Näyttää perinteiseltä siirtoikkunalta meidän kannalta

Tammikuun siirtoikkuna on parhaillaan auki, mutta en jaksa innostua asiasta alkuunkaan. Kokemus on opettanut, että turha odottaa mitään ennen viimeisiä tai jopa viimeistä päivää. Yleensä silloinkin hankinta on lähes pakon sanelema paniikkiostos jos joku tai jotkut pelaajat loukkaantuvat tammikuun aikana.

Sitten on tietysti vielä hankittavien pelaajien taso ja se on masentavaa ajateltavaa. Laitoin muutama päivä sitten päivitykseen listan tammikuussa tulleista pelaajista viimeisen neljän vuoden ajalta ja se ei todellakaan ollut mitään mukavaa luettavaa. Korkeintaan rotaatiomiehiä, mutta mahtui mukaan myös todellisia huteja.

En ole oikeastaan seurannut yhtään siirtohuhuja tai sanotaanko paremmin, että en ole avannut Newsnowssa olevia linkkejä elokuun siirtoikkunan sulkeutumisen jälkeen. Eikä ole tarkoitus aloittaa nytkään, vaikka siirrot olisivat mahdollisia.

Podolskin kauppa kertoi taas kaiken managerimme kunnianhimosta. Ensin myynnit ja sitten joukkueen vahvistaminen jos joku pelaaja sattuu olemaan kaupan alehintaan. Huhut ovat tyyliin joku Perrin St Etiennestä ja Mings Ipswichistä eli ei pahemmin jaksa innostua.

Muutenkin jos joukkuetta olisi haluttu vahvistaa oikeasti olisi kaupat sovittu jo hyvissä ajoin valmiiksi. Siirto tai jopa kaksi olisi jo tehtynä ja pelaajat mukana Stokea vastaan seuraavassa ottelussa. Näin ei kuitenkaan Wenger koskaan toimi. Sen sijaan Podolski kyllä piti saada nopeasti pois palkkalistoilta, mutta joukkueen vahvistamisen suhteen nyt ei ole niin väliä.

Ei siirroista tämän enempää ja palataan asiaan, kun Wenger myy tai lainaa seuraavan pelaajan. Ellei näin tapahdu, niin seuraavan kerran siirtoja kannattaa alkaa seuraamaan noin perjantaina 30.1.

Loukkaantumistilanteesta saatiin vähän lisätietoa. Seuraavaa ottelua varten Flamini saattaa olla takaisin ja Ramseylla sekä Welbeckillä on myös jonkinmoiset mahdollisuudet olla pelikunnossa. Wenger ei tietääkseni maininnut Özilistä mitään, mutta The Telegraphin uutisoinnin mukaan ennätyshankintamme saattaisi olla mukana jo ensi viikonloppuna yli kolmen kuukauden poissaolon jälkeen.

Jos pari pelaajaa palaa vielä tässä tammikuun aikana loukkaantuneiden listalta ja uusia loukkaantumisia ei tule enempää kuin palanneiden määrä, niin se entisestään varmistaa, ettei hankintoja ole tulossa kuin maksimissaan ihan siirtoikkunan loppuhetkillä paniikissa jos nelospaikan suhteen näyttää edelleen huonolta.

Entinen pelaajamme John Jensen on väittänyt Szczesnyn ottaneen yhteen Wengerin kanssa tai ainakin saaneen jostain syystä sakot Southampton ottelun jälkeen. Syy on kai enemmän kopissa pelin jälkeiset tapahtumat kuin itse peliesitys, sillä siitä tuskin tulee sakkoja itsessään, vaikka peli ei putkeen mennytkään. Luultavasti tämä koko uutinen on kuitenkin keksittyä, vaikka Jensen onkin edelleen joidenkin lähteiden mukaan Bouldin kanssa hyvää pataa. No viimeistään Stokea vastaan selviää totuus ja nähdään palaako Szczesny tolppien väliin.

Tätä kirjoittaessa FA Cupin arvontaa ei ole vielä suoritettu, joten sen kommentoiminen jää huomiseen päivitykseen.

11 thoughts on “Näyttää perinteiseltä siirtoikkunalta meidän kannalta

 1. Mirrorin John Crossin mukaan sakot, 20 000 puntaa, tuli röökaamisesta suihkussa Soton-matsin jälkeen. Olikohan suihku päällä…?

 2. Kallis tupakka.
  Pikkusen tuossa on kyllä pelleilyn makua, aikuiset miehet.
  Ja varmaan on jotain muutakin kuin suihkussa poltettu tupakka.

  • Pelleilyn makua on konsonantin touhuissa ollut aikojen alusta saakka. Poika luulee olevansa Manuel Neuer, mutta kun ei ole edes Flabby Fabianski. Suulas polakki ei todellakaan rauhoita puolustuslinjaa toimillaan & olemuksellaan vaan aiheuttaa hermostuneisuutta esim toppareiden duunia silmällä pitäen: Koskaan ei Merte & Kos tunnu tietävän mitä polakki selän takana säätää. Äkkiä Tsesny myyntiin ja laatua Ospinan & Martinezin kaveriksi. Esim Martinezia ei kannata dumata niiden muutaman pelatun matsin vuoksi. Silmiinpistävää oli se, että Martinezin pelatessa oli puolustuslinja rauhallisempi ja stabiilimman oloinen. Sama pätee Ospinan Hull-esitykseen jossa ei ollut Tsesnylle tyypillisiä yllättäviä kalabaliikkeja maalimme edessä.

   Ongelmien ratkaisumme lähtevät Tsesnyn tiputtamisesta kolmosveskariksi / myynnistä ja oikean puolustavan kk-pelaajan (??) sekä squad-topparin (esim Winston Reid) hankinnoista. Toki Wenger ei tod.näköisesti näe asiaa noin ja se seikka lopulta kaiken ratkaisee…?

 3. Kyllähän Konsonantti sen toisen maalin jälkeen istuskeli kauan maalin sisällä ja otti pitkiä siivuja juomapullosta. Liekköhän sielläkin jotain puolalaista hiilivodkaa(hyi helvetti 🙂 )

  Podolski lähti lainalle, niin röökiringistä on yksi poissa. Ketäs sinne jäi ? Sesni, Wilshere, Özil, Wenger………

  Jotenkin koomisia piirteitä noissa jatkuvissa ”kessuskandaaleissa”

 4. Tammikuun siirto ikkuna on auki, mutta tästä ei jakseta innostua.
  Voitto liian huonolla esityksellä, tästä ei jakseta innostua.
  Joulupukki onkin kuin onkin olemassa, tästä ei…

  Noh, tähän lienee hyvä lopettaa.

  Proffan kommenteista tai kommentoimatta jättämisestä lienee ihan turha tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä mihinkään suuntaan.
  Ovat vain perus jargonia ja niiden viestit lienee suunnattu ihan toiseen suuntaan kuin muutosta kuola valuen odottaville Goonereille. Ei tietenkään siirtoja kommentoida julkisesti suuntaan tai toiseen, paitsi jos pyritään nostamaan oman pelaajan hintaa tai päinvastoin laskemaan himoitun pelaajan hintaa.

  Pidän Poldin myyntiä erinomaisena uutisena. Se, että Inter osasi hoitaa homman kulisseissa kuntoon jo hyvissä ajoin ei ole meiltä pois. Päinvastoin, jonkinlainen korvaus lienee Kroenken tilille ja Poldin järjettömällä viikkopalkalla saa muillekin penkinlämmittäjille samanlaiset makuupussit kuin Wengerillä.
  Tai sitten raha voidaan käyttää tuleviin hankintoihin.
  Milloin tulevatkaan.

 5. Konsonantti näyttää kärsivät tästä imagostaan, joka on vähän cocky, mutta ei tarpeeksi hullu (Jens). Tosiasia on, että mies pelasi hyvän viime kauden silmämääräisesti ja virallisemmin tilastoissa. Tällä kaudella on mennyt huonommin ja myös puolustus on ollut heikompi. En ymmärrä kritiikkiä keskityspalloissa, onhan hän aika aktiivinen ja usein koppaa pallon nätisti, toki joskus nyrkkeilee vähän heikosti. Mutta ei Arsenaliin mikään passiivinen viivahiiri sovikaan, esim. Jässi-tyyppinen. Lisäksi on minusta ongelma, jos maalivahdit seurassa on eri puusta, ts. jotkut passiivisia ja jotkut aktiivisia. Vaikea tilanne toppareille.

  Valioliigan kärkivahdeissa Chelsean kaksikko on ylivoimainen, esim. City antaa kaksikollaan aika paljon tasoitusta, vaikka Hart on parhaimmillaan ilmiömäinen, mutta usein myös kämmää. Caballero on tusinavahti. Poolilla on myös heikohko kaksikko, Mignoletissa konkretisoitu pikkuseuran tähtivahdin riski siirrossa isompaan ja mies on selvä alakkerran heikkous siellä, eikä kunnollista kakkostakaan ole. Begovic voisi olla uusi Mignolet. Lloris on parantanut paljon heikon Englantiin tulos jälkeen ja on valioliigan top3-4 joukossa. Sama vaikean alun kaava on de Gealla, hänethän Ferguson pudotti silloin tällöin. Flappy ja Mannone ovat pärjänneet aika hyvin, mutta tuskin kukaan voi kiistää, etteivätkö ole enää emämunauksille herkkiä? Sähläyksiä sattuu ja kumpikaan ei muutu sen takia enää huippuseuroille houkutteleviksi (ykkösvahdeiksi).

  Vaikea tilanne, kun Martinez on lupaava, mutta on huippu (jos on koskaan) vasta noin sata kovaa matsia pelattuaan, aikaisintaan. Missä pelaa ne? Ospina on selvää kakkosvahtiainesta, toki niin hyvä, että voi vetää parin kuukauden ykkösvahdin loukkaantumisvahtin kunnialla. Szczesny ei ole kehittynyt tasaisesti ja ongelmat on tosiaan mentaalipuolella kuten Flappyllakin. Henkinen puoli kehittyyy tai ei. Maalivahtivalmentajan vaihtoakin voisi miettiä?

 6. Tupakkajuttu kuulostaa toisaalta vähän siltä, että seuran mediavastaava on pistänyt vähän spinniä tosiasioihin totuutta peitelläkseen. Syystä tai toisesta. Ehkä siksi, että puolalainen on tosiaan sotkenut asioitaan vähän isommin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s