Viisi yötä jouluun ja kaksi Anfieldille

Loukkaantumistilanteesta saatiin lisätietoa ennen sunnuntain Liverpoolin reissua. Monreal ja Walcott saattavat olla vaihtopenkillä jos hyvin käy sekä Ox on mahdollisesti kunnossa, joka tarkoittaisi miehen suurella todennäköisyydellä olevan avauksessa keskikentän keskustassa. Kaikki muut loukkaantuneet jatkavat sivussa Ospinaa lukuun ottamatta, joka on palannut harjoituksiin, eikä myöskään Gnabrysta kuultu edelleenkään mitään. Onkohan saksalaislupaus liittynyt koirankoppiin Podolskin, Campbellin ja Rosickyn seuraksi vai eikö kukaan kehtaa tiedottaa uudesta loukkaantumisesta?

Lähtökohdat sunnuntaille ovat melko ristiriitaiset. Odotukset ylipäätään näissä suurissa otteluissa ovat käytännössä nollan luokkaa viimeisten vuosien esityksillä ja ennen kaikkea tuloksilla. Häviämme varmaan karkeasti sanottuna 80 % huippuotteluista ja vieraskentällä prosentti on vielä suurempi.

Tosin edellä mainittu on koskenut enemmänkin Manua, Chelseaa ja Manchester Cityä. Liverpoolia vastaan olemme pärjänneet huomattavasti paremmin jos pystyy unohtamaan viime kauden 5-1 nöyryytyksen Anfieldillä. Harva tosin pystyy.

Meidän eduksi on laskettava selkeästi pidempi palautumisaika edellisestä pelistä ja ylipäätään meidän heikosta kaudesta huolimatta Liverpool on suoriutunut tähän mennessä kautta vielä heikommin Liigacupia lukuun ottamatta.

Jotenkin näen Liverpoolin olevan kuitenkin avainasemassa sunnuntain pelin tuloksessa. Valitettavasti kaikki tietävät kuinka Wenger tulee ryhmittämään meidän pelaajat kentällä. Ryhmityksessä tai taktiikassa ei ole mitään yllätyksiä luvassa, vaan Rodgers samoin kuin muutkin jalkapalloa seuraavat tietävät tasan tarkkaan kuinka pelaamme ja oikeastaan avauskokoonpanonkin ainakin tässä loukkaantumistilanteessa.

Kysymys siis kuuluukin saako Rodgers ryhmästään niin paljon irti, että pystyy iskemään meidän heikkoon puolustukseen tai paremmin sanoen puolustuspelaamiseen, sillä puolustaminen koskee koko joukkuetta, erikoistilannepuolustamiseen ja esimerkiksi keskikentän pohjaan. Viime kaudella tuo onnistui täydellisesti Suarezin ja Sturridgen johdolla, kun Wengeri oli ohjeistanut meidän puolustuslinjan pelaamaan korkealla, joka oli sama kuin itsemurha ja tilanne olikin 19 minuutin kohdalla jo 4-0. Ja mahtuihan mukaan myös Skrtelin erikoistilannemaali jo ottelun ensimmäisellä minuutilla.

Tällä kertaa ei ole Suarezia tai Sturridgea, eikä edes pelikiellon takia Balotellia. Sen sijaan Rodgers todennäköisesti peluuttaa Sterlingiä parin viime ottelun tapaan kärjessä. Eli jos toistamme viime kauden tavan puolustaa korkealla linjalla, eikä hyökkäys- ja keskikenttäpelaajat saa kunnon prässiä aikaiseksi on helppo nähdä Sterlingin saavan useammankin huippupaikan läpiajoista tai vähintäänkin puolittaisista sellaisista.

Lisää mietteitä ja ehkä jonkin asteista ennakkoa viimeistään sunnuntaina. Huomenna en ehdi itse päivittää ja myös Henten kalenterissa oli ohjelmaa siihen malliin, että tyhjä päivä on jos ei nyt varma, niin melko todennäköinen.

3 thoughts on “Viisi yötä jouluun ja kaksi Anfieldille

  1. Mitä, mitä, BBC:n mukaan Postimies lähtisi lainalle tammikuussa ja tavoitteena olisi toinen valioliigaseura. Voi olla kovan työn takana löytää sellainen seura – ja ainakin Arsenal joutuu maksamaan palkan.

  2. Niin, mahtoi se olla mukavaa siellä sporttibaarissa, vai mikä se oli, olla poolin kannattajien kutsumana männä helmikuussa?
    5-1 ja silleen.
    Nyt on koston paikka, 1-4.
    Tehköön vaikka Sanogo kaikki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s