Odotettu voitto sarjan heikoimmasta vierasjoukkueesta

Arsenal – QPR 2-1 (1-0)

Vaikean kautta voittoon oli päivän teema, vaikka vastassa oli sarjan heikoin vierasjoukkue. Emme olleet missään vaiheessa ottelua selvästi kuskin paikalla, vaikka QPR oli heikko oikeastaan koko ottelun ajan. Kahden maalin johto onneksi kuitenkin riitti, vaikka tukalle meni. Toki hallitsimme tapahtumia, mutta silti aivan liian tiukalle loppujen lopuksi ottelun ratkaisu meni.

Parhaalla kokoonpanolla mentiin ja kierrätyksestä ei ollut tietoakaan. Chambers jäi penkille, mutta tuo oli aivan sama katsoen miehen otteita viime otteluissa. Chambers tai Monreal topparina ei tee yhtään mitään eroa meidän peliin tällä hetkellä.

Yllättävää oli Rosickyn avauspaikka, mutta se tuli pakon edessä Oxin ollessa sivussa loukkaantuneena. Tsekki myös onnistui maalinteossa ja vieläpä voittomaalin tekemällä. Tämä vain todistaa kuinka Wengerin kierrätys on aina loukkaantumisista johtuvaa ja ei niinkään lepovuoron antamista paljon pelanneille.

Voitimme ja se on tietenkin pääasia, mutta ei tästä silti jaksa kovin paljoa innostua. Totuus on, että voitamme Wengerin johdolla nämä sarjan heikoimmat joukkueet konstilla tai toisella ja ehkä onnenkin siivittämänä. Se valitettavasi riittää osalle kannattajista pitämään Wenger managerina ja jonain jumalahahmona.

Voikin kysyä, että tarvitseeko olla erikoinen manageri, että pystyy voittamaan Arsenalin managerina QPR:n kotipelissä? Ei mielestäni, mutta monien mielestä tämä eilinen voitto taas oli tarpeeksi, jotta voidaan unohtaa koko kauden surkea suorittaminen ja jopa useampien vuosien menestymättömyys.

En yksinkertaisesti jaksa innostua suuremmin eilisen kaltaisista voitoista, koska aina nurkan takana odottaa jo tappio tai vähintäänkin pistemenetys jotain keskinkertaista joukkuetta vastaan. Tällä kertaa se tarkoittaa West Hamia sunnuntaina. Olen erittäin yllättänyt jos voitamme Upton Parkilla huomenna.

Suurin piirtein sama avauskokoonpano taas kerran vain yhden päivän palautumisajalla ei yksinkertaisesti lupaa paljoa. Tämän lisäksi West Ham pelaa hyvää kautta ja sen vahvuudet, kuten kovuus ja pääpelivoima eritoten Carrollin toimesta ei sovi alkuunkaan meidän joukkueelle.

Ei ole väliä onko Monreal, Chambers vai Debuchy Merten rinnalla topparina, niin Carrollilla on juhlapäivä. Näin ainakin valitettavasti veikkaan ennakkoon. Toivottavasti Wenger keksii jotain lääkettä tuohon, mutta paljoa en laittaisi rahaa likoon asian puolesta. Managerimme ei tunnetusti paljoa piittaa vastustajan tekemisestä.

Totta kai West Hamin puolustus olisi haavoittuvainen, mutta loppuun peluutetut Sanchez ja Welbeck eivät vain kovin suurta uhkaa tarjoa ennakkoon ajateltuna. Toivottavasti olen väärässä ja esim. Giroudin pelikiellon seurauksena Podolski pääsee pelaamaan, mutta vaikea uskoa tämän toteutumiseen.

Sanotaan suoraan, että olen yllättynyt jos voitamme edes toisen pelin West Hamia tai Southamptonia vastaan. Nämä kaksi ovat meidän pahimpia kilpailijoita Tottenhamin ja Liverpoolin ohella tällä hetkellä ja meidän saldo kärkipään tai edes kärkikymmenikön joukkueita vastaan erityisesti vierasotteluissa on todella heikko.

Nauttikaa eilisestä voitosta jos siihen pystytte. Itselläni tunteet ovat erittäin ristiriitaiset ja tätä samaa on luvassa niin kauan kuin Wenger saa jatkaa tehtävässään. Muutosta tämä koko touhu kaipaisi ja on kaivannut jo niin monen vuoden ajan, mutta minkäs teet. Nämä helpoimmat pelit Wenger edelleen onnistuu hoitamaan konstilla tai toisella sekä onnella, joten osa kannattajista uskoo edelleen paremman huomisen olevan mahdollinen ranskalaisluotsin alaisuudessa, vaikka totuus on aivan toinen.

11 thoughts on “Odotettu voitto sarjan heikoimmasta vierasjoukkueesta

 1. Vertahan sitä taas nenästä kaivettiin kun ottelun lopussa otettiin pelaajia kärjestä ja alettiin taas ”paniikkipuolustaa” ja kun selvä pilkku jäi vielä QPR:lle viheltämättä…onneksi. Ranskalainen rautakanki idiootti järkkäsi vielä itselleen suoran punaisen niin oli siinä taas draamaa kerrakseen. Katsoin ”esiotteluna” Chelsean peliä niin siinä näki esim. heidän hyökkäyspelistään miten asioita ja variaatioita oli selvästi paljon harjoiteltu ja pelaajat ajattelivat kuin yksillä aivoilla..oli upeita hyökkäyksiä. Kun sitä vertasin taas kerran Arsenalin hyökkäyspeliin niin sekavaa sekoiluahan se Arsulla on, hienoudet on hyvin satunnaisia eikä siinä harjoiteltuja asioita juuri näe… mutta tämähän ei meille uutta. Veikkaukseni kahdesta seuraavasta ottelusta on yhteensä 2-3 pistettä?

   • Jos oman joukkueen luokatonta toimintaa ei voi verrata joukkueeseen, joka treenikentällä on hionut kuvionsa selkeästi hyvään tikkiin, tulee faninkin katsoa peiliin. Vaikkakin kyseessä on se Lontoon 2. vittumaisin joukkue.

    Itse pidän sangen harmillisena joukkueen putoamista kärkitaistelusta. Paljon kuuluu managerille, josta aika on vain juossut ohi. Pelisuunnitelma + harjoitellut variaatiot vain kuuluvat nykyfutikseen. Kotona QPRää vastaan ei saatana kuulumennä paniikkipuolustuslinjaan ja 5-4-0 taktiikkaan pelin edetesssä.

 2. Edellisen päivän viesteissä vihjattiin, että Welbeck olisi lähdössä kesällä pois parempien tieltä. Ei 10000% varmasti tapahdu, vaikka olisi kuinka luokaton loppukauden. Arsene ei myönnä paniikkiostosvirhettään ja aivoton munaravaaja on ilonamme vielä useita kausia. Jotta myyntiä edes harkittaisiin tulisi tajouksen olla selvästi isompi kuin maksamamme muistaakseni 16m. Kuka tarjoaa Welbeckistä esim. 25milj.? – Ei kukaan. Ilolla odotan sitä hetkeä, kun jalkapallotietokoneet Welbeck, Sanogo ja Walcott ovat yhtä-aikaa avauksessa.

 3. Moralisti en ole, mutta kyllä minua suunnattomasti harmittaa kirosanojen käyttö tässä blogissa. Niitä voi harjoitella kotona peilin edessä. Alkaa taas riistäytyä käsistä, en nyt erityisesti tarkoita tämänpäiväisiä kirjoituksia, vaan linja on alkanut jälleen nostaa päätään….

  Hartiani lakoavat, toivottavasti Honkasella on sininen pipo päässä ja punaiset housut siellä mato-ongella…

  • Täysin samaa mieltä. Lisäksi kommentoijien dissaamista tapahtuu aika ajoin – eri mieltä saa ja pitää olla, mutta se on eri asia kuin dissaaminen. Onneksi trollaaminen on vaihteeksi kadonnut.

   Botnia muuten voitti ifk:n maalilla, mikä tietty aina harmittaa.

 4. Tarkemmin kun katsoo physioroomia, niin kyllä tammikuu on yhtä like a new signingia. Sieltähän tulee kaikki takaisin riveihin paitsi Jack. Tietysti parit set backit, mutta periaatteessa ja Koscielnylle ei ole annettu edes paluuaikaa. Akillesvaivoissa voikin mennä koko kausi, kuten kävi Vermaelenilla kun diagnoosi oli pitkään väärä.

  Harmi, ettei ole käytännössä mahdollisuutta antaa lepoa nyt Sanchezille ja Mertesackerille. Nämä lienevät tärkeimmät pelaajat tällä hetkellä eri syistä. Toki topparin ostolla Merten puute haihtuu jo vähän vähemmän tärkeäksi.

  • Täydennetään sen verran, että näkyy Koscielny treenaavan kuvissa ja ilmeisesti olevan terve, kunnes taas pelaa pelin ja sitten edessä huilia.

 5. Tuli kyllä niin helposti tuo punainen kortti, että hohhoijaa. Olisiko pitänyt antaa edes keltaista? Kuinka naurettavaa katsella tuollaista heittäytymistä, kun toinen hädin tuskin koskee..

  • Selkeä punainen, koska Giroud teki head-buttin. Tuomarin ei kuulu tsekata, murtuiko nenä tms. Vastaavasti molemmat jalkapohjat edellä taklauksesta pitäisi aina tulla suora punainen riippumatta siitä, katkesiko taklatun jalka. Idioottimaisuudesta kun pitää rangaista aina.

   • Olihan Arsenalilla jo aiemmin tuuria, kun Fellaini ei heittänyt vastaavasti munat maihin, olisi Jackillekin heilahtanut punakortti ”headbuttista”. Vaikka se matsi hävittiin muutenkin. Englannissa tuo vaan on ehdottomasti bannatti ele, jos edes vähän on kontantintyngää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s