Wenger puhuu itsensä jatkuvasti pussiin ja muutenkin sanomiset ovat pahasti todellisuudesta irtaantuneita

Pitkän aikaa Wengerin puheet, lupaukset ja selitykset ovat olleet vailla pohjaa tai oikeastaan mitään järkeä. Niiden ainoa tarkoitus näyttää olevan kohdistaa syy ja kritiikki johonkin muualla kuin omaan tekemiseen ja siitä johtuvaan joukkueen huonoon menestykseen.

Tässä ei ole mitään uutta ja tätä on joutunut seuraamaan jo vuosikausia. Tuntuu kuitenkin, että tilanne pahenee vuosi vuodelta ja jopa peli peliltä. Vanhoista jutuista muutamia mainitakseni lausahdukset, kuten tuomitkaa minut toukokuussa, 2009 vuoden lupaus voittaa mestaruus kahden seuraavan kauden aikana tai lopettaa, monta kertaa luvattu selvitys ja ennen kaikkea ratkaisu jatkuvaan loukkaantumiskierteeseen, erikoistilannepuolustaminen on helpoin asia opettaa jalkapallossa ja listaa voisi jatkaa sivutolkulla.

Uusimpina Liverpool jälkeisen pelin selittelyt erikoistilannepuolustamisesta:

Usually we are not bad on set pieces defensively, we have one of the better records at it in the league. Occasionally it can happen.

Ihan oikeastiko? Tuo on täyttä valahtelua ja tosiasioilta silmänsä ummistamista. Täytyy olla melko harhainen jos väittää päästetyn erikoistilanne maalin olevan meillä harvinaista. Ja selittelyt verrattuna muihin joukkueisiin ei todellakaan mene läpi. Jos joku väittää meidän olevan vahva erikoistilanteiden puolustamisessa ei katso pelejä tai sulkee silmänsä tosiasioilta. Ja vaikka olisimme parempi kuin Burnley, Leicester ja vastaavat niin ei se riitä vielä alkuunkaan.

Entäpä kuinka managerimme vastasi Gary Nevillen kritiikkiin mestaruuden olevan todella kaukana nykytasolla:

on Gary Neville saying Arsenal are a long way from the title…
You have to take that with a distance, because it’s judgment on one game. I believe it’s a bit exaggerated.

Vai että arvio oli tehty ainoastaan yhden Liverpool ottelun perusteella. Perusvastaus Wengeriltä eli pää vain puskaan. Pari viikkoa sitten managerimme itse myönsi mestaruuden olevan mennyttä, mutta nyt asia ei niin näemmä olekaan. Ja joo varmasti Nevillen kommentit olivat vain yhden pelin perusteella. Onkohan Wenger sattunut katsomaan sarjataulukkoa milloin viimeksi? Tietääkseni ero Chelseaan on 15 pinnaa ja meidän sijoitus on kuudes, kun edellä ovat sellaiset suurseurat kuin West Ham ja Southampton.

Chambers on Wengerin mielestä pelannut liikaa tällä kaudella. Eipä olisi arvannut näin tapahtuvan jos lähtee kauteen kuudella puolustajalla, joista yksi on jatkuvasti loukkaantuneena oleva Gibbs. Tämän lisäksi Koscielnyn akillesjänteiden tilanne oli selvillä samoin kuin MM-kisojen tuomat rasitukset, mutta eihän näitä asioita nyt millään voi ottaa huomioon joukkueen kasaamisessa vain pienellä kahdeksan miljoonan vuosipalkalla.

Chambersin kohdalla Wenger toimii samoin kuin Wilsheren kanssa vuosia aikaisemmin. Managerimme peluutti Wilsherea 49 kertaa läpimurtokaudella, joka oli aivan liikaa ja sen seurauksena tuli vuoden huili peleistä loukkaantuneena, eikä huippulupaava englantilainen näytä koskaan nousevan enää tasolle, jota odotettiin ja toivottiin.

Lisäksi selitys kuinka siirto oikeaksi pakiksi topparin sijaan auttaa Chambersia on roskaa. Ei tuossa ole mitään järkeä vai muistaako joku kuinka Swansea pelissä managerimme peluutti Chambersia oikealla koko pelin, vaikka vartin jälkeen oli selvää jo, ettei homma toimi alkuunkaan. Wengerin puheissa ei yksinkertaisesti nykyään tunnu olevan mitään järkeä, vaan mies puhuu itsensä jatkuvasti pussiin, mutta kukaan toimittaja tai mediassa näkyvässä roolissa oleva henkilö ei jostain syystä halua nostaa näitä esille. Tai sitten jos nostaa niin käy, kuten Jacqui Oatleylle eli ei pääse enää haastattelemaan Wengeriä.

Tämän kauden yleinen selitys Wengeriltä heikkoihin esityksiin ja tuloksiin on ollut MM-kisat ja niistä johtuneet loukkaantumiset. Emme varmaan olleet ainoa joukkue, jolla oli pelaajia kisoissa. Chelsealla näyttää kulkevan ja Manchester Cityllä samoin, vaikka molemmilla oli vähintään saman verran pelaajia kesän kisoissa. MM-kisoja ei myöskään järjestetty tänä vuonna ensimmäistä kertaa, vaan niiden vaikutukseen olisi mahdollista varautua kasaamalla tasapainoinen joukkue, mutta tästähän Wenger ei ymmärrä nykyään mitään.

Loukkaantumisiin liittyen seuraava managerimme kommentti on juuri sellainen, joita on nyt kuultu vuosikymmenen ajan ja mikään ei ole kuitenkaan muuttunut parempaan, vaan oikeastaan päinvastoin:

I believe that with the injuries coming back we will have a much stronger squad than we have had for the past two months. I believe 2015 can be very exciting [if] we manage to get our injured players back and have a good run.

Tähän loukkaantumisaiheeseen liittyen haluaisin vain esittää yhden kysymyksen eli milloin viimeksi kaikki ovat olleet kunnossa niin, että saimme kentälle parhaan mahdollisen avauskokoonpanon? Tuskin kukaan muistaa, joten on täysin ääliömäistä kausi ja vuosi toisensa jälkeen uskoa tuon tapahtuvan kuin taikaiskusta, vaikka asiat tehdään edelleen samalla tapaa kuin aiemminkin.

Toki tarkoitus tässäkin kommentissa on ainoastaan siirtää katse tulevaisuuteen ja antaa lupaus paremmasta, vaikka tuo parempi huominen ei koskaan Wengerin johdolla olekaan tulossa. Niin kauan, kun osa kannattajista uskoo lupaukset ja selitykset, niin se antaa Wengerille lisäaikaa ja se onkin oikeastaan koko Wengerin tekemisen ydin nykyään. Managerimme yrittää ostaa lisäaikaa ja epätoivoisesti pitää kiinni vallastaan, vaikka tulokset menevät koko ajan heikompaan suuntaan. Valitettavaa on, että mitä pidempään tämä saa jatkua, niin sitä vaikeampi työ seuraavalla managerilla tai managereilla on palauttaa meidät voittavaksi joukkueeksi.

9 thoughts on “Wenger puhuu itsensä jatkuvasti pussiin ja muutenkin sanomiset ovat pahasti todellisuudesta irtaantuneita

 1. Fysiojohtaja Gary Lewin poistui seurasta 2007. Sen jälkeenhän loukkaantumis tilastot ovat ollleet katastrofaaliset, sitä ennen keskitasoa.

  Toki joidenkin mielestä tämäkin on Wengerin syytä.

  Arsenal pelaa sen takia huonosti koska Wenger pyörittää miljardiyritystä yksin…. Bla bla blaaaa…..

  No jouluja jokatapauksessa.

  • Tämänhän seura hoiti kuitenkin periaatteessa hienosti, eli nuorempi veli Colin oli jo ennen Garyn lähtöä seurassa imemässä opit käytännössä ja perhesuhteiden takia Gary Lewin oli varmasti Englannin maajoukkuehommassaan hyvin konsultoitavissa. Vaan luulen kuitenkin, että syyt ovat syvemmällä kuin pääfysioterapeutin vaihtumisessa. Esimerkiksi juuri kuntoharjoittelun periaatteissa ja yleisemmissä palautumissysteemeissä.

   • Meillä oli aikanaan sellaanen tyttäre jota sanottiin tuhannen mulkunmaijaksi.
    Niin yritettiin opettaa kaverin pikkubroidia sen kanssa peukalojarruun.
    Ei onnistunut.

 2. Tässä glögipöllyssä uskoo ennemmin humalaisen joulupukin jorinoita lentävistä poroista kuin ranskalaisen jäärän säälittäviä selityksiä….

 3. Nurtsissa se vika on. Colneyssa on samanlainen kuin Grovella. Liian kova. Mut onhan se hauskaa, että näistä fysioista riittää puhetta. Tuleeks tapanina jääpalloa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s