Surkeaa ja pistekin oli liikaa tuolla esityksellä

Liverpool – Arsenal 2-2 (1-1)

Ennen peliä oli tiedossa, että meillä oli ollut yli viikko edellisestä pelistä lepo- ja palautumisaikaa. Liverpool sen sijaan oli pelannut kaksi peliä meidän viimeisen ottelun jälkeen. Olisi siis voinut odottaa meidän olevan paremmalla jalalla ja energisyydellä liikkeellä, mutta mitä vielä.

Kotijoukkue otti heti alusta asti pelin haltuun ja oli niin sanotusti kuskin paikalla lähes koko ajan. Toki laatua puuttui reippaasti Liverpoolin riveistä, aika samalla tapaa ja jopa pahemmin kuin Manulta muutama viikko takaperin. Silti kotijoukkue sai luotua enemmän tilanteita ja muutaman ihan vaarallisenkin. Niistä selvittiin lähes ensimmäinen jakso loppuun asti ennen kuin Coutinho onnistui. Tuo maali oli pelitapahtumien perusteella ihan ansaittu.

Seuraavaksi me kuitenkin saimme ensimmäisen yrityksen maalia kohti koko ottelussa, kun oltiin jo avauspuolikkaan lisäajalla. Debuchyn hieno pusku Skrtelin yläpuolelta antoi vielä mahdollisuuden, sillä tappioasema olisi ollut luultavasti liikaa tauolla. Tietäen meidän saldon näissä suurissa peleissä ja erityisesti vieraskentällä olisi edes pisteen pelastaminen vaatinut jonkin sortin ihmettä.

Toinen jakso oli yhtä kauheaa, vaikka hetken peli oli ehkä parempaa kuin avausjaksolla. Heti kuitenkin Cazorlan ja Giroudin hienosti järjestelemän johtomaalin jälkeen olimme aivan täydessä paniikissa, joka kesti pelin loppuun saakka.

Johtoasemassa emme saaneet pidettyä palloa yhtään omilla, vaan viimeistään parin syötön ja sekunnin jälkeen pallo oli taas Liverpoolilla. Wenger ei tietenkään reagoinut mitenkään järkevästi asiaan, vaan luotti kaiken järjestyvän itsestään. Kaiken huippu oli Borinin ulosajon jälkeen, että emme edes yrittäneet iskeä vastaiskuilla vajaamiehistä vastustajaa vastaan vaan annoimme pallon takaisin kerta toisensa jälkeen kuin ilmaiseksi.

Myös Monrealin ottaminen sisään oli suoranaista idiotismia. Miksei Walcott tai Podolski, jolloin olisimme saaneet pallon ainakin välillä ylös ja mahdollisesti jopa ratkaisseet ottelun vastaiskumaalilla. Ilmeisesti yksi surkeimmista Liverpool joukkueista vuosikausiin miehen alivoimalla oli kuitenkin liian pelottava.

Itselläni ei ole mitään puolustavaa pelitapaa vastaan, vaan ihan päinvastoin. On kuitenkin selvää ensinnäkin, että me emme osaa puolustaa, kun siihen ei ilmeisesti harjoituskentällä paljoakaan käytetä aikaa. Toisekseen puolustavassakin taktiikassa pitäisi pyrkiä hyökkäämään vastaiskuilla, mutta tätä ei oikeastaan koskaan meillä nähdä, vaan se on joko kaikki pelaajat suurin piirtein hyökkäämässä tai sitten puolustamassa. Esim. Chelsea puolustaa useasti koko joukkueen voimin, mutta vastaiskujen vaarallisuus tiivistä puolustuspelistä huolimatta on täysin eri planeetalta kuin meillä. Toki ylipäätään koko puolustuspeli erikoistilanteita myöten.

Ei ollut Wenger paljoa oppinut viime vuodesta erikoistilannepelaamisessa, mutta luuliko kukaan näin edes tapahtuvan. Skrtel sai tälläkin kertaa ihan vapaasti keskeltä 10 metristä puskea pallon maaliin. Mitäpä sitä vartioimaan vastustajan ja koko liigan vaarallisinta topparia erikoistilanteissa. Parempi laittaa 10 pelaajaa alueelle seisomaan ja katsomaan. Kaiken huippu oli, ettei yksikään 10 boksin isässä olleesta pelaajastamme ollut tolpilla, joka olisi viimeisenä voinut estää maalin.

Ei kuitenkaan hätää, sillä onhan Wenger sanonut erikoistilannepuolustamisen olevan helpoin asia jalkapallossa laittaa kuntoon. Tästä kuolemattomasta lausahduksesta on tosin kulunut jo vuosia, joten kai managerimme ei vain näe erikoistilanteiden puolustamisen olevan mitenkään tärkeä osa jalkapalloa. Samoin eilenkin lähes jokainen oma erikoistilanteemme eli kulma tai sivuvapari jäi ensimmäiseen Liverpoolin puolustajaan. Suorista vapaapotkuista ei kannata sen enempää puhua vai milloin olemme tehneet maalin viimeksi liigassa sellaisesta?

Ennätystehtailu jatkoi negatiivisessa mielessä muutenkin yliajalla päästetyn maalin lisäksi. Viime kaudella menetimme johtoasemasta yhdeksän pistettä koko kaudella ja tähän mennessä tällä kaudella olemme menettäneet jo 11 pistettä johdettuamme otteluita.

Eilen myös 34 % pallonhallinta oli alin koskaan liigassa Wengerin johdolla samoin kuin vastustajan 27 maalintekoyritystä meitä vastaan suurin mitä on tilastoitu Optan aloitettua reilu 10 vuotta sitten. Tämä kaikki suoraan sanoen surkeaa Liverpoolin miehistöä vastaan ja niin hyvällä palautumisajalla edellisestä pelistä kuin vain on mahdollista tässä vaiheessa kautta saada.

Mutta eihän tässä ole mitään hätää tai syytä muutokselle. Tapaninpäivänä eli Boxing Dayna umpisurkea QPR tulee Grovelle ja pelin ratkettua voivat AKB:t taas laulaa sydämensä kyllyydestä Wengerin nimeä.

Sitten taas onkin kahden päivän kuluttua eri ääni kellossa, kun jopa Fat Samin kaltainen managerinero pyyhkii Wengerillä lattiaa Upton Parkilla. Siihen varmaan riittää vähän normaalia kovemmat otteet (keski)kentällä ja palloa Carrollin päähän ja tähän Wengerillä tuskin on mitään keinoa vastata. Muutenkin seuraavat neljä vieraspeliä liigassa ovat West Ham, Southampton, Manchester City ja Tottenham. Montako voittoa tai pistettä tulee? Ei voittoja ja pistesaalis yksi tai kaksi ei kauaksi mene.

Mainokset

12 thoughts on “Surkeaa ja pistekin oli liikaa tuolla esityksellä

 1. Olipa karseeta katsottavaa kun kaksi surkeasti pelaavaa joukkuetta taapersi kentällä, ei siinä hienouksia katsojille jaeltu. Kukahan olisi se Arsun pelaaja joka saisi kulmapotkun lentämään edes takatolpalle…Sanches se ainakaan ole. Liverpoolilta ajetaan pelaaja kentältä…mitä tekee Wenger…vaihtaa hyökkäjiä puolustajiin jolla viestii kentälle ”nyt ei hyökätä vaan puolustetaan.” Ketään ei jätetä piikiksi kärkeen jolloin Liverpool voi nostaa riskittä koko joukkueen vain hyökkäämään. Tämä tilanteessa jossa Arsulla ylivoima?? ”Voi herra isä mikä totaalinen kömmähdys ja pelkuruus tämän tason managerilta” sanoisi taivasteleva selostajakin Canal Totalilla.( Ei ollut onneksi tässä ottelussa)

  • Kun joukkue on puolustanut viimeiset 20 min. niin homman muuttaminen sormia napsauttamalla on aika helvetin vaikeaa ja suorastaan mahdotonta. Minkä ihmeen takia Arsenalin olisi pitänyt ruveta yltiöpäisesti hyökkäämään lisäajalla kun olemme johtoasemassa ja yleensä yhden maalin voitto riittää kolmeen pisteeseen!

 2. Liverpool pelasi, kuin dortmund kotonaan. Vähän keskialueen yläpuolelta todella kova paine, jos meillä ei siinä ole tilaa niin pelinrakentaminen kusee totaalisesti.

 3. Odotetusti Owen, Lawrenson, Rodgers ja muut Pool-miehet intoilevat nyt Liverpoolin olevan menossa ylös ja nousevan neljän joukkoon (Rodgers). Tämä harmittaa, olisi ollut hienoa naulata jo puolittain Rodgersin kausi ja edesauttaa potkuja. Tosiasiassa Pool ei nouse paljon mihinkään, mutta nämä samat fanipojat saavat vuodesta toiseen laukoa älyttömyyksiään mediassa täysin ilman kritiikkiä.

  Wengerin vaihdot olivat kyllä järjettömiä ja tietysti tyhmän siirtopolitiikan rampauttamia. Flamini olisi tarvinnut puolustavan ammattimaisen tuen rinnalleen puuduttamaan keskikentän rynnistyksen. Puolustajien vaihdot, varsinkin Monrealin kaltaisten turistien, ovat täysin hyödyttömiä tuollaisessa prässissä. Poolia vastaan pitää uskaltaa kamppailla kovaa ja samalla pitää hermot riittävään syöttöpeliin. Poolin ylitempo johtaa heidän huteraan syöttelyyn ja peliä pääsee viemään helposti, jos itsellä ei pallo polta jalassa ja on kovuutta haastoissa. Chelsea yleensä vie helposti Poolia, koska on iso ja taitava, eikä ripuloi Kopin mölinässä.

  Harmittaa katsoa noin pelokasta Arsenalia, joka on heti paineessa vain varjo taitojoukkueesta, joka se yleensä teeskentelee olevansa. Taidolla ei tee mitään, jos sitä ei ole uskallusta ja kanttia käyttää kaikissa olosuhteissa.

 4. Pelokkuudesta puheen ollen: Eipä Mourinhoa näytä häiritsevän Stoken kannattajien huutelut – jos niitä edes tulee, kun Chelski teki heti kättelyssä samat Stokelle kuin Stoke meille eli maalin heti alussa.

  • Joo, jossain määrin managerin ”cockiness” kertoo myös luotsaamansa joukkueen mahdollisuuksista. Kun Wenger päästi esim. OT:n mauttoman pedofiili-läpän tmv. vastaavan ihonsa alle, tulokset siellä katosivat täysin. Nyt ei uskalla edes Stoken areenalla esiintyä ylväänä ja tuloksetkin on mitä on. Samaa alistuneisuutta takuulla Boleyn Groundilla, jossa yleisö on aika aggressiivista.

  • Oli hyvä artikkeli ja käsitteli todella laajasti loukkaantumisongelmaa. Mielenkiintoista oli myös että ManU on kärsinyt enemmän lihasvammoista johtuvista loukkaantumisista. Eipä ole paljoa mainittu aikaisemmin mutta toisaalta ne on voittanut enemmän pokaaleja viime vuosina joten kritiikin vähyyden ymmärtä jos tuloksia tulee. Kertoo myös että pelaajarinki on ollut laadukkaampi ja huomattavasti laajempi.
   Ei auta kuin toivoa että Wenger osaisi hieman keventää harjoittelua ja uusi fyssari tuo toivottua tulosta.

 5. HipHei, arvon yläpuolella olevat herrat! 😉

  Nyt loppuu Arsenalin dissaaminen, Joulumieltä pitää olla ja tässä faktaa tulevasta:

  Arsenal-kuupeeär 3-1 (26.12)

  länsikinkku-Arsenal 0-1 (28.12)

  soton -Arsenal 0-4(Walcott, hat trick). (1.1.)

  Tuossa se on! Jää kieltämättä vähän kysymysmerkkejä… Loukkaantumiset, Wengerin ujous, joulun äänettömät turistit Emiratesilla, lämmintä olutta, Eno krystal palacen väreissä(sininen lakki, punaiset housut).

  Sälytän 2 viikon penaltyn itselleni näiltä sivuilta.

 6. ”Kun Wenger päästi esim. OT:n mauttoman pedofiili-läpän tmv. vastaavan ihonsa alle, tulokset siellä katosivat täysin.”

  Aika vaikea kyllä nähdä yhteyttä tuolla chantilla ja meidän tuloksilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s