Bony Manchester Cityyn – laatua määrän sijaan olisi toiveissa hankinnoissa

Eipä tunnu tällä hetkellä tapahtuvan punavalkoisessa maailmassa kovin paljoa kirjoittamisen arvoisia asioita. Sunnuntain peliin on vielä muutama päivä, joten on turhan aikaista alkaa sitä ennakoimaan ja sitä paitsi Cityä vastaan tuskin on mitään muutenkaan odotettavissa, ei ainakaan pisteiden valossa.

Siirtoikkuna on auki, mutta meidän kohdalla se ei tarkoita mitään hankintojen osalta. Pelaajista päästään jossain määrin kyllä eroon, mutta joukkueen vahvistaminen jää kokonaan tekemättä tai sitten se tapahtuu taas aivan loppuhetkillä ja vieläpä luultavasti paniikissa jonkin loukkaantumisen tai useamman seurauksena. Mikään puolalaisjunnu, jonka siirtosummasta on väännetty nyt monta viikkoa, ei jaksa innostaa yhtään.

Puolustavan keskikenttäpelaajan hankinta olisi entistä akuutimpi Artetan loukkaantumisen pitkittyessä. Valitettavasti vain Wenger ei näe asiaa näin, vaan kuukausi sitten Charltonissa lainalla ollut Coquelin on nyt managerimme silmissä ratkaisu yli seitsemän vuotta kestäneeseen ongelmaan puolustavan keskikenttäpelaajan suhteen.

Manchester City hankki muuten Bonyn 28 miljoonalla ja näytti näin pyrkivän tosissaan haastamaan Chelsean mestaruudesta. Bony ei ole mikään oma suosikkipelaajani, mutta olisi silti meidän ykköshyökkääjä. Tässä tuleekin yksi Wengerin ongelmista eli me hankimme mieluummin tehoiltaan hyvin keskinkertaisen Welbeckin suhteellisen kovalla summalla, kun jonkin verran lisää laittamalla saisi kuitenkin varman maalintekijän.

Jos oikein muistan taisi Bony tehdä Valioliigassa eniten maaleja vuonna 2014. Kysymys ei silti ole Bonysta, vaan periaate on sama lähes kaikkien hankintojemme suhteen Öziliä ja Sanchezia lukuun ottamatta. Mieluummin satsattaisiin ns. varmaan laatuun ja siihen rinnalle sitten halvempia hakuja, jotka voivat välillä osua tai sitten eivät.

Jos on varaa laittaa esim. täysin kokemattomaan Chambersiin 16 miljoonaa, vaikka joukkueessa on Debuchy, Jenkinson ja Bellerin, niin ei voi väittää, että rahaa ei olisi todella vahvistaa niitä osa-alueita, jotka ovat olleet ongelmia vuosikaudet. Kyse on ainoastaan priorisoinnista ja siinä Wenger on epäonnistunut lähes täysin lukuisat viime vuodet.

Tuntuu, että Wenger ostaa ja on ostanut jo pitkään siinä 10 miljoonan paikkeilla olevia pelaajia. Nämä ovat ihan ok useasti, vaikka floppejakin on mahtunut mukaan. Valitettavasti vain suurimmaksi osaksi nämä 10 miljoonan tai alle pelaajat eivät riitä kuin tähän nelossijataisteluun. Ei ainakaan Wengerin taktiikoilla ja valmennuksella.

En tiedä, ehkä yllä mainittu on liian kärjistettyä, mutta silti väittäisin meidän tilanteessa paremman vaihtoehdon joukkueen vahvistamisessa olevan laadun määrän sijaan. Tähän olisi ollut jo useamman vuoden kaikki mahdollisuudet taloudellisesti, mutta jos managerille riittää pelkkä nelossija tai kakkossija seuraavat 10 vuotta, kuten Wenger on sanonut, niin turha sitä on odottaa minkään muuttuvan parempaan suuntaan.

Masentavinta meidän tilanteessa on kaikkien näkevän ilmiselvät puutteet joukkueessa, selkeän ykkösmaalivahdin puute, topparien vähyys, puolustavan keskikentän tason riittämättömyys ja selkeän ykköskärjen puute. Nämä eivät ole mitään uusia asioita useampi näistä on ollut tiedossa jo vuosikausia, mutta silti niitä ei ole ratkaistu. Enkä usko, että niitä tullaan koskaan ratkaisemaan riittävässä määrin Wengerin johdolla.

11 thoughts on “Bony Manchester Cityyn – laatua määrän sijaan olisi toiveissa hankinnoissa

 1. Näkisin, että tuo laatua määrän sijaan siirtopolitiikka on jo käytössä. Jossain määrin homma on mennyt jopa yli, kun kesällä puolustuspäähän ei toptop laatua ollut tarjolla niin ei ostettu edes niitä kakkoskorin pelureita varamiehiksi.

  Itse veikkaan siirtoikkunasta jotain Källström tasoista pakkia tai DM:ää lainalle.

 2. Debuchy leikkaukseen ja 3kk sivussa. Welbeck ei ole sunnuntaina mukana tällä tiedolla, Gibbs ehkä. Ja Arteta tosiaan nilkkaleikkaukseen, 3kk odotettavissa sieltäkin.

 3. Sillä lailla.
  Noh, Depussy ja Arteta toukokuussa tervein jaloin kohottamassa Wengerin pokaalia…vaiko toiveajattelua sekin.
  Futisjumalat ei kyllä taida fanittaa Arsenalia.

 4. Debuchy on tyypillinen esimerkki, miten tavallinen pelaaja joutuu heti rankkaan loukkaantumiskierteeseen siirtyessään Arsenaliin. Syitä en lähde tarkemmin arvailemaan, ehkä Abra on ostanut voodoo-kirouksen tai joku lahjoo seuran palkkaamat lääkärit hoitamaan kaiken päin helvettiä.

 5. Wenger sit ilmoitti, että 1-2 pelaajaa on hakusessa. Toiv. Puolan ihmejunnua ei ole laskettu tähän mukaan. Koska loukkaantumisia paikataan, lainapestit ovat varmasti jälleen kuvassa mukana.

  • Uskoisin, että Puolan poika on laskuissa mukana. Eli yksi veteraani lainamies á la Källström sisään

 6. Polakkijunnun siirto medicalia vaille valmis.

  Boss on Bielik: ”He is having a medical today. A fee has been agreed”

 7. Euroopan (vai maailman?) kalleimpiin futislipunhintoihin ei tule korotusta ensi kaudeksi. Kroenken avokätisyydellä ei ole rajoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s