, eikä toisaalta faneilla liene suuria intoja protestoida jotenkin vahvemmin ottelutapahtumien ulkopuolella. Alkaako siis katsomo jossain vaiheessa tyhjentyä, jos ja kun peli on heikohko? Hylkäävätkö tv-yhtiöt Arsenalin? Mitä sanovat sponsorit pelitapahtumaprotesteista?

 10. Kun täällä kaikki tuntuvat tietävän Wengeriä paremmin millä aloituskokoonpanolla, taktiikalla ja vaihdoilla meidän pitäisi pelata, niin olisi mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuisi, jos fanit oikeasti pääsisivät päättämään ko. asiat.

 11. Aika klassinen heitto: mitä tapahtuisi, jos fanit pääsisivät… Varmaankin tulisi mahalasku, mutta se ei olekaan mikään pointti, sillä wenger on ammattivalmentaja joukkueessa, jonka esitykset (ottelut) ovat julkisia ja niistä vielä maksetaan. Siksi wengerin kuuluukin olla tarkastelun kohteena ja siksi ”tuomitkaa minut toukokuussa” -hokema on lähinnä osoitus siitä, että minkäänlainen arviointi ei ole hänelle sopivaa. Sopiva annos besserwisseriä myös kuuluu kannattamiseen.

  Esimerkki: olen tiennyt jo vuosia, että Deni olisi ollut ratkaisu kaikkiin ongelmiin. Esimerkki 2: wengerin suurin virhe oli tarjota koeaikadiiliä Zlatanille. Olisi pitänyt laittaa rahat tiskiin.

 12. Katsoo tuota Newcastlen loukkaantumissumaa, niin 10 pelaajaa loukkaantuneena. Mukaanlukien ykkös ja kakkos maalivahti. Huomenna siis isolla todennäköisyydellä maalissa aloittaa Jak Alnwich (jonka isoveli pelasi vuosia Spursin riveissä), jolla ei käytännössä minkäänlaista kokemusta edustusjoukkueessa pelaamisesta.

  Jos taktiikkaa pitäisi ajatella, niin hyökkäystä niin perkuleesti, ettei tarvitsisi juuri puolustuksesta välittää.

 13. Kysymyshän ei ole siitä, ettei Wengeriä tai seuraa saa arvostella (tuota mitätöntä lakanakieltoa lukuunottamatta), vaan kysymys kuuluu ennemminkin niin, että millä tavalla kritiikki tulisi osoittaa, että sillä olisi jotain vaikutusta.

  Kritiikkiähän saa kyllä antaa ja sitä annetaankin blogeissa, foorumeilla, kotistadionilla buuauksien muodossa, vierasotteluissa lakanoin ja kyltein, marssikulkueissa, (britti)mediassa, kirjeitse, fanituoteboikotilla yms.

  Valitettavasti vaan taitaa olla niin, että aika massiivinen taloudellinen faniboikotti olisi ainoa kannanotto, joka meidän seuran nykyjohtoa hetkauttaisi ja sellaista ei ole tiedossa. Eihän Wengerkään ole kritiikin antamista kieltänyt vaan on lähinnä antanut ymmärtää, ettei häntä pätkääkään kiinnosta muiden mielipiteet. Minkäs teet?

  Noh, Valjumestaruus vuoteen 2017 mennessä on luvattu, sit Wenkula eläkkeelle…

 14. ”Brasilialainen keskikenttämies Lucas Silva on ollut huhuissa jo lähes varmasti Real Madridiin siirtyvä pelaaja. 21-vuotias edustaa tätä nykyä kotimaansa Cruzeiroa.

  Nyt kuitenkin brittilehti Daily Mirrorin mukaan brassiseura olisi hyväksynyt Arsenalin 16 miljoonan euron tarjouksen pelaajasta.”

  Taas näitä kukakukamiehiä?

  P.s. Kaisa jyrää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s