Stoke komeasti nurin

Arsenal – Stoke 3-0 (2-0)

Eilisessä oli paljon positiivisia asioita, vaikka perinteiseen tyyliin myös negatiivista tapahtui selkeästä voitosta huolimatta. Esitys oli yksi kauden parhaita ellei jopa paras. Pallo ja pelaajat liikkuivat normaalia enemmän ja hidasta sivuttaissiirtelyä oli vähennetty radikaalisti. Toivottavasti tätä nähdään jatkossakin, mutta vaikea uskoa näin tapahtuvan pidemmissä jaksoissa.

Ottelun alku oli kerrankin sellainen, kun sen pitäisi paljon useammin olla erityisesti heikompia vastustajia vastaan kotikentällä. Heti alusta asti hyvä tempo päälle ja vierasjoukkueelle ei annettu mitään mahdollisuuksia päästä peliin mukaan. Tällä kertaa myös palkinnoksi saatiin nopea avausmaali, joka selkeästi vielä vapautti joukkueen pelaamista.

Myös toinen maali onnistuttiin tekemään avausjaksolla ja se oli vähintäänkin ansaittua esitykseen nähden. Enempäänkin olisi ollut mahdollisuuksia paikkojen puolesta, mutta Begovicin torjunta tai kaksi sekä heikko viimeistely pitivät eron kahdessa maalissa.

Koko joukkue pelasi pääsääntöisesti hyvin, mutta jälleen kerran yksi oli ylitse muiden. Sanchez kahdella maalilla ja syötöllä oli kiistaton kentän kuningas. Chileläisen työmoraali puolustussuuntaan on myös aivan omaa luokkaansa. En ole koskaan ennen nähnyt yhdenkään Sanchezin taitotasolla varustetun hyökkäyspään pelaajan tekevän yhtä paljon työtä puolustussuuntaan ja jopa aivan ottelun loppuun asti, vaikka peli oli ratkennut aikoja sitten. Eikä eilinen ollut mikään poikkeus, vaan samaa on nähty koko kausi.

Sanchez on aivan huikeassa iskussa tällä hetkellä. Miehen pelaamista on mahtavaa katsoa, mutta toisaalta pelottaa mitä tapahtuu jos se perinteinen loukkaantuminen sieltä kuitenkin jossain vaiheessa tulee.

Eilenkin tunnin kohdalla 3-0 maalin jälkeen olisi Sanchezin voinut vaihtaa pois, mutta ei niin ei. Miksi vaihtaa Giroud pois, joka on levännyt viimeiset kolme ottelua ja jättää Sanchez kentälle?. Ottelu oli ratkennut ja erityisesti tietäen Stoken pelityylin en olisi ainakaan henkilökohtaisesti ottanut mitään riskejä ylivoimaisesti parhaan pelaajamme suhteen. Wenger kuitenkin näkee asiat toisella tapaa ja onneksi mitään ei tapahtunut.

Szczesny tippui penkille Ospinan saadessa liigadebyyttinsä. Kolumbialainen pääsi hyvin vähällä ja suurempaa arviota miehen tasosta ei voi eilisen perusteella tehdä. Joka tapauksessa on Wenger taas melkoisen sotkun saanut aikaan maalivahtiosastolla. Jos Ospina pelaa hyvin, niin tilanne on ok, mutta jos taso ei riitäkään ja virheitä tulee voi tilanteen sanoa olevan taas todella synkkä. Palaako Szczesny sitten maaliin vai arvotaanko vuoro Martinezille?

Negatiivista oli lähinnä Wengerin vaihtojen lisäksi Debuchyn loukkaantuminen. Tilanne oli jo ohi ja Arnautovicilla ei ollut mitään mahdollisuutta pelata palloa, mutta siitä huolimatta täytyi vielä antaa vauhtia. Todella typerää ja täydellistä kanssapelaajien terveydestä piittaamattomuutta, joka tälläkin kertaa maksoi kalliisti.

Tilanteesta ei tietenkään tullut edes korttia, joka ei sinänsä yllätä liigan surkean tuomaritason tietäen. Ei kortti olisi tietenkään mitenkään parantanut Debuchyn olkapäätä, mutta olisi ollut sentään oikea tuomio ja ehkä ensi kerralla Arnautovic miettisi edes vähän kannattaako samaa tehdä. No en tiedä auttaisiko yksi keltainen siihen, mutta sanotaan että ei se ainakaan voisi huono asia olla.

Debuchyn olkapää meni siis sijoiltaan ja viikkojen huili lienee taas selviö. Pahimmassa tapauksessa jos mennään leikkauspöydän kautta, niin koko kausi on ohi. Uusi ranskalaispuolustajamme on ollut todella epäonnekas, sillä molemmat loukkaantumiset ovat olleet eilisen kaltaisia, eivätkä mitään perinteisiä takareisivammoja tai vastaavia.

Southampton haki eilen voiton Manusta Old Traffordilta nousten kolmanneksi. Samalla tämä tarkoittaa, että kisa on täysin auki kolmos- ja nelospaikkojen suhteen. Harva uskoo edelleenkään Southamptonin kestävän neljän joukossa loppuun asti, mutta kausi on jo jonkin verran yli puolenvälin, joten ei tuota vaihtoehtoa voi enää täysin sivuuttaa.

Ensi viikonlopun jälkeen pahimmassa ja jopa hyvinkin mahdollisessa tilanteessa olemme kuusi pistettä Southamptonia jäljessä, neljä Manua ja jopa Tottenham tulee pisteellä ohi voittaessa kotona Sunderlandin.

Eilinen esitys oli ehkä kauden parasta, mutta samaa tarvitaan paljon lisää ja selkeästi useammin kuin on tähän mennessä nähty. Loistava paikka olisi aloittaa tai pikemminkin jatkaa sunnuntaina City of Manchester Stadiumilla siitä mihin eilen jäätiin, mutta valitettavasti tuohon ei jaksa uskoa missään määrin.

11 thoughts on “Stoke komeasti nurin

 1. Samaa mieltä siitä, että kyllä Soton jollain tapaa on huomioitava, vaikka hieman epäilen voivatko jatkaa lentoaan oikeasti koko kautta. Tosin sitä tuli epäiltyä Poolinkin kohdalla vuosi sitten.

  Noinkohan Coquelinin parantuneet otteet aiheuttavat sen, että hankintoja ei ole tulossa. Kun keskikentälle on nyt muutenkin ukkoja palaamassa. Olisihan se mahtavaa jos Coquelin tekisi flaminimaisen tasonnoston tuolla pelipaikalla. Ehkä Coquelinin taso riittää jos vierellä olisi viime kautinen Ramsey, eli se puolustava, taklaava ja riistävä Ramsey…

  • On jokseenkin varmaa, että tammikuun ainoa hankinta on toppari – jos sopiva löytyy. Reidiä varmasti yritetään kalkkiviivoille asti muutamalla miltsillä ja jos ei onnistu, joko ei tule ketään tai sit joku hätälaina. Ja sit tietty Puolan ihmejunnu yritetään saada, mutta hänestä on ehkä iloa muutaman vuoden päästä.

   • Kyllä romanttisesti pitää uskoa, että pari kunnon pelaajaa tulee sisään, vaikka liiga on jo hävitty. Eihän tätä muuten jaksa, ilo irti silly seasonista.

 2. Mitä mitä sanogo matkalla palaceen?!?taitaa olla pardew ihan sekasin,tosin eipä niiden nykyset kärjet kovin kummosia ole et saattaa muutaman minuutin päästäkin pelaamaan.castlen sissoko avautunu julkisesti ja kehunu arsenalia ja kosiskellu suorastaan wengeriä ottamaan yhteyttä,ei kiitos.nyt se reid/puolustava kk sisää jä äkkiä.

 3. Näemmä myös afobe tätä nykyä wolvesin miehiä.aika kovia tehoja kieltämättä mutta ei silti ihan hirveesti asiaa arsuun edes rotaatiopelaajana.

 4. Debuchy: Kolme kuukautta vai vähemmän? Kun Arsenal-peluri lähetetään jatkotutkimuksiin, on jo pieni ihme, jos sieltä tullaan ulos ilman operaatiota.

  • Tässä tapauksessa tässä on varmaan pointtinsa, ks.Theon nuorena usein toistuvat sijoiltaanmenot ennen leikkausta. Hyvä jos leikkaus stabiloi olkapään ja ukko pysyy kuosissa, mutta katsotaan jos vamma olisi kuitenkin vähän pienempi. Ehkä parempi jos joku muu katsoo kuin Colin.

   Muuten tässä loukkaantumisessa kyllä sama kuin Giron murtumassa. Ihmeteltävän vähäisellä ja epäonnekkaalla tapauksella mies kuukausia sivussa.

 5. Sanogo saatiin lopulta lainalle. Peliajan suhteen on tietenkin tiukkaa Chamakhin dominoidessa, mutta jostain syystä Wenger raivaa kuitenkin aukkoja kärkiosastolle.

 6. Sissokoa huhuiltiin takavuosina useampaan otteeseen. Taitaa kuitenkin mennä laariin ”ei kelpaa Wengerille” vaikka välillä hienoja otteita esittääkin. Itsellä on miehestä hieman kuriton fiilis, välillä puolustaminen unohtuu täysin.

  Täytyy toivoa, että Sanogo saa minuutteja ja Pardew saa miehestä irti. Onhan Sanogossa jotain samaa harakoiden Cissen kanssa. Nyt on kaksi hyökkäyspään rotaatioukkoa lähtenyt lainalle. Vaikea kuitenkaan nähdä, että ketään olisi tulossa tilalle. Walcottin ja Özilin paluut varmaan Wengerin mielestä riittävät ja kai se Welbeck sieltä myös palaa hiljalleen. Silti hieman mietityttää, että riittääkö näillä vammamäärillä ukot kolmeen kilpailuun, etenkin jos CL:ssä Monaco kaatuu.

  Samaa mieltä Issen kanssa, sisään tulee varmaan korkeintaan yksi puolustaja. Ja luulisi että on pakko tullakin, alakerta on koko ajan ollut enemmän tai vähemmän varamiehinen. Saa sitten nähdä, että onko Wengerin puheet johtavan topparin ”puutteesta” enemmän piikki Merten ja Kosin suuntaan vai joko tuo vihdoin hankkisi topparin, jota on kohta 10 vuotta kaivattu. Solin jälkeen tuollaisia ei ole ollut, Gallas ei lopulta ollut sellainen liideri vaikka staminan piti riittää.

 7. En mäkään usko, Sanogon ja Poldin lainaamisen taustalla on uuden pelaajan hankkiminen. Ensinnäkin Poldi on Wengerin papereissa laituri – sinne on edelleen useita vaihtoehtoja. Toiseksi Wengerkin lopulta tajuaa, että Sanogo ei, vielä, ole vaihtoehto mihinkään. Kolmanneksi Wengerillähän on nyt kaksi kärkipelaajaa – viime kausi vedettiin käytännössä pelkällä Giroud’lla. Ja Özilin paluun jälkeen vielä suuremmalla todennäköisyydellä Sanchez pelaa aina välillä kärjessä.

  On kyllä mielenkiintoista nähdä, saako Sanogo peliaikaa. Pulishan siirsi tukkajumalan rouhimaan keskikentälle ja varmaan jatkaa siellä edelleen, joten jonkun muun kanssa Postimies skabaa.

 8. Toppari sisään ja Chambers kuntokuurille, jotta jaksaa ravata keskikentällä 13 km joka peli? Wengerhän uskoo tähän lahjakkaiden pelaajien suureen multifunktionaalisuuteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s