FA Cupissa suotuisa arpa – tosin ei ainoastaan meille

Englannin cupissa eli yleisemmin sanottuna FA Cupissa seuraavan kierroksen vastustajamme on Sami Hyypiän entinen seura Brighton. Championshipin häntäpäässä majailevan joukkueen ei pitäisi tuottaa ylitsepääsemättömiä vaikeuksia, vaikka kyseessä on vieraspeli. Näin ollen matkan voisi olettaa cupissa jatkuvan ainakin seuraavalle eli viidennelle kierrokselle asti minimissään.

Meidän arpaonni oli hyvä, mutta ei edes paras puhuttaessa kilpailun suurimmista voittajasuosikeista. Mitään pahoja arpoja tai keskinäisiä pelejä ei tullut, vaan kaikki suuret kohtaavat jonkin pienemmän seuran ja osa vielä kotonaan. Näin ollen ihan hyvästä arvasta huolimatta mitään etua ei saatu muihin nähden, vaan oletettavasti seuraavalla kierroksella ovat mukana edelleen esim. Chelsea, ManU ja Manchester City sekä muita joukkueita Valioliigasta.

Szczesnyn ympärillä mylläkkä jatkuu ja saa nähdä mikä on totuus tai lopputulos tilanteessa. Skysports julkaisi aiheeseen liittyen lukemisen arvoisen artikkelin. Jutussa on vähän tilastoja mukana myös ja muutenkin ihan asiallista tekstiä.

Tilanne on vaikea tällä hetkellä, sillä vaikka ykkösmaalivahtimme ei ole vakuuttanut tällä kaudella, niin vaihtoehdot eivät välttämättä ole sen parempia. Ospinan pelituntuma on hukassa ja ylipäätään kunnossa pysyminen on siirron jälkeen tuottanut lähes ylitsepääsemättömiä vaikeuksia. Martinez sen sijaan oli hyvä Stoke ottelua lukuun ottamatta saadessaan tilaisuutensa, mutta meidän avaus on aivan väärä paikka nuorelle maalivahdille harjoitella ja ottaa tuntumaa huipputason peleihin.

Edelleenkään en pidä maalivahdin tonttia joukkueen suurimpana ongelmakohtana, vaan useampi muu osa-alue olisi ensin korjattava. Toisaalta en kuitenkaan olisi pahoillani, vaikka ostaisimme uuden selkeän ykkösmaalivahdin, joka on tasonsa osoittanut jo muussa (huippu)seurassa. Szczesny on kuitenkin saanut jo melko kauan niin sanotusti harjoitella ja edelleen pelaamisessa on tietyt perusongelmat, vaikka kehitytystä on myös tapahtunut joillain osa-alueilla. Kysymys kuuluukin, että missä vaiheessa peli on aika viheltää puolalaisen kohdalta ohi jos taso ei nouse tarpeeksi.

Sanoin jo aiemmin, että en juuri seuraa siirtohuhuja, mutta muutaman otan esiin, jotka olivat Skyn uutisissa. Sanogo on lähdössä lainalle Ranskaan Bordeauxin riveihin. Koko ajan Wenger on puhunut, että haluaisi lainata postimiehen Valioliigaan johonkin joukkueeseen, mutta on viimein tainnut jopa managerillemme selvitä, että kukaan Valioliigajoukkue ei halua noin huonoa pelaajaa. Kakkoshyökkääjäksi Sanogo ei mahtuisi yhdessäkään Valioliigajoukkueessa ja kolmoshyökkääjäksi ehkä jossain, mutta sekin on siinä ja siinä. Toivottavasti lentolippu Ranskaan on ainoastaan yksisuuntainen ja laina johtaa lopulta pysyvään siirtoon.

Toinen meille tyypillinen siirtouutinen on, että Wenger vääntää kättä puolalaisseuran kanssa 17-vuotiaan keskikenttäpelaajan hinnasta. Hintaero on jotain puolen miljoonan luokkaa. Pahinta tässä ei ole edes tuo naurettavasta summasta tappelu, maksamme joka ikinen viikko jo enemmän loukkaantuneille pelaajille palkkaa kuin tuo summa. Pahinta on, että managerimme keskittyy taas täysin epäolennaiseen, vaikka joukkueeseen pitäisi saada kiireesti vähintään yksi toppari ja avauksen puolustava keskikenttäpelaaja, eikä todellisen ykköshyökkääjänkään hankkiminen ainakaan heikentäisi meitä, sillä sellaista ei sitten Van Persien myynnin ole ollut.

No odotellaan tammikuun viimeisille päiville, niin saattaahan sieltä Perrin tai joku muu alelaarihankinta tulla. Sen sijaan esim. puolustavan keskikenttäpelaajan hankintaan ei jaksa uskoa edes vähää, sillä Coquelinista Wenger on ehtinyt jo puhua ylistävään sävyyn ja antaa varmaan ranskalaiselle uuden tilaisuuden. Näin ollen kunnollisen puolustavan keskikenttämiehen metsästys jatkuu ja lähenee hiljalleen 10 vuotta, vaikka eihän ensi kesänä tule täyteen kuin seitsemän vuotta Flaminin siirrosta AC Milaniin.

2 thoughts on “FA Cupissa suotuisa arpa – tosin ei ainoastaan meille

    • BBC ja BT Sport valitsevat tv-ottelut. Ja brighton-arsenal tulee BT Sportilta – siksi su 25.1. klo 18. Valitettavasti BT:ltä, sillä silloin menee striimailuksi ellei hanki Viaplayta – BT kun ei näy FilmOnissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s