Tapaninpäivä eli Boxing Day ja QPR Grovella

Loukkaantumisuutiset ovat lievästi positiivisia ainakin tätä kirjoittaessa. Tosin tämä päivitys on kirjoitettu jo torstaina päivällä, joten viimeisimmät uutiset puuttuvat jos niitä on ilmaantunut. Ospina ja Rosicky ovat takaisin samoin kuin Sanogo. Todellisuudessa tämä ei tee juuri mitään muutosta. Ospina on korkeintaan penkillä jos sielläkään ja Rosicky tuskin saa peliaikaa edes vaihdosta. Sanogo saattaa jopa saada ja ottaa ehkäpä Campbellin paikan penkiltä, joten joukkueen menestyksen kannalta olisi parempi jos postimies ei olisi pelikuntoinen.

Olemme olleet vahvoja Tapaninpäivänä pelatuissa kotioteluissa. Muistaakseni luin jostain, että olisimme voittaneet seitsemän viimeistä kotiottelua tällä päivämäärällä. Hieno saldo, joka saa luultavasti jatkoa tänään.

Illan vastustaja QPR ei ole kerännyt koko kaudella yhtään vieraspistettä liigassa. Olisi siis totaalinen munaus lahjoittaa sille ensimmäinen tai jopa ensimmäiset vieraspisteet tällä kaudella. Emme ole kuitenkaan hävinneet 11 viimeiseen otteluun kotona Lontoon paikallispeleissä, joten kotivoiton mahdollisuudet tältäkin kannalta ovat erinomaiset.

Vastustajamme seuraavat pelit tämän jälkeen ovat sitä paitsi muita putoamistaistelussa olevia seuroja vastaan, joten tämäkin pelaa meidän pussiin. Vierasjoukkue ei välttämättä lähde tänään parhaalla kokoonpanolla liikkeelle, kun kahden päivän päästä vastassa on kotiottelussa Crystal Palace.

Meidän voiton pitäisi olla selvä tänään, mutta jos hakee jotain perusteluja miksi vierasjoukkue voisi saada pelistä jotain on Charlie Austinin nimi yksi esiin nouseva asia. Englantilaishyökkääjä on ollut hurjassa iskussa viime aikoina, mutta koko QPR:n joukkueen tapaan maalit ovat pääasiassa tulleet kotikentällä Loftus Roadilla.

Toinen QPR:ää puoltava asia on managereiden väliset tilastot. Redknappin tilastot ovat hyvät Wengeriä vastaan, sillä viimeisestä 18 kohtaamisesta Wenger on pystynyt voittamaan ainoastaan viisi Redknappin luotsaamia joukkueita vastaan. Ei todellakaan hyvä tilasto, kun Tottenham on ollut Redknappin paras joukkue.

Vierasjoukkueesta Austinin lisäksi kannattaa seurata keskikentältä Feriä ja Mutchia, mikäli kolmikko ylipäätään pelaa. Molemmat keskikenttäpelurit ovat hyökkääviä ja osaavat maalinteon. Puolustuksessa vierailijoiden paras pelaaja on Caulker, joka olisi kelvannut meillekin kolmostopparin rooliin kesällä. Unohtaa ei kannata myöskään Bartonia, sillä miehen ollessa kentällä voi suurin piirtein mitä vain tapahtua.

Uskon Wengerin lähtevän tähänkin otteluun parhaalla kokoonpanolla. Toinen vaihtoehto olisi toki yleensä tässä joulun ja uuden vuoden peliruuhkassa nähty lähes koko joukkueen rotaatio. Toisaalta koko joukkueessa ei ole edes pelaajien terveenä ollessa tarpeeksi puolustajia tämän toteuttamiseen saatikka tässä loukkaantumistilanteessa.

Saa nähdä mikä on avauskokoonpano, mutta pidän kotivoittoa joka tapauksessa oikeastaan varmana. Tämä on niitä pelejä, joissa vielä pärjäämme vastustajan ollessa tarpeeksi heikko ja ehkä vielä kakkoskokoonpanolla liikkeellä. Sunnuntaina taas veikkaan tilanteen olevan aivan päinvastainen ja siitä pelistä on helppo veikata vaikeaa jo tässä vaiheessa. Tänään kuitenkin ensin vastassa QPR.

COME ON YOU GUNNERS!!!

61 thoughts on “Tapaninpäivä eli Boxing Day ja QPR Grovella

 1. Ärrät ei tosiaan ole saanut vieraspeleistään pisteitä. Nyt Arsenalin ei tarvitse tätä putkea katkaista, vrt. olemme antaneet Munalle ekan vierasvoiton, Swansealle ekan erikoistilannemaalin jne…

 2. Wenger alusti joulumieltä näköjään höpisemällä asiattomia mestaruustaistelusta. Mutta kyllä tuo Chelsean, Cityn ja Manun meno on paria kertaluokkaa vakuuttavampaa kuin tykkimiehillä toistaiseksi, että parempi varmaan keskittyä haaveilemaan nelossijasta. Ei sillä että sekään helpolla tulisi, Pool ja Spurs on alkaneet surkeasta sähläyksestä huolimatta raapia pisteitä parempaan tahtiin.

  Olen järkyttynyt, jos Wenger ei tammikuun kahden ensimmäisen viikon aikana hae paria vahvistusta riveihin boostaamaan nelossijakamppailua.

 3. Monreal topparina (sitä se Chambersin seinäpuhe tarkoitti) ja Rosicky suoraan avaukseen. Tuhnu-Danny jatkaa avauksessa, nyt olisi syytä maalata sillä juurikaan heikkommaksi ei vastustaja Englannissa muutu.

  Keskikenttä Flamini, Cazorla, Rosicky on huolestuttavan heikko ja jalaton.

 4. Kaikki yläkolmanneksen joukkueet aloittivat härkäviikot siis ottamalla täydet pisteet, paitsi tietysti West Ham, joka hävisi ylivoimaiselle sarjajohtajalle ja säästi voimiaan Arsenalia vastaan. Calle näytti, ettei ole riittävän kova kärkijoukkueiden tasolle.

 5. Spudskin otti jälleen 1-2-vierasvoiton – pelaavat miten sattuu, mutta tosiaan pisteitä nekin ovat alkaneet kerätä.

 6. Sivuhuomiona: Evertonin fanit huutaneet Martinezille potkuja. Nopeasti kääntyy suosion pyörä. Rodgersin potku-uhka sen sijaan näyttää väistyvän.

 7. Ei muuten varmasti tule ketään tammikuun alussa. Jos joku tulee niin takuuseen vasta siirtoikkunan viimehetkillä, kun taas hierotaan parin punnan takia viikkoja.

  Jaahas… Sanchez kuittasi munailunsa.

 8. Ihan hyvä tulos puoliajalla, vaikka avauksessa on neljä heikkoa lenkkiä Welbeckin, Flaminin, Monrealin ja Rosickyn muodossa.

   • Tuhnu-Danny vetää siis koko jouluruuhkan piikissä täysin hyödyttömänä. Giro oli myös ainoa jamppa Arsenalissa, joka olisi voinut haastaa Andy Carrollin pääpelivoimaa erikoistilanteissa.

 9. Maaliruisku Sanogolle vastuuta – se on aina positiivista. Pystytäänkö vielä munimaan QPR:lle ensimmäinen vieraspiste?

 10. Taas viides puolustaja kentälle ja boksiin lihamuuri. Koska pätevää puolustavaa keskikenttää ei ole, joka tukkisi paremmin boksin edustaa.

 11. Ihan kuka tahansa kuupeeärränkin tunareista ois parempi kuin Welbeck. Ihan käsittämättömän näkymätön.

 12. Onneksi vastassa oli vain ärrät. Virkkunen hokee nyt tuota Zamoran kaatamista – ja unohtaa merten kaatamisen 2-0-tilanteessa.

 13. Welcbeckiltä ja Girolta karmea matsi. Puolustus oli sekavaa ja liian passiivista, mutta kohtuullisesti piti todellisten tekopaikkojen suhteen. Tosin QPR on jokseenkin neuvoton jengi.

 14. Welbeck koko ajan jäätyy boksissa suolapatsaaksi odottamaan palloa, eikä osaa ennakoivasti liikkua yhtään. Tekee puolustajien elämän todella helpoksi. Kundi kannattaa myydä kesällä, varmasti löytyy useita lädimanagereita, joilla riittää vielä uskoa siihen, että kykenevät muuntamaan tästä miehestä maaliruiskun (vaikkeivat Ferguson ja Wenger osanneet).

 15. JOS sunnuntaina tulee voitto, Arsenalin kauden puolivälin pistemäärä on 33 eli koko kauden voisi olla 66. Se olisi edeltävän 9 kauden aikana riittänyt viisi kertaa nelossijaan. Monesti erittäin kireällä vertailulla. Joten jännäksi menee tasaisen vauhdin taulukolla, todennäköisesti (kun Pool ja Spurs myös parantavat), nelossija vaatii aika selvää ryhtiliikettä kauden toiselta puoliskolta. Tämä on myös tärkein peruste sille, että Wenger todennäköisesti heltyy jonkinmoisiin hankintoihin. Källströmit tosin voisi jättää suosiolla hankkimatta, tässä tilanteessa eivät auta. Todennäköinen (!!) eteneminen UCL:ssä kahdeksan joukkoon ei tee liigasta yhtään helpompaa.

  Walcottin kuntoutus on jo ryssitty komeasti, nyt vaan odotellaan miten käy Özilin ja Ramseyn kanssa. Epäonnistumisiin ei olisi varaa, koska Sanchez ei millään jaksa tätä pelitahtia terveenä.

  • Kun nelossijapokaali oli edellisen kerran selkeästi uhattuna vuodenvaihteessa, wenger hankki (Usmanovin avittamana) Arshavinin ja se riitti hilaamaan Arsenalin ohi Villan. Silloin vuodenvaihteessa eroa neljänteen sijaan oli kuusi pistettä eikä oikeastaan muita joukkueita ollut tyrkyllä neljänneksi. Nyt on tasaisempaa ja ehdokkaita on useita. Jos joulun ja uudenvuoden matsit menevät hyvin, wenger saattaa kuvitella, että korkeintaan toppari tarvitaan – kun wenger uskoo jostain syystä, että vesijuoksua ei juurikaan keväällä harrasteta.

   • Ei liene pelkoa, että ihan täysillä pistepoteilla Sotonista ja Boleyn Groundilta lähdetään, Sotonkin alkaa taas parantaa.

    Koska odotettavissa kireä kevät, hieman hankalaa ammentaa uskoa vieraspisteistä kummastakaan Manchesterin vierailusta, kallella kypärin ne reissut on menneet. Viiden viimeisen matsin joukossa on myös Chelsea ja Manu, joten rajun lopetuksen varaan ei voi paljon laskea. Yhtälössä on aineksia kyllä nelossijalta putoamiseen, varsinkin jos jatketaan tämän kaltaisilla alakerran kokoonpanoilla. Kuten Virkkunenkin selosti, myös Merten pelimäärät on kovia ja vaikka tasokin on laskenut, ei seurassa ole kelvollisia toppareita.

    Käytännössä top3 seuroille on varaa entiseen tapaan hävitä, mutta kaikki muut matsit pitäisi vetää kovalla prosentilla.

    Sunnuntain matsi on poikkeuksellisen mielenkiintoinen, koska Hammers ja Arsenal on käytännössä tasoissa ja Fat Sam haistaa veren. Mies kai uskoo tosissaan UCL-paikkaan, vaikka Sampan joukkueet on perinteisesti hyytyneet keväällä.

 16. Wengerin vastauksista voisi päätellä, että Poldi on tosiaan tammikuussa lähdössä. Aiemmin wenger on aina kuitannut, että hän ei ole lähdössä minnekään – nyt vain jaarittelee niitä näitä ja höpisee Cavani-huhuista.

  • Vastoin fanipoikien näkemyksiä, Poldin voi mielestäni kernaasti myydä, koska asema on mikä on ja kolmekymppiä lasissa. Cavani se sijaan ei jostain syystä innosta yhtään, haiskahtaa valioliigaflopilta. Oleskelu Zlatanin egon läheisyydessä lienee latistanut koko äijän munattomaksi, ainakin MM-kisat menivät täysin alamaissa.

   • En kyllä usko mihinkään Cavani-hankintaan. Ylihintainen ja tosiaan näytöt ovat Napoli-ajalta. Toki myös puhuttu 20 miltsin tammikuun siirtobudjetti voi olla taktiikkaa – nythän esim. Muna on joutumassa samaan suohon kuin chelski ja etenkin Shitty eli aina kun ovat ostamassa, hintalappu nousee pilviin.

   • Mahdollisuus hyökkäyspään hankintaan lienevät siinä vaihtoehdossa, että Poldi myydään ja samaan aikaan Welbeck myönnetään rehellisesti flopiksi, josta ajan mittaan hankkiudutaan eroon. Ensimmäiseen uskon, toiseen en vielä, vaikka Welbeckin tasottomuuden takia lopputulema on selvä, mutta aikaa hän tulee saamaan lädisympatian (kannattajat) takia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s