Hetki hengähdystaukoa ennen peliruuhkan alkua

Nyt on pisin tauko pelien välillä hetkeen menossa. Edellinen ottelu oli lauantaina ja seuraavan kerran viheriölle astellaan vasta sunnuntaina Liverpoolia vastaan Anfieldillä. Tuosta sitten alkaakin joulun ja uuden vuoden peliruuhka, joka on vuoden kiireisintä aikaa. Otteluita tulee ensi sunnuntain ja 4.1 välisenä aikana yhteensä viisi. Päiviä tuossa on 15 eli mennään peli kolmessa päivässä keskiarvolla.

Pelaajat joutuvat koville otteluruuhkassa ja lisää loukkaantumisia on luultavasti tiedossa. Tilanne on lähes sietämätön, kun tällä hetkellä on avauskokoonpanon verran pelaajia on ennestään sivussa. Tilannetta pahentaa myös Wengerin haluttomuus kierrättää järkevästi eli samat pelaajat pelaavat niin kauan kuin loukkaantuminen tai pelikielto pakottaa tekemään muutoksia.

Toinen vaihtoehto on myös olemassa ja sitä on välillä nähty nimenomaan joulun ja uuden vuoden aikaan. Tässä vaihtoehdossa managerimme vaihtaa lähes koko avauksen kerralla jotain ns. heikompaa vastustajaa vastaan. Joskus se on toki toiminut, kuten viime vuonna Hullia vastaan Bendtnerin osuessa, mutta useammin se on vain johtanut turhaan pistemenetykseen.

Paljon parempi tapa olisi vaihtaa yhdestä kolmeen pelaajaa ottelusta toiseen kuin koko joukkue sitten äärimmäisessä hädässä. Toki tällä hetkellä edes koko joukkueen kierrätys ei taida onnistua, koska loukkaantuneina on lähes tuon avauksen verran. Järkevällä kierrätyksellä ottelusta toiseen pelaajat pysyisivät kunnossa paremmin, suurin osa pelaajista olisi tyytyväisempiä ja pelituntuma olisi myös suurimmalla osalla parempi kuin nykytilanteessa, jossa minuutit koko kaudelta ovat täysin olemattomat ja sitten harvoin kentälle päästessä pitäisi olla huippuiskussa ratkaisemassa otteluita.

Sunnuntaita ajatellen meillä pitäisi olla etulyöntiasema muutamassakin mielessä Liverpooliin nähden. Pelasimme jo lauantaina, kun Liverpoolin edellinen liigapeli oli sunnuntaina Manua vastaan. No tuo ei ole merkittävä asia, sillä joka tapauksessa pelien välillä on viikko tai enemmänkin meidän tapauksessa.

Sen sijaan Liverpool pelaa tänään Liigacupissa, joten palautumisaika jää vähemmälle. Tietysti voi olla, että ainakaan avauskokoonpanosta ei löydy kaikkia sunnuntaina aloittavia pelaajia huomioon ottaen sarjatasoa alempana pelaavan vastustajan ja kotiottelun. Toisaalta taas Rogers on sen verran tukalassa asemassa heikosti sujuneen alkukauden takia, että ei voi kovin helposti valita enää mihin peleihin panostaa. Sunnuntain ottelu on varmasti tärkeämpi, mutta tippuminen tänään ei myöskään varmasti ole vaihtoehto kotikentällä selvästi heikompaa joukkuetta vastaan.

Rodgersin tilanne on mielenkiintoinen, sillä viime kaudella mies teki loistavaa jälkeä ja oli aivan loppumetreille asti kiinni Valioliigan voitossa. Sen sijaan Suarezin menettäminen, Sturridgen jatkuvat loukkaantumiset ja osittain varmaan epäonnistuneet hankinnat kesällä ovat kääntäneet tilanteen lähes päälaelleen viime kaudesta.

Osa Liverpool kannattajista on jo vaatimassa eroa miehelle, joka kuitenkin sai Liverpoolin Mestareiden liigaan pitkän tauon jälkeen. Aikamoinen on kontrasti meidän tilanteeseen, jossa Wenger on saanut vähintään kuusi tai seitsemän kautta aikaa toistaa samoja virheitä, vaikka mitään todellista kehitystä ei tapahdu.

Ymmärrän toki Wengerin aikaisemman menestyksen vaikutuksen, mutta ei kai sillä silti voi loputtomiin ratsastaa. Tällä hetkellä aikaisempi menestys on ainoastaan se, joka pitää Wengerin juuri ja juuri pinnalla. Näin on ollut oikeastaan jo vuosia ja se on väärin. Kiitos menneistä, mutta liika on liikaa. Varmaa on, että kukaan muu manageri ei olisi saanut lähes 10 vuotta aikaa yrittää ja edelleen jatkaa tuloksilla, joita on jouduttu todistamaan. Ja näin pitää ehdottomasti ollakin, mutta myös Wengerin ajan olisi pitänyt olla ohi viimeistään muutamia vuosia sitten aikaisemmasta menestyksestä huolimatta.

Mainokset

7 thoughts on “Hetki hengähdystaukoa ennen peliruuhkan alkua

 1. Rodgersin kohdalla tilanne voi olla myös se, että kannattajat ovat ehkä tajunneet ettei mies ole missään vaiheessa ollutkaan mitään muuta kuin keskitason manageri. Viime sesongilla Suarez vaikutti välillisesti tai välittömästi varmaan 50:een Liverpoolin maaliin. Nyt kun tuollainen tekijä on poissa, niin pinnan alta paljastuu sama tilanne kuin Spursilla, yksittäinen world class -pelaaja voi saada koko joukkueen suorittamaan yli kauden tai kaksi. Mutta kun tällainen poistuu, niin huomataan että niin materiaali kuin managerikin ovat keskinkertaisia.

  Olen hieman yllättynyt, että oltaessa jo joulukuun puolivälin yli, ei tammikuun siirtohuhut ole pyörineet kovinkaan villisti. Tämän viikon yritelmät Italiasta (Destro+Hamsik) ovat jo medialtakin aika kaukaa haettuja. Sen sijaan keskikentän pohjan pelaajia tai puolustajia ei kunnollisissa huhuissa ole juuri Arsuun yhdistetty.

 2. Poolin taaperruksesta myös näkee, että kun lähtee menemään reisille, UCL-syksyn aikana on vaikea korjata treenikentällä asioita. Aikaa ja energiaa ei vaan ole tarpeeksi, kyllä UCL.matsit vaativat kunnon panostusta ja puolivaloilla tulee tylyjä lukemia. Lähes poikkeuksetta myös englantilaisseuroissa on alkuun vaikeuksia niiden päästessä UCL:ään, esimerkkeinä Pool ja City erityisesti. Valitettavasti Spurs selvitti muistaakseni ainoan lohkovaiheensa kunnialla.

  Nyt Pooloilla on kaksi tuloksellisesi katastrofaalisesti mennyttä isoa peliä takana ja kärki liigassa karannut. Arsenalkin eli nelossija karkaisi tappiolla jo 8 pinnan päähän. Pool on erittäin haavoittuva aj ainoa ansa tässä matsissa on Poolin varmasti kova alkurynnistys viime kauden vastaavan matsin tapaan. Jos se nollataan, voi aika luottavaisesti alkaa odottaa voittoa.

 3. Toisaalta meidän puolustus ei ole vakuuttanut tällä kaudella. Kos ei palaa ruuhkaan, joten Merte joutuu venymään yhä ellei Wenger keksi linjaksi Gibbs- Debuchy-Chambers-Bellerin akselia. No olisihan kentällä pallollista taitoa, mutta pääpelissä voisi soida omissa.

 4. Toki Merte on ainakin oman tuntuman mukaan ollut pääpelissä ihan normaali kuolevainen. Ehkä jopa heikompi kuin normaali kuolevainen. Ellei kyseinen mortaali satu olemaan kovin vertikaalisesti rajoittunut. Eli kääpiö

 5. Haha, Independentin (jota lainaa HS) qatarilaiset on valmiita maksamaan Tottenhamista 1,2 miljardia! Kyllä nauratti. Vaikken en hetkeäkään teeskentele, etteikö kauppa toteutuessaan harmittaisi. ManCity on lähes yhtä kova vuosikymmenten häviäjäseura kuin Tottenham, mutta niin vaan öljyrahalla bodattiin voittajan muskelit.

 6. Spudsilla näyttää ainakin tuuri käyvän: liigacupin välierä divaribändiä vastaan. Lisäksi valkussa neljästä viimeisimmästä vierasmatsista kolmessa voittomaali viimeisellä minuutilla. Sen sijaan Poolin liigacupin puolivälierävoittoa mukavasti himmentää Chelsean saaminen välierävastustajaksi.

  Meillä harvinainen tilanne ensi sunnuntaina: vastustaja eli pool pelannut kaksi matsia meidän viimeisimmän matsin jälkeen. Kuten joku, ehkä Timo, ennusti, pool joutui peluuttamaan jokseenkin ykkösmiehistöään liigacupissa, mm. Gerard ja Sterling avauksessa. Selitys on tietysti valmiina, jos Pool onnistuu alkurynnistyksessään: edellisestä matsista liian kauan, joten ottelutempoon pääsy kesti…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s