Stoken junasema vs ”One Arsene Wenger” -chantti lauantaina

Lauantain voitossa oli positiivisia asioita monia jos ajatelleen ainoastaan yhtä ottelua suuren kuvan sijaan. Bellerin pelasi varmaan parhaan pelinsä tykkimiespaidassa ja oli varsinkin ylöspäin pelatessa parempi kuin meidän laitapakit vuosiin. Debuchyn kypsä peli vieraalla pelipaikalla tulikin jo mainittua eilen.

Cazorla onnistui tekemään pelitilannemaalin ensimmäisen kerran lähes vuoteen liigaottelussa ja vaikuttaa muutenkin viime aikoina päässeen taas vähän parempaan iskuun. Szczesny teki myös hyvän paluun maalille ottaen pari tärkeää torjuntaa 1-0 tilanteessa.

Negatiivista tuli ehkä sittenkin loukkaantumisen muodossa näin jälkikäteen, vaikka itse pelin aikana en huomannut mitään. Ox saattaa olla sivussa jonkin aikaa nivusvamman takia. Alkaa keskikenttäpelaajat olla myös lopussa ja lainalta takaisin kutsuttu Coquelin on hyvin lähellä avauspaikkaa joulun ja uuden vuoden peliruuhkassa useampaan otteeseen.

Kaikista järjettömintä on kuitenkin taas Wengerin tunnustus, että Oxilla oli ongelmia jo ennen merkityksetöntä Galatasaray ottelua, mutta siitä huolimatta managerimme näki tarpeelliseksi ottaa riskin. Nyt toinen peli sitten viiden päivään sisään ja riski todennäköisesti kostautui loukkaantumisen pahentumisena tai loukkaantumisena, joka olisi mahdollisesti vältetty kokonaan järkevällä peluuttamisella. Saa nähdä kauanko Ox tulee olemaan sivussa managerimme viimeisimmän idioottimaisen tempauksen seurauksena.

Sitten päivän otsikkoon. Reilu viikko sitten Stoken juna-asemalla Wengerin eroa vaatineet kannattajat on lytätty useassa paikassa täysin. En ymmärrä tai sanotaanko hyväksy tätä. Kirjoitin asiasta muutama päivä sitten, että kannattajien mahdollisuudet saada äänensä kuuluviin ovat lähes olemattomat ja hyvin pitkälti seuran puolelta sensuroitu, joten en juurikaan lähtisi syyllistämään kyseisiä kannattajia asiassa.

Stokeen matkanneet kannattajat ovat kuitenkin niitä, jotka käyttävät aikaansa ja rahaansa viikosta ja vuodesta toiseen seuraamalla joukkuetta ympäri maata ja jopa maailmaa. Jos heillä ei ole oikeutta ilmaista tunteitaan katastrofaalisen tappion jälkeen, niin kenellä sitten on. Ja ylipäätään kyse ei vain ollut varmasti yhdestä ottelusta tuloksesta, vaan vuosien tappioista, menestymättömyydestä ja ennen kaikkea samojen virheiden toistamisesta. Stoke vain sattui olemaan osuvasti tapahtumapaikka ja sopiihan se aiheeseen, sillä saldona on yksi voitto yhdeksästä ottelusta siellä Wengerin johdolla.

Jatkaakseni päivän otsikon mukaisella teemalla en voi kuin ihmetellä kannattajia, jotka lauloivat lauantaina reilun 80 minuutin kohdalla Wengerin nimeä. Todellako? Yksi tai kaksi voittoa heikoista vastustajista ja kaikki on taas hyvin. Itselleni Wengerin nimen laulaminen on pahempaa kuin muutama kirosana Stoken rautatieasemalla puhumattakaan täysin asiallisesta lakanasta WBA ottelussa.

Minkä takia muuten Wengerin nimeä laulettiin vasta ottelun ratkettua 83 minuutin kohdalla? Jos kannattajat ovat oikeasti managerin takana, niin eikö sitä olisi voinut laulaa jo alusta asti tai laajemmalti katsottuna jopa tappiopeleissä? West Bromwichia vastaan voitosta huolimatta lakana nähtiin ja se ainakin todistaa, että kyse ei ollut mistään yhteen heikkoon tulokseen liittyvästä reaktiosta. Samoin lakana olisi nähty Turkissa Galatasaray voitossa ilman seuran säälittävää toimintaa lähettää omia järjestysmiehiä kontrolloimaan pitkän matkan tehneitä goonereita ja heidän oikeuttaan ilmaista mielipiteensä.

Kokonaiskuvan, mahdollisen muutoksen ja ennen kaikkea paremman tulevaisuuden kannalta ”One Arsene Wenger” -laulut tekevät paljon enemmän hallaa. Olemme ulkona mestaruustaistelusta ennen joulua tai oikeammin sanoen olimme mestaruustaistelusta ulkona jo ennen marraskuuta. Samoin olemme ulkona Liigacupista ja myös suurella todennäköisyydellä tämän päivän Mestareiden liigan arvonnan jälkeen ei tarvitse kuvitella europelien jatkuvan kuin enää kahden ottelun verran. Kaiken kaikkiaan alkukausi oli yhdessä välissä heikoin 32 vuoteen, mutta mitäpä näistä faktoista välittämään, kun edes silloin tällöin voitamme muutaman heikomman joukkueen ja olemme sentään taistelussa nelossijasta kiistattomien huippuseurojen, kuten West Hamin ja Southamptonin kanssa.

Joukkue on jälleen sellaisessa loukkaantumiskierteessä, että pahempaa ei voi juuri edes kuvitella. Ylipäätään joukkueessa ei ole kuin kuusi tai seitsemän puolustajaa, joista pari on vielä lähes täysin kokemattomia junnuja ja yksi on todella loukkaantumisherkkä Gibbs. Joukkueessa ei ole ollut sitten Flaminin pelaaman loistokauden 2007-2008 kunnollista puolustavaa keskikenttäpelaaja. Erikoistilanteet tuottavat kaudesta toiseen suuria ongelmia omassa päässä ja vastaavasti hyökkäyksessä maalit niistä ovat keräilyharvinaisuuksia oli kyse sitten kulmasta, sivuvaparista tai suorasta vapaapotkusta.

No ilmeisesti ne, jotka edelleen laulavat Wengerin nimeä ovat täysin tyytyväisiä nykyiseen tilanteeseen. He todella ansaitsevat jokaisen Stoke, Swansea, ManU ja muun tappion. Samalla täytyy ihmetellä, että mitä nämä Wengerin nimeen vannovat kannattajat aikovat tehdä Wengerin jossain vaiheessa kuitenkin lähdettyä tai lopetettua? Lähtevätkö he samaan aikaan, seuraavat miestä uuteen seuraan tai eläkkeelle vai kannattavatko he seuraa uuden managerin alaisuudessa? Tämän hetken käytöksen perusteella väittäisin ensimmäisten vaihtoehtojen olevan oikea vastaus, sillä tuntuu, että osa todella kannattaa Arsene FC:tä Arsenalin sijaan.

Mainokset

28 thoughts on “Stoken junasema vs ”One Arsene Wenger” -chantti lauantaina

 1. Jos ei oo Wengerillä kaikki ismot kasinolla, niin nyt on kyllä sullakin karannu mopo täysin lapasesta. Ei noissa ”arsene fc” jutuissa oo enää mitään tolkkua. Rankkaa on toi sinunkin ”kannattaminen”, vai pitäisikö sanoa vihaaminen…

  Kiitoksia aiemmista teksteistä, nyt on pidemmän aikaa ollut niin kajahtanutta tavaraa, että vaihdan kanavaa.

 2. Mä luulen, että One Arsene Wenger -hoilaus oli vastareaktio Stoken juna-aseman tapahtumille. Ville on kyllä oikeassa, että hoilaus olisi pitänyt olla silloin, kun Wenger tuli stadionille ottelun alussa eikä ottelun ratkettua. Nythän se oli gloryhunter-meininkiä. Eli jos voittoa ei olisi tullut, olisiko hoilaus jäänyt pois?

  Mä pidän sanasta ”kajahtanut”. Itse pyrin kirjoittamaan aina kajahtanutta tekstiä – harvoin onnistuu.

 3. Onhan tää Arsenalin kannattaminen muutenkin ihan kajahtaneen touhua. Mielelläni silti tätä blogia luen ja vaikken aina samaa mieltä olekkaan, niin nostan aina hattua rehelliselle mielipiteelle.

 4. Donets – Bayern

  Joten meille jompi kumpi kahdesta helpommasta… Hyvä, kerrankin näinpäin. Nyt tosin täytyy vielä voittaa 🙂 No, onneksi Giro hoitaa..

  • Juurikin näin. Arvonta oli onnekas ja nyt ei sovi valittaa. Jos tuota ei hoideta, niin ei mitään asiaa muutenkaan olisi jatkaa.

 5. Tuo muuten haastetta liigan nelossijapokaaliin, kun Wenger lähtee silmät kiiluen marssittamaan joukkoja kohti UCL-pokaalia. Ja FA cup uhrataan ilman muuta 4. tai 5. kierroksella viimeistään, kun se jo voitettiin.

  • Jep FA cup jää nyt jalkoihin: aivan varmasti jo Hull-matsi vedetään vaihtopenkillä ja junnuilla. FA:ssa toki kotimatsista saatavat lipputulot kiinnostavat omistajaa.

 6. Olisikohan niin, että juna-asemahuutelussa tuomittavaa oli lähinnä ne ”FUCK OFF”-kommentit? Eli silläkin on hieman merkitystä, miten asiansa esittää. Esim. WBA-pelissä nähty banderolli taas oli selvästi paremmalla maulla tehty, eikä ainakaan itsessäni aiheuttanut mitään Hyi hyi-reaktiota.

  • Juurikin näin. Pitää muistaa, että vaikka Wengerkin tekee virheitä, niin aivan varmasti tekee työnsä niin hyvin kuin pystyy. Surullista, että ihmiset ei arvosta sen vertaa, vaan huutavat törkeyksiä. Asioista pitää voida puhua suuntaan, jos toiseen ilman henkilökohtaisuuksiin menemistä.

 7. Öö, siis ihmetteletkö Ville ihan tosissasi jos kannattajat kannattavat joukkuettaan, sen pelaajia ja/tai manageria? Tai jos osa kannattajista lyttää ne juna-aseman tapahtumat? Harmin paikka, että täällä blogistin toimesta tätä vastakkainasettelua korostetaan ja nostetaan jalustalle…

 8. Wenger on nero. Jos ei olisi päästänyt Anderlechtia tasoihin niin nyt olisi vastassa Juve Monacon sijaan.
  Ooohh ”One Arsene Wenger” oooh
  Multi-ooooh!

 9. Kritisointi pitää sallia Emiraateilla, mut hei kannattamista pitäisi vähentää. Näillä mennään.

 10. Voisi lähteä Monacoon vieras pelimatkalle!
  Kyllä olisi paljon ihmeteltävää pienellä paikkakunnalla.

  Ottamatta tähän ns. Vastakkainasetteluun tai anti / pro wenger leireihin sen enempää kantaa.
  Olisi mukava kuulla, kumpi olisi ihmisten mielestä kovempi saavutus, edetä sieniliigassa kasin joukkuun tai esimerkiksi hävitä FA-cupin finaali?

  Täällä monesti korostetaan, kuinka vain voitoilla on väliä. Mutta futis on tulosurheilua ja muutkin sijat on tuloksia. Ei ihan niin… hohdokkaita kun se korkein mahdollinen.
  Avautuuko?

  • Itseäni sylettäisi enemmän FA-cupin finaalin häviäminen, kuin tippuminen Mestareidenliigassa kahdeksan parhaan joukosta. Itseasiassa olen senverran jalkapalloromantikko ja vihaan rahan valtaa, mihin Arsenalkin on muiden mukana ajautunut, että pidän FA-cupin voittoa jollainlailla tärkeämpänä, kuin Mestareidenliigan pokaali. En nyt sinisilmäisesti väitä, että pieni Englannincupin pokaali olisi mitenkään arvokkaampi, kuin kaikkein himoituin seurajoukkueiden pokaali, mutta omissa silmissä ja historiaa ajatellen FA-cup on merkittävämpi.

   • Mati! Brother!
    Tuota mieltä olin about 5 vuotta sitten tällä palstalla ja ihmiset rupes heti huuteleen mulle…

 11. Voiko ihan oikeasti aikuinen ihminen olla sitä mieltä, että kukaan 65-vuotias mies ansaitsee samanlaista verbaalista kohtelua, mitä Wenger sai? Puhumattakaan siitä, mitä Joel Campbellille huudeltiin ennen Wengeriä? Olen itsekkin ollut pitkään sillä kannalla, että Wengeristä aika alkaa olla ohi (ennen kaikkea v*tuttaa boardin ja Kroenken toiminta). Vaikka olenkin sitä mieltä, niin KUKAAN ei ansaitse tuollaista kohtelua. Saatika sitten Arsene Wenger, joka on Arsenal FC:n seurahistorian menestynein valmentaja. Kritiikki on jees ja sitä pitääkin antaa kun siihen on aihetta, mutta tuollainen disrespektaaminen vie pohjan koko hommalta. Viha Wengeriä kohtaan ei voi/saa olla suurempi kuin rakkaus Arsenal FC:tä kohtaan. Ja jos on, niin onko tämän blogin kirjoittaminen enään terveellistä?
  By the way, oltiinhan me 13 pistettä sarjakärjestä silloin 16 vuotta takaperinkin ja silloinkin oli avainpelaajia loukkaantuneena..voitettiin silti tupla, mutta nää on tän lajin hienouksia.
  Kävi hyvä arpa meillä kerrankin. Monaco pitäisi olla ihan voitettavissa.

 12. Monacon uefa-ranking on 74:s, Arsenalin 8:s. Monaco voitti eilen sarjakärki Marseillesin 1-0, mutta onhan siellä tosiaan kato käynyt: Falcao ja ennen muuta James Rodriques. Mutta onhan siellä Berbatov!

 13. Pitää vaan tosiaan toivoa, että seuraavaksi ei kirjoiteta, että kuinka arpa oli pahin mahdollinen. Nyt seura ja fanit oikeasti luulee, että mennään jatkoon ja sitä kautta uhrataan ne kaikki muut asiat jolla on oikeasti vain ja ainoastaan väliä yms yms.

  Arpaonni oli ehdottoman hyvä tässä vaiheessa ja tästä otteluparista voidaan saada hyvä buusti helmikuussa ja jatkaa siitä pitkälle kevääseen!

 14. Jaahas, Thierry lopettaa pelaajauransa ja siirtyy Skysportsille. Ei siis ainakaan heti Arsun palvelukseen. Mielenkiintoinen veto ja varmasti hyvä ”kaappaus”.

  Saapa nähdä pystyykö Thierry luovimaan puolueettomana tässä vallitsevassa Arsenal-keskustelussa, takuulla miestä tullaan kysymyksillä pommittamaan. Varsinkin sellasia, jotka liittyy Wengeriin. Henry joutunee ”ensitöikseen” ottamaan jonkinlaisen kannan asiaan. Loistavaa kuitenkin on se, että mies palaa saarille ja lähemmäs kotia!

  • Sehän on selviö, että Henry ylistää Wengeriä – ja ihan syystä. Wenger siirsi Titin keskelle ja sit alkoi tapahtua. Se on sit toinen asia, miten Henry osaa suhteuttaa nykytilanteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s