Cazorlan kommentit pelipaikasta ja Henry Sky:n studiossa sunnuntaina

Cazorla on kertonut virallisten sivujen haastattelussa kuinka on keskikentän keskustan pelaaja ja keskellä pelatessa homma toimii paremmin. Tämä on näkynyt myös selvästi esityksissä ja tehoissa pari viime kuukautta. Cazorlan paikka on keskellä, eikä laidassa. Tätä on sanottu jo jonkin aikaa, sillä laidalla espanjalaisen nopeus ei riitä haastamaan vastustajia ja syöttövalikoima menee ainakin osittain hukkaan ja ennen kaikkea joukkueen peli menee sivuttaissiirtelyksi liikaa.

Ongelmaksi muodostuu Cazorlan samoin kuin monen muunkin suhteen Wengerin heikko joukkueen kasaaminen. Joukkue on todella pahasti epätasapainossa. Keskikentän keskustan pelaajia ja enimmäkseen vielä hyökkääviä sellaisia joukkueessa on kaikkiaan yhdeksän, Özil, Cazorla, Wilshere, Ramsey, Rosicky, Diaby, Arteta, Flamini ja Coquelin, joista kaksi jälkimmäistä toki puolustavia vaihtoehtoja.

Silti tämä ylitarjonta yhdelle tai kahdelle pelipaikalle tarkoittaa sitä, että Wenger on vuosikausia peluuttanut keskimmäisiä keskikenttäpelaajia laitureina. Se ei ole toiminut kuin todella harvoin, mutta kun kaikki suosikit pitää saada kentälle samaan aikaan, niin tuo on ollut ainut vaihtoehto. Siinä on sitten katseltu vuorotellen Ramseya, Wilsherea, Rosickya, Cazorlaa ja Öziliä laiturin paikoilla. Onpa jopa Diaby vuosia sitten joskus kunnossa ollessaan pelannut laiturina muutamia otteluita.

Pelaajien peluuttaminen oikeilla paikoilla olisi jo hyvä alku, mutta samalla se tarkoittaisi, että hyökkäävien keskikenttäpelaajien haalimisen pitäisi loppua. Vaikea nähdä näin tapahtuvan Wengerin aikana, vaan muutokseen tarvitaan uusi mies managerin paikalle.

Tämä Sanogon laina tai pikemminkin sen perustelut ovat taas melkoinen pohjanoteeraus Wengeriltä. Ymmärrän Sanogon tarvitsevan peliaikaa ja kokemusta, mutta kuinka se nyt yhtäkkiä tuli ajankohtaiseksi? Kokemusta tarvitaan siis nyt, mutta viime kaudella postimies oli kyllä valmis pelaamaan Bayern Muncheniä vastaan Mestareiden liigan jatkopeleissä samoin kuin FA Cupin semifinaalissa ja itse finaalissa liigapelien ohella. Joku jopa vajaan 30 vuoden managerikokemuksen omaava saattaisi nähdä tässä tilanteessa melkoisen ristiriidan.

Henry tekee muuten ensi esiintymisen Skysportsin studiossa uudessa roolissaan sunnuntaina. Mukava kuulla miestä, mutta vanhojen merkkien mukaan pelkään legendan jättävän suurimman ongelman käsittelemättä. Tähän mennessä nähdyn ja luetun perusteella on turha odottaa Henrylta edes pienen pientä kritiikkiä Wengeriä kohtaan teki managerimme mitä tahansa ja oli tulokset kuinka huonoja tahansa.

Ymmärrän Henryn olevan kiitollinen Wengerille paljostakin, mutta menneet ovat menneitä ja nykyisessä roolissa pitäisi pystyä erottamaan oma pelaajaura, menneet vuodet ja nykyhetki. Kaikkein ironisinta on, että vuonna 2007 Henry päätti lähteä B*rcaan, koska ei nähnyt Wengerin projektilla olevan menestysmahdollisuuksia.

Henry halusi voittaa ja siihen ei ollut edellytyksiä tuolloin ja tilanne on pysynyt täysin samana ellei jopa pahentunut tähän päivään tultaessa. Henry siis vaatii kannattajilta loputonta luottoa Wengeriin, vaikka itse parin heikomman vuoden jälkeen oli valmis jättämään ”uppoavan” laivan.

Edellä mainittu ei muuta sitä tosiasiaa, että Henry on yksi kaikkien aikojen suosikkipelaajiani ja ehkä paras hyökkäyspään pelaaja, jonka koskaan olen nähnyt Arsenalissa tai ylipäätään missään paikan päällä. Mennyt on kuitenkin mennyttä ja me kannattajat olemme kestäneet tätä nykyistä menoa kohta kymmenisen vuotta, joka on aivan liikaa.

4 thoughts on “Cazorlan kommentit pelipaikasta ja Henry Sky:n studiossa sunnuntaina

  1. Pellegrini on nyt puhunut asiaa; Alexis on tällä hetkellä valkun paras pelaaja.
    Vaikka ajankohta onkin keskinäisen ottelun alla ja lausunnolla sysätään paineita lisää chileläiselle niin täyttä tottahan se on , miehemme on no uno tällä hetkellä. Kun vaan teräsmies kestäs kasassa…

  2. Mistähän tämä tieto on peräisin,että Henry siirtyi barcaan,arsenalin menestymättömyyden vuoksi.Minä muistan kun silloin joukkuetta rakennettiin Fabregasin ympärille,Henryllä ei ollut paikkaa siinä sapluunassa,ku pelattiin lyhyillä syötöillä,eikä niitä pitkiä vauhtipalloja,joista hän monet maalit rakensi.

    • Wenger said: “It was simple: I wanted Thierry to stay and he said ‘you have a young team, they will be good in three or four years but I don’t have time to wait because I am 30 and I have to go somewhere that I have a chance to win.’

      “So he went to Barcelona, which was completely logical.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s