Liverpool vastassa Anfieldillä – kumman heikko kausi saa jatkoa?

Saa nähdä mitä tänään on luvassa? Sitä ei totisesti tiedä, eikä ole oikeastaan tiennyt vuosiin. Me pelaamme välillä hyvin, mutta vastaavasti esitykset voivat olla aivan yhtä hyvin jotain viime kauden 5-1 tappion tapaisia. Mitään pitkää tai selkeästi parempaa jaksoa ei pysty odottamaan Wengerin johdolla nykyään.

Onko viime kaudesta opittu mitään? Tämä on iso kysymys. Liverpool on heikompi kuin viime kaudella, mutta Sterling kärjessä sillä on silti nopeutta todella paljon hyökkäyksessä. Jos meidän puolustuslinja pelaa korkealla ja koko joukkueen prässipeli ei toimi, niin lukemat saattavat olla viime kauden tapaiset tai ainakin lähelle.

Toisaalta Liverpoolin heikkoudet ovat myös hyvin tiedossa. Se on ollut puolustuksessa erittäin epävarma koko kauden ja esimerkiksi kesän 20 miljoonan hankinta Lovren ei ole vielä lunastanut lähellekään mieheen kohdistettuja odotuksia. Samoin pari muutakin kesän hankintaa, kuten pelikiellossa oleva Balotelli tai Lallana eivät ole olleet sitä mitä olisi voinut ennakkoon odottaa.

Toki saimme jo aikaisemmin Manun McNairin ja Blackettin näyttämään suurin piirtein Beckenbauerilta ja Baresilta, joten ei tuo ole mitenkään poissuljettua Lovrenin ja kumppaneiden kohdalla. Samoin Balotellin osuma olisi ollut ennakkoon lähes varma tänään, mutta eiköhän Lallana tai joku muu tähän asti heikosti pelannut kesähankinta osu juuri tänään italialaisen sijaan.

Meidän maalivahtitilanteesta on vuosien varrella ja jopa viime aikoina puhuttu paljon ja syystäkin. Silti tämän päivän kotijoukkueella tilanne on tuollakin saralla ainakin ennakkoon heikompi. Mignolet on ollut selvä ykkönen, mutta tippui viime liigakierroksella penkille ja ilmeisesti pysyy siellä myös tänään.

Meidän omaa peliä ajatellen edellisestä pelistä on kulunut yli viikko, joten tähän otteluun on saatu valmistautua lähes parhaalla mahdollisella tavalla. Pelaajien pitäisi olla liikkeellä erittäin hyvällä jalalla ja energialla. Väsymys ei käy selitykseksi missään nimessä. Jos tänään peliesitys ei ole aktiivinen ja energinen, niin sitten se ei ole koskaan sitä. Näin ainakin voisi ennakkoon ajatella.

Liverpoolin voisi veikata lyhyemmästä palautumisajasta huolimatta satsaavan kaiken tai ainakin paljon pelin alkuun viime kauden tapaan. Meidän on pakko olla hereillä paljon paremmin kuin viime kaudella, jolloin avausmaali tuli ensimmäisellä minuutilla ja peli oli ohi jo reilun 10 minuutin jälkeen.

Olosuhteet huomioiden me voisimme välillä olla näissä ns. isoissa otteluissa se joukkue, joka tulee kentälle valmiina ja ottaa pelin haltuun heti alusta. Voi olla turha toive, mutta näkisin tämän tänään todella olevan mahdollista kaikki seikat huomioon ottaen.

Tietysti olemme vierasjoukkue, joka on aina eri asia kuin pelata kotikentällä. Toisaalta sen voi kääntää niinkin päin, että Liverpoolilla on paineet viedä peliä. Ja kun katsoo vastustajamme tämän kauden otteita, niin ei tuo ole juurikaan onnistunut muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Tähän peilaten voisikin olla järkevää antaa Liverpoolin ottaa alussa pallon hallinta ja iskeä terävästi vastaan. Sanchezin, Welbeckin ja Oxin kentällä ollessa meillä olisi myös tähän taktiikkaan erittäin hyvin sopivia pelaajia.

Saa nähdä mihin ratkaisuun Wenger päätyy, mutta vaihtoehtoja olisi useampi ja meillä pitäisi olla näin etukäteen ajateltuna kaikki avaimet ja mahdollisuudet hakea pisteet. Aivan toinen asia on, että onko managerimme noteerannut mitenkään vastustajan pelitapaa tai oppinut mitään viime kaudesta. Luulen tietäväni tähän vastauksen ja se ei todellakaan ole se, minkä haluaisin kuulla.

Annetaan nyt kuitenkin mahdollisuus ja ei tuomita täysin ennen kuin ottelu on pelattu, mutta jos emme pysty voittamaan edes tässä tilassa olevaa Liverpoolia, niin se kertoo kuinka meillä ei vain ole mitään jakoja nykyään näissä huippuotteluissa oli vastassa kuka tahansa.

En odota missään nimessä helppoa voittoa. Sellaista ei ole kenellekään luvassa Anfieldiltä oli Liverpool sitten pelannut muut pelit miten tahansa. Silti kaikki muu kuin voitto olisi tänään pettymys. Meillä on etulyöntiasetelma monessakin suhteessa ja sen pitäisi näkyä. Aivan eri asia on sitten näkyykö se missään? Kohta se selviää.

COME ON YOU GUNNERS!!!

36 thoughts on “Liverpool vastassa Anfieldillä – kumman heikko kausi saa jatkoa?

 1. Illan vastustaja on helpottanut tehtäväämme, mutta sitä suuremmalla syyllä meidän täytyy huolehtia siitä, ettei vastustaja vajavaisenakaan pääse käyttämään aseitaan.

  Toisin sanoen Ville on täysin oikeassa kirjoittaessaan korkealla pelaavasta puolustuslinjasta. Todennäköisyys omaan jalkaan ampumisesta on eittämättä huomattavasti pienempi viime kauteen verrattuna, mutta meidän kohdalla yksi Sterling on riittävä syy ’luottaa ennemmin tulokseen 0-1 kuin 3-4’.

  Mikäli luottaisimme ensin mainittuun tulokseen, tarkoittaisi se mielestäni myös kaverin saamien erikoistilanteiden minimoimista. Edelleen tekisi mieli väittää, että yksittäisen Sterlingin ohella juuri tämän kaverin erikoistilanteiden minimoin kuvittelisi olevan korkealla tärkeiden asioiden listalla.

  Yksi perisyntimme on ollut myös kaverin päästäminen kovin vapaasti keskittämään, mutta tänään olisin valmis ottamaan tässä suhteessa riskiä jos ja kun ymmärrätte mitä ajan takaa. Eli jos laitapelaaminen menee ’kilpajuoksuksi’, väitän meillä olevan paremmat eväät rokottaa.

  Mutta me olemme Arsenal, voimme yhtä hyvin voittaa tänään ja hävitä QPR:lle perjantaina kuin toisinpäin. Yhtä kaikki, olen sitä ikäluokkaa, että inhoan yli kaiken illan vastustajaa.

 2. Full team: Szczesny, Debuchy, Mertesacker, Chambers, Gibbs, Flamini, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Alexis, Giroud, Welbeck

  Subs: Martinez, Monreal, Coquelin, Maitland-Niles, Campbell, Walcott, Podolski

  Pitäs riittää poolin löylyttämiseen. 1-2. Kaunis mies ja Santi

 3. Joku voisi sanoa että tämä näyttää poolin alkurynnistykseltä, mun mielestä näyttää lähinnä siltä että meidän jätkillä on iso lasti housuissa. Harhautukset ovat lähinnä epätoivoisia pallon siirtoja ohi ja Kolo Tourekin katkoo helposti. Pallo polttaa joka ainoan jaloissa.

 4. Kohta puoli tuntia pelattu eikä yhtään kontrolloitua hyökkäystä. Ja tosiaan, pallo poltaa jaloissa. Järjetön määrä hätäpotkuja.

  • Tuttu Anfield-latautuminen on suoritettu edeltävästi. Joku viittasi lohdullisiin tuloksiin viime peleissä pl helmikuu. Mutta pitemmällä katsannolla Anfield on ripulisuoritusten paikka Arsenalille muutamia kunnian päiviä lukuunottamatta.

 5. Vielä yksi kritiikki tälle puoliajalle: pitäisikö noihin kulmureihin keksiä jotain muuta kun etutolpalle Mertelle, kun 95% noista jää siihen ekaan mieheen ja hämmästyttävän usein myös vastustaja pääsee vastahyökkäykseen.

 6. 9 minuuttia? Katselin että loukkaantumisessa meni 5 minuuttia, sen lisäksi 4 vaihtoa (4x30sek) ja maali (30sek-1m)= maksimissaan 7 minuuttia. Sitäpaitsi ikinä sitä lisäaikaa ei pelata niin paljoa kuin aikaa on mennyt varsinaisella peliajalla.

 7. Normi-Arsenal. Antaudutaan lopussa kun palkinto olisi tulossa. On tämä puolustaminen kyllä noloa. Toki Pool yritti moukaroida kovalla innolla ja konsonantti joutui torjuntahommiinkin, mutta sitten ei pää kestä loppuun asti ja alivoimamaali.

 8. Huono tulos, jos Arsenalilla olisi kunnianhimoa. Ja ehdottomasti huonompi tulos Wengerille kuin Rodgersille, jos kriisissä piehtaroivia managereita arvioidaan.

  Hiukan jo huolestuttaa, miten torni-Carroll hoidetaan Boleyn Groundilla. Ei kai mitenkään?

 9. Ja peruskulmapotkumaali. Ja Skrtel, joka ei onnistu kuin Arsenalia vastaan. Pool ei ole loppukirissään tällä kaudella juurikaan onnistunut, mutta tietty vajaalla Arsenalia vastaan.

  Oli tosiaan lähellä voitto jokseenkin huonolla pelillä.

 10. Mentiin sit maalierolla spudsin ohi – on se hienoa. Kukapa olisi uskonut, että jouluruuhkassa Hammers-matsi on ns. kuuden pisteen ottelu nelossijapokaalin metsästyksessä.

  Olisi kyllä kiva tietää, mikä oli Wengerin taktiikka – puolustaa ekalla jaksolla ja uskoa, että tiiviin ottelutahdin pool väsähtää ja sit isketään. No joo, iskettiin, mutta sit loppu ei mennytkään ihan putkeen. Ilman Konsonantin huippumatsia tää ois mennyt totaalisen munilleen. Tietty jokin hannuhanhi-tiimi ois viel niitannut voittomaalin Cazorlan vedon reboundista, mut ei kyl me. Ekan jakson yliaikamaali täytti sen kiintiön.

 11. Kokoajan on saanu naureskella töttöntöttönin kaudelle ja nyt ne s..tanan vesipäät on jo tasoissa.
  Ei tuu mittään. Alkaa oleen joulumieli koetuksella.
  Länsikinkun ja sotonin voitoilla voisi lähtä Uuteen Vuoteen jotenki…

 12. Arsenal teki muuten pari ennätystä tänään… Valkussa on kerätty tilastodataa vuodesta 2003 lähtien ja koskaan aiemmin Arsenalin pallonhallintaprossa ei ole ollut yhtä alhainen (36,5) eikä Arsenalin maalia kohti ole lauottu yhtä paljon (27 kertaa) kuin tänään pool-ottelussa. Nousujohtoinen kausi?

 13. Raakoja lukuja, huh huijaa. Tasurit länsikinkkua ja sotonia vastaan, oispa ne jotakin…

  kareth palea, Kaj Kunnaksen velipoikaa hiuslisäkkeellä, huhutaan manuun. Saispa manuvihaaminenkin lisää syvyyttä.

  Nooh, pelejä odottelen enemmän kuiten kuin joulupukkia.
  Siihen malliin on tänään kiroiltu ,että pukki tuo vaan viinaa ja tupakkaa.

 14. Tai siis Pool laukoi paljon mutta paljon myös ohi. Jos niiden viimeistelyprosentti olisi ollut viime helmikuun tasoa, matsi olisi päättynyt 12-2.

  Arsenal oli levännyt, mutta Pool jaksoi paremmin. Eivaan, pakko se on korostaa tätä nykyjoukkueen henkistä pehmeyttä ja taktista köyhyyttä. Jostain syystä Fergusonin ja Mourinhon porukoille ei juuri koskaan käynyt näin.

 15. Jos harrastaisin vedonlyöntiä, kannattaisi kyllä panna rahaa läski-Sampan poppoon puolesta. Siinä on niin kirjoitettuna katkeran, väsyneen häviön askelmerkit. QPR nyt menee nurin kävellenkin.

 16. Juu, kuupeeärrä hoituu. Lasken itse sen normi voitoksi ku kotona pelataan, kuitennii. Raivokkaalla loftus roadilla peli olisikin vähän eri asia..
  Multa muuten, lytkankaa, löytyy kuupeeärrän-jäsenkortti.
  4 vuotta vanha, ei uusittu. Lontoon reissua pukkas isolla porukalla, piti olla puulaakin jäsen, että pääsis loftukselle katsoon qpr-Arsenal.
  Ei päästy. Matkanjohtaja päity ja löyty Vauxhall-sillan alta seuraavana päivänä.
  Jäsenkortin mukana tulleella huivilla takapuoli pyyhitty. Kirja, ”kuupeeärrän menestystarina”, kunniapaikalla paskahuusissa.

 17. ”Oli emännän pankkikortit, mulla kerran kourassain…oli avoinna kaikki portit, mut ne suljin..” (Ahti Lampi; No sleep in Hammersmith)

  ”Lytkankaa, lytkankaa” (Erkki Liikanen, Jokkantii)

  Öitä, peliä odotellessa, huomenna hävettää.
  Tapiolle terveisiä…

 18. Vaikka mä uskon edelleen, että Wenger jatkaa noituutta lähenevää taitoaan saada se nelossija kauden päätteeksi taas kerran, pakko sanoa ettei nyt kerta kaikkiaan maistu. Spurs, Pool, jopa Manu on tällä kaudella niin umpisurkeita, että Arsenalin rämpiminen samoissa lukemissa kertoo vain negatiivista seuran tilasta. Paljon parempaan pitäisi pystyä näillä resursseilla, jos seura olisi oikeasti hyvin johdettu.

  • Se on juurikin näin. Jos viime kaudella oli poikkeuksellisen hyvät saumat mestaruuteen kun kaikilla isoilla oli enemmän tai vähemmän rakennusprojekti kesken niin tällä kaudella pronssia suorastaan tarjottiin meille. Näistä lähtökohdista voisi kuvitella että lähdetään kunnianhimoisesti taistelemaan vähintään yksi isoista kiinni, mutta ei, meillä taistellaan ihan omista pokaaleista. Kuten jo pitkän aikaa toitotettu, joka vuosi ei tavoitteisiin päästä ja nyt ollaan taas todella lähellä sitä poikkeus vuotta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s