Eilinen voitto yllätti

West Ham – Arsenal 1-2 (0-2)

En uskonut voittoon ennen ottelua, mutta hyvä näin. Allardycen joukkueet ovat sen verran vastenmielisiä, että pelkästään jo sen takia on mukava voittaa. West Ham pelasi tai toki edelleen pelaa omalla mittapuullaan hyvää kautta, joten minään helppona otteluna eilistä ei voi pitää. Muun muassa Manchester City oli hävinnyt Upton Parkilla tällä kaudella.

Positiivista oli kohtalaisen hyvä kierrätys kokoonpanossa. Coquelin oli onnistunut veto ehdottomasti. Aivan toinen aihe on mitä tämä kertoo meidän vaihtoehdoista puolustavan keskikenttäpelaajan paikalla, mutta ei mennä siihen. Ranskalainen pelasi kelpo pelin ja auttoi puolustuspelaamisessa hyvin.

Rosickyn jättäminen kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle oli varmasti oikea veto, sillä tsekki olisi voinut jonkin verran ehkä pelata, mutta olisi todennäköisesti taas hajonnut jos näin olisi toimittu. Myös Gibbsin lepovuoroon lopun minuutteja lukuun ottamatta ja Monrealin peluuttamiseen täytyy olla tyytyväinen.

Eilinen ottelu oli kaksijakoinen ja outo pelitapahtumien perusteella. Avauspuolikkaalla olimme välillä jopa hätää kärsimässä tai ainakin pahasti alakynnessä. Tästä huolimatta johdimme tauolla kahdella maalilla, joka oli enemmän kuin olisi pelitapahtumiin nähden voinut toivoa.

Toisella jaksolla sitten pelasimme paremmin ainakin hyökkäyssuuntaan, mutta tästä huolimatta ainoastaan kotijoukkue onnistui kertaalleen maalinteossa. Se kuitenkin riitti taistelun ja myös rehellisesti sanoen hienoisen onnen avulla.

Coquelinin lisäksi onnistujiin voi laskea Cazorlan, joka viime aikoina on parantunut paljon otteitaan ja tehoja on myös alkanut tulla. Toki eilinen oli rankkarimaali, mutta maali sekin ja varsinkin kun meidän pilkut ovat liian usein jotain muuta kuin maaleja. Lisäksi espanjalainen itse oli pelaaja, joka hankki pilkun.

Koscielnyn paluu kentälle hyvä, vaikka noin 20 minuutin kohdalla Carroll vei miestä pahasti pääpallossa ja olisi paremmalla laukauksella vienyt West Hamin johtoon. Silti Kosin paluulla oli selkeästi jälleen koko puolustusta rauhoittava vaikutus, kun Merte ja myös Szczesny maalissa pelasivat paremmin. Ei tuo tietysti mitään taikuutta ole, vaan laadukkaiden ja lisäksi tuttujen pelaajien kanssa on huomattavasti helpompi pelata.

Eilisen miinukset menevät lähinnä vaihtojen suuntaan. Miksi ihmeessä tunkea lopussa väkisin kaksi lisäpuolustajaa kentälle, vaikka mitään suurempaa hätää ei ollut. Nuo vaihdot tai ainakin viimeisin Chambersin sisään ottaminen ei ainakaan parantanut tilannetta.

Penkillä oli kuitenkin taas Podolski, Walcott, Campbell ja jopa Akpom, jotka olisi voinut tuoda ratkaisemaan ottelu. Saimme todella paljon riistoja keskikentällä viimeisen puolen tunnin aikana, mutta ylöspäin ei ollut jalkoja enää yhtään mitä pidemmälle ottelu eteni tai viimeistely oli ainakin heikkoa. Siihen olisi helposti löytynyt lääke vaihtopelaajista ja todennäköisesti myös vastaiskumaali sen seurauksena.

Vaikea ymmärtää myöskään miksi vaihtaa Welbeck isona ja juoksuvoimaisena pelaajan pois ja jättää esim. Cazorla lopussa jos tarkoitus oli vain puolustaa. Oli myös selvää jo ennen Oxin vaihtoa, että mies oli aivan lopussa, mutta silti vaihto tuli vasta viitisen minuuttia ennen loppua. Samoin Sanchez oli aivan puhki, mutta pelasi totta kai koko ottelun, kun Wenger jätti mieluummin yhden vaihdon kokonaan tekemättä.

No eilen noillakin vaihdoilla voitettiin, mutta helpomminkin tai sanotaanko järkevämpään pitäisi managerimme pystyä. Tuntui taas kerran, että voitto tuli Wengerin vaihdoista huolimatta, eikä ainakaan niiden avulla ja asian ei tosiaankaan pitäisi olla niin.

Sanogo ei muuten ollut penkillä, vaikka piti managerimme mukaan olla pelikunnossa. Olisi ranskalainen varmasti ollut Akpomin tilalla eli kyseessä ei voi olla mikään muu kuin taas kerran uusi loukkaantuminen. Tämä postimiehen meillä pelaaminen on aivan täysi vitsi. Miehestä ei ole mitään hyötyä tason puolesta ja lisäksi mies ei pysy edes auttavasti pelikunnossa. Kaiken huipuksi sitten Wenger perustelee hyökkääjävahvistusten ostamatta jättämistä Sanogolla. Pieni epäilys myös on viime aikoina herännyt Walcottin pelikunnosta. Miksi minuutteja ei tule yhtään eli onko mies penkillä, vaikka ei olekaan pelinkuntoinen?

Seuraavassa ottelussa onkin sitten luvassa huikeat panokset. Suurimmat joista meillä Wengerin johdolla pelataan. Mahdollisuus on nousta kiinni nelossijapokaaliin. Tästä eivät enää panokset nouse, joten mitenkähän tässä malttaa odottaa torstaita ja visiittiä etelärannikolle Southamptonin vieraaksi. Pitää yrittää jotenkin pysyä nahoissaan tältä jännitykseltä.

6 thoughts on “Eilinen voitto yllätti

 1. Vai voiko olla niin,että tuo sanogon huhuttu laina toteutuu nyt siirtoikkunan aikana,eikä haluttu riskeerata että mies loukkaanuu ja laina menee reisille.laina olisi hyvä ratkaisu,päästäisiin ainakin loppukaudeksi miehestä eroon ja samalla nähtäisiin alkaako mies painaa maaleja ainakin oletetun peliajan ansiosta.

 2. FA cupin televisioinnista sen verran, että Britanniassa otteluita televisioi tällä kaudella BBC ja BTSport eli BBC on tullut ITV:n tilalle. Arsenal-Hull on BBC:n (BBC One) ohjelmistossa eli esim. FilmOn-appsin tai -saitin kautta näkyy. Suomessa oikeudet ovat edelleen Viasatilla eli vähintään Viaplay kaiketi näyttää – Viasatin tv-kanavillahan FA cup tuppaa jäädä lätkän ja la ligan jalkoihin.

 3. Isse?
  Itse vaihdoin on helvetin perkeleen(hp:n) syksyllä Levonoon ja helvetin vitun perkeleen 8,1 windowsiin. Tuossa maailman parhaassa käyttöjärjestelmässänäyttäisi olevan tuo Filmon vakiona.

  Eli muka näkisin sen kautta?

  En kyllä usko ennen kuin näen.

  • Tsekkaa vaikka heti: valitse esim. tuo BBC One ja kyllä näkyy. Eli FilmOn välittää eri maiden maksuttomia kanavia. Kuvanlaatu on selkeästi parempi kuin striimeissä ja yleensä ei juurikaan katkea.

   Kas, Flappy teki flappyt 50. liigamatsissaan.

   • Viime vuoden FA-cupin finaalissahan tuo koko appsi taisi mennä jossain kohtaa puoleksi tuntia alas, varmaan suht moni oli katsomassa niin sen takia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s