Uusi vuosi mutta sama kärsimys jatkuu Wengerin johdolla

Southampton – Arsenal 2-0 (1-0)

Ei mitään uutta, ihmeellistä tai yllättävää punavalkoisessa maailmassa. Kolmannen kerran putkeen pelasimme heikosti Southamptonin vieraana, vaikka tällä kertaa esitys oli jopa parempi kuin kahdella aikaisemmalla. Siitä huolimatta kolme pistettä jäi Southamptoniin aivan ansaitusti. Loputtomiin ei voi odottaa tuurin käyvän ja vähintään pisteen lähtevän mukaan jos esitykset ovat eilisen kaltaisia.

Ensinnäkin muutama sana avauskokoonpanosta. Kuinka on mahdollista, että meidän keskikentän pohjalla pelaavat Coquelin ja vielä samaan aikaan vierellä ensimmäistä kertaa tuolla paikalla Chambers. Tämä on surkein puolustavien keskikenttämiesten vaihtoehto mitä koko liigasta löytyy. Jopa QPR:llä on parempia samoin Leicesterillä. Aivan uskomatonta, mutta eihän tässä ole odotettukaan kuin vajaa vuosikymmen Gilberton ja viimeisimpänä Flaminin yhden huippukauden 20007-2008 jälkeen joukkueeseen kunnollista puolustavaa keskikenttäpelaajaa. Haku on vain edelleen vähän kesken Wengerillä, mutta ihan varmasti se tapahtuu nyt tammikuussa..

Sanchez ei ole parhaimmillaan piikissä ainakaan meidän kiveen hakatulla yhdellä kärjellä pelattuna, mutta siitä huolimatta Wenger laittaa sinne chileläisen, kun muita vaihtoehtoja ei haluta edes kokeilla. Surkeaa ja kruunaa tilanteen, kun paras pelaajamme peluutetaan ensin loppuun ja sitten vielä laitetaan väärälle pelipaikalle.

Entäpä vaihdot. Taas vain kaksi, vaikka suurin osa pelaajista oli ihan kuolleita jo viimeistään toisen puoliajan alkupuolella kauden pahimmassa peliruuhkassa. No tämä ei yllätä ketään ja mitäpä sitä esim. Campbelliä ottamaan kentälle. Jättää mieluummin tekemättä sen viimeisen vaihdon. Kyllä kannatti Campbellinkin pitää kesän hyvin sujuneiden MM-kisojen jälkeen joukkueessa. Kesällä sentään miehestä olisi saanut 10 miljoonaa tai jotain siihen suuntaan. No totuuden nimissä tuo ei kiinnosta yhtään, vaan se että mies ei saa tilaisuutta missään vaiheessa on se todellinen ongelma.

En suoraan sanoen osaa sanoa kuka olisi ollut meidän paras pelaaja eilen. Kaikki olivat tasaisen huonoja tai sanotaanko, että kukaan ei näyttänyt onnistuvan ainakaan mitenkään hyvin. Miinuksia monet haluavat jakaa varmasti Szczesnylle. Ymmärrän tämän, mutta mies ei todellakaan ole suurin ongelma joukkueessa.

Avausmaalin voi laittaa miehen piikkiin suurelta osin, mutta oli tilanteessa muitakin syyllisiä ja lisäksi puolalainen torjui tuota ennen loistavasti yhden kotijoukkueen vaarallisista tilanteista. Lisäksi mies teki toisenkin äärimmäisen hienon torjunnan ennen 2-0 maalia. 2-0 maalissa Szczesny oli osallinen, mutta suurin syyllinen oli Debuchy, joka jostain käsittämästä syystä alkoi hieroa palloa maalin edessä selkeän purun sijaan.

En kuitenkaan jaksa syyttää yksittäisiä pelaajia alkuunkaan tappiosta. Tämä on nähty niin useasti aikaisemminkin. Ongelmat ovat aivan muualla ja paljon syvemmällä kuin pelaajissa. Pelaajia tulee ja menee ja on tullut ja mennyt aivan tarpeeksi vuosien varrella, mutta samat ongelmat pysyvät eli ongelmat ovat aivan jossain muualla kuin pelaajistossa.

Ne ovat valmennuksessa ja seurajohdossa. Valmennus eli Wenger pyörittää koko showta ja toistaa samat virheet pelistä ja vuodesta toiseen, eikä kenelläkään seurassa ole halua tai ainakaan kanttia puuttua asiaan. Tilanne on täysi farssi ja olemme kohta aivan täysi vitsi, mikäli nykyinen meno saa jatkua vielä pidempään. Samoin seuraavalla tai jopa seuraavilla managereilla menee entistä kauemmin korjata kaikki tuho mitä Wenger ehtii vielä saamaan aikaan ennen kuin lähtee tai potkitaan viimein pois tehtävästään.

Kausi on jo yli puolenvälin, kun pelattu on 20 kierrosta. Olemme voittaneet tähän mennessä kaksi seitsemän parhaan joukossa ollutta joukkuetta ja ylipäätään 9 voittoa kokonaisuudessa on surkea saldo, jota on turha selitellä millään. Olemme täysin keskikastia nykyään ja riippuu ainoastaan muiden otteista olemmeko edes neljänsiä kauden loputtua. Emme pysty voittamaan edes kolmea peliä putkeen koko kaudella puhumattakaan sarjataulukossa yläpuolella olevista joukkueista. Jos joku esim. kolmikosta Tottenham, Liverpool tai Southampton jatkaa nykyisellä tavalla tai jopa parantaa, niin olemme korkeintaan Eurooppa-liigassa jos sielläkään ensi kaudella.

Uusi vuosi, mutta samaa paskaa tämä on. Muutosta kiitos ja nopeasti on ainoa toive tällä alkavalle vuodelle.

Mainokset

12 thoughts on “Uusi vuosi mutta sama kärsimys jatkuu Wengerin johdolla

 1. Twitterissä joku heitti aika osuvasti: Maailman rikkaimpiin kuuluva seura laittoi viimeisenä vaihtoehtona kentälle 19-vuotiaan, täysin kokemattoman Akpomin.

  Mitähän seuraavaksi? Kjällströmille uusi lainapesti?

 2. Aloitin uuden vuoden lupauksella….raittiina 100 päivää sillä reunaehdolla, että jos Arsu häviää niin vähän voepi ottaa….no eilen illalla jo repes……

 3. Peli kaatu kahteen todelliseen virheeseen, muuten oli aika tasaista ja Arsenalilla oli muutama hyvä paikka tehdä maali mutta ei onnistunut. Paljon oli kyllä paikkojen rakentelu pielessä, keskityksen harakoille ja miksi niitä keskityksiä piti viljellä niin paljon jos siellä on kaksi 160cm pelaajaa niitä vastaanottamassa!
  Toisesta maalista olen erimieltä että se ei ollut Debuchyn maali. Pallo tuli Debuchyn jalkaan joka pysäytti sen ja siinä oli kaksi puolustajaa ketkä olisi sen voinut purkaa mutta kun Szczesny potkaisee pallon pois niin ei siinä puolustajilla ole paljon tehtävissä!

  • Samaa mieltä, ei todellakaan ole Debuchya syyttäminen toisesta maalista. Ensimmäisessä voidaan taas syyttää kolmea pelaajaa, mutta ehkä kossin epävarma pelaaminen aiheutti sen että dominopalikat alkoivat kaatuilemaan..
   Eikä peli myöskään keskikentän pohjaan kaatunut, hyvin pitivät sen tukossa. Ainakin ensimmäisen takaiskun jälkeen olisi keskikentälle tarvittu paremmin peliä tekevä pelaaja mutta eipä semmoisia tällä hetkellä ole terveiden kirjoissa.

  • Jos pakilla ei ole luottoa maalivahtiin tilanteessa, niin päätyrajasta äkkiä ulos vaan. Debuchy mietti ja konsonantti siitä ja muustakin syystä panikoi.

 4. Hudsonin kanssa samoilla linjoilla käytännössä kaikesta. Itsekin raavin pientä pollaani ja mietin että minkä hiivatin takia niitä kaaripalloja viskattiin boxiin, kun siellä on vastaanottamassa kaksi 130cm miestä. Ymmärrän kaaripallot hyvin, kun boksissa on Welbeck ja Giro mutta eilen en ihan päässyt perille tuohon taktiikkaan.

 5. Saapa nähdä, ottaako konsonantin itseluottamus tästä enemmän osumaa. FA cupissa pelaa joka tapauksessa Ospina, ehkä saa jatkaa pitempäänkin, jos ei täysin munaile.

  Martinezin pitäisi päästä valioliigatason lainalle vuodeksi, jotta rutiini kehittyy. Ei pitäisi tehdä toista kertaa peräkkäin sitä virhettä, että Arsenalin ykkösjoukkueessa ajetaan sisään raakilevahtia tuloksista välittämättä.

 6. Oikeastaan Konsonantista tuli puolivahingossa ja ainakin etuajassa ykkösvahti: kaudella 2010-11 ykkösenä aloittanut Almunija loukkaantui, myös kakkosvaihtoehto Flappy loukkaantui ja niin Sesny otti paikkansa.

  Ospina on kaiken kaikkiaan erikoinen hankinta joukkueeseen, jolle keskityspallot ovat muutenkin haastavia. Ilmeisesti edullinen hinta houkutti. MM-kisat toki osoittivat, että taitoa on etenkin lähitorjujana.

  Martinez ois tosiaan hyvä saada lainalle. Selkeästi edellytykset tulevaksi ykköstorjujaksi, mutta vielä on esim. sama ongelma kuin Vitolla oli: muutama matsi putkeen menee ihan ok, mutta jatkuva vastuu tuo helppoja mokia.

  Täällä on usein kritisoitu rajusti Konsonanttia ja toki torstaina ja joskus muulloinkin ihan syystä, mutta mä kyllä pidän siitä kukkoilijasta – hyvä, että joukkueessa on edes yksi, joka pullistelee (Suomessahan näitä ei yleensäkään siedetä, vrt. Zlatan). Lisäksi raamit ja edellytykset ovat ihan huipuksi – ja on muutamista penkityksistään selkeästi ottanut opikseen, mikä osoittaa aika hyvää asennetta.

 7. Ilmeisesti Poldi lentää tänään Italiaan ja Interin kanssa keskustelemaan. Hyvä näin, toivottavasti kesällä lähtee lopullisesti.

 8. Arsenal Finland ry:n meet Sportissa Helsingissä 7.2.2015. Alkaa kello 12:00 saunalla ja ruokailulla. Päivän matsi Arsenal-Tottenscum klo 14:45. Curlinghuone käytössä klo 20 asti. Mukaan mahtuu 40 ensimmäisenä ilmottautunutta. Ilmot osoitteeseen sihteeri@arsenalfinland.net. Ilmottautumismaksu 5e paikanpäällä. VAIN RY:n JÄSENILLE!

  t:Peetu

 9. Siellä on jo Poldi Italiassa Interin rättiä suutelemassa. Koska mies ei ole pelannut, ei tietysti korvaajaa välttämättä tarvita, mutta Welbeckin surkeat tehot tietysti panevat miettimään, josko joku fiksaus on Wengerille mielessä. Ei tietysti tarvittaisi lisää tusinaa pitkällä sopimuksella, vaan maalintekijää, jolla olisi vähän monipuolisemmat avut saksalaiseen verrattuna.

  Maalivahtihuhujakin alkoi floppipelin jälkeen tietysti liikkua ja topparista ja puolustavasta keskikentästä aina jotain. Veikkaan edelleen, että yhtä pelimiestä tällä kerta tosissaan haetaan. Kolme kai tarvittaisiin, mutta no way. Ja ne Artetan/Diabyn/Rosickyn jatkopahvitarjoukset on syytä pikimiten polttaa takassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s