Podolski luultavasti Interiin ja edelliset tammikuun siirtoikkunat eivät lupaa suuria vahvistuksia

Palataan hetkeksi torstain otteluun ja tapahtumiin. Meidän vaihtopenkin ja Wengerin eteen juossut kannattaja on paljastunut kai gooneriksi. Eipä ole yllätys ja tuskin Sotonin kannattajilla olisi ollut mitään halua kertoa Wengerille kuinka surkea manageri ranskalainen nykyään on.

Southamptonin kannattajat sen sijaan lauloivat pelissä Wengerille ”You’re getting sacked in the morning”. Onhan tämäkin vaihtelua muun muassa Chelsea kannattajien ”We want you to stay”-chantteihin. Silti jos meidän vieraskannattajat olisivat olleet hereillä heidän olisi ehdottomasti pitänyt yhtyä kotijoukkueen potkuja enteilevään lauluun. Valitettavasti vain totuus ja vastaus Southamptonin kannattajille on, että voimme ainoastaan unelmoida Wengerin potkuista, mutta ne eivät edelleenkään ole ihan lähellä jostain käsittämättömästä syystä.

Siirtoikkuna on nyt auki ja näyttää lähtevän heti totuttuun tapaan käyntiin. Voisi kuvitella siirtoikkunan olevan erityisesti heikon menestyksen aikaan oiva paikka parantaa joukkuetta, mutta mitäpä sitä näin yksinkertaisia ratkaisuja tekemään. Wenger tekee asiat vähän toisin ja myy tai lainaa mieluummin ensi töikseen Podolskin Inter Milaniin, vaikka reilu viikko sitten koko siirto tai sen mahdollisuus oli managerimme mielestä täysi vitsi.

Jos joku haluaa uskoa todellisiin vahvistuksiin tämän siirtoikkunan aikana, niin en olisi kovin luottavainen katsomalla esim. neljän aiemman vuoden tammikuita. Hankinnat ovat olleet seuraavat:

2013/14 – ei pysyviä siirtoja, ainoastaan valmiiksi viikkoja loukkaantunut Källström lainalle
2012/13 – Monreal hankittiin ihan siirtoikkunan lopussa Santosin vai Gibbsin loukkaantumisen seurauksena
2011/12 – Eisfeld pysyvällä siirrolla ja Henry lainalle vajaaksi kahdeksi kuukaudeksi
2010/11 – Squillaci pysyvällä siirrolla

Edelliset ovat tietysti historiaa, eivätkä sinänsä vaikuta enää mitenkään mitä tulee tapahtumaan tänä vuona. Silti yllä olevaa listausta katsomalla ei ehkä kannata odottaa mitään kovin ihmeellistä tapahtuvan. Onhan Wenger sitä paitsi jo ehtinyt perusselitykset tähänkin siirtoikkunaan sanoa. Haetaan vahvistusta, mutta pelaajan pitää olla oikea ja kaikkea muuta peruskamaa.

Tämä tammikuu saattaa kuitenkin olla hieman erilainen, sillä nyt ei pelata vain liigan voitosta, kuten viime vuonna, kun johdimme sarjaa tammikuussa. Nyt kyseessä on se suurin palkinto eli nelossija ja se on todellisessa vaarassa jäädä saamatta. Tämän seurauksena yllättäen markkinoilta saattaakin löytyä todellinen vahvistus, vaikka viimeisten vuosien mukaan se on aina ollut mahdotonta tammikuussa.

Loppuun on pakko ottaa esille vielä jo aikaisemminkin käyty keskustelua Walcottin ja Falcaon loukkaantumista ja ennen kaikkea toipumisesta. Walcottista ei ole nyt ollut sitten vuoteen yhteen mitään hyötyä, joten en hirveästi lähtisi kehumaan tätä meidän niin sanottua varman päälle aikansa ottavaa tapaa kuntouttaa polvivamma.

Falcao ei ole ollut mikään hitti, mutta on silti ollut pelikuntoinen jo useiden kuukausien ajan. Pelasihan kolumbialainen jo Emirates Cupissa meitä vastaan Monacon riveissä tehden maalinkin. Falcaon tehot ovat muistaakseni kolme maalia ja pari syöttöä Manulle sekä pari maalia ennen siirtoa Monacolle. Se on kuitenkin kaikki huomattavasti enemmän kuin Walcott on tarjonnut.

Ylipäätään tämä Walcott vs Falcao tilanne tuli mieleen, kun kolumbialainen osui Stokea vastaan ja Walcottia Wenger ei ollut laittanut kentälle ennen Soton peliä, vaikka penkillä mies oli jo useassa ottelussa.

Huomenna on taas pelipäivä vuorossa, kun aloitamme FA Cupin voiton puolustamisen Grovella viime vuoden finaalin uusinnalla. Huomenna ennakkoa Hull ottelusta.

20 thoughts on “Podolski luultavasti Interiin ja edelliset tammikuun siirtoikkunat eivät lupaa suuria vahvistuksia

 1. Gnabryn kuntoutus on myös hoidettu hienosti. Jos ajatellaan nuoren saksalaisen korvaavan Poldin, niin kannattaa ehkä ajatella uudestaan.

 2. Wenger on kaiken kaikkiaan uuden tilanteen edessä. Yleensä nelossijapokaalista on kisattu yhden joukkueen kanssa, nyt tyrkyllä on useampia. Toki hammers ja saints saattavat hyytyä mutta silti. Ja kaikesta tästä huolimatta tai juuri siksi wenger voi omassa erinomaisuudessaan kuvitella, että jos homma on hoitunut putkeen noin sata kertaa aiemminkin, niin kyllä se nytkin. Kun vielä Özilit ja kumppanit palaavat ja kaikki ovat koko kevään terveinä.

 3. Poldi heiluu jo Milanossa interin väreissä…
  Aivan sama mitä jotkut ajattelee, minua ainakin keljuttaa.

  Toiv. tulee takaisin ja saa mahdollisuuden.Ugh.

 4. Siis Arsenalissa. Eikä mitään jämäminuutteja.

  Uskon että Wenger, hankkiessaan Lukas Podolskin, tiesi mitä saa. Ei vaan ole osannut oikein peluuttaa, juuri se asia, mistä me eniten? Wengeriä nykyään kritisoidaan.

  Ok. Pelasi Poldi huonojakin pelejä, mutta niin on tehnyt Sanchezkin… Öitä.

 5. Tämä on tuttua kaavaa Wengeriltä jo junnuprojektien ajalta. Jos kokenut ”vastuunkantaja” pelaaja erehtyy hölkkäilemään matseissa tai nurisemaan joukkueen edessä, hänestä hankkiudutaan eroon. Poldin avut kovan vedon lisäksi ovatkin sen verran niukat, että päätös oli varmaan helppo. Pelaajan kohtalo sinetöityi jo reilu vuosi sitten tapahtuneissa hölkkäilyissä ja ihmettelen vaan, mikä kaatoi kesällä diilin. Palkka kai, vielä tuolloin pelaaja ei suostunut laskemaan sitä, mutta kasvattaja Wenger piti koirankoppia vielä menneen syksyn ja hymynaama hyytyi ja nöyrtyi italialaisten tarjoukseen.

 6. Arvasin, Timo, että tartut täkyyn.
  Teet vaan sen niin sivistyneesti:)

  Koirankoppia, hyytynyttä hymyä ja nöyrtymistä serie aahan.

  Ok. Hartiani taitavat laota.

 7. Lisäksi Poldi ei juuri osallistu puolustamiseen, mikä vähentää hänen hyödyntämistään. Mutta seisovilta jaloilta paras laukaus koko valkussa – ja nyt korruptioliigassa.

 8. Eka pelit, mitkä Poldi pelas Arsenalissa, kiiteltiin kovasti saksalaisen liikkuvuutta puolustuksen apuna.
  Sitten mentiin koirankoppiin…
  Nooh, Cavania ootellessa.
  COYG.

 9. Sanogoa ja Campbellia viedään lainalle myös kovaa kyytiä. Keskikenttäiehet laidalla kevään, johtotähtenä tuulennopea maaliruisku Rosicky.

 10. Winston reidistä nyt huhuja ilmassa,ihan kelpo värväys olisi tämä blogistin hehkuttama toppari eikä paljoa arvokisat painais ku kaiketi kyseessä uuden seelannin pelaaja?

  • Joo, ja Sampalle ei tuottanut vaikeuksia ostaa (kai) korvaajaa heti, Kanadan maajoukkuetopparia. Toisille tämä pelaajaruletti on helppoa, Arsenelle ei, koska ketään mitat täyttävää ei löydy.

 11. kylläpäs menikin taas tunteisiin tuo viimevuoden ryssiminen. källström for fu*k sake. Hämmentävää kuinka monelle FA cupin voitto ja nelossija (wengewrpokaali) oli tarpeeksi hyvä. Toki olin into pinkeänä FA cupin voitosta, mutta silti tapa sulaa kärkipaikalta neloseksi pistää edelleen vihaksi. Eikä voi muuta sanoa kuin hyvä poldille että pääsi pois. Tuntuu hullulta pitää muutamia pelikuntoisia pelaajia penkillä, joilla ei kuitenkaan ole mitään mahdollisuutta päästä pelaamaan. Sama pätee loukkaantuneiden pelaajien penkillä pitämiseen. Luulis prkl että näin EI tapahdu meidän tasoisessa joukkueessa.
  Loppukaneetiksi pieni herkku 😀
  Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.
  Albert Einstein

 12. Wenger muuten tuumasi, että hän ei olisi lopettanut, vaikka fa cup olisi sössitty. Eli vaikka wengerillä soppari päättyi, hän itse sai päättää jatkostaan tuloksista huolimatta. Nice.

 13. Arsenal.com säästi vähän taas, kun ei hälyttänyt viikonloppuna it-nörttiä päivittämään virallisia sivuja Poldin siirrosta. Italialaisilla tähän löytyi rahaa.

  Arsenal liikkuu edelleen dinosaurusten seurassa. Kai se on hyvä.

  • Okei, on vähän epäreilu, Arsenal odottaa varmaan, että virallinen rekisteröinti on siirtynyt virallisesti UEFA:ssa. Mutta silti minusta 24/7 maailmassa turhaa vanhanakaisuutta. Diiliä ei kaada hyväksytyn medicalin jälkeen enää mikään. Koskaan.

 14. Joo-o, sisäänpäin ei ole luultavasti tulossa yhtään mitään. Eiköhän aw putsaa joukkuetta vielä parilla miehellä ja kerrytä firman kassaa siinä sivussa.
  Arsenal-maailma on tylyssä tilassa tällä hetkellä (ollut jo tosin useamman vuoden). Huippumiehiä peluutetaan liikaa, kun kyvykästä rotaatio kalustoa ei ole. Ostetaan/lainataan pääasiassa huuhaa tason miehiä ja usein puolikuntoisia sellaisia.
  Managerimme seilaa yöttömässä yössä viikosta/vuodesta toiseen ja seuran omistajille riittää se että kotimatsit on loppuun myyty, oli vastassa kuka tahansa / päättyy mikä peli sitten miten tahansa.
  Meidän kannattajien selkärankaa tässä tosiaan koetellaan, kaudesta toiseen ja suurempia muutoksia tuskin on tulossa, niin kauan kuin Wenger saa jatkaa puuhasteluaan.
  Aletaan olla siinä pisteessä, että vannoutunutkin kannattaja alkaa toivoa tappioputkea, siinä toivossa että se on AINUT KEINO MUUTOKSEEN. Ja muistakaa se, armoitetut Arsenal fanit:
  MUUTOS ON MAHDOLLISUUS!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s