Sekalainen päivitys sunnuntaista, loukkaantumisista ja tammikuun siirtoikkunasta

Sunnuntain vastustajamme Liverpool voitti eilen Liigacupin ottelussa Bournemouthin. Eilen kirjoitin virheellisesti kyseessä olleen Liverpoolin kotiottelun, mutta tosiasiassa pelattiin Bournemouthin kotikentällä Dean Courtilla. Ehkä tämä sitten tarkoitti Liverpoolin lähteneen otteluun kovemmalla kokoonpanolla, sillä normaaleista avauksen pelaajista ainakin Skrtel, Lovren, Gerrard, Henderson ja Sterling olivat avauksessa.

Jonkin näköistä hyötyä pitäisi sunnuntaina saada siitä, että meillä on ollut selkeästi enemmän lepo- ja palautumisaikaa edellisestä ottelusta. Viime kaudellahan nimenomaan Liverpoolin vahvuus oli tuoreet jalat lähes joka ottelussa, kun se ei pelannut europelejä ollenkaan.

Nyt edes pienessä mittakaavassa toivoisi meidän pelissä olevan energiaa ja liikettä alusta asti aivan eri tavalla kuin yleensä Jos näin ei ole, niin syyt ovat jossain aivan muualla kuin peliohjelmassa tai väsymyksessä. Toisin sanoen valmennuksessa, mutta tämähän toisaalta tiedetään jo ennestään. Silti jopa Wenger saattaisi saada sunnuntaina joukkueen liikkeelle hyvällä jalalla tai sanotaanko siihen nyt ainakin olevan erinomainen mahdollisuus.

Özil näytti olevan palailemassa harjoituksiin virallisten sivujen mukaan, mutta tarkkaa ajankohtaa ei kerrottu. Taitaa joka tapauksessa olla, niin että menee ensi vuoden puolelle ennen kuin saksalaista nähdään taas kentällä. Tietysti miehen paluu olisi enemmän kuin toivottavaa tähän peliruuhkaan, mutta toisaalta perinteiseen tyyliin Wenger peluuttaisi heti useamman täyden pelin putkeen, joka saattaisi hyvinkin tarkoittaa uutta loukkaantumista.

Tällä hetkellä loukkaantumislistalla näytti olevan 10 pelaajaa Arsenal.comin mukaan ja listasta puuttui Ox, joka loukkasi viime pelissä. Ainakin Wilshere ja Koscielny ovat pidempään sivussa ja heitä on kai turha odottaa kentällä pariin kuukauteen. Lähimpänä paluuta ovat mahdollisesti Ox ja Monreal. Sen sijaan muun muassa Artetan, Rosickyn ja Walcottin tilanteista ei ole mitään tarkempaa tietoa samoin kuin Gnabryn tilanne on täysi mysteeri.

Muutama pelaaja olisi ehdottoman tärkeää saada takaisin pelikuntoon lähiaikoina. Ei sen takia, että managerimme voisi kierrättää. Tätä ei tapahdu, mutta tulevassa peliruuhkassa on tiedossa varmaan useampiakin loukkaantumisia, joten penkillä olisi hyvä olla muitakin kuin pelkkiä junnuja.

Enää ei ole pitkä aika siirtoikkunan avautumiseen ja sitä kautta olisi myös mahdollista vahvistaa joukkueen heikkoja kohtia. Tämä on kuitenkin sen verran suuri vitsi jos rehellisiä ollaan, että sen varaan ei kannata toivoaan laittaa. Källström viime tammikuussa kertoi kaiken oleellisen.

Onhan Wenger jo ehtinyt sanomaan kuinka ketään ei välttämättä tarvita ja jos hankintoja tehdään, niin ne jäävät kuitenkin viimeiseen pariin päivään tammikuun lopulla. Ja ihan historiaankin katsomalla ei voi paljoa odottaa. Kaksi kertaa viimeisen kuuden kauden aikana olemme olleet oikeasti hyvissä asemissa tammikuussa ja jopa johtaneet liigaa, mutta joukkueessa on ollut selviä puutteita ja loukkaantumisia, jonka takia vahvistus tai vahvistuksia olisi pitänyt ehdottomasti hankkia.

Ensimmäinen kerta oli 2007-2008 kaudella, mutta eipä ketään tullut ja lopulta viiden pisteen johto menetettiin suhteellisen nopeasti. Viime tammikuussa myös olimme piikkipaikalla ja ykköshyökkääjän hankkimalla ja mahdollisesti jollain toisella hankinnalla olisimme ainakin voineet taistella mestaruudesta pitkälle kevääseen. Wenger kuitenkin näki paremmaksi luovuttaa taistelun tekemättä mitään, kun nelossija näytti jo varmalta.

Tällä hetkellä ei taistellakaan mestaruudesta, vaan nelossijasta. Tämä saattaisi myös tarkoittaa, että ihmeellisestä sitä laatua löytyykin taas tänä vuonna tammikuussa, vaikka koskaan sitä ei managerimme mukaan ole saatavilla kesken kauden. Arshavin oli juuri paniikkihankinta vuosia sitten vähän samanlaisessa tilanteessa, kun Aston Villa todella uhkasi viedä nelossijan.

Edellä mainitut esimerkit ovat hyviä siinä mielessä, että kertovat selkeästi mikä on managerimme tavoite. Se ei ole voittaa, vaan saavuttaa nelossija. Sen ei pitäisi olla hyväksyttävää, vaikka johtoporras ja omistaja sen hyväksyvät ei se tarkoita, että meidän kannattajien pitää se myös hyväksyä.

6 thoughts on “Sekalainen päivitys sunnuntaista, loukkaantumisista ja tammikuun siirtoikkunasta

 1. Lienee joksenkin varmaa, että tammikuussa tulee toppari – jos tulee, kun Depuchy onnistui Newcastle-ottelussa. Nythän wengerin mielestä topparivaihtoja on useita: Chambers, Depuchy, loukkaantumisesta toipuva Monreal…

 2. En pysty keksimään mitään mennyttä traumaa Wengerille, miksei seuran kirjoilla voisi olla neljää oikean topparikoulutuksen saanutta pelaajaa. Ja oikea vastaus ei voi olla Hayden tmv. oma junnu, kun näille ei tunnu olevan mitään arvostusta. Ainoa mitä osaa ajatella, on nuukuus ja jumittuminen Sagnan menneeseen hyvään suoriutumiseen (niukoissa peleissään tällä tontilla). Lienee kuitenkin aivan selvää, ettei esim. UCL:n loppukahinoissa ole mitään jakoa, jos Monreal tai Debuchy keskellä vetelevät. Aidosti hyviä multifunktionaalisia pelaajia on kuitenkin aika harvassa.

 3. Tässä kun katsoin loppuvuoden kolmen ottelumme sisältyvän MTV Totalin ohjelmistoon, totesin senkin, että varsin mahdollisuuksien otteluohjelma tiukkaan rupeamaan.

  Näin Anfieldin vierailun alla pelaajat ovat saaneet peräti muutaman lomapäivän kuluneella viikolla, joten mielen ja kehon kuvittelisi olevan valmiina ’suurten’ kohtaamiseen.

  Tämän jälkeen on kaiketi se urheilijan palautumisen näkökulmasta kriittisin kohta, kun Tapaninpäivän ja seuraavan sunnuntain väliin mahtuu vain yksi välipäivä.

  Nyt, tämä Tapaninpäivän kotiottelu QPR:ää vastaan tarjoaa kuitenkin mielestäni erinomaisen mahdollisuuden antaa peliaikaa sitä vähemmän saaneille ja näin ollen sunnuntain vierasottelussa Upton Parkilla (Boleyn?) olisi sitten jälleen niin paljon tuoreita jalkoja kuin mahdollista.

  Itä-Lontoon keikan jälkeen on toki sitten nopeasti reissu etelään Southamptonin vieraaksi, mutta kiireinen se on kaikkien kalenteri ja Pyhimysten kohtaamista edeltää kaksi välipäivää. Ja kuten totesin, sen mitä lajia pelaavien kanssa olen keskustellut, palautumisen kannalta yksi vaivainen välipäivä on keholle erinomaisen rasittava.

  Kun vielä pohditaan, että saamme olla koko jouluruuhkan ajan Lontoossa, eikä etelärannikonkaan pelimatka ole pitkä, näkisin ohjelmamme olevan kovin suotuisa kokonaisuutta ajatellen. Se miten manageri sitten näkee asian onkin kokonaan toinen asia.

 4. No voi voi. Balotelli ei pelaa meitä vastaan. Sai 1 ottelun pelikiellon, heittäyty rasistiseksi somessa.

 5. Uskaltaako sitä toivoa kuutta tai seitsemää pistettä mahdollisesta yhdeksästä tästä rupeamasta.
  Aina kun on vähän pitempi tauko peleistä, tuppaa olemaan normaalia toivekkaampi pelin ja tuloksien suhteen!
  COYG!

  • Paljon riippuu huomisesta. 5 edellistä liigamatsia Poolia vastaan, 3 voittoa, 1 tasuri ja tappio. Viime kaudelle peli oli ohi 20 minuutissa, (4-0). Ei muuta kuin peukut pystyyn. Kyl tää tästä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s