Wengerillä on ollut 10 vuotta aikaa ratkaista tai edes parantaa loukkaantumiskierre – mikään ei ole muuttunut ainakaan parempaan

Perjantaina pelataan seuraavan kerran perinteisen Tapaninpäivän kierroksen muodossa. Ennen QPR:n kohtaamista on kuitenkin muutama päivä aikaa ja aiheet sekä uutiset punavalkoisessa maailmassa tuntuvat olevan vähissä. Yritän kuitenkin jotain naputella tälle päivälle.

Aloitetaan peesaamalla Issen eilistä kommenttia tai pikemminkin linkkiä loukkaantumisista. The Telegraphin artikkeli kertoo karusti kuinka huonosti loukkaantumistilanne on hoidettu vuosia ja jopa viimeisen vuosikymmenen ajan. Tämä on niin järjettömän pitkä aika, että muutos parempaan olisi pitänyt saada aikaiseksi. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut ja mikään ei viittaa myöskään parempaan huomiseen, kun jatketaan tekemällä asiat suurin piirtein samoin kuin ennenkin Wengerin johdolla.

Telegraphin artikkeli kertoo karulla tavalla kuinka olemme ykkönen tai vähintään parin eniten loukkaantumisista kärsivän joukkueen joukossa oli kategoria oikeastaan mikä tahansa. Samoin joka kausi ja vuosi asiat ovat olleet samat viimeisen vuosikymmenen ajan yhtä kautta lukuun ottamatta, joten huonon tuurin piikkiin ei voi laittaa mitään, vaikka Wenger sitä jatkuvasti tekeekin.

Selvästi joukkueen valmennuksessa, peluutuksessa, peleihin valmistautumisessa, palautumisessa ja muussa tehdään paljon asioita väärin ja on tehty jo kauan. Samoin loukkaantumisherkkien pelaajien hankkiminen ja mikä vielä pahempaa joukkueessa kausi toisensa jälkeen pitäminen ilmiselvistä ongelmista huolimatta yhdessä ovat saaneet aikaan tämän kammottavan tilanteen, jossa kärsimme ja olemme kärsineet esim. Chelseaan verrattuna kolmikertaisesti loukkaantumisista.

Wengerillä on ollut aikaa selvittää ja muuttaa tilanne, mutta managerimme ei selvästikään ole siihen kykenevä. Forsythen palkkaus oli varmaan hyvä idea, mutta mahdollisesti Gazidiksen? Tältä se ainakin vaikuttaa vai miksi muuten pitää entinen kuntopuolen pomo Tony Colbert tehtävässään, vaikka tulokset ovat olleet katastrofaalisia vuosikaudet? Luultavasti siksi, että Wenger haluaa pitää omat (joo-joo)miehensä ympärillään, jolloin myös valta pysyy joka asiassa tiukasti managerillamme.

Jos ulkopuolelta otettaisiin valmentajia, fysioita sun muita, jotka ovat ajan hermolla ja kyseenalaistaisivat managerimme tekemiset, niin en usko sen käyvän missään tapauksessa päinsä. Tämän kuvan saa ainakin siitä kuinka huonosti Wenger kestää kritiikkiä keneltäkään oli asia mikä tahansa ja tietysti viimeisten vuosien tulokset niin kentällä kuin loukkaantumistilastoissa kertovat viimeistään totuuden.

Telegraphin artikkeli oli loistava ja erityisesti tämä kohta jäi mieleen:

Only three times since 2003-4 has a team ever won the Premier League with more than 27 injuries.

Tämä tilasto jo osoittaa suoraan kuinka vahingollisia jatkuvat loukkaantumiset ovat. En toki tarkoita tällä, että vaikka meillä olisi kaikki koko ajan kunnossa, että pystyisimme Wengerin peluutuksella ja taktiikoilla voittamaan mestaruutta. Silti ihan tästä yhdestä simppelistä tilastosta voi vetää selvän johtopäätöksen loukkaantumisten ja menestyksen välille.

Selvää on, ettei Wengeristä ole ratkaisemaan tätä meidän loukkaantumisongelmaa sen enempää kuin menestymättömyyttäkään. Siihen tarvitaan muutos ja uusi manageri. Mitä nopeammin tämä tapahtuu, niin sitä parempi. Tuolloin toivottavasti myös into, toiveikkuus ja kaikki mikä tekee Arsenalin seuraamisesta tärkeää palaa takaisin. Tällä hetkellä pelien katsominen ei todellakaan ole mikään nautinto tai ainakin aivan liian harvoin.

Mainokset

2 thoughts on “Wengerillä on ollut 10 vuotta aikaa ratkaista tai edes parantaa loukkaantumiskierre – mikään ei ole muuttunut ainakaan parempaan

 1. On kyllä hieno ja monipuolinen tuo artikkeli. Useita syitä varmasti löytyy taustalta. Itsekin ajattelisin, että Tony Colbert on saanut antaa tarpeeksi näyttöjä ja saisi mennä. Vanha pakka on ollut ikuisuuden kasassa, mutta kaikki ei romahtanut, vaikka Pat Rice jäi eläkkeelle. Samaa voisi koittaa Colbertin kanssa.

  Hyvä että tuossa otettiin kantaa myös pelityyliin ja taklauksiin ja rikkeisiin. Puhe pelityylin vaikutuksesta on omasta mielestäni selvästi liioiteltu. Sen sijaan varmasti merkitystä on sillä, että Pulis, Allardyce, Hughes ym. ovat saaneet markkinoitua kaikille kollegoilleen sen, että Arsenal on pehmeä eikä pidä taklauksista. Niitä siis tarjotaan paljon. Silti, yllättävän vähän vammoja syntyy suoraan kontakteista, vaikka tietysti heti tulee mieleen tuoreehkot Debuchyn, Wilsheren ja Giron vammat.

 2. Tietysti Arsenal on taklattujen joukkueiden kärjessä.
  Tykärit kun pelaa pallon hautomiseen perustuvalla taktiikalla niin muiden rooliksi jää se pallon poistaminen punavalkoisten sukilta. Joskus saattaa siinä samassa vähän kirpaista.

  Yhdyn Timoon täysin, että Colbert voitaisiin laittaa vaikka joulun kunniaksi eläkkeelle ja katsoa, joskos muutoksia alkaisia pitemmässä mittakaavassa näkyä. Toki pitää muistaa, että Forsythe ei pitkää ole vielä jengissä vaikut… ollut. Kuka tietää onko oikeasti vaikuttanut hetkeäkään.

  Artikkeli otti hieman myös kantaa siihen, kuinka esim. Chelsealle on vähemmän loukkaantumisia, vaikka lähtökohtaisesti pelaavat yhtä kapealla tai jopa vielä kapeammalla rungolla saman verran pelejä.
  Eli Villenkin päivittäin manaama peluutus tuskin on isoin syy tähän loukkaantumiskierteeseen.

  Huolestuttavaa luottavaa oli tämän Wenkulan omalaatuinen harjoittelu tyyli. Tästä olisi todella mukava kuulla joltain nykyiseltä tai vaikka ex tykkimieheltä lisää.
  Mitähän siellä Colneyssä oikein touhutaan, kun kukaan tunnu pysyvän ehjänä. Kertoisikohan Calle sen jälkeen kun pysyvä siirto kinkkuihin on varmistunut..

  Hyvää joulua kaikille! Tapsana kuullaan taas!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s