Vierailu Itä-Lontooseen Upton Parkille

Edellisestä ottelusta ei ole kulunut edes 48 tuntia, kun peli vihelletään käyntiin klo 17.00. Tämä on lyhin mahdollinen aika pelien välillä mitä muistan. Tärkeäksi asiaksi nousee kierrätys, koska palautumisaikaa ei yksinkertaisesti ole paljoa.

Tämä on meille erittäin huono asia, sillä perjantaina Wenger ei tietenkään kierrättänyt pelaajistoa, vaikka vastassa oli koko sarjan heikoin vierasjoukkue. Loukkaantuneista ehkä Koscielny ja/tai Ox saattaa olla kunnossa, mutta molempien kohdalla mahdollisuus vaikutti olevan melko pieni. Näin ollen apuja ei tule siltä saralta.

Olisi hyvin tyypillistä Wengeriä peluuttaa Rosickya toisen kerran putkeen parin päivän sisään, kun ensin peliaikaa ei ole tullut koko kaudella juuri ollenkaan. Tämä olisi suoranaista idiotismia tietäen tsekin loukkaantumisherkkyyden erityisesti pelatessa useamman kerran putkeen lyhyellä palautumisajalla. Kuulostaa siis hyvin wengermäiseltä ratkaisulta.

Moni muukin, kuten joukkueella kaikki kaikessa tällä hetkellä oleva Sanchez on ihan riskirajoilla loukkaantumisen suhteen ja on ollut jo hetken aikaa. Tästä huolimatta chileläinen on varmasti avauksessa Giroudin ollessa pelikiellossa. Toki ilman ranskalaisen pelikieltoakin Sanchez mitä todennäköisimmin olisi ollut avauksessa. Sanchez on oikeastaan ainut tai ainakin ylivoimaisesti suurin tekijä, joka on pitänyt Wengerin pään juuri ja juuri vedenpinnan yläpuolella tähän mennessä kautta.

Poldi, Campbell tai edes toinen olisi käyttökelpoinen tänään(kin), mutta luultavammin Sanogo löytyy avauksesta ennen kuin edellä mainittu kaksikko. Ehkä Welbeck kuitenkin siirtyy piikkiin, vaikka viime aikojen esitykset eivät missään nimessä tätä vaihtoehtoa tuekaan. Lisäksi Welbeck kuuluu melkeinpä pahiten Sanchesin ja Merten ohella pelaajiin, jotka ovat pelanneet liikaa.

Saa nähdä kumpi tai oikeastaan kuka pelaa toisena topparina. Chambers se tuskin on eli vaihtoehdoiksi jää Monreal tai Debuchy. Tänään tämä on jopa tavallista merkittävämpi asia, sillä West Ham panostaa erikoistilanteiden lisäksi paljon Carrollille pelaamiseen ja pääpelissä vahvoillakin toppareilla on yleensä todellisia ongelmia englantilaishyökkääjän kanssa. Suoraan sanoen Carrollilla on kissanpäivät oli vastassa Monreal tai Debuchy, eikä rehellisyyden nimissä Mertekään ole tällä kaudella kunnostautunut minään ilmatilan herrana.

Tärkeää on kuinka reagoimme kakkospalloihin Carrollin voittaessa ykköspallon. Miten toimii varmistus ja pystyykö esim. puolustava keskikenttäpelaaja tulla auttamaan toppareita etupuolelle, jolloin Carroll jää kahden pelaajan väliin. Tietysti meidän tapauksessa Flamini on tuo pelaaja, joten mistään kovin erikoisesta pääpelaajasta ei ole kysymys. Tämäkin on yksi syy, jonka takia keskikentän pohjapelaaja saisi olla isompi ja sellainen, joka pystyy auttamaan myös pääpelissä.

Tietysti toinen yhtä tärkeä asia on kuinka pystymme pitämään itse palloa ja prässäämään West Hamia jo ylempää, jolloin aikaa ei ole antaa hyviä syöttöjä ja keskityksiä Carrollin nuppiin. Mitä vähemmän aikaa on syöttöjen antamiseen ja mitä kauempaa ne lähtevät, niin sitä suuremmat mahdollisuudet on pitää ilmatilassa erittäin vahva West Ham kärki kurissa.

Carrollin lisäksi nostaisin päivän vastustajan riveistä esille Sakhon. Ranskan kakkosdivarista tullut mies on laukonut lähes kaikissa pelaamissaan liigaotteluissa maalin. Wengerin valinta ranskan kakkosliigasta taisi osua väärään ja Sakho olisi kelvannut postimiehen sijaan. Kolmas huomionarvoinen pelaaja on Reid puolustuksessa. Mies ei ole tehnyt edelleenkään jatkosopimusta, joten myynti parin päivän kuluttua aukeavassa siirtoikkunassa vaikuttaa todennäköiseltä tapahtumalta. Eipä sillä, että tuo liittyisi meihin mitenkään. Toki kaikki tietävät topparin tai jopa kahden tarpeemme, mutta ei se ennenkään ole mitenkään Wengerin päätöksiin vaikuttanut.

Jos pitäisi veikata lopputulosta, niin pidän kotivoittoa tai tasapeliä huomattavasti todennäköisempänä kuin meidän kolmea pistettä. Fat Sam tietää kuinka meitä vastaan kannattaa pelata ja lepuutti Chelseaa vastaan muutamaa pelaajaa. Lisäksi todella pieni palautumisaika edellisestä ottelusta on pikemminkin kotijoukkueen etu tai sanotaan, että ei se meille mitään hyvää ainakaan lupaa.

Ehkä tämä on liian negatiivinen veikkaus, mutta tappio ja pari loukkaantumista ei ole kaukana tänään. On myös melkoinen ihme jos Carroll ei osu vähintään yhden kerran päällä. Laittakaa omat veikkauksenne ja katsotaan kuka osuu oikeaan.

COME ON YOU GUNNERS!!!

40 thoughts on “Vierailu Itä-Lontooseen Upton Parkille

 1. Nimenomaan Fat Sam tietää, miten Arsenal pelaa, eikä Wenger ole joukkueensa heikkouksia juuri paikannut. Nyt kun Samppa on viimein saanut oman miehistönsä iskuun ja puolelleen pitkähkön potku-uhkavaiheen jälkeen, kyllä Hammers kaksi maalia iskee tänään. Saako Arsenal sitten tehtyä yksi, kaksi vai kolme? Katkeraa tappiota minäkin pelkään ja muuta toivon.

 2. Jos jotain etua haetaan, niin Fat Sam on alkanut höpistä nelossijapokaalista ja siten luo ylimääräistä painetta Hammersille. Erityisen tärkeää olisi tehdä avausmaali, jolloin Sampan pakka voisi hyvinkin mennä sekaisin.

 3. Kyyyyyyyyyyyyyyyyyllä tänään voitetaan. Veikkaan 1-2 ja samankaltaista peliä kuin edellinenkin, eli ensin 0-2 johtoon ja sitten aletaan panikoida. Arsenalin ja Wengerin tyyliin kuuluu hoitaa nämä ns. nelossijan uhkaajat ja hävitä kiltisti isommilleen (Chelsea, City & United + Euroopan isot), näin käy nytkin. Kauden lopussa ollaan sitten neljänsiä ja sama oravanpyörä jatkaa pyörimistään. Mitään ei voiteta ja mikään ei muutu.

 4. Veikkaan tasaistakin tasaisempaa vääntöä alusta loppuun, maalin peli puoleen tai toiseen. Toivoa sopii, ettei Pulskan Samin jengi tee maalia ennen eka vartin loppua.
  Meidän peluutustahan tässä saa taas pelätä, avauksen vaihdot on saletisti minimissä ja pelinaikana tehtävät vaihdot tullee olemaan taas tuttua Professor kauraa…
  Toivotaan kädet ristissä, että Podolski pääsisi kentälle hyvissä ajoin ja latois voittomaalin (tai pari). Tiukkaa tekee, mutta voitosta lähdetään liikkeelle!

  • Veikkaan lopputulokseksi 1-1,Carroll puskee Downingin keskityksestä ja meidän maalin painaa santi pilkulta Collinsin rikottua Sanchezia.saa laittaa tulosvetoo mut ei o pakko hei.

 5. Pieni huumoripläjäys: Inter haluaisi Poldin lainalle loppukaudeksi, mutta Arsenal tarjoaa Sanogoa… Lähde aina luotettava The Sun.on Sunday.

 6. Ei jestas… Coquelin. Miksei Poldi laitaan ja Ox pohjalle? Maalin hylkääminen oli muuten oikein, koska pelaaja vaikuttaa peliin jos pallo menee hänen lävitseen, ja tuossahan se meni vissiin Coyaten jalkojen välistä eli ”läpi”

  • Nimenomaan, ja muistaakseni tuo juurikin on sääntökirassa että jos jalkojen välistä menee pallo niin sillon vaikuttaa aina peliin, muuten se on tulkinnanvaraista.

 7. Kappas, Dannyboyltäkin onnistuminen. Joku voisi sanoa että ei ihan ansaittua, mutta otetaan nyt kun kerrankin annetaan.

 8. Jos ekalla jaksolla pomppi meille, nyt on mennyt toisinpäin. Hammersin maalissa Konsonantti jäätyi pahasti – tosin Depuchy hävisi pääpallon 6-0.

 9. Kyllä nyt haiskahtaa niin tasurille. Mestoja ois ollu ratkaista tää peli, mut ei perkele sitten mee mistään. Kaveri rokottaa sit taas jollakin ping pong maalilla ku lopussa panikoidaan…

 10. Wenger jatkaa tutulla linjalla, puolustajia kentälle. Taas yritetään bussitaktiikalla pitää johtoasema.

 11. Jälleen wenkula tekee saman kuin qpr:ää vastaan, eli ottaa vasemmalle kaksi laitapakkia, joista toinen laituri. En ole nähnyt tuon ratkaisun toimivan ikinä.

 12. Ei ihan eikä melkein, vaan just niinkuin sanoin 1-2. Tulosvetoa ei tietenkään tullut laitettua sisään.

 13. Wengerin puolesta on sanottava, että gibbsin ottaminen kentälle oli hyvä veto. Oikealta laidalta ei enää tullut tilanteita.

  Olipahan matsi. Huonolla ekalla jaksolla teimme kaksi, mutta lukuisista tilanteista huolimatta tokalla ei yhtään.

 14. Viisi peliä tappioitta ja tavalla, joka tässä matsissa syö Fat Samia rotan lailla. Itkua jo kuultiinkin. Kyllä maistui muiden tasurisumakin hyvin. Matsiruuhkat on aina yllättäviä ja nyt jostain syystä Arsene ”en kierrätä” Wenger veti pisimmän korren tandem-matsiviikonlopusta.

 15. Olipahan nitromatsi , olisi pitäny tappaa paikoista . Wenkku on näköjään omaksunu nyt puolustuspelaajien vaihtamisen kentälle lopussa , nyt toimi vaikka aika hässäkät lopussa olikin.

 16. Parasta on voittaa ylivoimaisesti, mutta toiseksi parasta on voittaa siten, että Fat Samin kaltaisia penseitä mölisijöitä (ja kannattajiaan) ottaa päähän. Ainoa pieni ongelma on ehkä se, että jotkut saattavat alkaa uskoa heidän asiaansa, jos asiaa hoetaan. Allardycen kommentointi hylätystä maalista osoittaa kyllä melkoista kyynisyyttä ja sääntöjen tuntemattomuutta.

 17. Aika vakuuttavaa oli erikoistilannepuolustaminen tässä pelissä, varsinkin jos West Ham on tehnyt jo 10 erikoistilannemaalia. Kai niitä on vähän harjoiteltu ja katsottu vastustajan kuvioita. Muutenkin tietystä pienikokoisuudesta huolimatta Arsenalin pääpeli tuntuu parantuneen muutaman vuoden takaiseen tasoon, joten ei ihme, että Arsenalkin käyttää tilastollisesti mitaten enemmän nykyään korkeita palloja.

 18. red army,red army,red army,tässä kaikki,paikallisessa manupubissa peli katsottuna ja melkeen tuli nokkaan,pidetään aina omien puolta…eikö,oli managerina kuka vaan.Oli hieman vaiherikas ilta,ei siis suomessa !!??

 19. Oli kyllä hurja peli. Lopussa rupesi jo pelottamaan, että kävisi perinteiset, mutta hyvä näin. Francis Coquelinin nosto avaukseen mietitytti alkuun, mutta kaverihan pelasi loistavan pelin. Walcottia olisi peli kaivannut viimeiselle parikymppiselle, jotta oltais päästy rokottamaan vastaiskuista, kun Sanchezilla ja Oxilla alkoivat koivet olemaan finaalissa. Kaksi EiNiinHyvää-esitystä takana ja 6 pistettä talteen. Tästä on hyvä jatkaa. Äijät takasin lasaretista, kunnon CDM ja CB tammikuussa kehiin, niin eiköhän kauden jälkimmäinen puolisko näytä kirkkaammalta. Katsotaan, kuinka meidän ranskalainen kentlemanni päättää toimia 🙂 COYG!!!

 20. Wenger osui tuossa oikeaan laittamalla ennakkoon kovasti epäilyttävän Flamini-Cocquelin kaksikon keskikentälle. Cocquelinin hyvä liike auttoi valtavasti Flaminia, jonka ei tarvinnyt peittää määrättömästi kenttää heikommalla liikkeellään. Cocquelin teki sen, mikä hänen tuoreena kannatti eli painosti voimakkaasti West Hamin hyökkäykseenlähtöä ja pallollista miestä herhiläisenä, hidasti nousuja ja usein ajoi pelaajia pitkiin sivuttaiskuljetuksiin kohti laitaa, joten keskikentän yli ei todellakaan menty heittämällä. Lisäksi näiden kahden ansiosta Arsenal sai runsaasti riistopalloja n. 30-40 metristä omasta maalista ja topparien torjumat korkeat pallot käännettiin omiksi hyvällä prosentilla.

  Tämä alleviivaa kyllä sitä, että keskikentälle varsinkin hankaliin vieraspeleihin tarvitaan jalkoja ja puolustusasennetta lisää, vaikka pitemmän aikavälin oikea nimi ei varmaan olekaan Cocquelin. Laatuhankinta olisi kiva. Flamini ja Arteta menisi tuossa täydentävänä miehenä hankalissa tilanteissa köyhän miehen tuplamiehityksenä. Ramseyn kärsivällisyys ei tunnu riittävän kunnolliseen puolustustyöhön ilman hyökkäysherpaantumisia, mutta toki hyvä vaihtoehto heikompia joukkueita vastaan siihen keskelle.

 21. Lisäksi selkeästi oli ohjeistettu Konsonanttia hakemaan keskityspalloja normaalia hanakammin. Tämä myös onnistui pääosin hyvin.

 22. Vielä hyvään analysointiin lisäisin, että kakkospallojen tärkeys oli myös kavereilla hyvin tiedossa. Erinomaisesti päästiin kakkospalloihin kiinni. Oli ne sitten omien pakkien pudottamia tai Kinkkulaisten voittamia.
  Kosin tulo piristi jälleen Merteä kohtuulliseen suorittamiseen.
  Pakko nostaa vielä Santin erinomainen peli.
  Miten se kirppu jaksaa kirmata päivästä toiseen. Taitaa olla pelannut tällä kaudella eniten kaikista pelaajista.
  Vertaa esim. Özilin kun Ottomaani päästetään pelaamaan kymppi paikalla.
  Kebabin syöjä ei lauo (ainakaan vaarallisesti), siirtyy yleensä laitaan neppailemaan ja puolustaa suurin piirtein yhtä hyvin kuin kulmalippu

  Mutta erinomainen ottelu! ja huikea tulos!

  Tietenkään mikään ei muutu ja turha fiilistellä ollenkaan.
  Älkää syökö keltaista lunta.

 23. Kyllä piristi nähdä taisteleva ja yllättävän hyvällä jalalla oleva Arsenal keskellä manattua otteluruuhkaa ja loukkaantumisia. Varsinkin Cazorlan ja Oxin hyvä kevyt jalka ja pääosin onnistunut peli ilahdutti normaalin rehkijän Sanchezin ohella. Näiden hyvä peli oli olennaista, että näistä voitetuista kakkospalloista oli jotain iloa ja saatiin tilanteita. Ox alkaa taas päästä vireeseen, käyttää fysiikkaansa paremmin ja saa vaikeampia syöttöjäkin jo paremmin omille. Viimeistely tietysti ontuu kuten Arsenalin englantilaisilla yleensäkin (nuorena), mutta vetokaan ei ole enää sellainen hermostunut suutari, lisää vaan tarkkuutta. Valitettavasti Ox on aina urallaan saanut keskipitkän loukkaantumisen, kun on päässyt kovaan iskuun. Toivottavasti ei tällä kaudella.

 24. Mukava lukea kommenteista kehuja ja positiivista palautetta onnistuneen pelin jälkeen, antaa aina myös sen kuuluisan kolikon toisen puolen välillä maaniseksi käyvälle manaamiselle.

  Coq oli hyvä, kuten myös Santi ja läpikauden vakuuttanut Sanchez. Monreal pelasi pari tilannetta huonosti, mutta muuten kelposuoritus. Tästä pitäisi koko jengin ottaa onkeensa ja alkaa tekemään töitä kunnolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s