Uusi vuosi pyörähtää käyntiin Southamptonin vieraana

Kokoonpanossa on oikeastaan vain kaksi suurempaa kysymysmerkkiä. Kuka pelaa kärjessä? Tämä samalla hyvin pitkälle määrittelee toisen laiturin. Koscielnyn kai pitäisi olla pelikuntoinen, koska mistään uudesta loukkaantumisesta tai vanhan uusiutumisesta ei ole uutisoitu. Uskon kuitenkin tämän vasta kun näen ranskalaistopparin kentällä.

Olemme pelanneet kaksi kertaa Southamptonin vieraana St Mary’s stadiumilla illan isännän noustua takaisin Valioliigaan. Molemmat pelit ovat päättyneet tasan, ensimmäinen 1-1 ja toinen 2-2. Ensimmäistä olin jopa paikan päällä seuraamassa ja siinä pelissä kotijoukkue oli selkeästi parempi ja olisi ansainnut kaikki kolme pistettä.

Toinen ottelu oli samankaltainen, vaikka toisen jakson alun suonenvedolla pääsimme jopa johtoon. Soton oli kuitenkin avauspuolikkaalla niin ylivoimainen, että saimme olla erittäin tyytyväisiä ollessamme ainoastaan maalin takaa-ajoasemassa. Toinen jakso oli tasaisempi, mutta kokonaisuutena viime kaudellakin pisteiden olisi pitänyt jäädä etelärannikolle.

Emme siis ole voittaneet Southamptonia vieraspelissä kertaakaan sen Valioliigaan paluun jälkeen. Kaksi yritystä toki vasta takana, mutta esitykset ovat kaiken lisäksi olleet suoraan sanoen heikkoja. Tänään olisi todella pystyttävä parempaan, sillä emme todellakaan tarvitse yhtään vastustajaa, paikkaa ja stadionia lisää, jossa menetämme pisteitä tai jopa häviämme suurella todennäköisyydellä kausi toisensa perään. Huippujoukkueiden lisäksi näitä alkaa olla jo muutenkin liikaa esim. Stoken, Evertonin, Tottenhamin ja jopa Swansean muodossa.

Tällä kaudella voitimme Southamptonin Grovella Sanchezin loppuhetkien maalilla, kun vierasjoukkue pelasi 10 pelaajalla loukkaantumisen takia käytettyään kaikki vaihdot jo aiemmin. Tuo peli oli tiukka, mutta siinä sentään olimme kuitenkin kokonaisuutena parempi. Olemme ehtineet pelata toisenkin kerran tämän päivän vastustajaa vastaan tämän kauden aikana. Kyseessä oli Liigacupin ottelu Grovella. Tuon Southampton voitti 2-1 ja eteni jatkoon. Erittäin tasaista on ollut tällä kaudella samoin kuin edellisillä, joten samaa voisi veikata tällekin päivälle.

Meidän onneksi, kuten ensimmäisessäkin liigakohtaamisessa tällä kaudella Southamptonin yksi parhaista ellei paras pelaaja Morgan Schneiderlin on pelikiellossa. Tämän pitäisi auttaa jonkin verran, sillä jos katsoitte muun muassa viime kauden ottelua, niin ranskalainen suorastaan piti pilkkana koko meidän keskikentän kolmikkoa lähes koko ottelun ajan.

Schneiderlinin poissaolosta huolimatta kotijoukkueen miehistöstä löytyy paljon mielenkiintoisia pelaajia. Laitapakit Clyne ja Bertrand ovat olleet koko liigan eliittiä paikoillaan tällä kaudella. Maalissa Forster on ollut myös erinomainen. Keskikentällä on muun muassa Tadic ja piikissä Pelle. Muutaman muunkin nimen voisi vielä mainita, mutta en nyt kuitenkaan ala koko joukkuetta luettelemaan.

Varmaa on, että meidän on pystyttävä huomattavasti parempaan peliesitykseen kuin kahdella aikaisemmalla visiitillä tai kuin mitä suurimmaksi osaksi on tällä(kin) kaudella nähty. Jos Southampton vie taas selkeästi peliä, niin tuskin olemme niin onnekkaita, että poistumme pisteen saatikka kolmen kanssa kolmatta kertaa peräkkäin.

Olemme toki viime aikoina pisteiden valossa pärjänneet erinomaisesti, saldo viimeistä neljästä ottelusta näyttää 10 pistettä. Esityksistä voi tietysti olla montaa mieltä, mutta ne eivät kuitenkaan muuta tätä tosiasiaa. Toki samalla tapaa Southampton on näyttänyt saavan taas juonesta kiinni viime aikoina heikomman jakson jälkeen. Viime kierroksella se piti muun muassa ahtaalla Chelseaa kotikentällään ja otti pisteen hyvän esityksen jälkeen.

Vuoden ensimmäinen peli alkaa klo 17.00. Streameihin liittyen Wiziwigin sivusto on lopettanut toimintansa, joten kommentteihin ovat vinkit hyvistä streamejä tarjoavista sivutoista enemmän kuin tervetulleita.

COME ON YOU GUNNERS!!!

Mainokset

65 thoughts on “Uusi vuosi pyörähtää käyntiin Southamptonin vieraana

 1. Odottaisi, että viime pelin vahvasta otteesta pystytään tällä kertaa rakentamaan, vaikka Soton on West Hamia taitavampi ja vaarallisempi joukkue. Arsenal näytti kuitenkin harkitsevaa ja hyvin vastustajan rynnistystä puskuroivaa puolustuspeliä, ettei tarvitse niin paljon pelätä ensimmäisen jakson romahdusta ja tuskaista konttausta toisella jaksolla tasuriin.

  Maalinteko on tietysti iso kysymysmerkki, tämä olisi selvä Giron matsi onnistumisten suhteen. Ehkäpä joku kuitenkin osuu, kun maalittomia matseja ei vaan osu kohdalle.

  Tänään myös iltapelissä Spursin häviö on jokseenkin varma. Muut kilpailijat voittanevat pelinsä.

 2. Toi Wiziwig tieto oli shokki. Onneksi voi yrittää vielä ainakin
  itärajan takaiselta http://livetv.sx/en/ jos uskaltaa tai käsittääkseni espanjalaiselta http://www.rojadirecta.me sivulta. Wiziwig vaan on ollut niin selkeä ja helppo vaihtoehto. Ehkä ne saa sivunsa taas jossain vaiheessa pystyyn jotenkin muuten.
  Poldi ilmeisesti ei ole tänään mukana olenkaan ja Southamptonilla ilmeisesti myös Clyne sivussa (ainakin fantasyn mukaan).

 3. Arsenal XI v Southampton: Szczesny, Debuchy, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Coquelin, Chambers, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Rosicky, Alexis

  • Aika jännä kp. Chambers ilimmeisesti kk:n pohjalla. No kohta nähhään, sitä ennen veikkaukset sissään.

 4. No nyt on veikeä viritys: k-kentän pohjalla kaksikko, joka ei varmasti koskaan ole pelannut yhdessä ja niistä toinen, chambers, ei ko. paikalla muutenkaan.

  • Ja kuten ennakkotiedot kertoivat, Poldi ei ole kokoonpanossa ollenkaan. Näennäinen loukkaantuminen…

 5. Penkki on todella kevyt tänään. Melkein pakko saada Walcottille peliaikaa, jos tappiotilanne osuu eteen. Olisiko vihdoin Theo takaisin?

 6. Kerrankin Rosicky jaksoi olla siellä oikealla ja Santille heti loistopaikka, josta tosin suoraan maalivahtia päin. Oikea laita on ollut täydellisellä vajaakäytöllä ja Debuchy pienessä pinteessä alakerrassa.

 7. Wayama sai varoituksen alkuvaiheessa, joten ei voi riehua miten sattuu.

  Onkohan Koemannilla darra? Vaikuttaa aika räjähtäneeltä.

 8. Tuli sittenkin perinteinen alku. Kos ja konsonantti sähläävät ja löysä roikkupallo maaliin äijien katsellessa toisiaan.

  • Mitähän Konsonantti oikein ajatteli lähtiessään seikkailemaan? Ei oikein lahjamaaleja pitäis antaa.

   • Ansaitsee kovat ripitykset todellakin. Tuollaisessa kulmassa ei ole maalivihti ensimmäinen joka menee peittämään. Ja muitakij oli paikalla ihan hyvin.

    Nyt konsonantilta hyvä jalkatorjunta.

 9. Puolustus on yhtä jäässä kuin näköjään wengerkin penkillään. Kas, mane roiskaisi maalin ja sit loukkaantui.

 10. Jäi tasoitus tekemättä ennen puoliaikaa. Huikea ero viime peliin. Ox ja Cocquelin yritteliäitä, Rosicky huono ja Cazorlakin selvästi heikompi. Debuchyn harvat nousut heikkoja, Gibbsiltä pari heikompaa palloa. Chambers ei odotetusti pääse oikein vielä peliiin sisään.

 11. Suurin ero oli kuitenkin se, että Saints ei pupeltanut puolustuksessa. Molemmat sössivät varsinaiset maalipaikkansa.

 12. Vähän kyllä nyt näyttää siltä, että kova pelitahti on syönyt parhaat mehut Sanchezista, Oxista ja Cazorlasta. Vähän jää ratkaisut puolivillaisiksi ja myöhästyneiksi. Theo sisään puoliajalla, johan se on vuoden levännyt.

 13. juuri näin. IsoaÖötä kaipailen.Sekun pystyy myös nopeisiin ja yllättäviin syöttöihin.Toivottavasti toipuu ajallaan.

 14. Walcottia vois joo kokeilla eikä säästää cupin matsiin, jossa vierellä on tod.näk. lähinnä junnuja.

 15. Debuchy tosin turhaa alkaa miettiä maalin edessä, mitä tehdä pallolla. Suora jatko yli päätyviivan olisi säästänyt paljolta.

 16. Hohhoijaa. Toinen hölmöily. Jos Konsonantti ois pitänyt jalkansa pois, Depuchy ois ihan helposti purkanut. Jos ja jos. No, sankaritarinaahan tää kaipaa: theo tulee ja voittaa.

 17. Eteenpäin on menyt. Aiemmin Almunia teki näitä ykkösmaalin kaltaisia aivopieruja joka pelissä.

  Harmi, että kakkkoseksi hankittiin tämä lasijalkakääpiö. Jos olisi kunnon kakkkonen, konsonantin voisi hyvillä mielin pudottaa penkille.

 18. Jälleen eeppistä sähläystä alakerralta. Ei vaan riitä tasaisuus oikein keillään, katastrofipelejä vähän väliä.

 19. Toki on niinkin, että putkeen on nyhrätty niukkoja voittoja ja tasuri – kun menee vähän enemmän pieleen, niin väkisinkin pukkaa tappioita. Pelaaminenhan ei ole ollut missään vaiheessa tällä kaudella sellaista, että voittoputkista voisi haaveilla.

  • Kyllä. Viime kauden syksyllä oli muutamia huippupelejä, jotka loivat uskoa kevätkaudellekin (vähän). Nyt ei ole oikein mitään mistä ponnistaa, jos alakerran tiivistyminenkin on pelkkää ohikiitävää lumetta.

  • City jo menikin 3-2:een. Jos jotain hyvää, niin wenger ei voi olla niin puusilmä etteikö näe nelossijapokaalin vähitellen karkaavan, jos hankintoja ei tehdä. Jos tää ois hoidettu (tai hoidetaan, heh), kuvitelmat voisivat olla vaikka mitä.

 20. Tuskinpa edes innokkain Saints-fani uskoi, että näin helpolla voitto irtoaa. Kaksi lahjamaalia ja that’s it.

  • Wenger sai jo vähän kritiikkiä ennen toukokuuta. Nythän voi sanoa että tuomio tuli jo että vuoden päästä sit…

 21. Vedänpä takaisin: wenger mtn hanki, kun tammikuussa sairastupa tyhjenee. Jos edes tämä: Sanchezia ei kannata tuhlata kärkipelaajaa.

  Jostain ilo revittävä: pool todellakin pupelsi kahdella rankkarilla saamansa johdon.

 22. Konsonantti jakaa kyllä mielipiteitä. Osa pitää miestä umpisurkeana, itse en, vaikka tämä peli oli fiasko. Raameja on ja hyviä torjuntoja on nähty, mutta niin järjettömyyksiäkin. Tämän pojan kasvamista odotellessa pitäisi kyllä ehdottomasti laadukas toinen vahti olla. Ospina ei mielestäni sellainen ole.

  Toinen mikä närästää on Koscielny. Mertesackeriin puutteisiin on jo alistunut, mies on hidas ja kankea, heikompi pallon kanssa ja heikohko ilmassa. Jos pelin ohjaus ei maistu, niin Mertesacker kääntyy jo riskiksi alakerralle. Mutta ei seurassa ole parempaakaan organisoivaa topparia. Koscielnyn kasvua maailmanluokkaan on nyt odoteltu kolmisen vuotta, koska hänellä olisi kai rahkeita parantaa vielå reilusti. Mutta ei: on loukkaantumisia, on järjetöntä ylikovaa peliä aiheuttaen pilkkuja ja ulosajoja ja on tänään nähtyä pehmeää koomailua säännöllisesti. Ei vaan oma peli tunnu hioutuvan kohti täydellisyyttä. Pakko hankkia kova toppari, joka haastaa nämä kaksi sankaria ja tarvittaessa syrjäyttää.

 23. 8 pinnan sisällä 7 seuraa, jotka kaikki tietenkin tähyävät sijoille 3-4. Periaatteessa aika helppo homma Wengerille hoitaa se nelossija näistä lähtökohdista, kun Poolin ja Manunkaan nousu ei managereittensa puheitten vastaisesti ihan suoraviivaista ole. West Ham ja Soton puutuvat täydellä varmuudella.

 24. Viime kaudellahan, toki hieman myöhemmin, konttasimme ns. kuuden pisteen matsin Evertonia vastaan – ja siitä alkoi evertonin alamäki ja meidän nousu. Toissa kaudella hävisimme spudsille, jonka piti olla sit tavoittamattomissa – alkoi spudsin alamäki ja meidän nousu. Oliks tää nyt tämän kauden käännekohta? Tosin noita nelossijan tavoittelijoita on nyt jonoksi asti.

 25. Spursin esitys on varsin energinen ja toiveikas voiton suhteen. Veikkaan niiden olevan päävastustaja nelossijaan vanhaan tapaan ja Poolin jäävän rämpimään keskiryhmään.

  Vaan missä oli Arsenalin energia? Ei nuo Costat, Fabregasit ja Hazarditkaan aivan vähän ole pelanneet.

  Kaksi kotimatsia seuraavaksi, joten melko varmasti voitot tulee. Esitykset tuskin lähtee huikeaan nousuun.

 26. Konsonantti ON umpisurkea ja on aina ollut. Raamit, fysiikka ja lähitorjunnoissa tarvittavat refleksit varmaan huippuluokkaa, mutta ei se mitään auta, kun pää on pehmeä. Ei yksinkertaisesti ole pelejä voittava maalivahti. Tämäkin on nähty ja tiedetty viimeistään Puolan kotikisoista lähtien, joissa floppasi äärimmäisessä painetilassa totaalisesti. Onneksi Fabianski torjui sentään Fa Cupin, muuten olisi pokaaliton kausi jo yli kymmenen vuoden mittainen.

  Erityisen ärsyttäväksi tilanteen tekee se, että Arsenalilla oli parisen kymmentä vuotta putkeen sarjan paras maalivahti (Lukic, Seaman, Lehmann), mutta sen jälkeen Wenger on alkanut ajamaan sisään väkisin näitä toivottomia projektejaan (Almunia & Szzzny). Molemmille on tullut/tulee edelleenkin esityksiin nähden aivan liikaa luottoa. Tosin sama juttuhan oli/on koko puolustuksen kanssa. Arsenal ja betonipuolustus eivät ole olleet synonyymejä valitettavasti enää muutamaan vuoteen. Ensimmäisen ikäätymisaallon Wenger hoisi mallikkaasti (Cole, Cambell, Lauren jne. korvasivat Adamssin ja kumppanit), mutta nykyinen kattaus on lähinnä säälittävä. Erityisesti Koscielnyyn samat sanat kuin Szzznyyn – pää ei kertakaikkiaan kestä ja pelaajan maine on aivan liian suuri varsinaisiin mainetekoihin nähden.

 27. Mikäs juttu tämä on, että Spursin ”Thomas Muller” Harry Kane olisi Arsenal rejekti? Eli potkittu seuran akatemiasta 15-vuotiaana? Selvältä näyttää, että Arsenalissa on ollut joku Harry Kane, mutta lieneekö sama heppu?

 28. Täällähän ei saa sanoa mtn myönteistä mourinhosta, mutta onhan toi hänen melskaamisensa kuitenkin hiukan erilaista kuin wengerin käsien levittely. Ja spudsilta näyttää onnistuvan kaikki.

  • Chelsealla on ollut paljon paikkoja, mutta valitettavasti Spursilla on hyvä veskari ja tänään myös vähän tuuria. Matsi voisi olla ihan hyvin myös 5-6.

 29. Aina nämä joulu-tammikuun viikot tuovat erikoisia tuloksia. Tulee sittenkin kova matsi mestaruudesta. Spurs-faneilla on nyt kaksi uutta kuningasta, Pocchettino ja Kane.

  Perhanan Paul Whitehousekin siellä läpsyttämättä Spursille.

 30. Arsenalilla vain 13 pinnaa kärkeen, eiköhän Wenger heitä vielä ennusteet tykkimiesten ennätysmäisestä noususta mestaruustaistooon.

 31. Saas nähdä, missä mennään, kun kohdataan spuds helmikuussa. Sitä ennen meillä myös shitty-vierailu, spudsilla periaatteessa helppoja vastustajia.

 32. Onko nää jotkut töttennössön-sivut?
  Jos yhen kovan pelin voittavat niin tartte heti noin riemastua 🙂
  Sitä paitsi puta puta-poika(möyrinhö)olisi joutanut heittää tänään kartanolle. Ihme, jos ei saa penaltya jälkikäteen…

 33. No eihän sitä saa flopanneita Arsenalin pelaajiaakaan arvioida, jollekulle tulee paha mieli väärin kannattamisesta. Kerrankos tai montakin kertaa sitä päin persettä pelaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s