Sanchezin avulla olisi voitu taistella muustakin kuin nelossijasta

Sanchez on ollut lähes kaikki kaikessa meille tällä kaudella. Chileläinen on pelastanut meidät useaan otteeseen ja miehen maaleilla on otettu monta voittoa tai vähintään käännetty ottelu tasapelipisteeksi.

Niin hyvin kuin Sanchez on pelannut olemme siitä huolimatta todella kaukana mestaruustaistelusta. Suarez oli uskomattomassa vireessä viime kaudella, eikä Sanchez aivan yhtä hyvä ole tällä kaudella ollut, mutta jotain siihen suuntaan. Valitettavasti kuitenkin Wengerin muun joukkueen rakentaminen, peluutus ja taktiikat ikuisen loukkaantumisongelman lisäksi ovat tarkoittaneet meidän taistelevan Sanchezin loistavista otteista huolimatta nelossijasta mestaruuden sijaan.

Paremmalla tekemisellä tai sanotaanko suoraan kunnon managerin johdolla Sanchez olisi voinut olla meidän tämän kauden Suarez. Se oli lähellä riittää viime kaudella Liverpoolin kohdalla mestaruuteen, mutta me emme ole edes lähellä. Mielestäni tämä osoittaa vain kuinka Wenger ei saa joukkueesta enää voittavaa, vaikka saisi kuinka hankkia pelaajia. Pariin kauteen ei ole myyty ketään avainpelaajaa ja hankittu muun muassa Özil, Sanchez ja ei Welbeckään ollut halpa, mutta tästä huolimatta parannusta ei otteisiin tule, vaan pikemminkin päinvastoin.

Pelkästään hankkimalla Fabregas takaisinosto-optiolla, keskikentän pohjalle esim. Schneiderlin ja toppariksi joku perushyvä kolmostoppari olisi joukkueen peli ja tulokset sitä myötä luultavasti olleet melko erilaisia. Tietysti pelkät hankinnat eivät poista taktista heikkoutta ja rotaation puutetta, joka johtaa väistämättä avauksen pelaajien loukkaantumisiin ja penkkimiesten pelituntuman menetykseen.

Silti pelkät hankinnatkin olisivat osoittaneet, että Wenger haluaa korjata selkeimmät puutteet ja edelleen voittaa, mutta nyt syyskuussa siirtoikkunan mennessä kiinni luovutettiin kausi jo suosiolla pelkäksi nelossijan tavoitteluksi. Oksettavaa, kun samaan aikaan Wenger nostaa yhtä suurinta palkkaa kaikista managerista ja kannattajat maksavat maailman kalleimpia lippujen hintoja.

Tällä hetkellä näyttää taas vaihteeksi nelossijan kannalta hyvältä, kun olemme ottaneet seitsemän pistettä kolmesta viime ottelusta ja tasapisteissä neljäntenä olevan Southamptonin kanssa. Onnea on myös siinä, että muut joukkueet, kuten Liverpool, Tottenham ja Everton pelaavat myös todella heikosti. Jonain tai useallakin toisella kaudella olisimme tähän asti kerätyllä pistemäärällä paljon kauempana nelossijasta.

Avainasiana loppukautta ajatellen täytyy pitää Sanchezin kunnossa pysymistä samoin kuin huikean vireen säilymistä. Tähän asti chileläinen on usein ratkaissut otteluita meidän hyväksi ja pysynyt kunnossa, vaikka ei juuri lepoa ole saanut ollenkaan ja pelasi jopa Liigacupissa. Kauanko sama kuitenkaan jatkuu? Tuleeko se pelätty loukkaantuminen jossain vaiheessa tai vaikka mies pysyisi kunnossa, niin missä vaiheessa jalat alkavat painaa siinä määrin, että tehot tippuvat selkeästi ja voittomaalit jäävät tekemättä?

Tietysti esim. Koscielnyn mahdollinen paluu pidemmäksi aikaa pelikuntoon samoin kuin sairastuvalta palaavat Özil ja Ramsey voisivat kompensoida mahdollista Sanchezin puuttumista. Vaikea kuitenkaan nähdä tällä hetkellä ja tähän nähdyn perusteella kenenkään joukkueesta pystyvän samaan tai edes lähelle kuin Sanchez tähän mennessä.

Yhteenvetona voisi sanoa tällä hetkellä näyttävän kohtalaisen hyvältä jos pitää nelossijaa jonain saavutuksena. Toisaalta emme ole kuin Sanchezin loukkaantumisen päässä tilanteesta, jossa asiat saattavat nopeastikin kääntyä paljon heikompaan suuntaan.

6 thoughts on “Sanchezin avulla olisi voitu taistella muustakin kuin nelossijasta

 1. On lähellä, että Soton-ottelussa kärjessä viilettää Postimies – Welbeckillä ainakin jonkinasteinen reisivamma.

  • Voihan Wenger nostaa Alexisisin kärkeen. Ox vasempaan ja Walcott suoraan penkiltä avaukseen. Poldin laina taitaa olla jo aika pitkälti sovittu, joten tuskin pelaa enään.

   Toki Wenger voi työntää myös Rosickyn vasempaan laitaan….

 2. Kas, Yle ei enää tavoittele sieniliigan televisiointioikeuksia tämän kauden jälkeen. Ei siis ensi syksynä Erkka V. Lehtolan barca-hehkutuksia. Mikä tai mitkä tv-yhtiöt saavat diilit kausille 2015-18, ei vielä ole selvillä. Maikkari, Nelonen ja Viasat lienevät ainoat vaihtoehdot. Jos soppari menee yhdelle yhtiölle, lienee selviö, että max kaksi matsia näytetään samanaikaisesti – nythän tiistaisin on tullut kolme (yksi yleltä, kaksi maikkarilta).

 3. Eiköhän ne Nelonen sen nappaa, niin saavat futisfanienkin rahat. Surkeaa sinänsä, että Nelosen ja Maikkarin ykköstuote on lätkä muodossa tai toisessa.

  Toivottavasti nykyinen hinnoittelumalli murtuu tällä vuosikymmenellä ja kaikkiin kilpailuihin saadaan ppv-maksutapa ja hd-striimit laitevapaalla katsomistekniikalla.

 4. Kovasti aina täälä meuhkataan meidän kierrättämisen puutteesta. Mutta jos katsoo sarjataulukkoa niin yksi vähiten kierrättävistä joukkueista löytyy piikki paikalta. Ja toiseksi jos katsotaan pelaajien minuutteja, niin Hazard ja Fabregas ovat pelanneet enempi kuin Sanchez.
  Mitä vähemmillä muutoksilla kokoonpanossa pystyttäisiin menemään pelistä toiseen, tulokset pysyisivät tasaisina. Meillä loukkaantumiset ovat tätä sotkeneet pahemmankerran, taas.

  • Tuo tuli esiin siinä Telegraphin artikkelissa mitä täälläkin käsiteltiin. Suurin muutosta vaativa asia olisi sen perusteella harjoittelun keventäminen ja oikeanlaisten harjotusten tekeminen. Toivottavasti uusi fyssari saisi Wengerin muuttamaan harjoitusmetodejaan eden jonkin verran niin ei tarvitsisi aina kärsiä tästä loukkaantumis sumasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s